Uusi yleis/pelikone

Liittynyt
25.05.2024
Viestejä
3
Morjensta.

Vuoden verran päässä itänyt idea hankkia pitkästä aikaa kunnollinen pelikone ja nyt voisi alkaa muuttaa ajatusta teoiksi. Edellinen (oma) kone kasattu joskus reilu 10v sitten joten vähän lisäideoita voisi kaivata viisaammilta ennenkun uskaltaa pistää tilausta menemään.

Tarve siis vain koneelle. Hiiret, näppikset yms oheiskilkkeet löytyy valmiiksi. Nekin alkavat lähestyä eläkeikää, mutta vielä jaksanee jonkun aikaa. Uutena näyttönä tuli hankittua Lenovon Legion Y32P-30, lähinnä koska arvostelut sanoivat hyväksi peli- ja työkäyttöön (sattui myös löytymään hyvästä tarjouksesta). Erityisesti USB-C liitäntä ja KVM houkuttivat niin ei tule jatkuvaa johtojen siirtelyä läppäristä deskariin ja takaisin.

Tällainen setti on toistaiseksi suunniteltuna. Kyseisiin osiin päädytty aika pitkälti tän foorumin suositusten perusteella, vähän myös muualta lueskeltuna. Kotelo vasta lähinnä koska oli hieno ja Fractal ollut aikaisemminkin käytössä. Joku pienempikokoinen (ja hintainen) kiinnostaisi myös, turhaan ei viitsisi pöydän rajallista tilaa viedä jossei ole pakko.

Näyttis puuttuu myös vielä koska en osannut valita millä menisi. Pelattua koneella kyllä tulee, mutta yleensä ei ihan viimeisimpiä (lue: kalleimpia) uutuuksia. Vähän ymmärsin, että Radeonit olisi hinta-laatu suhteeltaan ehkä vähän parempia jos ei ole tarkotus ihan tehosyöpöimpiä FPS- pelejä ajaa täydellä teholla. Yhtenä vaihtoehtona mietin myös sitä, jos ostaisi nyt jonkun käytetyn näyttiksen ja vaikka ensi vuonna uuden niin pysyisi hankintakulut nyt vähän maltillisempina.

Muu käyttö koneella lähinnä leffoja, sarjoja yms. Opiskelujen kanssa myös tarvitsee jonkunverran pyörittää virtuaaliympäristöjä ja muuta vastaavaa, osittain tämän takia valittu vähän tehokkaampi prossu. Toiveena olisi, ettei moneen vuoteen tartteisi mitään muuta kuin ehkä näyttistä vaihtaa tai muistia lisätä.

Kaikenlaiset vinkit, mielipiteet yms tervetulleita siitä mitä kantsisi hankkia, vaihtaa tai jättää hankkimatta. Kasaus sujuu kyllä itse, eli ei ole tarvetta olla kaikkien osien samasta paikasta jos sattuu olemaan tiedossa hyviä tarjouksia jossain muualla.
 

Timo 2

Premium-jäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
12 491
RMe on haukuttu äänekkääksi.





Tuosta vastaavat muistit halvemmalla.


Muuten näyttää hyvältä.

Gpu:ksi esim 7800 xt tai 7900 gre.



Säteenseurantaa jos hyödyntää, niin geforce on parempi. Esim 4070.





4070 93 %
7800 xt 100 %
Screenshot_20240525_192107_Chrome.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.05.2024
Viestejä
3
Kiitos! Vaihdoin ramit noihin halvempiin ja poweriksi tuli tuo 1000W Corsair. Lähinnä koska sitä oli hyllyssä tarjolla, toista olisi joutunut odottamaan jonkun aikaa ja ompahan varmasti tehoa mihin tahansa näyttikseen. Noissa paremmissa näytti olevan väh 800W suosituksena ja kommenttien mukaan sekin vähän rajalla.

Näyttiksen kanssa täytyy vielä pohtia ja lueskella vähän eri vaihtoehdoista. Varmaan tuo 7800XT ainakin toistaiseksi riittäisi omaan käyttöön ja olisi vielä "maltillisen" hintainen (ja löytyisi suoraan kaupasta valmiinakin). Eiköhän se seuraavan pari vuotta vielä ole ihan pätevä peli kun ei kuitenkaan yleenäs tule uusimpia pelejä pelailtua.

Emosta tuli mieleen, että kannattaako ottaa tuo aikaisemmin listassa ollut microATX vai joku "normaali" ATX? Käsittääkseni koteloon mahtuisi kuitenkin helposti isompikin. En tiedä onko tällä käytännössä eroa juurikaan? Tai toisena vaihtoehtona onko tietoa jostain fiksusta kotelosta joka olisi pienempi kuin tuo nykyinen?

Nämä nyt tällä hetkellä valittuna ostoskoriin.
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
4 062
ap201:

Tai sen klooni:
Jonsbo d31:

~30+ litraisia molemmat

Nuo molemmat tarvitsevat sitten tuulettimet erikseen, Esim:

Lisäksi tuo Corsairin käännetty Shift tuskin käy noihin eli tuo hyvin hinnoiteltu 1000w pitää vaihtaa johonkin muuhun (luultavasti) :(
 
Liittynyt
25.05.2024
Viestejä
3
Toi asuksen kotelo vaikuttaisi ihan kivalta. Toisaalta pöytätilaa veisi melkein saman verran kun tuo Fractalin kotelo niin en tiedä onko järkevää vaihtaa. Eipähän tarvitse sitten tulevaisuudessa tuskailla osien mahtumisen kanssa jos päivittää.

Intouduin tuosta katselemaan muunlaisia kokoonpanoja jolla saisi tuota pöytäpinta-alaa vähenemään. Tällainen ITX versio tuli kasattua. Ei ole aikaisemmin mitään kokemusta tai tietoa näistä, onko mitään järkeä? Varmaan vielä joku kotelotuuletin puuttuu tuosta. Hinta näyttäisi pysyvän melko samassa kuin aikaisemmassa versiossa. Koon puolesta näyttäisi menevän about saman kokoset GPUt kuin tuohon Asuksen koppaan. Tuleekohan olemaan ongelma vaikka joskus 3v kuluttua jos tarttee päivittää?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
244 618
Viestejä
4 265 845
Jäsenet
71 539
Uusin jäsen
ketunleipä

Hinta.fi

Ylös Bottom