Uutta pelikonetta

Liittynyt
12.11.2018
Viestejä
370
Uuden koneen päivitys nyt vai myöhemmin?

Tämän hetken kokoonpano:

GTX 1660, I5-9400F, GIGABYTE H310M, Thermaltake RGB 500W 80. Loppuvuodesta ilmeisesti tulee uudet konsolit ja tämän myötä alkaa näytönohjaimet tulla hyppyä näyttisten ja prossujen tehoissa? Onko nyt hyviä emo+prossu tarjouksia että kannattaisiko päivittää? Vai odottaa loppuvuoteen tai ensi vuoteen että näkee millaisia prossuja ja näyttiksiä alkaa tulemaan? Tuolla nykyisellä kokoonpanolla 1080p pyörii pelit hyvin. Uusi koppa olisi myös hakusessa. Nvme levy löytyy entuudestaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 879
Emolevy kannattaa vaihtaa kanssa uuteen koppaan siirtyessä ja mahdollisesti päivittää muisti 16GB jos ei ole jo. Sanon silti, vaikka jälkikäteen on ikävä sanoa toisten hankinnoista: paljon parempi setti olisi ollut jättää se NVME-levy pois ja ostaa SATA-SSD ja säästyneillä rahoilla ostaa joku järkevä Z-sarjan emolevy.

Myös prossujäähy hankintaan, jos ei ole jo.

Tässä nyt turhaan stressataan niistä uusista konsoleista, kun kokoonpano on tuota Full HD medium-luokkaa. Ihan hyvin jatkossakin pelit niin toimii, ainoastaan hirveän monen pelaajan online-pelit (esim. bäfä) voi vähän kärsiä tulevaisuudessa tuosta prosessorista noilla laatuasetuksilla.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
6 254
Jos haluat paremmin tulevaisuuden kestävää rautaa, niin ainakin näytönohjaimen päivityksen jättäisin syksymmälle uusien GPU::den julkaisun jälkeiseen aikaan.

Raskaimmat pelit kuten toissavuoden Assassin's Creed Odyssey kaipailevat enemmän ytimiä täyteen suorituskykyyn, mutta näytönohjain on merkittävämpi rajoite moneen raskaaseen peliin.
(Intelin prossut tiedetään ja ovat samaan vanhaa taas kerran uudestaan brändättynä)


Kannattaisi lähteä siitä minkälaisia budjetteja olet suunnitellut.
Ja tuo ThermalTrashin RGB-kusetus oli pahasti vanhentunutta low end suunnittelua jo vuosikymmen sitten.
En rupeaisi sen varaan mitään kovin high end konetta rakentamaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 879
Kannattaisi lähteä siitä minkälaisia budjetteja olet suunnitellut.
Ja tuo ThermalTrashin RGB-kusetus oli pahasti vanhentunutta low end suunnittelua jo vuosikymmen sitten.
En rupeaisi sen varaan mitään kovin high end konetta rakentamaan.
Thermaltake on kyllä sieltä paremmasta päästä noita halpoja virtalähteitä. RGB nyt on turha, mutta noissa malleissa on yleensä ainakin se pääelko japanilaista laatua ja jos katsot vaikka Saksan Amazonia, niin niillä on monta mallia siellä myydyimpien listalla. Tässä vaiheessa ne huonot kokemukset olisi tulleet jo esiin noilla myyntimäärillä.

Siitä voi sitten keskustella, onko tuo 500W, kun Thermaltaken bisnesidea on pistää vähän enemmän watteja noihin, kuin 12V1 oikeasti antaa. Jos tämä olisi Seasonic, se olisi todennäköisesti 450W ja ei sillä ajella RTX 3080:sta sitten syksyllä..

Kyllä itse ajelisin tuon nykyisellään loppuun maltillisin päivityksin. Sitten ensi kerralla alusta lähtien päivitettävä kone, eikä tuollaista että otetaan absoluuttisesti paskin mahdollinen emolevy ja kootaan sen päälle. Näin on saatu ne muut komponentit mahtumaan budjettiin ja on vaan oikeasti tehty pakettikone markettiosista. Päivitettävyys on samaa luokkaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 799
i5-9400F riittää potkimaan rajusti gtx1660'stä parempaakin näytönohjainta. Mutta moista EI todellakaan kannata hankkia vielä. Odota suosiolla molempien (amd/nvidia) uudempia 2020 loppuvuodesta tulevia ja harkitse asiaa uudelleen. Corona-lama saattaa lisäksi vaikuttaa myönteisesti budjetti-ohjainten markkinoihin...
Ts. enemmän täysjärkisesti suunniteltuja ohjaimia eikä niin paljoa ylihinnoiteltuja paskeita?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 292
Viestejä
4 156 570
Jäsenet
70 405
Uusin jäsen
ObD

Hinta.fi

Ylös Bottom