Hain kyllä hakusanoilla "Champtek WD100 manual", mutta tuota japaninkielistä sivua en löytänyt.
Näyttää siltä että tuo ohjekirja on "yleismallinen" Champtekin viivakoodinlukijoille, koska siellä on myös esim. ohjelmointikoodeja Bluetoothille, joilla ei selvästikään ole mitään tekemistä tuon USB-liitäntäisen kynämallisen WD100-lukijan kanssa. Mutta ainakin tuo Version Information-koodi antaa järkevän oloisen tuloksen:
C64V5.08.27 2007.03.11
Eli siinä on versionumero ja lukijan ohjelmiston päiväys, niin kuin pitikin olla. Toisin sanoen tuo taitaa olla oikea ohjekirja WD100-lukijalle.
Kiitoksia! Tämä auttaa ainakin minua jos oma viivakoodikynäni kaipaa säätämistä.
Ja alkuperäiselle kysyjälle, viivakoodikynän toiminnan voi tältä osin tarkistaa lukemalla kynällä minkä tahansa viivakoodin vaikka Notepadiin tai Wordiin.
Viivakoodin lukemisen jälkeen katsotaan mihin kursori jää sen jälkeen kun viivakoodin sisältö on kirjoittunut näkyviin. Jos kursori jää heti seuraavalle riville, lukija toimii todennäköisesti oikein. Mutta jos tulos on sellainen että ensin on viivakoodin sisältörivi, sitten yksi tyhjä rivi, ja kursori jää vasta seuraavalle (= kolmannelle) riville, silloin lukija kaipaa asetuksien muuttamista.
Ja se tarvittava asetusmuutos tehdään näin:
Ensin tulostetaan paperille ohjekirjan sivut 10 (otsikko 2.4 Main Page of Configuration, PDF-lukijan mukaan sivu 13) ja 17 (otsikko 4.3 Output Character Parameters, PDF-lukijan mukaan sivu 20). Näytöltä viivakoodien lukeminen ei ainakaan minun kokemukseni mukaan onnistu.
Sitten luetaan seuraavat viivakoodit:
1.) Sivulta 10 "Start Configuration". Lukija piippaa kolme kertaa nopeassa tahdissa.
2.) Sivulta 17 "CR". Lukija piippaa kerran.
3.) Sivulta 10 "End Configuration". Lukija piippaa kolme kertaa nopeassa tahdissa.
Sitten kokeillaan toimiiko lukija nyt paremmin verkkopankissa. Jos toimii, sitten luetaan vielä sivulta 10 koodi "Save Parameters" jotta muutokset jäävät pysyvästi lukijan muistiin. Jos muutos ei tuonut parannusta, otetaan vain viivakoodinlukijan USB-liitin hetkeksi irti tietokoneesta jolloin lukija unohtaa tallentamattomat asetusmuutokset.
(Ja kyllä, testasin tämän ohjeen oman WD100-lukijani kanssa!)