[VALMIS]Alustava kartoitus: headless serverin osat

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja apoiuyt, 13.10.2018.

Tagit:
 1. apoiuyt

  apoiuyt

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Kotipalvelimeni on nutullaan ja luulen että olisi aika päivittää koko roska. Kone on vuonna 2006 ostettu, jo valmiiksi kaupasta kannettaessa vanhentunutta romurautaa joten siitä ei oteta mitään uuteen setuppiin.

  Koneen käyttötarkoitus: NAS ja Plex palvelin. Käyttöjärjestelmänä Ubuntu. Mahdollisesti käyttöön tulee myös Pi-Hole, mutta se voisi olla kiva heittää virtuaalikoneeseen tehtyyn palvelimeen jos valittu kivi on virtualoisointiin passeli. Plex asettaa kovimmat vaatimukset yhden ytimen suorituskyvyn suhteen ja sen pitäisi ehkä olla i3 tai vastaava AMD. Jos olen ymmärtänyt asian oikein, mikä ei sekään ole taattua. Joku integroitu näytönohjain pitää olla, koska erillisohjainta ei hankita ja komentorivi pitää saada ulkoiselle näytölle asennusvaiheessa näkymään.

  Digitaalista materiaalia on tällä hetkellä noin 500 GB ja sitä tulee lisää luultavasti max. 50 GB vuodessa, joten teran - kahden kiekko riittää pitkälle. Ei raidia tähän setuppiin.

  Kotelon ja emolevyn koolla ei ole väliä. Pannu tulee kellariin, jossa sen ulkonäkö ei kiusaa estetiikalle herkkiä silmiä.

  Keskusmuistiksi riittää 2 GB helposti. Nykyinen palvelin toimi pienellä swappauksella 512 MB muistilla ja päivityksen jälkeen 2 GB muistilla ei ole lähelläkään swapata.

  Näytönohjain: integroitu.

  Kasaus: itse jos se maksaa yli 50€ liikkeestä hankittuna.

  Ulkomaasta ostaminen ei ole ongelma, kunhan se ei vaadi bulvaanin tms. konstin käyttöä. Toimituskulut vaan pitää huomioida mutta se on varmasti teille itsestäänselvyys.

  En laita tähän budjettia, koska olen hakemassa paitsi esimerkkibuildia, myös
  kustannustietoa. Lisäksi tämä on alustava selvitys, en varmaan vielä tässä kuussa tee hankintoja. Älkää siis koko viikonloppua käyttäkö viimeisten eurojen höyläämiseen.

  Kiitos kaikille jotka ovat kykeneviä ja halukkaita auttamaan.
   
 2. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  391
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko tarkoitus siis Plexillä transkoodata? Sehän ei juuri tehoa vaadi jos katsotaan aina lähdemateriaalia alkuperäisellä laadulla. Toki jos jotain tekstityksiä haluaa polttaa mukaan niin sitten taas tehoa vaaditaan, mutta taitaa tuokin olla harvinaista nykyisillä plexin clienteilla.
   
 3. apoiuyt

  apoiuyt

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Joo se olisi tarkoitus. Nykyinen Athlon nykii jo 720p kotivideoilla, tulevalla olisi kiva ainakin full HD hanskata. Muistelisin nähneeni Plexin jossain faq:ssa tai jossain vastaavassa, että i3 tasoista prossua suosittelisivat.
   
 4. apoiuyt

  apoiuyt

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Prossuksi otin AMD Ryzen 3 2200G, muistia 4 GB. Kotelo, virtalähde ja emolevy on vielä haussa, nappaan jotain mitä sattuu tarjouksissa tulemaan vastaan.