Vdsl2 modeemi

Näyttää juuri sellaiselta kuluttajarojulta, jonka suunnittelussa mennään muotoilu edellä ja jonka ominaisuudet, tietoturva ja suorituskyky ovat roskaa. :smoke: Noh, ehkä ulkonäkö pettää, ja siltaavana toimii siedettävästi varmaan kehnompikin vehje.
 
Kuinkahan paljon modeemi vaikuttaa yhteyden nopeuteen? Yhteys on kuitenkin max 50Mb.
 
Eiköhän se nopeuden puolesta hoida hommansa, lähinnä noissa halppispurkeissa on ongelmia yhteyden vakauden kanssa ja mikäs sen mukavampaa kuin puolen tunnin välein pätkivä nettiyhteys laitteen ylikuumentuessa. En nyt sano että tuossa ongelmia välttämättä on mutta kannattaa huolella etsiä ennakkoon muiden kokemuksia.
 
Vähän aikaa käytössä ollut Asus DSL-AC52U ja alkutuntuma ollut hyvä.
Käyttöönotto ja sen yhteydessä ensin asennetut päivitykset(jostain syystä ei voinut heti asentaa kait uusinta joten ekan päivityksen jälkeen tarjosi viimeisintä firmistä) kävi kivuttomasti.
Asetuksetkin oli yllättävän helposti isketty sisään.

Saa nähdä kuinka kauan toimii moitteetta. :tup:
 
Ei ole mitään kun hajosi. Saisi olla sellainen missä nat ei pistä laitetta kyykkyyn.
 
Ok. Mitenköhän toi asuksen dsl-ac68 mahtaisi suoriutua? Siinä toki hintaa, mutta myös potkua ja ominaisuuksia...
 
Ok. Mitenköhän toi asuksen dsl-ac68 mahtaisi suoriutua? Siinä toki hintaa, mutta myös potkua ja ominaisuuksia...

Omia kokemuksia Asus DSL-AC68 laitteesta.. Toimii ADSL puolella ok, mutta Elisa ja VDSL yhdistettynä Windows 10 WLAN verkolla niin download tippuu lähes nollaan.
Kaapelilla toimii, WLAN kautta ei toimi. Laitteella on jo 44kpl firmware versiota eikä vieläkään toimi. Vip Asus foorumilla asiasta lisää sivutolkulla. Pysyisin siis erossa.


Käytin Telewell TW-EAV510 v5 mallia sillattuna. Toimiva stabiili laite eikä mitään valittamista. Ping siinä 21ms luokkaa kun taloyhtiön teknisestä tilasta lähtee kuitu eteenpäin.

Nykyään Planet VC-231G silta ja nyt ping 9ms. Samalla upload nousi 5Mb/s (100/50 liittymä, käytännössä 94/28). Toimii hyvin jos kiinni kunnon reitittimessä.. mutta kallis.
 
Nyt olisi viritteillä projekti jossa pitäisi saada kupari parikaapelissa (CAT3) menemään verkkoyhteys toiseen kiinteistöön. Vdsl2 lienee siihen hyvä, eli nyt tarvitsisi suosituksia laitteiksi. Matka tulisi olemaan maks 200m.

-luotettavasti toimiva.
-siltaava, ainakin hyöty-yhteiden osalta.
-myös vlan tagattu liikenne menee kivutta läpi
-hallittu, hallinta joko in-band vlan tai out-of-band

Nopeus ei ole hirveän kriittistä eikä pingillä ole väliä.
 
Mikäs olisi nykyään toimiva/nopea/luotettava/edukas(100-200€) VDSL2 modeemi wlanilla? Itsellä tosin TW510 AC v2(se parempi missä 2.4/5ghz wlanit, valkoinen pystymalli) toimii edelleen parisen vuoden käytön jälkeen. Mutta sekin varmaan jossain vaiheessa kosahtaa niin täytyy jo valmiiksi varautua.

Päähuomio langallisten liitäntöjen toimivuudesta kun tietysti pc, 2 konsolia, av-vahvistin ja tv ensisijaisesti niissä. Tosin kuten nopeasti laskee, 5 laitetta jo vaatii yhden oloa wlanissa, itsellä ollut telkkari. Mutta hyvä jos wlan pienen asunnon alan(30m2) kattaa myös.

Modeemin luotettavuus tärkeää, itse en sammuttele modeemia vaan se on aina päällä, Telewell:kin ollut käytössä käytännössä putkeen sen parisen vuotta, joskus sammuttanut jos kokeillut josko netin hidastelu sitä vaatinut.

edit. Ja netti siis on SLahden 100Mb/10(todellinen n.92/9.5) puhelinverkon netti Vantaalla.

edit2. Aiemmin kun oli ADSL2, ~20mb niin oli joku päälle satasen Asus mutta se hyytyi jossain vuodessa tms. Ei vaan enää toiminut.

edit3. tai sitten pitää vaan ostaa TW:n seuraajamalli, saanut hyviä arvioita edelleen. Telewell - TW-EAV510 AC/LTE Wlan-tukiasema ja reititin, CAT 4
 
Viimeksi muokattu:
Zyxelin VDSL2 modeemi tuli Telian liittymän mukana, toiminut yllättävän hyvin vaikka 3 laitetta piuhalla kiinni ja 1-3 laitetta wlanilla. Kolmen kuukauden välein joutuu tosin restarttia heittämään, kadottaa vaan yhteyden internettiin van voipi olla vika talojakomossa tai Telian päässäkin. Yhteys ei kuitenkaan katkea kesken kaiken vaan häviää kun käyttöä ei ole, esim kun laitteet ovat kiinni työpäivän ajan ja iltapäivällä alan laitteita käynnistelemään.
 
Taloyhtiön johdossa ilmeisesti joku saanut aivoinfarktin tai jonkin muun vaikean sairaskohtauksen, koska olivat päättäneet hommata "kuituliittymän". Ja kun minä asiasta tiedustelin isännöitsijältä vuosi takaperin, niin kukaan ei kuulemma ole ollut kiinnostunut ja omistajat olivat sitä mieltä, että saa ottaa liittymän jos se ei maksa mitään xD

Anyway, siihen asti käytin ADSL:ää ja nopeudet luokkaa 21/0.8. Eli kohtuu hyvät ADSL:ksi.
Purkkina wanha Telewell 510v3. Piti uutta purkkia sitten hommata, koska tekniikkana VDSL (siksi "kuituliittymä" lainausmerkeissä...)

Wanha purkki puhtaana siltana ja jakotehtävät hoitaa D-Linkin DIR-890l. Kävin noutamassa Telewell 510v6-purkin ja paha maku alkoi heti jo kun löin ADSL:ään kiinni. Kätteli johonkin 15-16 paikkeille ja todellinen nopeus jotain 11 korvilla, mikään asetus ei vaikuttanut mitään. Wanha kiinni ja se tosiaan kättelee 21 korvilla ja alas tulee sillä nopeudella...

Eilen kytkettiin VDSL päälle, vuorokauden odottelin, että tuleeko tilaamani 100/50-nopeus päälle (vakiona taloyhtiö ottanut 2/1). Sain soitella tänään perään, ilmeisesti minulle aikaisemmin soitellut yhtiön mies unohtanut laittaa ilmoituksen tuosta nopeuden nostosta xD Sain tilausvahvistuksen noin 5 minuutissa mailiin ja kymmenessä pätkähti uusi nopeus päälle.

510v6 kättelee VDSL:llä 133/33-paikkeilla. Eli alas todella mukavasti ja ylös sitten vähän vähemmän mukavasti. Mikään SNR-arvojen viilailu ei juurikaan vaikuta kättelynopeuteen. Todelliset nopeudet jossain 95/30 paikkeilla, eli siinäkin alas tulee mukavasti ja ylös en ole aivan tyytyväinen.

Jälkikäteen harmittaa, että tuli haettua jo tuo 510v6 koska en tee sen jakopuolella mitään. Lisäksi tuosta 902:sta olen lukenut todella positiivisia kommentteja. Olen aikeissa vaihtaa tuon 510v6:sen tuohon 902:seen.

Onko kenelläkään ollut molempia ja vertailuja oliko 902:lla parempi nopeus? Aika monet ovat sanoneet, että 902:lla on tullut about parhaat mahdolliset nopeudet...
 
Itse en Asusta tai Netgearia enää koskaan osta, ennen nykyistä VDSL:ää oli ADSL2 yhteys(myös elisalta) ja alun modeemin jälkeen oli esim Asuksen joku 55 tms malli ja sitten Netgearin joku "600" malli(tai toisinpäin), molemmat toimi miten sattuu ja kuolivat tyyliin heti 1v tms.

Nykyinen TW ollut ensimmäinen joka toimii koko ajan niinkuin pitää ja tilttaile tai muuten aiheuta ongelmia.
 
Onko kenelläkään ollut molempia ja vertailuja oliko 902:lla parempi nopeus? Aika monet ovat sanoneet, että 902:lla on tullut about parhaat mahdolliset nopeudet...

Itsellä on tuo Telehell TW-EV902. mutta Elisan Zyxel VMG3925-B10B purkilla saan paremmat nopeudet. Tuo Zyxel sillattuna.

Zyxel: 86/10
Telehell: 77/10

En tiedä mistä johtuu...
 
Tuli vain mieleen näin jo monta vuotta TW:tä käyttäneenä, kun VDSL2-yhteys niin pitääkö silti olla xDSL-asetuksissa ADSL2 ja sen standardit/modulaatiot/profiilit päällä myös(ts itsellä kaikki siellä täpättynä päälle)? Vai ovatko ne turhia/ehkä kuluttavia siellä?
 
Onko kellään kokemusta, että pääseekö vanhan Saunalahden liittymän mukana tullutta laitetta zte 931wII mitenkään hallitsemaan lokaalisti? Kaksi asuntoa sitten ollut käytössä tuo purkki ja toimii suoriltaan, mutta muistaakseni rajallinenkin hallinta oli vain Oma Saunalahden kautta tms. Vai pitäisiköhän sitä vain köpötellä kauppaan laitekaupoille..
 
Elisa tarjoaa FTTH-yhteyden perään Zyxel VMG3925 purkkia. Maaliskuussa tätä purkkia on näköjään sivuttu, mutta onko tullut uusia kokemuksia? Onko mistään kotoisin?

Toi on reilun satasen purkki. Jos olisi halukas sijoittamaan vaikka kakkosella alkavan summan, niin mikä olisi parempi vaihtoehto?
 
Elisa tarjoaa FTTH-yhteyden perään Zyxel VMG3925 purkkia. Maaliskuussa tätä purkkia on näköjään sivuttu, mutta onko tullut uusia kokemuksia? Onko mistään kotoisin?

Toi on reilun satasen purkki. Jos olisi halukas sijoittamaan vaikka kakkosella alkavan summan, niin mikä olisi parempi vaihtoehto?
No riippuu vähän millaista se käyttö sitten on. Omalla 100mbit vdsl2 toiminut ihan hyvin. Tosin purkki on asetettu siltaavaksi ja wifi yms disabloitu kun wifi hoituu omalla putkilla.

En sitten tiedä jos tuolle putkille iskee Nat+wifit päälle ja useampi laite kuormittavaa niin linjaa että tukehtuuko se.
 
Niin joo tulee 100/100 perään. Välillä liikennettä menee paljonkin ja useammalta laitteelta. Ensisijaisesti yksi laite olisi hyvä, joka nattaisi ja tekisi wifin.

Zyxelillä ja TP-linkillä näyttää olevan noita hintavampia laitteita aina allaolevaan asti (vk:n tarjonta). Tossa ihastutti heti tuo VPN, mutta eiköhän tuo jostain halvemmistakin löydy.
ZyXEL SBG3600-N ADSL2+/VDSL2/LTE ‐modeemi, palomuuri ja WiFi-reititin 332,90 €

Olen Asuksen purkkeja käyttänyt tyytyväisenä viimeiset kymmenen vuotta, mutta noiden verkkiksen kommenttien perusteella niiden VDSL-puolen toiminta ei ole kovin kehuttavaa.

Toi tulee taloon, jossa valmiiksi Intenon laite vuodelta 2012, jonka toiminnasta en pysty sanomaan tässä vaiheessa oikein mitään. Eka yritys on varmaan laittaa Inteno siltaavaksi ja läväyttää ensiratkaisuna nykyinen rt-n56u perään tekemään tasan sama verkko kuin mikä on käytössä nytkin. Tossa on vaan hyvin kiire netille, joten mietin tässä hätäratkaisua, että jos ei toimi kunnolla niin minkä purkin menen hakemaan kaupasta.
 
Elisa tarjoaa FTTH-yhteyden perään Zyxel VMG3925 purkkia. Maaliskuussa tätä purkkia on näköjään sivuttu, mutta onko tullut uusia kokemuksia? Onko mistään kotoisin?

Toi on reilun satasen purkki. Jos olisi halukas sijoittamaan vaikka kakkosella alkavan summan, niin mikä olisi parempi vaihtoehto?

Porukoilla on toi purkki ADSL-käytössä ja sen kautta ei pysty pelaan esim. BF2:sta kun se tappaa yhteyden käytännössä täysin. Pingi nousee välillä 2000ms (kyllä kolme nollaa). Koita siinä sitten stna tähdätä, tai edes ladata asetta kun koskaan ei tiedä mitä on menny perille servulle asti :rage::rage::rage:. Se siis hoitaa kaiken homman itsekseen, eikä siihen ole liitettynä kuin 1 läppäri wlanilla ja 1 tulostin myös wlanilla.
 
Itellä pelaa ainakin tollanen zyxelin purkki vdsl-käytössä ihan hyvin ja vakaasti, vaikka liikennettä on melko raskaastikin(3-4 laitetta wifissä ja 1-2 piuhan perässä yhtäaikaa).
 
Onko mahdollista mitata kättelynopeuksia tw-ev902 modeemilla?
Jostain oudosta syystä latausnopeudet pudonnut 49.9mbit:sta tuonne 42mbit pintaan ja siihen pysähtyy kuin seinään.
Yhteys on siis 50/10 vdsl, dslam n350 metrin päässä.
Aluksi nopeudet hakkasi maksimia koko ajan.
 
Vihdoin ja viimein Elisa/Saunalahti sai omaankin osoitteeseen Korttelikuitua tarjolle. Eihän tässä mennyt lupauksesta kuin aikalailla tasan 2 vuotta :D
Tosin max. 75/10 yhteyttä tällä hetkellä tarjoavat. Jakamo tosin tuossa 150m päässä niin eiköhän sieltä 100/10 tarjolle myös tule.

Kysymys kuuluukin, onko tuo Telewellin TW-EV902 modeemi vieläkin ns. paras vaihtoehto VDSL2 yhteydelle? Useassa topicissa ko. modeemi tullut vastaan.
Kilpaileva vaihtoehto on sitten tuo PLANET-VC-231G josta myös keskustelua ollut. Siinä voisi olla vähä varaa tulevaisuuteenkin... Jos vain operaattorit lähtevät kelkkaan mukaan. Hinta muutaman kympin kalliimpi kuin Telewell.

Langattomaksi pariksi olisi tulossa pari vuotta erittäin hyvin palvellut Asuksen RT-AC68U ja langallinen verkko on sitten HP:n gigaisella kytkimellä hoidettu.

Onko mahdollista mitata kättelynopeuksia tw-ev902 modeemilla?

Tämä kiinnostaisi itseänikin.
Vaikea saada Elisaa nostamaan nopeutta, jos en itse näe mihin nopeuteen modeemi kättelee. Tosin operaattorin päästä varmaan sen myöskin näkevät?
 
Vihdoin ja viimein Elisa/Saunalahti sai omaankin osoitteeseen Korttelikuitua tarjolle. Eihän tässä mennyt lupauksesta kuin aikalailla tasan 2 vuotta :D
Tosin max. 75/10 yhteyttä tällä hetkellä tarjoavat. Jakamo tosin tuossa 150m päässä niin eiköhän sieltä 100/10 tarjolle myös tule.

Kysymys kuuluukin, onko tuo Telewellin TW-EV902 modeemi vieläkin ns. paras vaihtoehto VDSL2 yhteydelle? Useassa topicissa ko. modeemi tullut vastaan.
Kilpaileva vaihtoehto on sitten tuo PLANET-VC-231G josta myös keskustelua ollut. Siinä voisi olla vähä varaa tulevaisuuteenkin... Jos vain operaattorit lähtevät kelkkaan mukaan. Hinta muutaman kympin kalliimpi kuin Telewell.

Langattomaksi pariksi olisi tulossa pari vuotta erittäin hyvin palvellut Asuksen RT-AC68U ja langallinen verkko on sitten HP:n gigaisella kytkimellä hoidettu.

Eikös täällä ole ollut juttua, että elisa on ottanut G.vectoring tekniikan käyttöön VDSL2 yhteyksillä ja TW-EV902 ei sitä tue joten ongelmia on tiedossa? Mulla on Planet telian yhteydellä ja toimii kuin junan vessa, suosittelen.
 
Kolmantena vaihtoehtona myös mainittu TeleWell TW-EAV510AC
Tuossa tosin muutakin hömppää mukana, mutta nehän nyt toki saa disabloituakin...

Eikös täällä ole ollut juttua, että elisa on ottanut G.vectoring tekniikan käyttöön VDSL2 yhteyksillä ja TW-EV902 ei sitä tue joten ongelmia on tiedossa? Mulla on Planet telian yhteydellä ja toimii kuin junan vessa, suosittelen.

Elisan foorumilla Elisalainen sanoo "On meillä vektorointia käytössä monessakin FTTC-kohteessa ja lisää tulee päälle sitä mukaa kun liittymiä optimoidaan keskuksilta pois ensiöjakamoihin.".

Eli eipä taida tietää etukäteen?

Oliko tuossa Planetissa minkäänlaista hallintaa vai onko se ihan dummypääte?
 
Kolmantena vaihtoehtona myös mainittu TeleWell TW-EAV510AC
Tuossa tosin muutakin hömppää mukana, mutta nehän nyt toki saa disabloituakin...



Elisan foorumilla Elisalainen sanoo "On meillä vektorointia käytössä monessakin FTTC-kohteessa ja lisää tulee päälle sitä mukaa kun liittymiä optimoidaan keskuksilta pois ensiöjakamoihin.".

Eli eipä taida tietää etukäteen?

Oliko tuossa Planetissa minkäänlaista hallintaa vai onko se ihan dummypääte?

Ei ole hallintaa planetissa että pelkkä puhdas silta. Joitain aseutuksia dip kytkimillä.
 
Ei ole hallintaa planetissa että pelkkä puhdas silta. Joitain aseutuksia dip kytkimillä.

Tänks vahvistuksesta.

Tässä tapauksessahan itse menettää mahdollisuuden nähdä modeemin kättelynopeus, eikös operaattori tuon kättelynopeuden kuitenkin omasta päästä näe?
 
Tämä lähti eilen tilaukseen... Perjantaina pitäisi yhteys olla kytketty, joten odotellaan tässä pari päivää ensisavuja.

DIP kytkimet on oletusarvona kaikki ON asennossa ja niillä se ei telian liittymässä toiminut. Kätteli aikanssa mutta ei pysynyt linjalla kuin hetken. Seuraavilla asetuksilla toimii.

DIP1 = ON (Mode CPE)
DIP2 = OFF (Transmission G.INP)
DIP3 = OFF (Band Profile Asymmetric)
DIP4 = ON (SNR Margin 8dB)
 
DIP kytkimet on oletusarvona kaikki ON asennossa ja niillä se ei telian liittymässä toiminut. Kätteli aikanssa mutta ei pysynyt linjalla kuin hetken. Seuraavilla asetuksilla toimii.

DIP1 = ON (Mode CPE)
DIP2 = OFF (Transmission G.INP)
DIP3 = OFF (Band Profile Asymmetric)
DIP4 = ON (SNR Margin 8dB)

Laitetaas korvan taakse, minulle tosin Elisan liittymä tulossa.
 
Itselläni Elisan liittymällä toimi oletusasetuksilla suoraan. En enää muista, mitä manuaalissa luki, mutta oletusasetukset vaikuttivat järkeviltä.

Kyllä toi DIP2 (Interleave/G.INP) kannattaa mun käsityksen mukaan laittaa G.INP asentoon sen pitäisi vähentää latenssia ja kasvattaa hieman nopeuttakin. Jos toimii kummassakin asennossa niin kannattaa testata onko vaikutusta nopeuteen.
 
Jaa-a, manuaalin mukaan jos DIP1 = ON, ei millään muulla kytkimellä ole mitään merkitystä. Sivu 13:
https://www.planet.com.tw/storage/products/49031/EM-VC-234G-VC-231G_v1.1.pdf

Juu niinhän siinä manuskassa sanotaan, ei se maininta kuitenkaan pidä paikkaansa. Uskoin myös tuota manuaalin mainintaa ja kun yhteys ei toiminut en kokeillut muiden kytkinten vaikutusta. Soittelin maahantuojalle ja sieltä muistaakseni kehoittivat kokeilemaan ja onhan niillä vaikutusta asiaan.

Liekö manuaali jäänyt päivittämättä VC-231 mallin jäljiltä, mene ja tiedä.
 
Viimeksi muokattu:
DIP kytkimet on oletusarvona kaikki ON asennossa ja niillä se ei telian liittymässä toiminut. Kätteli aikanssa mutta ei pysynyt linjalla kuin hetken. Seuraavilla asetuksilla toimii.

DIP1 = ON (Mode CPE)
DIP2 = OFF (Transmission G.INP)
DIP3 = OFF (Band Profile Asymmetric)
DIP4 = ON (SNR Margin 8dB)

Eikös tuossa manuaalin mukaan ole DIPit 2-4 ole ilman vaikutusta CPE modessa?
Edit: Jaa, vastailin vanhoihin...
 
Itselläni Elisan liittymällä toimi oletusasetuksilla suoraan. En enää muista, mitä manuaalissa luki, mutta oletusasetukset vaikuttivat järkeviltä.

Mitkäs ne oletusasetukset olivat? DIPit kun voivat "oletuksena" olla missä asennossa vaan :)
Pikaisesti purkkia vilaisin, niin kaikki näyttivät olevan ON tai OFF asennossa... Tänään pitää silmäillä tarkemmin, huomenna pitäisi kytkennän tapahtua niin tokihan se kiva olisi modeemin olla hengissä oikeilla asetuksilla kun kytkennän tekevät.
 
Mitkäs ne oletusasetukset olivat? DIPit kun voivat "oletuksena" olla missä asennossa vaan :)
Pikaisesti purkkia vilaisin, niin kaikki näyttivät olevan ON tai OFF asennossa... Tänään pitää silmäillä tarkemmin, huomenna pitäisi kytkennän tapahtua niin tokihan se kiva olisi modeemin olla hengissä oikeilla asetuksilla kun kytkennän tekevät.
ON-asennossa oli kaikki.
 
Elisan VDSL2 yhteys nousi tänään Planetin purkin kanssa, default asetuksilla eli kaikki ON, ylös.
Nopeus luvattu 50/10 monen testin jälkeen. Nyt vain odotellaan Elisan vastausta, että miltä linja näyttää heidän päässä. Heidän sivustonsa kun ei tarjonnut kuin maksimissaan 75/10 vaikka jakamo on tuossa aikalailla 150m päässä.
Toiveissa siis 100/10, jos ei onnistu, niin sitten taidetaan jatkaa vielä 4G kanssa.
 
Elisan VDSL2 yhteys nousi tänään Planetin purkin kanssa, default asetuksilla eli kaikki ON, ylös.
Nopeus luvattu 50/10 monen testin jälkeen. Nyt vain odotellaan Elisan vastausta, että miltä linja näyttää heidän päässä. Heidän sivustonsa kun ei tarjonnut kuin maksimissaan 75/10 vaikka jakamo on tuossa aikalailla 150m päässä.
Toiveissa siis 100/10, jos ei onnistu, niin sitten taidetaan jatkaa vielä 4G kanssa.
Mutta eikö Elisan 75/10 ole sama kuin 100/10, eri nimi vain? Näin olen ymmärtänyt.
 
Mutta eikö Elisan 75/10 ole sama kuin 100/10, eri nimi vain? Näin olen ymmärtänyt.

Nope, ei ole. Ihan Elisan mukaan VDSL2 myydään 50/10, 75/10 ja 100/10. Hinnastostakin kaikki kyllä löytyvät, aika nimellisellä erolla.

Oma yhteys kättelee nyt nopeudella 99998 / 30717 (Elisalta tieto, kun tuosta Planetista ei tosiaan itse moista näe).
Elisan päästä profiiliksi vaihdettiin nyt 100/10, kunhan nyt vain aktivoituisi. Harmi kun tuota 100/30 ei voi saada...
 
Nope, ei ole. Ihan Elisan mukaan VDSL2 myydään 50/10, 75/10 ja 100/10. Hinnastostakin kaikki kyllä löytyvät, aika nimellisellä erolla.

Oma yhteys kättelee nyt nopeudella 99998 / 30717 (Elisalta tieto, kun tuosta Planetista ei tosiaan itse moista näe).
Elisan päästä profiiliksi vaihdettiin nyt 100/10, kunhan nyt vain aktivoituisi. Harmi kun tuota 100/30 ei voi saada...
Niin siis Elisan Palstaa joskus lukeneena jäi sellainen mielikuva, että 100/10M nopeusprofiili on myös käytössä 75/10M liittymissä, mutta linjapituuden vuoksi lupaavat vain sen 75M. Mutta tämä vain oma käsitykseni, ei kokemusta.
 
Elisan VDSL2 yhteys nousi tänään Planetin purkin kanssa, default asetuksilla eli kaikki ON, ylös.
Nopeus luvattu 50/10 monen testin jälkeen. Nyt vain odotellaan Elisan vastausta, että miltä linja näyttää heidän päässä. Heidän sivustonsa kun ei tarjonnut kuin maksimissaan 75/10 vaikka jakamo on tuossa aikalailla 150m päässä.
Toiveissa siis 100/10, jos ei onnistu, niin sitten taidetaan jatkaa vielä 4G kanssa.

Kokeileppa pingiä ftp.funet.fi DIP2 ON/OFF asennoissa, onko eroa? Sähköt pois planetista kytkinmuutoksen ajaksi.
 
Kokeileppa pingiä ftp.funet.fi DIP2 ON/OFF asennoissa, onko eroa? Sähköt pois planetista kytkinmuutoksen ajaksi.

Tällä hetkellä DIP2 on OFF asennossa, kuten myös DIP3.
Jahka tuo nopeus nousee tuohon 100/10 niin pitää testailla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 377
Viestejä
4 536 310
Jäsenet
74 793
Uusin jäsen
Sasu Heikkilä

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom