Virallinen kinkunpaisto 2016 + muut jouluruuat ja juomat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mikkos
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
15 101
On taas aika ensimmäiselle perinteiselle kinkunpaisto/jouluruoka/juoma säikeelle.

Tänne kinkkuvinkkejä sekä muita herrojen herkkuja.

Itse ajattelin ostaa HK harmaasuolatun pakastekinkun n.5-6kg. Kyllä siittä kahdelle riittää. Ruokajuomaksi luonnollisesti Perhekaljaa. Rosollit ja laatikot toki, mutta itselle ei kala maistu.

Muistaakseni olen joskus maininnut, mutta itselle paras kikku on se pari kolme tuntia vetäytynyt, mutta vielä hyvin lämmin kinkku. Kyspyysaste luonnollisesti murea, eli n80-90c. Kylmä kinkku ei ole mun juttu.
Lämmintä kinkkua ja rosollia pitkälle yöhön niin että maha ratkeaa. Ruoka snapsiksi sopii erinomaisesti Russkaya vodka. Nam.

Seuraavan päivänä sitten kinkkua limpun päälle kera sinapin ja rosollin.

Tänä juoluna ajattelin vielä ostaa Pyynikin Panimon sikspäkin maisteluoluita ja nautiskella sen erilaisilla juustoilla joita laitan Väinämöisen palttoonnappien päälle. Herkkua on sekin.

Mitenkäs muilla? Minkälaisesta kinkusta porukka tykkää ja mitä muita jouluruokatraditioita?
 
  • Tykkää
Reactions: jko
Itsehän pidän kinkkuhifistelijöiden antikinkusta eli huoneenlämmössä sulatetusta ööveriyläkypsäksi paistetusta nöyhtökinkusta. Siitä ei saa leikattua viipaleita kun koko kinkku menee suikaleiksi sitä mukaa kun sitä leikkaa.

Juuri uunista otettuna parasta - kinkkuviipale kastettuna paistonesteeseen.

Sitten perinteiset karjalanpaistit, sienisalaatit(sieni+sipuli+kerma+smetana) ja laatikot (porkkana+lanttu+maksa+peruna) päälle.

Illalla sitä on jo niin kännissä ettei ole väliä mitä juo - yleensä ne tuttavien antamat punaviinit ja konjakit.
 
Aikooko joku laittaa jäisen kinkun suoraan uuniin tai onko jo aiemmin kokeillut? Ilmeisesti tulee ihan hyvää.

http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/...ilu-tuotti-uskomattoman-lopputuloksen/6134122
Jotta testistä saataisiin mahdollisimman realistinen lopputulos, maistettiin perinteisellä tavalla paistettuja kinkkuja sekä jäisenä paistettua kinkkua raadin keskuudessa sokkona. Kinkkujen maussa ja rakenteessa ei monen yllätykseksi havaittu eroja muuta kuin ulkonäössä: Matalammassa lämmössä paistettu kinkku on uunista otettaessa hieman vaaleampi.

– Kinkun mureus riippuu lihan sisälämpötilasta, riippumatta siitä, onko se paistettu jäisenä vai sulana. Mitä korkeampi kinkun sisälämpötila, sen mureampi kinkku, jatkaa Lamminaho.

Paistohävikki oli lähestulkoon sama. Jäisenä uuniin laitetun noin kolmen kilon painoisen kinkun paistohävikki oli testissä 33 prosenttia. Samanlaisen sulan kinkun vastaava hävikki oli 29 prosenttia. Tosin painosta osa on lähtenyt jo kinkun sulamisvaiheessa. Jääkinkun paistopussiin tuli siis noin 1 desilitra enemmän nestettä.
 
Runsaasti kalaa erimuodoissa lisänä rosollit, laatikot ja totta kai joululimppua.
Kinkkuun riittää tällä kertaa nuo valmiit siivut jotka ajaa asiansa aivan hyvin.
Totta kai juomia unohtamatta.

Jos kinkun paistaisin niin tulisi kanssa tuossa ylempänä mainittua kylmänä kunnon sisälämpötilaan...
 
Itsehän pidän kinkkuhifistelijöiden antikinkusta eli huoneenlämmössä sulatetusta ööveriyläkypsäksi paistetusta nöyhtökinkusta. Siitä ei saa leikattua viipaleita kun koko kinkku menee suikaleiksi sitä mukaa kun sitä leikkaa.

Juuri uunista otettuna parasta - kinkkuviipale kastettuna paistonesteeseen.

Sitten perinteiset karjalanpaistit, sienisalaatit(sieni+sipuli+kerma+smetana) ja laatikot (porkkana+lanttu+maksa+peruna) päälle.

Illalla sitä on jo niin kännissä ettei ole väliä mitä juo - yleensä ne tuttavien antamat punaviinit ja konjakit.
Oma motto on, että aattona saa juoda, mutta kännissä ei saa olla :)
Onneks yleensä tulee syötyä niin helvetisti että voi kiskoo bissee ja väkevii koko illan ni ei tuu ku korkeintaa pikku pöhnä.
 
On taas aika ensimmäiselle perinteiselle kinkunpaisto/jouluruoka/juoma säikeelle.

Tänne kinkkuvinkkejä sekä muita herrojen herkkuja.

Itse ajattelin ostaa HK harmaasuolatun pakastekinkun n.5-6kg. Kyllä siittä kahdelle riittää. Ruokajuomaksi luonnollisesti Perhekaljaa. Rosollit ja laatikot toki, mutta itselle ei kala maistu.

Muistaakseni olen joskus maininnut, mutta itselle paras kikku on se pari kolme tuntia vetäytynyt, mutta vielä hyvin lämmin kinkku. Kyspyysaste luonnollisesti murea, eli n80-90c. Kylmä kinkku ei ole mun juttu.
Lämmintä kinkkua ja rosollia pitkälle yöhön niin että maha ratkeaa. Ruoka snapsiksi sopii erinomaisesti Russkaya vodka. Nam.

Seuraavan päivänä sitten kinkkua limpun päälle kera sinapin ja rosollin.

Tänä juoluna ajattelin vielä ostaa Pyynikin Panimon sikspäkin maisteluoluita ja nautiskella sen erilaisilla juustoilla joita laitan Väinämöisen palttoonnappien päälle. Herkkua on sekin.

Mitenkäs muilla? Minkälaisesta kinkusta porukka tykkää ja mitä muita jouluruokatraditioita?

Pyynikin Panimon 6 eri sortin päcki on tullut testattua ja täytyy kyl sanoa että on 10/10! Sopii varmasti jouluruokien pariin täydellisesti.

Perinteinen joulu meillä, porukoille saunoo ja syömään. Allekirjoittanut selvinpäin luonnollisesti koska minulla on 5v tytär.
Kinkkua, karjalanpaistia, rosollia, porkkanalaatikoita.. äitee ja isä tekee kaikki itse ni ei voi ku odottaa hyvää :)
Kyllä sitä sitten myöhemmin illalla kärsii hieman valkoviintä maistaa. :)
 
Jouluksi tulee ainakin itse tehtynä kylmä ja lämminsavulohi, noin 3-4kg kinkku (luuton rulla), riimihärkää, savuheppaa ja perinteinen joulusinappi.

Graavin kysyntä taloudessa on vähentynyt siinä määrin, että sitä en taida tänä vuonna laittaa tarjolle.
 
Jouluksi tulee ainakin itse tehtynä kylmä ja lämminsavulohi, noin 3-4kg kinkku (luuton rulla), riimihärkää, savuheppaa ja perinteinen joulusinappi.

Graavin kysyntä taloudessa on vähentynyt siinä määrin, että sitä en taida tänä vuonna laittaa tarjolle.

Onks tähän joku hyvä ohje? Vois kokeilla tehdä itsekin joulusinappia.
 
Missä hintaluokassa tuorekinkkujen hinnat ovat olleet tänä vuonna?

Tarkoitus olisi hommata joku 5-7 kiloinen rääpäle kun joudun syömään sen kuitenkin yksin.

Ennen aattoa ajattelin hankkia jonkun pienen 1-2kg rullan, vaikkei se ihan oikeaa kinkkua olekaan.
 
Saarioisen Kinkkupitsa ja joulukolaa, semmoinen jokanörtin survivalkit.

fJ5Fc0q.jpg


Meri rismas, hou hou hou.
 
Onks tähän joku hyvä ohje?

Tossa alla kätevä perusohje. Yleensä laitan kattilan liedeltä poiston yhteydessä joko;
Jaloviinaa (*), Konjakkia tai Chiliä. Riippuu fiiliksestä ja mitä "kaapista" löytyy.

Ruiskuorikinkun meinasin täksi jouluksi taas vääntää. Katotaanhan nyt...

Joulusinappi
annoksesta tulee sinappia 6 dl

1 prk (113 g) sinappijauhetta (Colman's)
3 - 4 dl sokeria
4 tl perunajauhoa
1 tl suolaa
3 dl kuohukermaa
3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
1 kananmuna
1 rkl mietoa öljyä

Mittaa kuivat aineet kattilaan. Sekoita. Lisää kattilaan kerma ja etikka. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää se seokseen. Sekoita sinappi vispilällä tasaiseksi ja kuumenna keskilämmöllä kunnes sinappi pulpahtaa kerran tai pari. Ota kattila pois liedeltä, lisää öljy ja sekoita vispilällä voimakkaasti kunnes sinappi on tasaista.

Kaada kuuma sinappi puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa, tarjoa mielellään huoneenlämpöisenä.
 
Onks tähän joku hyvä ohje? Vois kokeilla tehdä itsekin joulusinappia.

Tällä on menty 20 vuotta :)


1 Muna
1 dl Sokeria
1 dl Maitoa
1 tl Suolaa
3 tl Väkiviinietikkaa
1 dl Sinappijauhetta (Colmans)
1 tl Perunajauhoja

-------------------------------------

”Ylhäältä alaspäin” kaikki aineet kattilaan. Sekoita aineet ensin viileänä ja aloita lämmitys kun ainekset sekaisin.


Sekoitetaan koko ajan miedolla lämmöllä (valmistuminen alusta loppuun vie noin 15 min)

ei saa päästä kiehumaan, ainoastaan "kuplimaan kevyesti" jotta ei pala pohjaan / mene liian kiinteäksi.


Sekoitetaan lopuksi lavuaarissa kylmässä vedessä ennen purkittamista jotta sitkeytyy.
 
Viimeiset 10 vuotta tullut ostettua n7kg kinkku (harmaasuolattu) ja vietyä kaverin savusaunaan kypsymään, ja on muuten ihan tautisen hyvää samana päivänä kun sen saa saunasta pois :drool: kyytipojaks muutama kylmä olut niin aijaijai :kippis:
 
Tällä kertaa taidan perinteisen rosollin sijaan paahtaa samat ainekset uunissa. On muuten hyvää.
 
Jaa että omat sinapit tehdään muka noin, eikä viedä ulos kattilassa jäähtymään. Jo tuolla perusteella väärin tehty.
 
Voi sen kattilan laittaa vaikka perseeseensä. Ei varmaan ole ainoata oikeata valmistustapaa.


Itsetehdyssä sinapissa on se hyvä puoli että se säilyy erinomaisesti ja maku senkuin kehittyy ajan myötä. Itsellä on tapana tehdä jouluna reilumpi satsi, säilyttää purkitettuna jääkaapissa ja käyttää kesällä grillatessa.
 
Kyllähän joulusinappi on ihan parasta itse tehtynä, sitä makeuttakin saa olla sitten mukana (ananasmehua!). Ei tulisi mieleenkään mitään kaupan perussettejä joulupöydässä vedellä menemään.
 
Tänään hankittu jouluruokien ainekset ja tehty piparitaikina valmiiksi. Huomenna sitten laatikoiden tekoon(pakkaseen, syödään sitten to-la aikana), sekä pipareiden ja torttujen paistoon. Alkuviikosta sitten kinkun sulatus ja paisto. Vielä on hankittava kalat, salaatit, juomat(viinit ja oluet) ja ennen kaikkea, lisää sinappia.
 
Koska 6kg kinkku on liian iso niin aion ostaa porsaan sisäpaistin tai ulkopaistin ja paistaa sen kuten paistaisin kinkun.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä kinkku on parasta sillon ku se on hetken odotellut pöydällä uunista otettuna ja kunnon puolen sentin slaissin kylkeen naapurilta saatua kotitekosta sinappia! Toimii myös limpun päällä. Täytyypä joskus kokeilla tuota sinapin tekoa itse. Laatikoista menee peruna, porkkana ja maksalaatikko.:p

Juomana perinteinen kotikalja.
 
5,3kg Tammisen tuoresuolattu kinkku. Ei lisättyä vettä (lihapitoisuus 85%). Lieneeköhän hyvää?
 
5,3kg Tammisen tuoresuolattu kinkku. Ei lisättyä vettä (lihapitoisuus 85%). Lieneeköhän hyvää?
Korkea lihapitoisuus ei ole välttämättä hyvä juttu:
http://m.iltasanomat.fi/ruokala/art-2000000854691.html?nomobile=2

"Espoolainen Martti Saarelma ihmettelee, mihin vanha kunnon joulukinkku on kadonnut. Hän osti jouluksi luuttoman kotimaisen kinkun. Kinkku painoi viisi kiloa. Se oli narupussissa.

Saarelma pani kinkun uuniin paistumaan. Hän jäi vesi kielelle odottelemaan, milloin kinkun tuoksu täyttää keittiön ja hän pääsee maistelemaan mehevää lihaa.

Kinkku oli pettymys. Kinkusta ei tullut jouluista tuoksua ja lopputuloksena oli jonkinlainen kuiva möhkäle. Kinkusta ei irronnut nestemäistä rasvaa, josta Saarelma on tottunut tekemään kastikkeen kinkulle. Hänellä on 40 vuoden kokemus kinkun paistamisesta.

– Nestettä irtosi vain pari desiä. Koko kinkku oli harmaa kuiva möhkäle. Se ei maistunut oikein millekään, Saarelma kertoo IS:lle.

Saarelma meni kauppiaalle valittamaan asiasta. Kauppiaan mukaan lihan kuivuus johtuu EU-direktiivistä. Kinkkuun ei saa enää pumpata suolavettä.

Aiemmin kuluttajat valittivat sitä, että lihatalot pumppaavat kinkkuun vettä. Kinkkuun tuli lisää painoa, ja valmistajat saivat hyvän hinnan, kun he myivät vettä kinkun kilohintaan.

– Ennen kinkun paistopiste oli puolillaan rasvaa. Siitä sai hyvän, maukkaan liemen, Saarelma muistelee kaihoisasti. - - "
 
Viimeksi muokattu:
Kaikissa pikkukinkuissa ainakin näyttäis olevan jotain kahta stabilointiainetta, osassa seassa myös glukoosia. Ainoa minkä löysin jossa ei ollut muuta kuin lihaa ja suolaa oli luomukinkku joka 18,90 kilo :grumpy:
 
Kaikissa pikkukinkuissa ainakin näyttäis olevan jotain kahta stabilointiainetta, osassa seassa myös glukoosia. Ainoa minkä löysin jossa ei ollut muuta kuin lihaa ja suolaa oli luomukinkku joka 18,90 kilo :grumpy:
Viittaatko "pikkukinkulla" kinkkurullaan? Ne on ihan kamalaa sontaa. Teurasjäte survottu pursottimen läpi pakettiin.Kannattaa mieluummin ostaa pala possun filettä tai paistia, ja paistaa se "kinkkuna".
 
Viittaatko "pikkukinkulla" kinkkurullaan? Ne on ihan kamalaa sontaa. Teurasjäte survottu pursottimen läpi pakettiin.Kannattaa mieluummin ostaa pala possun filettä tai paistia, ja paistaa se "kinkkuna".
herkkukinkku / juhlakinkku , mitä näitä nyt on, maks 3,5 kilosia


Ostan varmaan kauppahallista savustettua villisianpaistia ja kylmäsavuporoa ja syön kinkkua sukulaisilla :grumpy:
Toisaalta citymarketissa olisi pakasteena iberico-possun sisäfilettä johonkin 20€/kg ja jotain puolen kilon painoisena. Jää vähän viime tinkaan nää ruokajutut, ei ole jaksanut nyt yhtään keskittyä ruokasuunnitteluihin.
 
Kävin hakemassa 6.840kg Kiviniemen tilan harmaasuolatun porsaan juhlakinkun (3,99€/kg).

Aattona olisi varmaan saanut halvemmalla, mutten uskaltanut jättää niin täpärälle sen ostamista.

Tuorekinkku olisi ollut parempaa, mutta kyllä tämäkin menettelee ja ehtii hyvin sulamaan ennen aattoa.
 
Kyllähän joulusinappi on ihan parasta itse tehtynä, sitä makeuttakin saa olla sitten mukana (ananasmehua!). Ei tulisi mieleenkään mitään kaupan perussettejä joulupöydässä vedellä menemään.

Pah. Aina joulut menty Turun sinapilla ja sopii kinkulle kuin nappi otsaan. Noh, makuasioitahan nämä.
 
En itse aio kinkkua tehdä, eli aattona tarjolla kalkkunaa, laatikot (peruna, porkkana, lanttu & maksa), graavilohta ja lämminsavulohta, sieni- ja italiansalaattia, erilaisia kinkkuleikkeitä ja tietysti kasa juustoja. Lounaaksi tottakai päivällä perinteinen riisipuuro.

Joulupäivänä sitten sukuloimaan jossa voi syödä pari kiloa kinkkua :eek:
 
Tuossa vähän jouluvalmistelujen tuloksia

14 tuntia merisuolassa ja sen jälkeen 38 tuntia tammisavussa ollutta kylmäsavulohta. Vetäytymässä jouluaattoon saakka

kylmasavua.jpg


Riimihärkää naudan sisäfileestä, 2 päivää marinoitumassa / raakakypsymässä suola, sokeri, yrtti, mustapippurimarinadissa jonka jälkeen puhdistettu ja ripoteltu pintaan suola ja mustapippuri ja sitten kolmeksi vuorokaudeksi tasaantumaan

riimiharkaa02.jpg


Valmis tuote makutestissä

riimiharkaa.jpg


Ruiskusuolattua naudan paahtopaistia (16 tuntia suolassa) ja sen jälkeen savustettu 7 tuntia miedossa lämmössä. Tarjoillaan kylmänä savuhärkänä

savuharkaa02.jpg


Lopputuote testissä

savuharkaa01.jpg


Ja tänään lähtee kinkku uuniin jotta ehtii jäähtyä jouluaattoon mennessä. Lämminsavulohi tulee sitten aattona suoraan savustimesta pöytään muiden tuotteiden kaveriksi
 
Kinkku uunissa, joku 55 astetta nyt eli muutama tunti vielä ja pääsee kuorrutus hommiin ja sitten maistelemaan.
 
Miksi monet paistavat kinkun ennen aattoa, vai onko aattopäivälle jotain muuta ohjelmaa ettei sitten enää ehdi?

Itse ainakin laitan kinkun illalla huoneenlämpöön ja laitan sen heti aatto-aamuna uuniin. Tarkistan ainoastaan, että kinkun sisälämpötila on 12-15 asteen tuntumassa.

Kannattaako kinkulle antaa aluksi tunnin löylyt 200 asteessa ja sen jälkeen pudottaa 100-125 asteeseen?
 
Aattona käydään haudoilla ja relataan. Ruokapöytävalmistelut pitää olla lähinnä esillenostamista ja laatikoiden lämmittämistä. Tästä syystä teen ennen aattoa kinkunpaiston. Toisekseen, meillä syödään kinkku jäähtyneenä, joten lepuutus yön yli jääkaapissa tekee terää.

Itse juuri kinkun paistaneena, laitoin suoraan muutaman tunnin huonelämpökäsittelyn jälkeen 150asteeseen ja sillä selvä. Tapoja on toki monia.
 
Miksi monet paistavat kinkun ennen aattoa, vai onko aattopäivälle jotain muuta ohjelmaa ettei sitten enää ehdi?

Itse ainakin laitan kinkun illalla huoneenlämpöön ja laitan sen heti aatto-aamuna uuniin. Tarkistan ainoastaan, että kinkun sisälämpötila on 12-15 asteen tuntumassa.

Kannattaako kinkulle antaa aluksi tunnin löylyt 200 asteessa ja sen jälkeen pudottaa 100-125 asteeseen?
Tästä on kahta selkeää koulukuntaa: kuuman ja kylmän kinkun nauttijat. Itse kuulun selkeästi kuuman nauttijoihin ja kinkku paisteaan aattona ja syödään aattoiltana ja yönä.
 
Tästä on kahta selkeää koulukuntaa: kuuman ja kylmän kinkun nauttijat. Itse kuulun selkeästi kuuman nauttijoihin ja kinkku paisteaan aattona ja syödään aattoiltana ja yönä.
Näin se menee täälläkin ja kyllä sitä kylmää kinkkua riittää vielä pariksi päiväksi aaton jälkeenkin.
 
kinkku makso päälle 20euroa, oli tuoresuolattu, ei lisäaineita ja luomu. Tosta kun nesteet ja rasvaa pois niin alkaa olee kilohinta kypsällä lihalla kohdillaan :grumpy:
 
Tuossa vähän jouluvalmistelujen tuloksia
14 tuntia merisuolassa ja sen jälkeen 38 tuntia tammisavussa ollutta kylmäsavulohta. Vetäytymässä jouluaattoon saakka

kylmasavua.jpg


Riimihärkää naudan sisäfileestä, 2 päivää marinoitumassa / raakakypsymässä suola, sokeri, yrtti, mustapippurimarinadissa jonka jälkeen puhdistettu ja ripoteltu pintaan suola ja mustapippuri ja sitten kolmeksi vuorokaudeksi tasaantumaan

riimiharkaa02.jpg


Valmis tuote makutestissä

riimiharkaa.jpg


Ruiskusuolattua naudan paahtopaistia (16 tuntia suolassa) ja sen jälkeen savustettu 7 tuntia miedossa lämmössä. Tarjoillaan kylmänä savuhärkänä

savuharkaa02.jpg


Lopputuote testissä

savuharkaa01.jpg


Ja tänään lähtee kinkku uuniin jotta ehtii jäähtyä jouluaattoon mennessä. Lämminsavulohi tulee sitten aattona suoraan savustimesta pöytään muiden tuotteiden kaveriksi
aijai, olen kateellinen, jaksaisipa ja olisipa edes mahdollisuutta tuollaiseen savusteluun
 
Tein tossa omatekosta sinappia mihin lisäsin Bailey'sia. Kuulostaa pahalta mutta tulikin tosi hyvää :D
 
Miksi monet paistavat kinkun ennen aattoa, vai onko aattopäivälle jotain muuta ohjelmaa ettei sitten enää ehdi?

Itse ainakin laitan kinkun illalla huoneenlämpöön ja laitan sen heti aatto-aamuna uuniin. Tarkistan ainoastaan, että kinkun sisälämpötila on 12-15 asteen tuntumassa.

Kannattaako kinkulle antaa aluksi tunnin löylyt 200 asteessa ja sen jälkeen pudottaa 100-125 asteeseen?
Aattona en ole koskaan ennen ollut kotona joten siksi oma kinkku aina etukäteen. Nyt jouluaatto kotona, mutta miksi ei tekisi kinkkua jo aatonaattona? Kaikki jouluun liittyvä on parempaa aina ennen joulua, ei sitä oikeen joulupäivänä jaksa enää joulu kiinnostaa, kyllä se joulu itselleni on aatto ja viikko ennen asttoa ajanjakso.
 
Tommonen 5 kilon Atrian luuton harmasuolattu juhlakinkku tuli voitettua fb-kisasta ja aattelin sit tehä vähä erilaisen kinkun ku vanhempien luona on kuitenkin se perinteinen sinappihuntuinen malli. Kinkku oli käärittynä siihen kinkkupaperiin tjsp ja eka tunti 200 asteessa, sitten laskin 135c ja siinä 5h jonka jälkeen nahka pois sekä uuni takas 200c. Keittelin siinä välissä konjakista+hunajasta+mausteita tommosen kivan glazen ja valelin sillä 5 kertaa ton läpi. Tommonen siitä sitten tuli. Ihan kivaa vaihtelua sille perinteiselle :)

zZ4FGYw.jpg
 
Mie paistan tässä kanssa kinkkua, jääkiekon vahtaamisen ohessa, Atrian harmaasuolattu juhlakinkku kyseessä 8kg.
Mutta paistolämpötila pitäs olla maksimi 110 C, elkää polttako niitä lihojanne.
135 on liikaa.
 
Nyt se meni uuniin.

Löytyi sen verran paska kinkkumittari, että laitoin ritilän päälle vielä erikseen uunilämpömittarin varmistamaan sopivaa paistolämpötilaa.

DSC09054.JPG


EDIT: Tässä vielä toinen kuva.

DSC09069.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Nyt se meni uuniin.

Löytyi sen verran paska kinkkumittari, että laitoin ritilän päälle vielä erikseen uunilämpömittarin varmistamaan sopivaa paistolämpötilaa.

Itsellä oli aiemmin samanlainen kinkku/lihalämpömittari ja oli muuten surkea. Elämä helpottui kun hankin viisarimallisen mittarin tuon nestepatsasmallin tilalle. Tarkinhan olisi digitaalinen, mutta tuollakin pärjää ja löytyy suunnilleen joka kaupasta.

Täällä on jo omat jouluruuat jämiä vaille syöty ja huomenna siirrytään anopin pöytään jatkamaan muutamalla päivällä.
 
pai siivua omasta kinkusta kerenny maistamaan ku sukulaisilla koko päivä pyöritty, mitään muuta omia joulueväitä en ole syönyt. Huomenna sitten alkaa armoton mättö koko päivän, sitten maanantaina jo jotain ihan muuta
 
Jeps. Oma moka.

Mä luulin että mittari rikki kun koko ajan näytti 50 asteetta.

No, 7kg kinkku ja nostin tiskipöydälle 6,5 kohdalla.

Sviddu, mittari toimikin ja lämpö 85, eli liian kuiva tuli.

No, kaveri tuli kylään ja tein pippuri-kermakastikkeen ja tykkäsi.

Nyt se kankku on jääkaapissa kylmässä ja pariin päivään ei tarvitse käydä kaupassa kun on muutakin safkaa.

Kiitos Sampsalle parhasta foorumista ja hyvää uutta vuotta!

EDIT: Jos joku haluaa kokeilla, niin tossa alhaalla allekirjoitusessa on custom css mitä koko ajan parantelen (tai yrititän) kun en ole koodari ammatiltani =)

EDIT2: Mä menen nyt samalla nimimerkillä MuroBBS kertomaan comtom-css ja mainoksien poistosta =)

Siksi koska mä olin siellä vasta 15.12. päivälleen rekisteröitynyt vuonna 2009. Sampsa muistaa ne ekat nettisivut.

Nyt haen bannit MuroBBS =) koska en palaa sinne enää ?D
 
Viimeksi muokattu:
Tuli ostettua 6.5kg kinkku potkalla (1.99€/kg) ja ajatuksena oli tehdä tuosta pulled porkkia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 477
Viestejä
4 539 144
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom