Uuni2-pizzauuni

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
14
Tässä ketjussa voi jatkaa Uuni2-keskustelua.

Hankin itse Uuni2:n viime kesänä, ja täytyy sanoa ettei ole vielä tähän mennessä kaduttanut. Uuni on siis pellettikäyttöinen ja lähentelee "oikeiden" pizzojen valmistukseen vaadittavaa korkeaa lämpötilaa. Uuni lämpenee nollasta sataan (500 °C) suurin piirtein 10 minuutissa.

Ostin omani Social Foodin kautta. Muualtakin varmaan saa tilattua. Hinta on n 250€. http://www.socialfood.fi/osta-uuni

Pizzan paistoon menee aikaa about minuutin verran. Pizzaa täytyy paistamisen aikana kääntää ainakin kerran, jotta lopputulos on tasainen eikä lätty pala, koska uunin takaosa on huomattavasti etuosaa kuumempi. Uunin pohjana toimii kivialusta. Lopputulos muistuttaa erehdyttävästi niin ulkonäöltään kuin maultaan aitoa kiviuunipizzaa.

Miinuksena nokea tulee aika paljon sisäpintoihin. En ole vielä testannut lehtipuupellettejä, kun täytyi kiireessä ostaa ensimmäinen pellettisäkki mikä tuli mökkimatkalla vastaan. Sytytysnesteenä käytössä on ollut rypsiöljypohjainen Lucifer.



Tässä vielä pari kuvaa viime kesältä.

3e1uQZS.jpg

8IDfabG.jpg
 
Löytyy samainen vekotin ja täytyy kehua, että on joka pennin väärtti.

Joulukinkun kun sai tuhottua, painoin koko suvulle pitsaa välipäivinä ja vastaanotto oli erittäin positiivista.
 
Tätä Uuni 2 vehjettä ei varmaan voi käyttää rauhassa parvekkeella? Pitäisikö olla oma piha jossa käyttää, ja pääasiassa kesällä?
 
Tätä Uuni 2 vehjettä ei varmaan voi käyttää rauhassa parvekkeella? Pitäisikö olla oma piha jossa käyttää, ja pääasiassa kesällä?

Veikkaisin, että naapurit valittaa hallitukselle melko nopeasti jos kerrostalon parvekkeella päästelee menemään. Jostain kyllä sain kuvan, että toi toimisi talvellakin melkoisen hyvin. Pitääpä etsiä tuo tieto jostain...
 
Täytyy palata asiaan, kun on oma piha. :/ Mökillä kyllä olisi tilaa,mutta kesällä ei ole aikaa moiseen, kun ruoka tulee grillistä ja savustamalla!
 
Jaahans... Uuni 3 lanseerattu. Pistin oman tilaukseen vk.com:sta. Arvioitu saatavuus Toukokuu 2017. Katotaan kuinka käy.
 
Vielä saa odotella oulun korkeudelle. :tdown:
Ensi viikolla pitäisi olla oma haettuna kuitenkin.
 
Laitos tulikin jo torstaina verkkikseen ja piti hakea se sieltä heti. Eilen ja tänään tuli tehtyä yhteensä noin kymmenen lättyä. Aluksi vähän hakusessa miten tuota kuuluisi käyttää mutta pikku hiljaa alkoi oppimaan. Kokoajan parempaa tulosta tuli. Täytyy sanoa, että mahtava vehje on tämmöiselle pitsan ystävälle!

Mitä pellettejä muut on käyttäneet? Tuntuu, että tuo perus markettipelletti ei ihan toimi niin hyvin kuin voisi kuvitella.
 
Laitos tulikin jo torstaina verkkikseen ja piti hakea se sieltä heti. Eilen ja tänään tuli tehtyä yhteensä noin kymmenen lättyä. Aluksi vähän hakusessa miten tuota kuuluisi käyttää mutta pikku hiljaa alkoi oppimaan. Kokoajan parempaa tulosta tuli. Täytyy sanoa, että mahtava vehje on tämmöiselle pitsan ystävälle!

Mitä pellettejä muut on käyttäneet? Tuntuu, että tuo perus markettipelletti ei ihan toimi niin hyvin kuin voisi kuvitella.

Itsekin tuli tehtyä vajaa 10 lättyä. Käytössä marketin kuusi/mänty pelletit ja nokea tulee aivan tolkuttomat määrät. Johtuuko pelletistä? Onko muilla kokemuksia?
 
Itse myös tänään tein ensimmäiset pizzat ja kyllä tuli hyviä. On kyllä loisto vehje jokaiselle pizzanpaistajalle. Ero uuniin on kyllä melkoinen :drool:
 
Itse kasasin tiilistä pizzauunin pihalle ja iskin teräskannen päälle. Äkkiseltään näyttää funktionaalisuudeltaan aika samalta kuin Uuni2.... Paitsi että kärtsäsin ekan pizzani pohjan eilen jo aika pahasti, eikä se montaa minuuttia siellä ollut. Heh, tänään uudestaan vähän varovaisemmin. Muuten kyllä tuli hyvä pohja ja yläpinta.
 
Tänään vielä toinen satsi pizzoja. Marketin kuusipelleteillä tulee nokea reippaasti, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole haitannut.

Sen huomasin että isompaa määriä pizzoja paistellessa täytyy koko ajan vahtia ettei pelletit lopu. Parannusehdotuksena/tuunauksena isompi pellettisyötin olisi hyvä.

Mutta loisto vehje silti :tup:
 
Tänään vielä toinen satsi pizzoja. Marketin kuusipelleteillä tulee nokea reippaasti, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole haitannut.

Sen huomasin että isompaa määriä pizzoja paistellessa täytyy koko ajan vahtia ettei pelletit lopu. Parannusehdotuksena/tuunauksena isompi pellettisyötin olisi hyvä.

Mutta loisto vehje silti :tup:

Lisäputkenhan tuohon olisi helppo tehdä. Oma havainto vain oli ainaki sellainen, että jos syöttimessä on palamatonta pellettiä niin pitsaluukun avaamisen yhteydessä uuni alkaa vetämään väärinpäin ja savuttaa melkoisesti. Pilasin yhden pitsan savulla. Sen jälkeen kurkkasin aina, että syöttimessä on vain palavaa pellettiä ja pistän pitsan sisään. Sitten kun pitsa on valmis niin taas melkein täyteen hormi.

@Seidi Takamaa
Ainakin markettipelletti(Havupuu) savuttaa melkoisesti aina täytön jälkeen kun uudet syttyvät palamaan.
 
Jäi perjantailta vähän tykötarpeita, niin piti vääntää vielä yksi

95d2a41bdffc5065272e8309a0468320.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Milläs tempulla saatte raakilepitsan olemaan tarttumatta tuohon alumiinilapioon?

Tuntuun, että joka neljäs pitsa nappaa kiinni ja uuniinlaittovaiheessa se on kurtullaan siellä tulipesässä..
 
Milläs tempulla saatte raakilepitsan olemaan tarttumatta tuohon alumiinilapioon?

Tuntuun, että joka neljäs pitsa nappaa kiinni ja uuniinlaittovaiheessa se on kurtullaan siellä tulipesässä..

Itse ainakin ripottelen siihen vähän durum-jauhoja. Tuntuu auttavan ainakin jonkin verran. Toki jos lätty on pidempään lapion päällä niin jämähtää se siitä huolimatta.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Durumia jatkettuna sesamin siemenillä on toiminut kohtalaisesti, mutta välillä meinaa hermo mennä.

Vissiin taikina vääränlaista.
 
Jauhollahan tuosta on selvinnyt. Itsellä ei ole kyllä ollut mitään ongelmia kun ripottelee vähän jauhoa lapiolle ennen jokaista lättyä.
 
Pitää olla nopeampi, uuniin ennen kuin kastike imeytyy pohjasta läpi eli täytteet päälle vasta juuri ennen uuniin laittoa. Puolikarkeita voi käyttää taikinan levitysvaiheessa (IMO).
 
Mielestäni aika kova hinta. Samaan rahaan saa myös uuni pro:n, jolla voi myös käyttää puuta ja kaasua.
 
Tulipa tehtyä taas pitkästä aikaa pitsaa ja oikeilla 00 jauhoilla. Voi pojat miten voi jauhovalinta vaikuttaa. Täydellisen venyvää ja ilmavaa tuli vaikka ei noussut kuin reippaat puoli tuntia. Viimeksi pelkästä durumista tehtynä, eikä ollut läheskään näin onnistunut.
Vielä pitäisi kuitenkin testata lehtipuupellettejä jos uuni toimisi vielä paremmin. Nyt ei käy ehkä niin lämpimänä kuin voisi.
 
Tulipa tehtyä taas pitkästä aikaa pitsaa ja oikeilla 00 jauhoilla. Voi pojat miten voi jauhovalinta vaikuttaa. Täydellisen venyvää ja ilmavaa tuli vaikka ei noussut kuin reippaat puoli tuntia. Viimeksi pelkästä durumista tehtynä, eikä ollut läheskään näin onnistunut.
Vielä pitäisi kuitenkin testata lehtipuupellettejä jos uuni toimisi vielä paremmin. Nyt ei käy ehkä niin lämpimänä kuin voisi.

Oon saanut perus puolikarkealla hyviä pizzoja. Ei kai se 00 pitäisi erota mitenkään? Suomi karvakäsimestoissa pizzat on aika hepposia ja italiassa sitten ollut suht sitkeitä verrattuna.
 
Näitten kuvien perusteella uuni2 pizzat vaikuttaa epäonnistuneilta. Liian pieni lämpötila ja pizzat liian kauan uunissa?
 
Oon saanut perus puolikarkealla hyviä pizzoja. Ei kai se 00 pitäisi erota mitenkään? Suomi karvakäsimestoissa pizzat on aika hepposia ja italiassa sitten ollut suht sitkeitä verrattuna.
Jos se ei erottuisi niin miksi niitä eri hienous asteita on(00-04). Olen minäkin normi jauhoilla saanut hyviä pitsoja. Nyt niistä tuli loistavia.
Noita kuvien pitsoja ei kyllä missään perus leivinuunissa ole tehty. Ei niitä saa tarpeeksi kuumaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Jos se ei erottuisi niin miksi niitä eri hienous asteita on(00-04). Olen minäkin normi jauhoilla saanut hyviä pitsoja. Nyt niistä tuli loistavia.
Noita kuvien pitsoja ei kyllä missään perus leivinuunissa ole tehty. Ei niitä saa tarpeeksi kuumaksi.

Voisi testailla 00 jauhojen sekotusta. Tässä oli aika hyvä ohje: Pizza, la pizza ja pitsa.

Puulämmitteistä uunia et ole saanut tarpeeksi kuumaksi?
 
Saanko kysyä mitä meinaatte leivinuunilla joka ei lämpeä? taidetaan nyt sitten puhua täysin erilaisesta uunista.
 
Ihan perus leivinuunista mitä omakotitaloissa on. Ei ne kestä 500 asteen lämpöjä jos edes pääsee niihin lämpöihin. Onhan toki uuneja jotka tarkoitettu reippaaseen lämmitykseen niinkuin pitsauunit, mutta normaali varaava leivinuuni saattaa haljeta niin kovista lämmöistä.
 
Viimeksi muokattu:
Sähköhellalla saa kyllä kanssa hyvää pizzaa, jos vaan osaa tehdä taikinan hyvin. Taikinaa ei kaulita vaan pyöritellään käsissä. Kun siitä näkee läpi se on tarpeeksi ohutta.
 
Tossa mun aikasemmassa linkissä on aika hyvin näytetty miten taikinan pitäisi reagoida muotoiluun, jos se on liian jähmeää niin kannattaa aloittaa uudestaan. Se vaatii aikaa oppia tekemään tarpeeksi hyvä taikina..
 
Ihan perus leivinuunista mitä omakotitaloissa on. Ei ne kestä 500 asteen lämpöjä jos edes pääsee niihin lämpöihin. Onhan toki uuneja jotka tarkoitettu reippaaseen lämmitykseen niinkuin pitsauunit, mutta normaali varaava leivinuuni saattaa haljeta niin kovista lämmöistä.

Meidän leivinuuni ei takuulla hajoaisi lämpötiloista, mutta talossa ei kyllä kukaan nukkuisi jos uunia lämmittäisi 500 asteiseksi. Puhumattakaan siitä, että siihen kyllä menisi jo aivan kohtuuttoman paljon puuta, menisi jo naurettavaksi tuhlailuksi parin pizzan takia iskeä uuniin motti halkoja. :dead:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 705
Viestejä
4 496 380
Jäsenet
74 273
Uusin jäsen
Aloittelija6271

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom