Uusi suomalainen tietotekniikkasivusto io-tech.fi on virallisesti avattu

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Team Tesla
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 624
io-techin perustajat Sampsa Kurri (vasemmalla) ja Juha Kokkonen (oikealla)

Uuden startup-sivuston perustajina ovat Suomen suurimman tietotekniikkasivusto Muropaketti.comin entiset tekijät Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

Kurri perusti Muropaketin vuonna 1999 ja työskenteli sivuston parissa 18 vuoden ajan. Kokkonen on kirjoittanut Muropakettiin uutisia ja artikkeleita viimeisen 10 vuoden ajan. Myös Muropakettiin viimeisen neljän vuoden ajan uutisia kirjoittanut Petrus Laine liittyy io-techin tekijäjoukkoon.

Taustalla on Muropaketti.com-sivuston julkaisija Otavan Uudet Liiketoiminnat Oy:n päätös uudistaa sivustoaan sisällöllisesti, joka tarkoitti samalla Muropaketin ja siihen kuuluvan TaskuMuro-osion sisällöt tuottaneen Kurrin omistaman io-media Oy:n sopimuksen päättämistä.Vanhan loppu on uuden alku

io-tech.fi-sivustolla käsiteltävät aiheet tulevat ensisijaisesti liittymään tietotekniikkaan ja erityisesti PC-komponentteihin, tee-se-itse-henkiseen tekemiseen ja ylikellottamiseen sekä IT-maailman tapahtumiin ja ilmiöihin. Erillisessä io-mobiiliosiossa käsitellään älypuhelimia, taulutietokoneita, älykelloja ja muita mobiilimaailman laitteita ja tapahtumia.

Uutiset on oletuksena listattu oldschool-tyyliin etusivulla kokonaisuudessaan ja valittavissa on suodatin pelkille tietotekniikka- ja mobiiliaiheisille uutisille. Suodattimen valinta tulee tulevaisuudessa jäämään käyttäjän selaimen muistiin, joten esimerkiksi pelkästään tietotekniikka-aiheista kiinnostuneet lukijat voivat suodattaa mobiiliaiheet pois etusivun uutislistasta.

Kokonaisuus rakentuu useasta toisiaan tukevasta osiosta. Uutiset ja artikkelit julkaistaan https://www.io-tech.fi-osoitteessa ja TechBBS-keskustelufoorumi löytyy lyhytosoitteesta http://techbbs.fi. Lisäksi käyttäjiä palvelevat io-techin sosiaalisen median kanavat Facebook, Twitter, Steam ja Youtube, joka toimii sivustolla julkaistavien videoiden alustana. Lisäksi saatavilla on RSS-syöte.

Uutisia ja artikkeleita pystyy kommentoimaan suoraan jutun yhteydessä tai vaihtoehtoisesti keskustelufoorumilta käsin. Uutiset julkaistaan kokonaisuudessaan myös keskustelufoorumin puolella ja foorumille kirjoitetut kommentit on synkronoitu juttujen yhteyteen kirjoitettujen kommenttien kanssa.Sisältö edellä - ei klikkiotsikoille

io-tech pyrkii panostamaan ensisijaisesti juttujen laatuun ja erityistä huomiota tullaan kiinnittämään otsikointiin. Tekijöiden kesken onkin tehty periaatepäätös, että vaikka sivusto on uusi ja kasvua luonnollisesti lähdetään hakemaan, sitä ei tulla tekemään klikkiotsikoinnilla.
"Lähdemme nyt rakentamaan puhtaalta pöydältä uutta tietotekniikkasivustoa ja liiketoimintaa sen ympärille. Intoa ja virtaa riittää kuin porilaisella jääkiekkokannattajalla parin ottelun voittoputken jälkeen, kun pääsee toteuttamaan visioitaan vapaasti. Tavoitteena on yhtään vähättelemättä tehdä io-techistä Suomen paras tietotekniikkasivusto, joka tullaan tuntemaan myös alan toimijoiden keskuudessa maailmalla", kommentoi Kurri uuden sivuston lanseerausta.​

Ettei lupaus jäisi periaatteen tasolle, on heikosta otsikoinnista säädetty toimituksen sisäinen rangaistus. Jos uutiseen tulee palautetta, että jutun sisältö ei vastaa otsikkoa tai on muuten huono, järjestetään toimituksessa äänestys. Jos otsikon todetaan olevan huonolaatuinen, on jutun kirjoittajan suoritettava 50 etunojapunnerusta.Mainokset sivustolla

Sivuston toiminta tullaan ensisijaisesti rahoittamaan mainoksilla. Perinteisten mainosverkostojen skriptien sijaan mainonta tullaan toteuttamaan ei-häiritsevästi käyttämällä staattisia jpg- ja png-kuvaformaatteja ja sivustolla tullaan esittämään vain lukijoille relevanttia tekniikkaan liittyviä mainosaiheita. Adblock-mainonnanesto-ohjelmien käyttö on nykypäivänä Suomessa tekniikka-aiheisilla sivustoilla jopa 50 % tasolla, joten sisällön laatu ja mainonnan toteutus ovat avainasemassa, jos käyttäjien edes haaveillaan lisäävän sivusto mainonnanesto-ohjelmien whitelistille eli mainokset sallivien sivustojen joukkoon.Maksullinen TechBBS-tukijäsenyys

Mainoksiin ja mainonnanestoon liittyen TechBBS-foorumilla on lanseraattu mahdollisuus ostaa vuodeksi tai eliniäksi tukijäsenyys, jolla saa käyttöön lisäominaisuuksia ja muita etuisuuksia. Premium-tukijäsenyyteen kuuluu mahdollisuus foorumin mainoksettomaan käyttöön. Lisää tietoa tukijäsenyydestä löytyy FAQ-viestiketjusta.Beta-testi on päättynyt - yhteenveto tilastoista

TechBBS-keskustelufoorumi lanseerattiin kokeiltavaksi ja kehitettäväksi 16. lokakuuta ja ensimmäisen vuorokauden aikana foorumille rekisteröityi 2000 jäsentä. Viikossa jäseniä oli jo yli 4500 ja ensimmäisen kuukauden aikana jäsenmäärä kasvoi 6900:een. 30 päivän aikana foorumilla vierailtiin 400 000 kertaa ja sivulatauksia kertyi 4 miljoonaa.31.12.2016 päättyneen ja 77 päivää kestäneen beta-testin aikana io-tech.fi-sivustolla vierailtiin yli 1,1 miljoonaa kertaa, sivulatauksia kertyi yli 10,5 miljoonaa ja jäseniä rekisteröityi yhteensä 8916 kappaletta. Sivuston ylläpidon tarjoaa F-Solutions Oy.Yhteystiedot
Sampsa Kurri

+358 40 8485742

sampsa.kurri [a] io-tech.fi

Twitter: @sampsa_kurri


Juha Kokkonen

juha.kokkonen [a] io-tech.fi

Twitter: @JuhaKokkonenLehdistötiedotteet: press [a] io-tech.fi

TechBBS-foorumin ylläpito: bbs [a] io-tech.fi

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
23
"Intoa ja virtaa riittää kuin porilaisella jääkiekkokannattajalla parin ottelun voittoputken jälkeen"
:D toi on paljon!
Onnea ja menestystä sivustolle!
 

Halegon

Erikoislähettiläs ja täysivaltainen ministeri
Premium+ ☆☆☆
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
64
Onnea matkaan
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
131
Muro unohdettu ja tuki siiretty täysin uudelle sivustolle laadun perässä :)
 

afterii

Intel vai AMD?
Team Tesla
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
121
Uusi suomalainen ATK-sivusto avattu – katso kuvat :vihellys:

No eikun vaan lycka till!
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 217
Perinteisten mainosverkostojen skriptien sijaan mainonta tullaan toteuttamaan ei-häiritsevästi käyttämällä staattisia jpg- ja png-kuvaformaatteja ja sivustolla tullaan esittämään vain lukijoille relevanttia tekniikkaan liittyviä mainosaiheita. Adblock-mainonnanesto-ohjelmien käyttö on nykypäivänä Suomessa tekniikka-aiheisilla sivustoilla jopa 50 % tasolla, joten sisällön laatu ja mainonnan toteutus ovat avainasemassa, jos käyttäjien edes haaveillaan lisäävän sivusto mainonnanesto-ohjelmien whitelistille eli mainokset sallivien sivustojen joukkoon.
Tämä.

Testasin jo aiemmin foorumin puolella millaisia mainoksia käytätte, ja adblock meni nukuksiin eka käynnillä.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 273
Hienoa nähdä kuinka tyhjästä nousi näin hieno palvelu ja ylipäätänsä näin aktiivinen yhteisö.

Harvinaislaatuinen ja hieno päätös vältellä klikkiotsikoita. Ei taida löytyä montaa uutissaittia joissa ei sorruttaisi klikkiotsikoihin. Muutenkin mainio idea kehittää palvelua käyttäjien ehdoilla! Se ei kaikkialla onnistu vaikka paperilla niin väitettäisiin. Kyllä tästä hyvä tulee!
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 833

uBlock Origin poissa käytöstä, näköjään ghostery estää 1 seurantaohjelman (Google Analytics).
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2
Uuden sivuston myötä on selvästi löytynyt myös uutta motivaatiota tekemiseen ja tavoitteet esimerkiksi mainosten ja otsikoinnin suhteen ovat kohdallaan.

Odotan innolla uusia artikkeleita ja toivotan koko io-techin porukalle menestyksekästä uutta vuotta!
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 123


Kiitoksia hyvästä alusta, arvon herrat. Pitäkää jalat maassa, kellot maksimissa ja artikkelit samalla tasolla kuin aiemmin, niin juhlistamme Muropaketin lakkautusta jo ensi vuodenvaihteessa! (sic)

:kahvi:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
139
Hienoa tekstiä. Vastaavat linjaukset mainoksista ja klikki otsikoista ovat todella harvinaisia nykyään. Punnerrussuoritukset on sitten dokumentoitava videolla ja julkaistava!
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 180
Tosi hienoa toimintaa. Odotellaan vielä tummaa teemaa ja sen jälkeen tutkitaan sivuston virheitä. Yksi tuli jo mieleen, mutta jätetään se muistiin.

Mutta täytyy kohottaa kuva tähän:

io-tech on se sinivalkoinen, punainen on Otava-Media::kippis:
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 123
Olisi mukava saada sellainenkin teema, jossa on pehmeämmät värisävyt normi tummaan teemaan verrattuna. Sellaisesta oli jo malliehdotuskin täällä
 
A

anonyymi

Vieras (tunnus poistettu)
Kyllä minä nyt mieleni pahotin kun kuva on noin heilahtanut o_O
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
95
Hyvä hyvä. Kyllä ahkerasti on tullut vierailtua uudella sivustolla ja foorumilla niiden aukaisusta saakka, hyvältä tuntuu muuta ei voi sanoa :tup: samalla ajauduin myös käyttään www.autot.fi sivustoa, siellä hieman BMW vetoisuus uutisissa häiritsee mutta sen kanssa kykenee elämään :D
 
Viimeksi muokattu:

corn

Valosnäppäilijä
NOSTO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
101
Tosi hienoa toimintaa. Odotellaan vielä tummaa teemaa ja sen jälkeen tutkitaan sivuston virheitä. Yksi tuli jo mieleen, mutta jätetään se muistiin.

Mutta täytyy kohottaa kuva tähän:

io-tech on se sinivalkoinen, punainen on Otava-Media::kippis:
No tästä se idea sitten lähti..

Jätän tämän tähän..
ilmaveivi.techbbs.gif
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
525
Hyvä hyvä! Jatkatte ensin nyt samaan malliin kuin mitä Murossa oli, ja sitten alatte vielä parantamaan, koska ei ole Otavaa mukana sotkemassa visioita.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 180
Jokohan tuon laittas alotussivuks nyt kun on virallisesti auki. :kahvi:
Luulen, että kannattaisi vähän odottaa hieman aikaa. Etusivu on tavallaan betassa, kun siinä puuttuu tummennettu teema, mutta toki osoitteen voi kirjanmerkitä. Sampsa kyllä ehtii kertoa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 128
Hienoa! Onnea uudelle ja älkää nyt enää tehkö sitten sitä virhettä kun tämä sivusto lähtee lentoon, että myytte sen ulkopuoliselle.
Se on sitten uutisia ja hyviä lukuhetkiä odotellessa.
Muro poistuu pikkuhiljaa meikän kirjainmerkeistä.
 

Dygaza

Platinum-jäsen
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
694
Hyvin on lähtenyt homma käyntiin. Graafikin näyttää että käyttäjämäärien kasvukin on edelleen terveessä kasvussa :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
243 130
Viestejä
4 252 204
Jäsenet
71 280
Uusin jäsen
atteh

Hinta.fi

Ylös Bottom