Viritinvahvistin ja PCM vai DD?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Pulttiboi, 06.01.2019.

 1. Pulttiboi

  Pulttiboi

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Minulla on käytössä 2.1 kaiutinjärjestelmä. Tv:n ja PS4:n kautta on oletuksena PCM. Menetänkö nyt jotain kun viritinvahvistin (Yamaha rxv 581)näyttää pelatessa ja tv:tä katsoessa signal infossa PCM 2/0/0? Vai osaako vahvistin muuntaa siitä huolimatta LFE-raidan oikein?
  Epäilys heräsi kun tein youtubessa jonkun PCM-testin ja siinä LFE-raidan kohdalla kuulunut mitään. Mielestäni kuitenkin kun olen jotain trailereita ym sieltä katsonut niin kyllä subbari toimii.

  Vahvistin on kytketty hdmi:llä telkkarin ARC liitäntään.
   
 2. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 928
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  HDMI ARC:n kautta PCM on aina vain 2-kanavaista, eli LFE-kanava ei kulje. Jos on subbari, niin ehdottomasti kannattaa käyttää Dolby Digitalia.

  Jos vahvistimessa on pääkaiuttimet säädetty pieniksi (small), niin vahvistin ohjaa subbarille jakotaajuuden alapuolella olevat taajuudet vaikka signaali olisikin vain 2-kanavaista.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 3. Pulttiboi

  Pulttiboi

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Ok. Kiitos tiedosta. Pääkaiuttimet ovat tosiaan säädetty pieniksi.
  Jos otan käyttöön Dolby Digitalin, niin onko laatu huonompi oleellisesti jos katson tv:stä jotain lähetystä joka on laadultaan vain "stereo" vai tulisiko siinä tapauksessa laittaa PCM takaisin käyttöön?

  Entä jos otan äänet pelkän tv:n kautta vaikka pelatessa ja päälle on jäänyt DD, niin puuttuuko äänestä jotain oleellista verrattuna pcm?
   
 4. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 928
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Dolby Digital on häviöllisesti pakattua signaalia, PCM taas on pakkaamatonta ääntä. Jos telkkari konvertoi PCM:n aina Dolby Digitaliksi, niin voi siinä äänenlaatu hieman heiketä, mutta on sitten eri asia, että huomaako sen käytännössä. Kannattaa kokeilla, että kuulostavatko esim. musiikkiohjelmat hyvältä Dolby Digital -asetuksen kanssa.

  Jos käyttää netin striimauspalveluita kuten YLE Areenaa tai Netflixiä, niin niissä ääni on joka tapauksessa rankasti pakattua.
   
 5. Pulttiboi

  Pulttiboi

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Teinpä niin että liitin PS4:n suoraan Yamahaan ja tämän jälkeen signal infossa näkyy PCM ja 3/4/0.1. Onko tämä nyt kuitenkin suositeltavin vaihtoehto pleikkaria käytettäessä kun ei ole kuin kaksi hyllykaiutinta ja subbari?

  Sellainen kysymys vielä että mitkä olisivat järkevimmät Yamahan HDMI asetukset kun haluan että pystyn tarvittessa pelaamaan vain Tv:n äänillä. Ymmärsin että jammun läpi pitäisi saada kuva ja ääni vaikka sen on sammutettuna?
  Tuntuu hiukan hankalalta stereovahvarin jälkeen..
   
 6. pitkae

  pitkae

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2017
  HDMI-asetuksista jostain pitäisi laittaa passthrough päälle.