Uutta konetta kasailemassa

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja Ublabaah, 30.10.2018.

 1. Ublabaah

  Ublabaah

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2018
  Terve,

  tarkoituksena on kasailla uusi kone pääasiassa (kevyehköön) pelikäyttöön 1080p@144Hz. En omaa valtavaa taustatietämystä, mutta tässä on koitettua asiaa jonkun verran opiskella ja jotain alla olevan suuntaista on tällä hetkellä mietinnässä. Budjetti ei ole ihan tarkka, jossain reilussa tonnissa, enkä kellottele (ellei sille ole merkittävää syytä idioottivarmalla tavalla). Komponenttien päivittämistä en tule järin usein tekemään (mieluummin useampaan vuoteen), mutta sitä voi toki osien valinnassa pitää silmällä kun se on järkevää. Lisäksi olisin halukas kuulemaan, että kuinka hyvä idea käytettyjen osien ostaminen on? Saattaisi säästää pitkän pennin, mutta mites toimintavarmuus?

  Prossuksi i5-8700K tai Ryzen 7 2700x. Suorituskyky tuntuu olevan aika samoilla hoodeilla, niin kuin hintakin. Varsinkin jos tuo Ryzen ei tarvitse erillistä prosessorijäähdytintä. Mikä tämän muuten määrittää? Mikäli käytettynä lähtisi prossua hankkimaan, niin mikä i7-generaatio olsi hyvä vaihtoehto näille?

  Näyttikseksi olen ajatellut GeForce 1070 tai 1070ti. Onko 1070TI:n ero niin merkittävä 1070 verrattuna, että siitä kannattaa useampi kymppi maksaa jos sattuu 1070:sta saamaan paremman diilin? 1080 taitaisi olla jo hieman yliampuva käytettynäkin tähän pakettiin, vai kuinka? Onko muuten louhinnan vaikutuksista näyttisten toimintakykyyn jotain dataa, konsensusta tai valistuneita arvauksia? Sellasia tuntuu olevan kohtuu melko huokeaan hintaan tarjolla.

  Emolevyistä löytyi niin hyviä artikkelejä io-techiltäkin, etten kaikkea ymmärtänytkään, mutta päättelin, että x470-sarjaa Ryzenin kanssa, kunhan ei ole virransyötön ongelmia (esim. Asuksen Strix ilmeisesti ok? Mikä muu?) ja Intelille kelpaa kait mikä vaan z370-emo? Tarve olisi saada kone myös langattomaan verkkoon. Mikä on paras tapa tehdä se, jos emo ei sitä suoraan tue?

  Muistin kohdalla 16GB lienee passeli määrä. Onko suurta väliä 3000MHz vai 3200MHz, kunhan on DDR4? Noista B-die -palikoista keskusteluun törmäsin monessa paikkaa. Onko parempi olla esim B-die 3000MHz vai jokin muu 3200MHz? Vai riippuuko tämä vielä muistin latenssista? (Täytyy sanoa, että näitä lukiessa mentiin kyllä niin oman ymmärryksen rajoilla, että asialla tuskin on ratkaisevaa merkitystä omalla kohdallani.)

  Riittääkö 550W virtalähteen tehoksi, vai tarvitseeko isompaa. Onko parempi vain ostaa suoraan hieman tehokkaampi, jota myös tulevaisuudessa voi käyttää, mikäli osia päivittää? 80plus Gold lienee joka tapauksessa kriteerinä?

  Koteloksi ajatuksissa ollut Fractal Design Define C tai R5. Jos koteloa lähtee ostamaan käytettynä, niin ovatko vanhemmat versiot esim Fractalin koteloista kuinka päteviä (jos uudempia ei ole tarjolla)?

  Tähän lisäksi HDD muistia teran verran ja SSD:tä joko 256 tai suoraan 500, riippuen vähän miltä lompakossa näyttää.

  Olenko missä määrin oikeilla linjoilla, ja miltä osin olen tehnyt läksyt päin honkia? Hirvittävä määrä kysymyksiähän asiasta näköjään oli syntynyt. Mahdollista ostoslistaakin saa ehdotella, jos haluaa.
   
 2. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  1 780
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ryzeneista kannattaa ostaa 2600 pelikäyttöön ja nostaa kellot 4GHz(tai yli jos käy tuuri ja kulkee), koska 2700x ei ole juurikaan nopeampi. 8700K karkaisi testissä kauemmas, jos ei olisi gpu-pullonkaulaa.
  [​IMG]
   
 3. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Tolle resoluutiolle ja virkistystaajuudelle Inteliä suosittelen. Isommilla resoluutioilla ero pienenee, joten mieti ootko näyttöö päivittämässä 1440p tai 4k tän koneen käyttöiän aikana. 1440p ero on ~5% Intelin hyväksi ja 4K:lla vielä pienempi, joten noilla resoluutioilla AMD on myös erittäin pätevä vaihtoehto. AMD:llä on tuki nykyselle kannalle 2020 asti, joten jos haluat sitä ennen päivittää, niin sitten ehdottomasti katse AMD:n leiriin.
  Prosessorijäähyn tarpeen määrittää prosessorin lämpö. Mitä parempi jäähy, sen viileämpänä prosessori käy.

  Näyttikseks suosittelisin 1070Ti vähintään jos useamman vuoden suunnittelet käyttää ennen päivitystä. Ei kannata 1080 ostaa, kun RTX 2070 on saman hintanen ja vähän parempi. Onhan toi 1080 ja 2070 vähän overkill tolle resoluutiolle, mutta ne riittääkin sitten pidemmälle tulevaisuuteen. Kannattaa siis hintojen perusteella kattoo minkä ostaa. Eli toki se 1080 on pätevä vaihtoehto jos saa reippaasti halvemmalla kun 2070 jne.
  Mainatuissa korteissa voi olla tuulettimet menossa rikki, kun on ollu käytössä 24/7. Muuta en osaa siihen aiheeseen perehtymättömänä sanoo.

  Ei ole suurta väliä onko 3000MHz vai 3200MHz. Karkeesti sanottuna 3000MHz cl 15 on saman tehonen kun 3200MHz cl 16. Emolevyn pitää tukee kellotusta, jotta saat muistit XMP-profiililla tonne 3000 ja 3200MHz.
  Ei sun tarvi huolehtia B-diestä, jos et aio kellottaa niitä yli ton XMP-profiilin. Niillä saa vaan tiukemmat latenssit ja isommat kellotaajuudet kun muilla IC:illä.

  Kyllä se 550W riittää useimpaan kokoonpanoon vallan mainiosti. Pitäis vaan ensin tietää komponentit mitä sinne tulee.
  Se 80plus gold kertoo vaan sen virtalähteen hyötysuhteesta, ei laadusta. Näissäkin laatu vaihtelee aika paljon, joten kannattaa ihan tietystä mallista kysellä onko laadukas. Yks yleisimmistä laadukkaista ja halvemman pään virtalähteistä on Seasonicin Focus Plus.

  Kyllähän ne vanhemmatkin kotelot passeleita on, jos vaan ilmankierto on kunnossa. Lähinnä uudemmissa malleissa parannellaan ilmankiertoo ja/tai vesijäähyille tarkotettuja ominaisuuksia.
  500Gb SSD on nopeempi kun 250Gb versio, joten suosittelen sen 500Gb ottamista. Jos suunnittelet pelejä laittaan tonne kovalevylle, niin Intel Optane tekis siitä melkein yhtä nopeen kun SSD, mutta vaan jos siis avaat samaa peliä usein. Tietenkään sitä kaikista pienintä Optanee ei kannata ostaa.
  Langattoman verkon saat vaikka PCI-E paikkaan menevän langattoman verkkokortin kanssa.
   
 4. Ublabaah

  Ublabaah

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2018
  Kiitos vastauksista. Selvensivät taas vyyhtiä hiukan pidemmälle. Alkaa olla sellainen olo, että pystyn melko järkeviä osia omaan tarpeeseen valitsemaan hinta-laatu-tarve -akselilla, jos vaikka black fridaysta osuisi kohdalle.
  Prossujen suorituskykyjä kun olen ihmetellyt, niin Intelin i5-8600k tuntuu olevan se paras vaihtoehto ja AMDltä ilmeisesti tuo Ryzen 5 2600 kellotettuna (tai suoraan 2600x, jos hinta on kohdallaan). Mites Ryzen 7 1800x vertautuu näihin kahteen. Speksien puolesta tuntui olevan ihan ok vehje 1080p@144hz pelailuun tuolla 1070ti/1080 näyttiksellä (näillä näkymin ostan käytettynä sen, josta saa parhaan diilin hintansa suhteen) , mutta onko näin? Kysyn lähinnä, jotta olisivat vaihtoehdot auki mahdollisia tarjouksia silmällä pitäen.