Vikings (HBO:n tahtiin)

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Miguel, 01.12.2016.

 1. Pudezzio

  Pudezzio

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
 2. Huisaheikki

  Huisaheikki

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
 3. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Semmoinen ihan kiva jakso taas. Tällä hetkellä britteinsaarten tapahtumat huomattavasti siedettävämpiä katsottavia kuin menneinä vuosina. Tietenkin Lagerthan olo mukana kuvioissa vaikuttaa paljon.
   
 4. DJhessu

  DJhessu

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Neljäs kausi oli niin raskasta katseltavaa, että koko sarja olisi voinut loppua kolmanteen tuotantokauteen.
   
 5. Focus0

  Focus0 Technical Specialist Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 256
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Olen karttanut tätä sarjaa viikonloppuun asti yhden jakson perusteella. Joskus kun ensimmäinen kausi tuli tästä sarjasta niin katsoin ekan jakson ja ei kyllä sytyttänyt pätkääkään.

  Nyt sitten lauantaina vaimon kanssa aloitettiin katsomaan ja täytyy sanoa että olis pitäny katsoa pidemmälle ensimmäistä kautta koska nyt mennään jo 7:ssä jaksossa ja vaikuttaisi kuitenkin ihan mielenkiintoiselta kun on alkanut tapahtumaankin.
   
 6. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On tämä sarja tosiaan muuttunut aika paljon moneen otteeseen vuosien saatossa, sekä hyvässä että pahassa mielessä. Ihan hyvä että muuttuu eikä jauha ihan samanlaisena.
   
  Cuthalu ja Focus0 tykkäävät tästä.
 7. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihan ok jakso. Lagertha kaunisti kuvaruutua ihan mukavasti, mutta muuten olisi tarina saanut edetä vähän vauhdikkaammin. Ikäviä asioita tapahtuu niin kuin on tarkoituskin. Peter Frantseenfrentseenmikälie hoitaa osuutensa oikein mallikkaasti.
   
 8. derego

  derego

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sarja etenee omalla painollaan. Tuntuu, että juonen loppu lähenee, kun Lothbrokin suvun tarina on tältä erää lähes loppuun käytetty ja Wessex saatu myös vakiintuvan hallinnon uralle. Odotan seuraavia asioita vielä tälle (viimeiselle?) seasonille:

  - Lagerthan Wessex-viikingit (Ubbe, Torvi etc) torjuvat Haraldin armeijan Yorkista ja saavat tämän seurauksena Yorkin alueen ("Danelaw") itselleen, kuten Egbert aiemmin oli lupaillut, "puskurialueeksi" viikinkejä vastaan
  - Alfredistä tulee Wessexin kuningas, Alfred I Great
  - Harald palaa Kattegatiin, missä Ivar on tappanut Hvitserkin ja meno on muutenkin sekaista. Harald ottaa vallan ja hänestä tulee Norjaa yhdistävä kuningas
  - Islannin siirtokunta taantuu, mutta sieltä lähdetään Newfoundlandiin, joka on paljon mukavampi "jumalten maa"
  - Rollo ja Normandian normannit jatkavat omillaan, eivät esiinny lopputarinassa
  - Sisiliaa ja Välimeren aluetta ei enää edes sivuta tarinoissa


  Sarjaa ei jatketa tämän seasonin jälkeen. Kaikki juonet punottu yhteen :)


  Menisikö noin.
   
 9. derego

  derego

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ai niin, Björn ja se soturipiispa ottavat matsia, molemmat kuolevat. Lagertha joutuu suremaan vieressä ja jää yksin.
   
 10. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Harmi että nyt tuntuu taso laskevan jakso jaksolta. Floki-poppoon hassunhauskat ja iloiset seikkailut jumalten maassa, vinksahtaneen eunukki-luuton-Iivarin jumalaa leikkimiset veljen pyöriessä tyytymättömänä nurkissa, Ragnarin äpäräpojaksi itseään väittävän nössön kieroilut ja britteinsaarten papiston ja Wessexin kuninkaan veljen salaiset kuninkaantappo- ja vallankaappauskuviot eivät kovin hyvin jaksa kannatella sarjan kiinnostavuutta. Jospa tuo kehityssuunta jatkossa korjaantuisi.
   
 11. DJhessu

  DJhessu

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Puhut sä neljännestä vai viidenestä tuotantokaudesta?
   
 12. janne

  janne Team R&T

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vähän on kyllä mielenkiinto lopahtanut tätä sarjaa kohtaan. Ei oikein ole enää ketään mielenkiintoisia hahmoja joiden kohtalo kiinnostaisi. Muutenkin koko sarja tällä hetkellä enemmän tai vähemmän paikallaan polkevaa henkilödraamaa eikä oikein mitään tapahdu. Mutta eiköhän siitäkin huolimatta tule tavan vuoksi katsottua tämäkin loppuun asti.
   
  DJhessu ja derego tykkäävät tästä.
 13. pahajuju

  pahajuju

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016

  Tämmöinen puuttuu, on vain sitä turhaa uhoa rammalta ja muilta mehiä.
   
 14. Keksi

  Keksi Beta-kukko Platinum-jäsen Team Apple

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sarjasta puhti kyllä kadonnut vuosien aikana, mutta onneksi Netflixillä katsottava The Last Kingdom (TV Series 2015– ) - IMDb paikkaa tätä sarjaa hyvin.

  Kolme kautta viikinkien riehumista tulevassa Englannissa (Wessex, Mercia, East-Anglia jne. Kuningas Alfredin aikakaudella noin vuodesta 878 eteenpäin.) mm. Politiikkaa, selkään puukotuksia, löyhiä liittoja, isoja taisteluita, "sinne ja takaisin" -tehtäviä, olutta ja naisia. Tällä hetkellä toimii Vikings -sarjaa paremmin, vaikka pääosan esittäjästä tulee välillä Captain Jack Sparrow -fiboja maskeerauksen ansiosta.   
 15. Juustokupu

  Juustokupu

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei ole vielä.
   
 16. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jahas, Lagertha sitten otti ja katosi. Ottivatko Harald ja äpärä-Magnus vangiksi, vai sureeko vain jossain nuolemassa haavojaan vai lähtikö Rollon luokse ranskanmaalle? Kuka Ragnarin pojista Lagerthan loppujen lopuksi tappaa, Magnus, Ivar, vai joku muu...? Kuinka Björnin nykyinen kulta suhtautuu uuteen olympia-uimari-ihastukseen...?
   
  derego tykkää tästä.
 17. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hienot ajoitukset; samaan aikaan kun sarja hiipuu niin että jakson alussa näytetään Lagerthaa enää sekunteja, ilmoitetaan että seuraava kausi on sitten viimeinen mutta mahdollisesti jotain spin-offeja saatetaan tehdä. Toivottavasti Spin-Offien päähenkilöt valitaan oikein.
   
 18. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 938
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tää oli itse asiassa yllättävän hyvä, vahva suositus. Roolisuoritukset on kyllä nappiin ja tarina vie mukaansa vaikka aluksi olinkin ihan meh.

  Ja pääosan esittäjä on niin mies paikallaan kuin voi olla. Ei tullut yhtään Jack Sparrow mieleen täällä :geek:

  Vikings ei kolahtanut samalla tavalla..
   
 19. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minäkin kyllä tykkäsin Last Kingdomista mutta pääosan esittäjästä tuli minulle täysin päinvastaiset fiilikset. Kovin sliipattu ja siloinen sen aikakauden soturiksi omissa (varmaankin väärissä?) mielikuvissani. Innolla kuitenkin seuraavaa kautta odottelen.
   
 20. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 938
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuvittelisin noihinkin aikoihin syntyneen ihmisiä kauniimmilla geeneillä :) eli aina on ollut esim. luontaisia naistenkaatajia. Eli enpä tuota minään mahdottomuutena pidä. Tosin dokumentaatio on vähän heikkoa :D

  Muistaakseni ihanteet ja hyveet olivat kovassa kurssissa ylemmissä luokissa jo tuolloin. Pyöreän pöydän ritarien legenda sijoittuu 500-luvulle ja luultavasti elämä on ollut muutakin kuin mutakuopissa kännisenä pyöriskelyä ilman mitään moraalisia arvoja.

  Alexander Draymon vaan osaa olla luontevasti sankarin roolissa, on sitä eikä vaan näyttele. Muutkin näyttelijät on kyllä hyviä. Viihdettähän se on mutta toimii.

  Olisipa keino nähdä oikeasti historiaan.
   
 21. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Toivottavasti sarjan pohjanoteeraus saavutettiin viimeisimmässä jaksossa. Tästä ei kai voi olla suunta kuin ylöspäin, eihän?

  Onkohan näissä käsikirjoittajissa & ohjauksessa tapahtunut jotain muutoksia kun tämä on nyt tämmöiseksi mennyt vai onko vain luova suoli tyhjentynyt, juonisuoni ehtynyt?

  Sitäpaitsi Katheryn Winnickia ei näkynyt ollenkaan koko jaksossa. :(
   
 22. Sivustakatsoja

  Sivustakatsoja

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Eniten on näissä uusimmissa jaksoissa ottanut päähän nuo seikkailut Islannissa ja tuo Ivarin vammailu. Flokin olisi voinut kirjoittaa kokonaan sarjasta jo pois, tuota angstailua ei jaksa katsoa. Olisivat edes luoneet Erik Punaisen täysin uutena hahmona jos sinne Islantiin piti lähteä. Nuo Ivarin jumalahörhöilyt ja selkeästi natsisaksaan viittaavat viirit ja maneerit ottavat myös päähän. Ivar on toki hyvin näytelty hahmo, mutta toistaa ihan liikaa samaa kaavaa. Odotan kyllä mielenkiinnolla miten "tarkasti" historiaa seurataan ensi kaudella, tuleeko kuvioihin vaikkapa Vilhelm Valloittajaa.
   
 23. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuskin juoni nyt sentään ihan niin paljon yhtäkkiä hyppää kun tähän astiset kaudet ovat tapahtuneet kuitenkin kymmenien vuosien aikana...?
   
 24. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 215
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  mjooh,islanti juttu on vähän typerä.Eikös muuten islannissa ollut puita tohon aikaan?.Muutenkin siellä pitäisi olla kalaa/valaita sekä lintuja?.
   
 25. Sivustakatsoja

  Sivustakatsoja

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Ainakin omien tietojen mukaan siellä kyllä oli puita mitkä sitten hakattiin pois taloja rakentaessa ja samalla ei osattu huomioida sitä että niiden kannattaisi antaa kasvaa samalla eikä vain katkoa. Viikingit myös alkoivat näkemään siellä nälkää koska olivat tottuneet Skandinaviassa syömään lehmiä, sikoja ja mitä näitä nyt on. Kala ja hylkeet nähtiin lähinnä toisarvoisena ravintona maatalousyhteiskunnasta tulleiden silmin, mikä nyt oli aika helkkarin huono näkökanta koska Islannissa nimenomaan niitä kaloja ja muita meressä eläviä otuksia olisi ollut riittämiin asti.
   
 26. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko tässä käynyt jossain jotenkin ilmi että tuo kuvitteellinen Flokin poppoo olisi nimenomaan Islannissa eikä esim. Grönlannissa?
   
 27. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 938
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei kai suoraan? Lähinnä ajallinen viitekehys sen kertoo.
   
 28. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 215
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eikös norjalaiset oikeasti juuri olleet niitä kalastajia ja metsästäjiä eikä mitään maanviljelijöitä alkuaan?.Irlantiin/skotlantiin mentiin osittain siksi että siellä oli tilaa viljellä ja parempaa maata kuin norjassa?.Vuohet/lampaat? yms taisi myös olla yleisempiä kuin lehmät/siat tohon aikaan skandinaviassa koska sen aikaiset lajit pärjäsivät meidän ilmastossa paremmin?.Ei lehmät/porsaat/hevoset/lampaat yms myöskään olleet yhtä isoja ja samanlaisia kuin mitä ne on nyt koska niitä on jalostettu.

  /edit
  Käsitääkseni siellä näkyi kuumia lähteitä mitä ei grönlandissa ollut?.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2019
 29. Sivustakatsoja

  Sivustakatsoja

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Voi toki olla että muistini pätkii, muistan muutaman dokkarin katsoneeni, olikohan niissä nyt sitten kyse Grönlannista vai Islannista. Mutta tämä kyllä oli totta että näille kavereille ei nuo hylkeet maittaneet vaan mielummin maalla eläviä eläimiä olisivat syöneet.
   
 30. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 938
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näin taisikin olla joo.
   
 31. James

  James

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Maailman laidalla – tällainen matkakohde on eksoottinen Grönlanti | Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia

  "Kylmien olosuhteiden vastapainona Grönlannin eteläosissa on kymmeniä kuumia lähteitä. Näissä 38-asteisissa altaissa voi pulikoida nauttien samalla ympäröivistä jäävuorista. Monet altaista on rakennettu yli tuhat vuotta sitten. Hienoimmat niistä sijaitsevat Uunartoqissa, jota kutsutaan lämpimäksi saareksi."

  Nooh, todennäköisesti kyseessä kuitenkin on sankarin nimen perusteella Islanti...

  Hrafna-Flóki Vilgerðarson - Wikipedia

  "Flóki Vilgerðarson (born c. 9th century) was the first Norseman to deliberately sail to Iceland. "

  Toki nykynäkemyksen mukaan viikingit ilmeisesti myös asuttivat Grönlannin vasta noin 100 vuotta myöhemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2019
 32. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  260
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Tuli maratoonattua tuo vitoskauden part 2 eilen, aikalailla samaa roskaa oli kuin part 1. Sarjan puhti kadonnut täydellisesti neloskauden jälkeen ja muuttunut enemmän saippuaoopperaksi. Ja huomaa selvästi että tapahtumat etenevät paljon nopeammin, kun aiemmin juonen kulkuun käytettiin enemmän aikaa.

  Neloskaudenkin lopulla kun näytettiin tuota soturipiispaa, ajattelin että tässä olisi nyt uusi hyvä hahmo Ivaria vastaan, mutta hahmo muuttui Athelstan-kopioksi ja part 2:ssa hahmo oli täysi pettymys.

  Muutenkaan ei ole yhdenkään päähahmon tekemiset kiinnostaneet enää tippaakaan, Ivarikin vaan leikkii jumalaa Kattegatissa eikä ole oikeastaan tehnyt mitään mielenkiintoista part 2:n aikana.

  En ihmettele yhtään että sarja loppuu ensi vuonna.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2019 klo 16:21
  derego ja James tykkäävät tästä.
 33. derego

  derego

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aika samat meillä. Olisi saanut loppua jo tänä vuotena, kuten tuossa ylempänä juonenkäänteitä ennustelin (ei tainnut mennä n yksikään ennuste oikein :/ )