Video: Rakensimme custom-loop vesijäähdytyksen prosessorille

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 305
Hieno ja mielenkiintoinen video, kun ei ole koskaan tullut nestejäähyä kasattua :tup:. Nyt kun tietää systeemin hinnan ja suorituskyvyn, niin tuskin tulee koskaan kasattuakaan. Olisin lievästi sanottuna pettynyt, jos olisin käyttänyt ulkomaan matkan verran rahaa systeemiin ja jäähdytysteho jäisi silti noin valjuksi. Toista osaa odotellessa... näytönohjaimen luulisi hyötyvän vedestä selvästi prossua enemmän.
Ei tälläistä custom-looppia oikein pelkän jäähdytystehon ja hyödyn takia voi hintansa takia suositella, enemmänkin laskisin tämän harrastukseksi ja ihan estetiikan paranteluksi oman maun mukaiseksi.

Toisaalta vesijäähdytyksen perusosat kuten pumppu, säiliö, jäähdyttimet ovat pitkäaikainen investointi, kuten missä tahansa harrastuksessa ja jatkossa muutaman vuoden välein täytyy lähinnä vaihtaa blokkeja prosessoria tai näytönohjainta päivittäessä ja mahdollisesti uusia letkuja koteloa vaihtaessa. Itsekin olen aikeissa päivittää tästä Threadripper-kokoonpanosta Core i9-9900K:hon.

Mutta joo, tämä on yksi oma lajinsa tässä tietotekniikkaharrastuksessa ja itelläni kun on viimeisen custom-loopin kasaamisesta reilu 10 vuotta niin kaikin puolin mielenkiintoinen projekti ollut :tup:
 

Eramaankettu

Lost and Forgotten
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
2 012
Ja vga universal blokilla ei ole tarvinnut päivittää blokin blokkia 580, 680, 970, 980, 1070, 1080 ti korttien kanssa, joten kyllä noilla pärjää pidempääkin.
 
Liittynyt
03.05.2017
Viestejä
70
Peukku tälle ja video huutaa jatkoa. Eka customlooppini odottaa toteuttamistaan ja tällaisia videoita sekä foorumin nestejäähdytys threadia tulee ahmittua kuin aamupuuroa.
 

Jill Valentine

Mestari
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 252
On niin ysäri-juttu ettei olekkaan toista, puolet varmaan Muro/IO lukijoista ole edes kuulleetkaan moisesti "HC" :lol: jutusta. On ne toiset vaan niin HC:tä että ihan H20 letkuissa kiertää...

r134a, tai mieluummin r404a kuuluu 24/7 tietokoneeseen. r12a on ollut jo pitään laitonta kun aiheuttaa karatessaan aukkoja ilmakehään.

Sellainen oli henki aikoinaan reilu ~15 vuotta sitten MuroBBS:ssä kun oli haastetta. Kuten itsellä kun sain/oli 6 päivän ajan maailman kovimmat ylikellot AMD XP:llä (1800Mhz @ 2800Mhz).

Eikä ollut mitään tissiposki kaupan vesijäähy vehkeitä kun tuloksia haluttiin! Näyttiksen blokkikin oli mallia DIY...

Koko ko. genre on kuollut... poislukien muutama LN2/He kulhoilija Suomessa joita HC-genre vaatii...
Nimenomaan, marginaalista puuhaa.

Itse näkisin positiivisena asiana sen että vesijäähdytys on tullut jäädäkseen, itsekin pitkän ajan ilma/AIO-jäähyjen käyttäjänä pikkuhiljaa siirtynyt laajennettavan valmisvesijäähyn ansiosta nesteille.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
178 478
Viestejä
3 287 633
Jäsenet
59 145
Uusin jäsen
Tjerffi

Hinta.fi

Ylös Bottom