Toi lähtevän pään on modeemissa aika korkealla eli ei käsittääkseni hyvä juttu. Mielellään alle 45dBmV eli modeemi joutuu käyttämään isompia lähetystehoja. Todennäköisesti auttaa talojakamossa paluukanavan tehojen nosto ja operaattorille päin kohinan määrää.
Tästä on keskusteltu häiriöpuolen kanssa, kyllä hieman korkea mutta ei kuulemma vaatinut jatkotoimenpiteitä. Yhteys kuitenkin toiminut täysin ongelmitta jatkuvasti.
Lisäksi tuo tehohan on rajojen sisällä. Esim DSLReportsin FAQ:ssa esim RCN:n rajat on +8 - +52 A-TDMA ja TDMA (DOCSIS 3.0), suositus +35 - +49
Eikä se toimi ihan niin kuin viestisi antaa ymmärtää, minulla kun on jo korkeampi lähetysteho kuin AP:lla. Sellainen 5-8x tehokkaampi jos puhutaan milliwateista.
Jos "halutaan" alle 45dBmV niin silloinhan se modeemi käyttää PIENEMPÄÄ lähetystehoa.
Mutta (upstream) SNR:n pitää sallia tämä.
Olettaen että SNR jakamon päässä (mitä me ei nähdä) on juuri ja juuri riittävä niin silloin tuo 51dBmV lähetysteho on tarpeen.
Jos sitä jotenkin pystyisi jakamon päästä parantamaan niin silloin modeemi voisi käyttää pienempää lähetystehoa.
Mutta kuten sanoin niin yhteys käy ja kukkuu loistavasti niin parempi että eivät koske siihen.
Ja jos se kohinan määrä operaattorille päin olisi liikaa niin eiköhän operaattori sille jotain tekisi, kuten silloin kun olin yhteydessä häiriöpuoleen joka tarkisti linjan arvot eikä valittanut sellaisesta.