Uusi artikkeli: Testissä Asus ROG Phone 3

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
383


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Asus julkisti heinäkuussa ROG Phone sarjansa kolmannen sukupolven. ROG Phone 3 on yksi ensimmäisistä Qualcommin tuoreen Snaprdragon 865 Plussan kanssa markkinoille ehtineistä laitteista ja siten edustaa Android-maailman suorituskyvyn terävintä kärkeä. Edeltäjäänsä verrattuna ROG Phone 3 on jatkanut tutulla linjalla tarjoten rautatasoltaan huippuluokan ominaisuuksia ja selvästi pelaajille suunnattua estetiikkaa, joskin ulkonäössä on otettu askel hillitympään suuntaan.

Asus ROG Phone 3:n keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 6,59-tuumainen AMOLED-näyttö FullHD+-resoluutiolla ja 144 Hz:n virkistystaajuudella, Qualcommin Snapdragon 865 Plus -järjestelmäpiiri, mallin mukaan 12 tai 16 gigatavua RAM-muistia ja 512 gigatavua tallennustilaa. Kamerajärjestelmän osalta ROG Phone 3 luottaa 64 megapikselin pääkamerasta, 13 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 5 megapikselin makrokamerasta muodostuvaan kolmoiskameraratkaisuun.

Artikkelissa perehdymme puhelimeen runsaan kahden viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.

Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Phone 3

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 993
Pelipuhelimien evoluutiota on ollut mielenkiintoista seurata viime vuosien aikana. Ensimmäiset pelipuhelimet eivät oikein tarjonneet mitään erikoista ns. tavallisiin lippulaivamalleihin nähden mutta nykyään tilanne alkaa olla jo toinen mm. korkeampaa virkistystaajuutta tulevien näyttöjen ansiosta. ROG Phone 3 on varmasti hyvä valinta kovaa pelaamista harrastavalle kylkipainikkeiden ja ison akun vuoksi.

Itseäni jaksaa kuitenkin hämmästyttää, että jäähdytyksen osalta merkittävää eroa ei pääse syntymään esimerkiksi OnePlussan malleihin nähden. Etenkin ROG Phone II oli täydellinen epäonnistuminen mutta kolmannen painoksen kohdalla vastaavaa ongelmaa ei onneksi enää ole.

Suorituskyvyn heikentyminen CPU Stress rasituksessa io-techin testien perusteella (pelipuhelimissa tehotilat ja tuuletin päällä):
  • Asus ROG Phone II: -48% (Max/Min: 198/87)
  • Nubia Red Magic 3S: n. -15%
  • OnePlus 7 Pro: -6%
  • Asus ROG Phone 3: -11% (Max/Min: 262/224)
  • Nubia Red Magic 5G: -14% (Max/Min: 285/237
  • OnePlus 8 Pro: -6%
CPU Stress -testin tuloksissa pitää tietenkin huomioida, että pelipuhelimet saattavat "piikata" korkeammalle tuulettimien turvin, jolloin suorituskyvyn pudotus on suhteessa suurempi suorituskykytason säilyessä kuitenkin hyvällä tasolla. Esimerkiksi OnePlus 7T Pro sai kuitenkin pääsääntöisesti paremmat pisteet kuin ROG Phone II io-techin testeissä Asuksen pelitiloista huolimatta. Mitenköhän mahtaa käydä OP8T Pro malliin nähden ROG Phone 3:lla, kun OnePlus päivittyy SD865+ alustalle?

Todelliset pelitilanteet eivät varmaankaan rasita puhelimia yhtä paljon, jolloin jäähdytyksen merkitys pienenee. Pitäisi nähdä todellisia pelitilanteita, että jäähdytyksen merkitystä pääsisi arvioimaan paremmin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
102 496
Viestejä
2 056 813
Jäsenet
42 279
Uusin jäsen
verbe

Hinta.fi

Ylös Bottom