Vihreät chilipepperonit, ne pizzerian...

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
653
Ruokakaupasta ei millään tahdo löytyä chilipepperoneja joita pizzerioissa tarjoilevat esim.kebab annosten kylkiäisenä. Varmasti hankkivat ne jostain tukusta mutta mistä?
 
Jep, friggitello virallisesti. Joskus pepperoncini (ei saa sekoittaa peperoncinoon).

Jalapeno täysin eri chili, tulisempi ja oikeasti myös maukkaampi ihan etikka säilykeversionakin.
 
Mistähän saisi mahdollisimman mietoja tälläisiä?

Tuli ostettua purkki Royal mietoja mutta silti meinaa taju lähteä muutamasta kun en tulista ruokaa siedä yhtään.

Rakastan näiden makua mutta en pidä että ruokailu on helvetillistä tuskaa ja suun polttelua.

Pizzerioista saa yleensä miedompia mitä kestääkin vähän näin nöösipoikakin.
 
Mistähän saisi mahdollisimman mietoja tälläisiä?

Tuli ostettua purkki Royal mietoja mutta silti meinaa taju lähteä muutamasta kun en tulista ruokaa siedä yhtään.

Rakastan näiden makua mutta en pidä että ruokailu on helvetillistä tuskaa ja suun polttelua.

Pizzerioista saa yleensä miedompia mitä kestääkin vähän näin nöösipoikakin.


Näitä varmaankin useimmissa ravintoloissa tarjotaan: Dion pepperoni 15/7kg

Meidän talossa on pitseria ja takapiha täynnä kyseisiä asitoita tuhkakuppeina.
 
Olisiko Lidl, S- tai K-mafian kaupoissa vastaavia? Kenties jonkun miedoiksi toteamia?

Nuo lienee vain tukusta saatavia?
 
S-ryhmällä on Rainbow-merkkisiä pepperoneja. Hieman suolaisen puoleisia ehkä, mutta varsin kelvollisia silti. Tulisuus on mielestäni erittäin mietoa näissä. Voi vetää kokonaisena useamman suoraan purkista, eikä polttelua juuri huomaa.

Ja nämä ovat juuri sellaista halvinta pitseriatasoa, eli paperin ohuita ja sitkeitä. Juuri täydellisiä siis.

https://www.foodie.fi/entry/rainbow-peperoni-320-140-g/6415712601782
 
Esim Citymarketeista saa noita pepperoneja.
Niistä saaveista missä on suolakurkkuja, niin yleensä viereissä tonkassa on pepperoneja.
Näin ainakin Tampereen seudulla.

Älä vaan niitä lasipurkki/peltipurkkitavaraa osta, etikkaisia ja käyneen makuisia.
 
S-ryhmällä on Rainbow-merkkisiä pepperoneja. Hieman suolaisen puoleisia ehkä, mutta varsin kelvollisia silti. Tulisuus on mielestäni erittäin mietoa näissä.

Ostin purkin ja oli mun makuun käytännössä yhtä tulisia kun Royalit. Lisänä tosiaan sitkeitä eikä niin hyvän makuisia muutenkaan. Perhana sentään taitaa olla mahdoton tehtävä löytyy tosi mietoja...
 
Noita aiemminkin mainittuja Royaleja on varmaan eniten tarjolla. Joissakin "kebaberioissa" on sellaisia hieman isompia/pullukampia ja samalla mehukkaampia versioita. Niitä olisi kiva löytää jostakin marketista. About samanlaisia kuin kaksi ylintä tässä kuvassa.

Btw. Virallisesti Pepperoni tarkoittaa salamimakkaraa, mutta kansa on omaksunut sen termin käyttämisen myös noita herkkukasviksia tarkoittaessaan. Tausta lienee tosiaan siinä, että jenkeissä niitä kutsutaan joskus nimellä "pepperoncini".
 
Noita aiemminkin mainittuja Royaleja on varmaan eniten tarjolla. Joissakin "kebaberioissa" on sellaisia hieman isompia/pullukampia ja samalla mehukkaampia versioita. Niitä olisi kiva löytää jostakin marketista. About samanlaisia kuin kaksi ylintä tässä kuvassa.

Btw. Virallisesti Pepperoni tarkoittaa salamimakkaraa, mutta kansa on omaksunut sen termin käyttämisen myös noita herkkukasviksia tarkoittaessaan. Tausta lienee tosiaan siinä, että jenkeissä niitä kutsutaan joskus nimellä "pepperoncini".

Pfefferoni luki purkin kyljessä vuonna kypärä ja miekka kun näitä alkoi tulla kauppoihin. Ja ilmeisesti edelleen lukee saksankielisissä maissa. Siitä se tullee suomen kieleen luulisin.


efk1091.jpg
 
Mietin josko koittaisi itse tehdä pikkelöytyjä paprikoita (ei tulisia) mutta niissä tuskin on samaa makua kuin chilin sukuisissa?
 
Mistähän saisi mahdollisimman mietoja tälläisiä?

Tuli ostettua purkki Royal mietoja mutta silti meinaa taju lähteä muutamasta kun en tulista ruokaa siedä yhtään.

Rakastan näiden makua mutta en pidä että ruokailu on helvetillistä tuskaa ja suun polttelua.

Pizzerioista saa yleensä miedompia mitä kestääkin vähän näin nöösipoikakin.
Leikkaa yhdellä vedolla auki ja poista siemenet. Suurin osa tulisuudesta on niissä siemenissä. Oma hommansa toki, eli jos löytyy miedompia niin se on helpompi vaihtoehto...

Noissa Royaleissa taitaa tosin olla jotain aika hämärää ainetta säilöntäaineena (natriumbentsoaatti). Maistuu oudolta, kutittaa kurkkua, eikä vaikuta kovin terveelliseltä aineelta, netistä löytyy lisää tietoa. Itse pidän enemmän etikkaan säilötyistä, kun ei jää ihmeellistä jälkimakua, itse pidän etikan mausta niin se ei haittaa.

EDIT: Huomasithan, että noita Royaleita on saatavilla mietoina ja vahvoina.
 
Viimeksi muokattu:
Leikkaa yhdellä vedolla auki ja poista siemenet. Suurin osa tulisuudesta on niissä siemenissä.
Tarkennuksena sen verran, että tulisuus tulee kapsaisiinista, jota on eniten siementen lisäksi siemenkiinnikkeissä, eli siinä vaaleammassa osassa chilin sisäpinnalla (kliks). Eli myös se osa pois, jos on tarkoitus poistaa poltetta. Voimakkaimmissa chileissä kapsaisiinia voi olla lähes kauttaaltaan.
 
Siemenet itsessään ei "tuota" sitä kapsaisiinia vaan ne siemenkiinnikkeet (placenta, istukka) ja "suonet". Siemenet voi imeä itseensä sitä kapsaisiinia siitä kiinnikemateriaalista mutta se ei ole mikään iso määrä.

Jos taas puhutaan hybridi mörkö chileistä esim bhut jolokia jne niin ne on erilaisia ja jos poistat sen kiinnikkeen ja siemenet ja suonet jne niin tulisuus tipahtaa noin puoleen kun taas kesympien lajikkeiden kohdalla se tipahtaa lähes täysin.
Study: What Makes the Ghost Pepper So Spicy? - The Atlantic

Eli jos puhutaan pepperoneista (=friggitello) tai jalapenoista jne ja haluat vähemmän tulisuutta niin halkaise chili ja leikkaa/rapsuta kaikki vaalea materiaali ja siemenet pois jolloin tulisuus tippuu todella pieneksi. Jos on oikein herkkä niin nämä käsitellyt puoliskot voinee yrittää pestä koska kun poistat sitä kiinnike materiaalia niin sitä kapsaisiinia tihkunee jonkin verran siihen chilin sisäpintaan. Tosin pelkkä vedessä huljuttelu ei paljon lohduta kun kapsaisiini ei pahemmin liukene veteen, ehkä sitruuna voisi auttaa tässä tai joku muu happo.
Jossei jalapenoja uskalla kokeilla näin niin katsele mitä paikallisesti saat. Pimiento, cubanelle ja poblano tulee ensimmäisenä mieleen sieltä miedommasta päästä, tai "banaani" chili joka on samantyylinen kuin friggitello voisi olla hyvä vaihtoehto jos näitä on saatavilla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 600
Viestejä
4 501 816
Jäsenet
74 234
Uusin jäsen
Theun

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom