Verkkokauppa.com lopetti alitehoisten Windows kannettavien myynnin

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 332


Suomalainen elektroniikkaliike Verkkokauppa.com kertoo lopettaneensa heikkotehoisten Intelin Celeron- ja N100-prosessoreilla varustettujen Windows kannettavien myynnin. Yrityksen mukaan kyseisillä kannettavilla jopa perustoimintojen suorittaminen voi olla hidasta, millä on luonnollisesti negatiivinen vaikutus käyttökokemukseen. Heikon suorituskyvyn vuoksi laitteet eivät ole pitkäikäisiä eikä niitä usein pysty päivittämään myöhemmin.

Myynnistä poistuvien edullisten kannettavien tilalle Verkkokauppa.com tuo vastaavan hintaisia mutta tehokkaampia käytettyjä laitteita. Yrityksen viimeisimmän vastuullisuusbarometrin mukaan jopa 75 prosenttia sen nykyisistä asiakkaista olisivat halukkaita ostamaan laitteita käytettynä, jos niitä olisi paremmin saatavilla. Edelleen osa asiakkaista kuitenkin vieroksuu käytettyjä vaihtoehtoja, joten Verkkokauppa.com ottaa muutoksessa tietoisen riskin.

Lähde: Suomalaisfirma lopetti ”nuhapumppujen” myynnin – Otti tietoisen riskin

Mediatiedote 6.9.2024

Verkkokauppa.com poisti alitehoiset tietokoneet valikoimista – tilalle tehokkaampia käytettyjä laitteita samaan hintaan 

Verkkokauppa.com päätyi yllättävään ratkaisuun asiakaslähtöisyyden nimissä: Yhtiö poisti valikoimista alitehoisella suorittimella varustetut Windows-tietokoneet ja korvasi ne laadukkaammilla käytetyillä tietokoneilla. Teon taustalla on tahtotila pidentää elektroniikan käyttöikää ja tarjota samalla kestävämpiä vaihtoehtoja esimerkiksi opiskelijabudjetilla shoppaileville.

Verkkokauppa.comin FWD:-tuotteet ovat yrityskäytöstä poistettuja tietokoneita, tabletteja ja puhelimia, jotka on tyhjennetty ja huollettu uudenveroisiksi.

Koulujen alku on merkittävä sesonki tietokoneiden myynnissä ja moni etsii nyt opiskelijabudjettiin sopivaa läppäriä ylä- ja korkeakouluopiskeluun. Tietokoneostoksilla on kuitenkin syytä olla tarkkana, sillä edullisimpien koneiden heikkolaatuiset suorittimet voivat yllättää aiheeseen perehtymättömän kuluttajan.

Verkkokauppa.comin asiantuntijoiden mukaan halvan hintalapun perusteella hankittu tietokone saattaa sisältää merkittäviä puutteita mm. koneen tehossa, päivitettävyydessä sekä liitännöissä.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme pitkäikäisiä ja laadukkaita ratkaisuja, ja mielestämme koneet, jotka vain nippa nappa täyttävät Windows-käyttöjärjestelmän minimivaatimukset eivät ole tällaisia. Halvimpien tietokoneiden suoritin on usein alitehoinen, jolloin perustoimintojen käyttäminen on hidasta ja itse käyttökokemus jää kehnoksi. Halvimmissa laitteissa edes muistin tai tallennusmedian kaltaisia perusosia ei voi vaihtaa, minkä vuoksi niiden elinikä on todellisuudessa varsin lyhyt”, kertoo Verkkokauppa.comin pitkän linjan ostopäällikkö Antti Aulavuori.

Uusien Intel Celeron- ja N100-suorittimilla varustettujen Windows-tietokoneiden tilalle käytettyjä vaihtoehtoja

Verkkokauppa.comin toteuttaman elektroniikan vastuullisuusbarometrin* mukaan 41 % suomalaisista odottaa, että elektroniikkakauppiaat poistavat lyhytikäiset tai muuten vastuullisuusnäkökulmasta ongelmalliset tuotteet valikoimistaan.

Samaisen kyselyn mukaan käytetyn laitteen vanhan tilalle valitsisi jo selkeästi yli puolet suomalaisista.

”Otimme muutoksen myötä tietoisen riskin, sillä osa asiakkaistamme vieroksuu yhä käytettyjä laitteita. Käytetyn elektroniikan tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, sillä viimeisimmän vastuullisuusbarometrimme mukaan 62 % suomalaisista ja peräti 75 % Verkkokauppa.comin nykyisistä asiakkaista olisivat halukkaita ostamaan laitteita käytettynä, jos niitä olisi paremmin saatavilla”, kommentoi Suvituuli Tuukkanen, Verkkokauppa.comin markkinoinnista, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja.

Verkkokauppa.comin kaksi vuotta sitten lanseeraaman FWD:-tuotemerkin alaisten kannettavien tietokoneiden hinnat lähtevät sadasta eurosta, ja tarjolla on tällä hetkellä Applen, HP:n, Lenovon sekä Dellin malleja. Myös käytetyille kannettaville tarjotaan uusien koneiden tapaan kolmen vuoden takuu.

”Tavoitteenamme on pidentää elektroniikkalaitteiden elinkaaria ja olemme valmiita myös rohkeisiin vetoihin. Käytetty laite on paitsi ekologinen, myös lompakolle ystävällisempi valinta”, Tuukkanen summaa.

*Verkkokauppa.com selvitti suomalaisten ajatuksia vastuulliseen elektroniikan ostamiseen ja kuluttamiseen liittyen. Kyselyn toteutti Kantar toukokuussa 2024. Kyselyyn vastasi 1 044 iältään 18–79-vuotiasta suomalaista.  Kyselytulokset julkaistaan laajemmin syyskuussa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
356
Niin pitkään kuin Alder Lake-N N100't siivottu pois, mutta vanhemmat & hitaammat N6000't jätetty, niin pelkkä markkinointitempaus.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
1 872
Noi AL-N vehkeet ei ole edes mitenkään erityisen hitaita JOSS ei ole muistilla rampautettu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
258
Niin pitkään kuin Alder Lake-N N100't siivottu pois, mutta vanhemmat & hitaammat N6000't jätetty, niin pelkkä markkinointitempaus.
Tuossa vilkaisin ja noin näytti käyneen. N6000 näytti olevan saatavilla useampaakin versiota kannettavissa. N200:stakin oli parissa mallissa verkkokuapassa ja N200:n ero N100 on hiukan lisää kellotaajuutta ja nopeampi näytönohjain.

N100 on kumminkin parempi valinta kuin tuo N6000. Eli kuten sanoit markkinointitempaus
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 332
Noi AL-N vehkeet ei ole edes mitenkään erityisen hitaita JOSS ei ole muistilla rampautettu.
Niin pitkään kuin Alder Lake-N N100't siivottu pois, mutta vanhemmat & hitaammat N6000't jätetty, niin pelkkä markkinointitempaus.
Taustalla on varmasti jonkinlainen markkinointitempaus, kun Celeronit (ja Pentiumit) ovat muutenkin poistumassa markkinoilta (Intel ajaa Pentium- ja Celeron-brändejä alas - io-tech.fi). Parempi kuitenkin, että on edes jonkinlaista yritystä poistaa alimman kategorian SER-jätettä myynnistä ja korvata ne paremmilla käytetyillä vaihtoehdoilla. Varsinkin N5000 -sarjan Celeronit ovat viimeisen päälle SER-jätettä, kun meikälaisen yli 10 vuotta vanha HP Probook 6360b tarjoaa samaa ellei parempaa suorituskykyä.
Vaikka Intel N100 tarjoaakin kohtalaista suorituskykyä peruskäyttöön, niin ongelmaksi muodostuu hinta. Kyseisiä läppäreitä myydään jopa 500€ OVH hinnalla ja alle 300€ hintoja täytyy katsella tarjouksista. Esim. Elisalla on nyt joku Acer 4/128Gt 249€ tarjouksessa.
Jos menee normihinnalla ostamaan N100 läppärin, niin hieman saattaa harmittaa, kun alle 500€ alkaa saamaan jo 6-ytimistä Ryzeniä ainakin käytettynä. Puhumattakaan siitä, että noissa halvimmissa markettikoneissa on usein muistit ja tallennustila juotettuna tyyliin 4/128Gt eikä siis mahdollisuutta päivittää myöhemmin. Nykyään prosessoria ei enää päivitellä mutta muistit nyt olisi hyvä saada päivitettyä, jos lähtötaso on valmiiksi minimit. Käytetyissä yritysläppäreissä se yleensä onnistuu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 374
Eli kusetusta, myös paskaa myydään edelleen. Niinkuin vuoden ilmainen takuunlaajennuskin oli.
 

AkQ

Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
284
Kyl mulle kelpais 3,4 ghz 4c prossu jonka TDP on 6 W, ainakin jos esimerkiksi palomuurista on kyse.
Nykysessä palomuurissa on N5105, TDP 10 W.
Iha hyvi pyörii. Vois kuluttaa vähemmän sähköä toki ^^
 
Liittynyt
01.06.2017
Viestejä
147
Tämä on kyllä ajatuksena ihan älyttömän hyvä juttu. Tietotekniikkanatiivina mikään muu ei rassaa muttereita enemmän kuin se kun joku sukulainen soittaa, kertoo ostaneensa uuden tietokoneen ja sitten joku penteleen Gigantin myyjä on sille myynyt jonkun arvokkaita luonnonvaroja tuhlanneen roskakoneen, jota minä pääsen (joudun) säätämään, että se toimisi edes vähintään kohtuullisesti. Turha edes antaa etukäteen mitään neuvoja näille sukulaisihmisille, millaista ei saa ostaa, kun ne myyjät sitten väkisin myyvät sen kikkareen katteen kiilto silmissä. Tietokoneista ymmärtämättömät kun näkevät vain sen hintalapun, jolloin halvempi on automaattisesti heille parempi..
 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 239
Hirmu hinnoissa muutenkin noi karvalakkisimmat intelit. N100, N200,N6000. Joissain jopa säälittävät 4GB rammia ja massamuistin varastaa windows.
Viime syksynä ostin ACER extensa I5-1215u/ 8GB/ 512GB 399€ ja Lenovo ideapad1 5500u /8GB / 512GB hintaan 399€. Myöhemmin ostin 55€ 2kpl 8GB ja tuplasin molempien muistit että pelinopeus paranee, ja paranihan se aivan vietävästi!
Nyt lapset pelaa noilla ihan kohtuullisesti, vaikka ei mitään kanuunoita olekaan.
 
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
353
n100 ja n200 ihan päteviä piirejä kevyeeseen käyttöön verkkiksen jorinoista huolimatta. Tietysti jos ovat rampautettu esim. 4Gt muistilla niin kone on hidas mutta se ei ole piirin vika.
 
Liittynyt
18.01.2023
Viestejä
529
Tietotekniikkanatiivina mikään muu ei rassaa muttereita enemmän kuin se kun joku sukulainen soittaa, kertoo ostaneensa uuden tietokoneen ja sitten joku penteleen Gigantin myyjä on sille myynyt jonkun arvokkaita luonnonvaroja tuhlanneen roskakoneen
Juu. Suorastaan rikollista myydä ihmisille noita koneita jotka on jo ostettaessa vanhentuneita. Sitten ihmetellään kun sillä ei pysty tekemään edes perusjuttuja, mistään raskaammasta puhumattakaan.
"mutku se gigantti myyjä sanoi että tämä on varsinainen TEHO MASIINA"
:srofl:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 302
Viestejä
4 390 780
Jäsenet
72 965
Uusin jäsen
kristiansakari

Hinta.fi

Ylös Bottom