Valokuidun ylläpito, mitä tällä tarkoitetaan?

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
9 129
Mutta eikö siitä voi maksaa sen x hinnan että pääsee eroon?
Jos valitset valokuituliittymän kuukausimaksulla, se sisältää aina liittymäsi ylläpidon.
Jos tilaat valokuidun kertamaksulla, sisältyy siihen liittymän ylläpito 60 kuukaudeksi. Tämän 60 kuukauden jälkeen sinulla on kolme vaihtoehtoa sen mukaan, haluatko käyttää liittymääsi:
  1. Jos käytät liittymääsi eli sinulla on myös laajakaistapalvelut käytössäsi, et maksa liittymän ylläpidosta erikseen.
  2. Jos huomaatkin ettei sinulla ole tarvetta internetpalveluille juuri nyt, Valokuitusen liittymän voi muuttaa ylläpitotilaan 60 kuukauden jälkeen. Ylläpitotilassa liittymäsi on toimintavalmiudessa ja maksat voimassa olevan hinnastomme mukaista ylläpitomaksua. Silloin voit koska tahansa tilata liittymään internetpalvelut, etkä maksa enää erillistä avausmaksua Valokuituselle.
  3. Jos et halua käyttää liittymääsi, voimme kytkeä sen pois käytöstä. Silloin et maksa ylläpidosta Valokuituselle mitään. Kun otat liittymäsi taas uudelleen käyttöön, veloitamme sinulta liittymän avausmaksun.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 088
Valokuitusen sopimusehdoissa on ärsyttävä tekijä, joka haittaa tilaamista ja kohdallani myös estää sen, nimittäin valokuidun saa käytännössä vain vuokralle ja siitä peritään jatkuvaa ylläpitomaksua.
Valokuitusella on vuokraliittymiä ja ns kertamaksullisia. Vuokraliittymät yleensä määräaikaisia, joka maksettava, sen jälkeen sen voi irtisanoa.

Kertamaksullisen voi irtisanoa vaikka heti.

Jos pidät liittymän voimassa, niin siitä menee maksu, Valokuitunen eroaa muista Avoimenkuidun operaattoreista siinä että kuidun osuus peritään nettilaskulla, jos ei ole aktiivista palvelua, niin sitten Valokuitunen laskuttaa suoraan asiakasta. Tosin yleensä liittymätarjouksiin kuuluunut pitkähkä vapaakausi.

Jos et tarvitse liittymää, niin irtisanotusta liittymästä ei tarvi määristen jälkeen maksella. (ennen päätöst kannattaa varmistaa mikä edullisen vaihtoehto , esim jos vaikka tarkoitus kuitekin ottaa jossain vaiheessa uudestaan käyttöön)

Valokuitunen on tuonut siis markkinoille valokuidun, joka on eräänlainen pysyvän rasiteoikeuden asettava vuokrakuitu. Avoimen valokuidun asemasta kyseessä on suljettu joukko sopimuskumppaneita, joilta netti täytyy tilata erikseen sen lisäksi, että fyysisestä valokuidusta peritään jatkuvaa maksua.
Se itse valokuitu on operaattorin, ja rasite kiinteistölle, riippumatta siitä onko kertamaksullinen, vuokra, tai joku muu osari, määräaikainen.

Valokuitusella on ollut ihan hyviä vuokratarjouksia varrattuna kertamaksulliseen, varsinkin jos aikomus irtisanoa määriksen jälkeen. Mutta tapauskohtaisia. (toki kalliita ilmaisiin verrattuna, tai johonkin 12kk määräaikaiseen jossa muutamalla satkulla liittymä ja 12kk netti).

Kysyitkö kertamaksullisista, omakotitalokhteisiin on tähän asti kyllä sellaisen saanut, taloyhtiöille ja taloyhtiön osakkeille/asukkaille sitä vuokranarua tyrkytetty ja niihin ei välttämättä ole sitä kertamaksullista löytynyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 291
Google: valokuitunen irtisanominen

Tilatessasi valokuidun kuukausimaksulla sitoudut maksamaan kuukausimaksua 60 kuukauden määräajan. Sen jälkeen voit koska tahansa irtisanoa liittymäsi 6 kuukauden irtisanomisajalla. Jos taas valitset kertamaksun, maksat sen jälkeen vain kuukausittaista laajakaistamaksua valitsemallesi palveluntarjoajalle.

Ylläpitomaksu 4,9€/kk lähde sama.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 088
Ei voi irtisanoa heti.
Tuota kertamaksullista, ja viittaatko tuohon 6kk irtisanomisaikaa, hyvä tarkennus.

Ja näköjään on sellainen erikoisuus, että liittymää ei voi irtisanoa ennenkuin se on toimittu. Sitä ennen ymmärtääkseni voi peruuttaa.

Mutta silti sai tuo ehto, -ei voi irtisanoa ennenkuin toimitettu - jos voi peruuttaa ennen sitä, niin ei sillä väliä, mutta jos se peruuttaminen ei onnistukkaan. niin tuolla operaattori saisi tuupattua väkisin sen kuidun sinne kiinteistölle (joka haluaa irtisanoa ennen toimitusta). Toki se voi olla operaattorille joskus tärkeä, jos reitti jatkuu eteenpäin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
244 957
Viestejä
4 272 360
Jäsenet
71 585
Uusin jäsen
villejok

Hinta.fi

Ylös Bottom