Uuni2-pizzauuni

Ihan perus leivinuunista mitä omakotitaloissa on. Ei ne kestä 500 asteen lämpöjä jos edes pääsee niihin lämpöihin. Onhan toki uuneja jotka tarkoitettu reippaaseen lämmitykseen niinkuin pitsauunit, mutta normaali varaava leivinuuni saattaa haljeta niin kovista lämmöistä.

Ensinnäkin on ymmärrettävä, että Pizzaa ei paistella välimeren maissa sellaisessa leivinuunissa kuin me leivinuunin ymmärrämme olevan. Ensinnäkään tuolla leivinuunit eivät ole varaavia vaan ne ovat sen verran laakeita että tulta tai hiillosta pystyy pitämään uunissa samaan aikaan paistettavan ruuan kanssa. Tyypillisesti savupiippu lähtee vieläpä uunin etureunasta ylös. Uuni jossa pidetään tulta on helposti 500 astetta.

traditional oven - Chinchon, Spain
 
@Resetor
En kai missään vaiheessa niin väittänytkään?
Sen vuoksi on aika turha miettiä mihin lämpöihin meidän leivinuunit lämpiää kun niissä ruokaa ennemminkin hitaasti paistellaan.

Jollain toki voi olla leivinuuni, jolla paistelu onnistuu vaikka siellä tuli samaan aikaan onkin.
 
Sen vuoksi on aika turha miettiä mihin lämpöihin meidän leivinuunit lämpiää kun niissä ruokaa ennemminkin hitaasti paistellaan.

Jollain toki voi olla leivinuuni, jolla paistelu onnistuu vaikka siellä tuli samaan aikaan onkin.
Kyse olikin aikaisemmin siitä, että leivinuunilla saisi samanlaista jälkeä kuin cill:n linkkaamissa kuvissa. Ja väitin, ettei se onnistu näillä perus uuneilla mitä taloissa Suomessa on.

Alkaa mennä niin offtopiciksi, joten onko kukaan löytänyt vielä lehtipuupellettejä? Muita kuin Uunin omia?
 
Kyllä oman leivinuunin saa tuonne 500 asteeseen helposti, ei se siinä tietysti montaa minuuttia pysy mutta riittää pizzalle.

Eli siis takka siinä alla jossa tulet. Siitä kun avaa läpän, kiertää savut suoraan leivinuunin kautta ja jos on enemmän puuta niin ihan liekit siellä leivinuunin takatilassa näkyy. Sitten kun on sen tunnin-puolitoista lämmittänyt niin kierto päälle jolloin savu/tuli ei enää leivinuunin kautta kierrä, pizza sisään, 2-3min pizza ulos ja kierto taas pois päältä siksi aikaa kun veivaa uuden pizzan.
 
Eli pellettiin menee aina muutama euro jos vain yhden pizzan valmistaa silloin tällöin?
15kg pellettejä maksaa alle 10€. Kilo menee suunnilleen kun tunnin lämmittelee. Siitä voi laskea. En tosin mitään uunia ostaisi sen takia että tekee vain yhden pitsan per kerta.
 
Sitten kun on sen tunnin-puolitoista lämmittänyt niin kierto päälle jolloin savu/tuli ei enää leivinuunin kautta kierrä, pizza sisään, 2-3min pizza ulos ja kierto taas pois päältä siksi aikaa kun veivaa uuden pizzan.
Oletko testannut savun kanssa?
 
Onko se yhtä hienoksi jauhettu? On nimittäin iso osa 00 jauhojen taikaa.
Totta. En nyt muista kun viime aikoina en ole käyttänyt kyseistä tuotetta... Aina kun tehny pizzaa mieli niin ei ole jaksanut vaeltaa siihen yhteen kauppaan josta tuota saisi. Täytyypä kokeilla ensi kerralla. Täytyy myös tsekata tuo 00 jauho.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 477
Viestejä
4 539 149
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom