Valokuvaus, kameroiden käyttö, valokuvien editointi ja muu yleisthreadi valokuvaukseen

Drinkkeri

Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 349
Miten päin tämä nyt meneekään: jos filmi kehitetään hitaana, kehitysaika on lyhyt ja negat jäävät harmaiksi. Jos kehitetään nopeana, kehitysaika on pitkä ja negoista tulee tummia.


Valkoinen reunus on vielä valkoisempi, eli ei ole huntua. Ikä on kyllä voinut herkistää papereita.


Yksi kuvaa pehmentävä tekijä lienee diffuusi väripää, ei tarvitse filttereitä.

Koneen mukana tuli myös kondensoripää ja sillä taisikin tulla aika napakkaa jälkeä. Sen käyttöä olen vältellyt, kun valolähteenä on erikoishehkulamppu, jossa ei ole painatusta. Varalamppujen saatavuus oli jo N vuotta sitten huono.

Eri jyrkkyyksien yhdistely alkaa vaikuttaa jo edistyksellisemmältä Photoshop-tekniikalta. :smile: Pitää ainakin olla tarkkana, että ei liikuta valotusten välissä mitään. Filmiajan valokuvauskirjoissa oli monesti aika paljonkin ovelia pimiötekniikoita. Mm. unsharp-mask on pimiötekniikka.
Vanhentunut filmi menettää herkkyyttä ja tästä otin sitten väärän suunnan ajatuksissani eli valottaa 50-80 mukaan ja kehittää sitten iso125 mukaan. Tai valottaa boksinopeudella ja kehittää iso200-400 mukaan.

Väripäällä saa magentaa säätämällä samat multigrade-arvot eli helppo säätää, kannattaa kokeilla kun aikaa ei loppuviimein kulu merkittävästi enempää ja lopputulos on parempi. Paperia menee toki enemmän, omat testiliuskat otin aina ylikokoisista papereista kun harvemmin se paperi oli suoraan pakasta oikean kokoinen
 

Drinkkeri

Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 349
Tässä on ihan hyvä visualisointi, mitä tuo 0-5 -valotus tekee paperille, koeliuska on vähän rajun kokoinen.
 
Liittynyt
01.01.2021
Viestejä
1 057
Mietin vielä, että hankkisiko joko 32l vai 24l repun. Onkohan 32l liian iso? mullahan on toi 16l kaveriksi, joten voin valita ottaisinko vähän mukaan vai koko kärryllisen. Hintaero on ihan minimaalinen, reilun kympin.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
820
Onko muut käyttäneet 8k-näyttöjä valokuvien esittämiseen? 8k-näytössä (7680 × 4320) on n. 33 Mpix, eli varsin monen kameran koko kuvan pystyy esittämään natiiviresoluutiolla 1:1 pikselein.

Omat kamerat venyvät nyt 16-20 Mpix, mutta kyllä nekin ihan vaikuttavilta näyttävät. Tätä ei vain pysty demoamaan mitenkään muuten kuin itse katsomalla.

Tietokoneeseen liittämisessä on haasteita, mutta kameralta USB-tikkuna pystyy toistamaan kuvia suoraan.
 
Liittynyt
01.01.2021
Viestejä
1 057
Hankin joskus viime kesänä/syksynä tuon Tenban 16l repun pyöräreissuja varten, kyselin siitä myös täältä. Tänään (juhannusaattona) oikeastaan tein ensimäistä kertaa sillä pyörälenkin ja oli se todella hyvä selässä. Matkaa kertyi sen 40 km, olisin voinut pidempäänkin polkea, oli oikein mukava selässä. Mullahan on työmatkaa varten Ortliebin Messenger -selkälaukku ja se on paljon epämukavempi selässä vaikka Ortliebiä pidentäänkin laadukkaana yleensäottaen ja onhan ne parasta ainakin noissa bikepacking touhussa. Joku epäili että kypärä ja reppu kolisee keskenään, sitä ei ainakaan mulla ollut ongelmana, kokeilin jopa erilaisia asentoja en saanut osumaan. Tosin mulla oli mukana aika minimnaalinen varustus, kamera + pari filtteriä, varamuistikortteja sekä vara-akun kanssa; toisaalta eihän reissun tarkoituksena olekkaan kuljettaa kaikkea vaan sen minkä tarvitsee. Tarvitsisi oikeastaan tehdä yksi lenkki jossa on mukana kolmijalka; mietin laittaako sen repun kylkeen kiinni vai ohjaustankoon poikittain joillain strapeillä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 352
Tuossa tuubia selaillessa sattui parikin videota (esim:
)
vastaan missä käsiteltiin Adoben uutta käyttöehtoa, mikä kuulostaa lähinnä siltä että Adoben softat muuttui juuri spywareksi. Piti oikein käydä katsomassa onko näin myös Suomi-asiakkaille ja kas vain, kyllä on:

" 2.2 Adoben pääsy Asiakkaan sisältöön. Adobe voi saada pääsyn Asiakkaan (kohdassa 4.1 [Sisältö] määritettyyn) sisältöön ja tarkastella ja kuunnella sitä sekä automaattisilla että manuaalisilla menetelmillä, mutta vain rajoitetusti ja vain jos laki niin sallii. Esimerkiksi voidakseen toimittaa Palveluja ja Ohjelmistoja Adoben on ehkä käytettävä, tarkasteltava tai kuunneltava Asiakkaan omaa sisältöä (A) tukipyyntöihin ja palautteeseen vastaamista varten, (B) petoksen, suojausongelman, oikeudellisten tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai käsittelemiseksi muulla tavoin ja (C) Ehtojen valvomista varten, kuten alla olevassa kohdassa 4.1 on esitetty. Automaattiset järjestelmämme voivat analysoida Asiakkaan Sisältöä ja Creative Cloud -asiakkaan kirjasimia (määritelty jäljempänä kohdassa 3.10 [Creative Cloud -asiakasfontit]) käyttämällä tekniikoita, kuten koneoppimista Palvelujemme ja Ohjelmistomme sekä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tietoja Adoben tavoista käyttää koneoppimista on täällä: http://www.adobe.com/go/machine_learning_fi. "

Herää kysymys salliiko Suomen laki tämmöistä ja vaikka ei sallisi, niin välittääkö Adobe siitä pätkän vertaa. Veikkaan että ei. Ja kuka noita käyttöehtoja lukee...en minäkään jaksa mutta nyt tarttui haaviin kun jonkinmoista nurinaa on tästä noussut.

Täytyy sanoa että tässä menee ainakin itsellä raja, en todellakaan halua että joku random tyyppi ("manuaalisilla menetelmillä") voi päästä kurkkimaan koneeni valokuvia. Harmin paikka sinänsä, juuri kun alkoi olemaan lightroom aika hyvin hanskassa ja vähän photoshoppiakin tuli klikkailtua, niin pitää tästä luopua. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä että jos käyttää vain työpöytäversioita eikä pilvipalveluita kuvat on olevinaan turvassa mutta esim. generative filliä niin samantien menee syynättäväksi.

Taisi vaan olla että tästä subscription-paskeesta ei pääse eroon kovin helpolla. On olevinaan kuukausimaksu mutta jos irtisanoo ennen vuotta, niin pitää maksaa loputkin. Tämä pitää vielä tarkistaa mutta tämmöinen muistikuva oli.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
820
Täytyy sanoa että tässä menee ainakin itsellä raja, en todellakaan halua että joku random tyyppi ("manuaalisilla menetelmillä") voi päästä kurkkimaan koneeni valokuvia.
Oma raja olisi jo ennen automaattista (tekoäly?)-seurantaa. En käyttäisi mitään softaa, joka jotenkin valvoisi kuvien sisältöä.

Jos on filmikamera, kehityspurkki ja kemikaalit, suurennoskone, paperia ja kemikaalit, niin pystyy valmistamaan fyysisiä valokuvia ilman pienintäkään digitaalista jälkeä. :og:
 

Lassivv

Premium-jäsen
Team AMD
Liittynyt
12.02.2017
Viestejä
2 896
A6300 ja A6400 kokemuksia kyllä, vaikkei sitä nyt kysytty. Erittäin tyytyväinen ollut ja toimineet todella hyvin + laatuvaikutelma priimaa, akkukestosta ainoat miinukset mut se lienee jo korjattu.

Itseäkin kiinnostaa a6700 kokemukset jos niitä foorumilta löytyy, mielenkiintoinen julkistus kyllä.
 
Liittynyt
19.03.2017
Viestejä
181
Tuli eilen pyöräiltyä pidempi matka pienelle Koskelle ja kuvailtua siellä hyvän aikaa vesistöä ja hieman ötököitäkin. Sen verran vähän oli vettä että pääsi hyppimään kiveltä toiselle keskelle jokea. Lämpimänä muttei liian kuumana päivänä aika kului huomaamatta ja kuvien lisäksi tuli otettua lyhyt pätkä videotakin.

Tänään sitten kortti lukijaan ja purkamaan saalista koneelle. DCIM kansioon sisään ja sieltä kaikki kuvat.. jaa eipä siellä ollutkaan mitään. Kortti lukijasta takaisin kameraan. Kamera sanoo "Write protect." No ei se ollut mutta käänsin silti kortin kytkimen siihen asentoon ja sama juttu. Takaisin lukijaan, DCIM kansio löytyy edelleen ja sisältää tyhjää. Kyllä se vielä eilen ennen joelta lähtöä toimi kamerassa.

Onneksi kamerassani ei ole kahta korttipaikkaa joista toiseen voisi tehdä backupit, joten se niistä kuvista. Hymyillyttää ja on hieno olo.

Kortti on SanDisk extreme 32Gb SDHC C10 U1.
Seuraavassa kamerassani taitaa olla kaksi korttipaikkaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 413
Viestejä
4 283 222
Jäsenet
71 663
Uusin jäsen
basicbobo

Hinta.fi

Ylös Bottom