Uusi kone toimistolle, vega?

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja Era, 15.09.2018.

 1. Era

  Era

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Tuli sellainen fiilis että jotain uutta pitää saada ja toimiston pöytäkone voisi olla päivityksen tarpeessa. Käyttö 70% toimisto-ohjelmia, 20% kaikkea muuta kevyttä ja ehkä 10% sitten pelailua/editointia tai jotain oikeasti tehoa vaativaa. Mutta koska uusi ja tehokas on aina kivaa niin siitä lähetään.

  Näyttönä tällähetkellä LC38UC99 johon ihan tyytyväinen joten tuo freesync tuki olisi kiva. (Näyttökin toki voi vaihtua jos jotain parempaa on tullut tarjolle eli lähinnä isompaa/parempaa ultrawidea(?)) Lähtökontana siis näytöohjaimeksi vega 64(?).
  Mutta sitten mitäs muuta? i7 8700k vai X2700? Kumman varaan fiksumpi rakentaa kone ja millä emolevyllä/muisteilla? 16gb muistia varmasti piisaa. Samsungin ssd löytyy varastolevyksi mutta ehkä tuollainen m2 ssd käyttöjärjestelmälle?

  Fyysisesti mitä pienempi sen parempi, vanhan koneen lian-li q11 kotelo on passeli, rajoittavana tekijänä varmaankin tuo vega 64, lyhyin malli taitaa olla gigabyten 64 oc jonka pituus 278mm. Jäähdytykseen ei tarvitse juurikaan kiinnittää huomiota, koska käyttö tosiaan sitä perus työpöytää 90% ajasta ja sen 10% jos jotain raskaampaa tekee niin äänellä ei niin väliä. Tietysti vesijäähdytys voisi olla ihan askartelun vuoksi mielenkiintoista?

  Jos valmis keskutelu löytyy aiheesta niin linkatkaa toki, itse en haulla ainakaan löytänyt.
   
 2. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 359
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Sanoisin että Vegan laskentateho sopii käyttöösi hyvin ja Freesync kannattaa hyödyntää. Gigabyten Vega 64 on tosiaan sopivan lyhyt ja sitä on kehuttu hyvästä jäähdytystehosta hyvin kontaktia ottavien paksujen kupariputkien ansiosta. Siinä on myös hyvät näyttöliitännät. Gigabyten Vega 56 ainakin on melko hiljainen rasituksessakin, mutta vaikea uskoa että 64 olisi milloinkaan kovinkaan hiljainen. Ero näiden virrankulutuksessa on aika iso. Jos pärjäät Vega 56:lla niin ostaisin ennemmin sen ja sitten AMD:n seuraavien näytönohjaimien tullessa tehokkaampaa. Jos laitat 64:n vesille niin silloinhan se on hiljainen ja sen kanssa jos minkä vesi on hyvä ratkaisu.

  Prosessoriksi on hyvä valinta virrankulutuksen tähden Ryzen R7 2700X, mutta on aika vähäistä hyötyä laittaa sitä vesille. Se on viileä kivi ja sen lukuisat suhteellisen korkealle kellotetut ytimet sopivat kaikkeen käyttöön, etenkin ohjelmien moniajamiseen, videoiden editoimiseen ja aivan mihin tahansa käyttöön missä hyödynnetään monisäikeisyyttä, mikä on tänä päivänä yleistä. Vesille laittaminen saattaa silti noin pienessä kotelossa ollakin järkevää.

  2700X ei tarvitse oikeastaan erikseen kellotella kunhan jäähdytys on vain kunnossa, sillä XFR2 ominaisuus kellottaa prosessoria itsestään jo käytännössä maksimilukemiin. Manuaalisesti ei oikein pidemmälle pääse. 2700X kannattaa parittaa kireillä ja nopeilla muisteilla, mikä ryydittää menoa entisestään.

  AM4-alustalla ITX-emolevyjen kanssa ei ole liiemmin valinnan varaa, mutta kuitenkin tarpeeksi melkein kaikille käyttötarpeille. Minä ostaisin tämän, koska tästä löytyy optinen äänilähtö.

  Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac, Mini-ITX -emolevy, 131€ | Hinta.fi
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2018
  madi tykkää tästä.
 3. Era

  Era

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Kiitoksia näistä vinkeistä. Tuli tilattua mindfactoryn flash-salesta Gigabyten vega 64, ryzen 7 2700x, MSI B450 gaming plus itx, 2x8gb g.skill muistia, 500gb samsung 970 evo m2, seasonicin 750w poweri ja niille nzxt h200i kotelo. Kasaillaan ne eka ja mietitään sitä lisäjäähdytyksen tarvetta sitten.