living_death
★ Still alive ™
- Liittynyt
- 15.11.2016
- Viestejä
- 6 881
Täällä samanlainen Tammisen "treenikinkku" (n. 1,3 kg) menossa tänään uuniinAvataan uusi ketju tälle vuodelle.
Oma harjoituskinkku (Mikkosika) ja parhaillaan uunissa lempeissä löylyissä.
Lisään tähän postaukseen myöhemmin kuvan valmiista tuotoksesta.
Itse kokeilin viime viikolla porsaankyljyksen lisukkeen tämän reseptin paahdettuja perunoita. Oli kyllä aika namua! Pottu on toisaalta aika tuhtia, mutta näiden etikkaisuus oli aika hyvää vastapainoa possulle.Mutta sitten ihan asiaan.
Heittäkääpä jotain ideoita periteisten kinkun ja laatikoiden lisäks joulupöytään. Viime vuonna oli Hasselbackan perunoita jotka oli aivan loistavia, mutta vähän turhan raskas joulupöytään. Jotain vähän vastaavaa mitä vois kokeilla. Ei kalaa.
Hyvältä näyttää mutta tosiaan voipi olla aika tuhtia.Itse kokeilin viime viikolla porsaankyljyksen lisukkeen tämän reseptin paahdettuja perunoita. Oli kyllä aika namua! Pottu on toisaalta aika tuhtia, mutta näiden etikkaisuus oli aika hyvää vastapainoa possulle.
Joo, itekin jättänyt kuorrutteet sikseen, kun yks joulu vedin BBQ kastike-korppujauhosta hunnun. Alko BBQn maku tökkiin jo samana iltana. Jos jotain niin pelkkä kananmuna-korppujauhoseos.Viime vuonna sinappi-korppujauho kuorrutus oli ekana päivänä hyvää, mutta seuraavina päivinä ei niinkään.
Odotinkin jo tätä, jäänyt nimimerkki mieleen. Ei voi ymmärtää, haisee sianpierulle lämpimänä. Vedätkö sitten mikroon tai uuniin seuraavien päivienkin siivut?Kyllähän se niin on että kinkku syödään aina kuumana
Lämpimänä aivan parasta ja silloin syödään kunkusta suurin osa. Seuraavina päivinä sitten joko kylmänä tai mikron kautta. Kyllä se kylmänäkin menee mutta lämpimänä se on parasta ja parhaimmillaan.Odotinkin jo tätä, jäänyt nimimerkki mieleen. Ei voi ymmärtää, haisee sianpierulle lämpimänä. Vedätkö sitten mikroon tai uuniin seuraavien päivienkin siivut?
Jos maltat odottaa, niin semmoinen +10 °C olisi passeli kinkun sisälämpötila ennen uuniin laittamista.Eilen käytiin hakemassa tuoreseuolattu, 5,5kg luuton juhlakinkku. Keskiviikkona ois tarkoitus tuo paistaa. Kauas tuo sais olla huoneenlämmössä ennen uuniin laittoa? Tunnin per kilo oli HK:n sivuilla maininta.
Kyllä se siellä uunissa lämpenee. Itse en ole tainnut koskaan muistaa ottaa lihoja lämpenemään ennen uunitusta, ja aina on tullut hyvää. Snellmanilla kokeilivat iskeä kinkun jäisenä uuniin ja hyvää tuli siitäkin. Jäinen kinkku suoraan uuniin | Herra SnellmanEilen käytiin hakemassa tuoreseuolattu, 5,5kg luuton juhlakinkku. Keskiviikkona ois tarkoitus tuo paistaa. Kauas tuo sais olla huoneenlämmössä ennen uuniin laittoa? Tunnin per kilo oli HK:n sivuilla maininta.
Itse lirutan kinkkurasvat aina jääpalapusseihin ja laitan pakastimeen. Toimii hyvin "lihaliemikuutioina" keittojen ja kastikkeiden maustamisessa tulevana vuotena.Huomenna kinkku pussiin ja uuniin. Sen jälkeen kotoa opittu "pahe". Kuumat kinkkurasvat astiaan ja sinne voi sitten dippailla ruisleivän palasia. Montaa palasta ei viitsi syödä ja jano tuossa tulee, eli pitää varata muutama kylmä olut tuohon hommaan.
Vain jos haluaa että kaikki ruuat maistuu joulukinkulta. Tossa on kyllä niin voimakas maku että jos tota käyttää vähääkään niin ruoka kun ruoka maistuu kinkulta.Itse lirutan kinkkurasvat aina jääpalapusseihin ja laitan pakastimeen. Toimii hyvin "lihaliemikuutioina" keittojen ja kastikkeiden maustamisessa tulevana vuotena.
Tuliko kinkusta lusikkaruokaa, eli meneekö ihan murusiksi leikatessa?Voi prkl, niinhän siinä kävi, että pitkäksi meni. Uni maistui yllättävästi ja kintun mittari näytti 110 astetta! Noh, posin kautta. Rouva pyysi mureampaa tänä vuonna ja sitä nyt saa.
Taidan kuitenkin hakea viereen savukalkkunaa ja tuplalohet jos tuosta ei ole kuin koristeeksi.
En ole vielä avannut, mutta lusikoitavaahan tuo on, se on selvä. Nautitaan kaloista tänä vuonna sitäkin enemmän.Tuliko kinkusta lusikkaruokaa, eli meneekö ihan murusiksi leikatessa?
Eipä taida savu kypsään lihaan kummosesti tarttua.Tilasin tuoresuolatun (2,8kg) tuosta lihakauppiaalta, meater+ näytti 73 astetta kun otin uunista ja nousi 74. Huomenna on tarkoitus pistää weberiin lämpeämään ja savustumaan ennen syömistä ja samalla kokis-pohjainen glaseeraus.
Paljon mahdollista että ei tartu. Youtuben twice smoked ham videot toimivat tälle kokeilulle kuitenkin ideana.Eipä taida savu kypsään lihaan kummosesti tarttua.
Mä en noista puseista välitä ku en tykkää keitetyistä kinkuista ja kiertoilma ainakin teoriassa kypsentää tasaisemmin. Mutta lämpötilahan siinä tärkein on.Kinkku pussiin ja kiertoilma käyttöön vasta viimeisenä kuorrutuksessa.
Eihän sen kinkun tarvitse olla kiertoilmassa lainkaan, vaikka paistaisi ilman kinkkupussia. Tärkeintä on tasainen 100-110 astetta.
Jos nyt on pakko käyttää kiertoilmaa, niin laittaisin ohjeesta oikealta ylhäältä olevan asetuksen käyttöön.
Kiertoilman voisi laittaa päälle vaikka viimeisien tuntien ajaksi, mutta en laittaisi itse ehkä ihan alusta saakka, koska kinkku täytyy kuitenkin paistaa 30 ensimmäistä minuuttia 200 asteessa ja silloin saattaa alkaa jo ylhäällä oleva kamara läskeineen palamaan ja kinkun narut käryämään.Mä en noista puseista välitä ku en tykkää keitetyistä kinkuista ja kiertoilma ainakin teoriassa kypsentää tasaisemmin. Mutta lämpötilahan siinä tärkein on.
Mulla oli nyt ensimmäiset 30min 200c ilman kiertoilmaa ja sen jälkeen tasalämmöllä ilman kiertoilmaa 110c vajaa kolmisen tuntia ja nyt kun sisälämpö on sen reilu 50c niin tökkäsin kiertoilman päälle ja 110 asteessa mennään loppuun saakka. Tavoitelämpö olis joku 86c mikä hyväksi havaittu.Kiertoilman voisi laittaa päälle vaikka viimeisien tuntien ajaksi, mutta en laittaisi itse ehkä ihan alusta saakka, koska kinkku täytyy kuitenkin paistaa 30 ensimmäistä minuuttia 200 asteessa ja silloin saattaa alkaa jo ylhäällä oleva kamara läskeineen palamaan ja kinkun narut käryämään.
Kiertoilmassa on vähän sama efekti kuin jos puhallat kuumassa saunassa omaan ihoon.