Uudet Ryzenit yltävät yli DDR4-5000-muistinopeuksiin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sampsa
  • Aloitettu Aloitettu

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 949
amd-memory-1-10062019-1024x506.jpg



AMD:n 3. sukupolven Ryzen -prosessoreiden uudistettu muistiohjain mahdollistaa todella korkeat kellotaajuudet DDR4-muisteille. AMD:n omissa testeissä MSI:n X570 Godlike-emolevyllä on saavutettu jopa DDR4-5133-nopeus ilmajäähdytyksellä.



Päivitys 13.6.:

Sen sijaan, että muistien kellotaajuus ja Infinity Fabric -liitäntärajapinnan kellotaajuus olisivat kiinteästi sidottu toisiinsa (coupled), ne on 3. sukupolven Ryzen-prosessoreissa mahdollista jakajan avulla asettaa toimimaan eri kellotaajuuksilla (decoupled). Kun muistikellotaajuus nostetaan yli DDR4-3733-nopeuden, Infinity Fabricin kellotaajuus ei enää nouse ja muistiohjaimen kellotaajuus puolittuu (uclk).

Huom! AMD:n mukaan yllä olevassa kaaviossa 1:1 Mode ja 2:1 Mode viittaa hieman harhaanjohtavasti muistiohjaimeen, ei Infinity Fabricin kellotaajuuteen, joka mainitaan tekstissä.

Infinity Fabricin ja muistiohjaimen kellotaajuudella on suora vaikutus keskusmuistin latenssiin, mutta niitä säätämällä lopputuloksena 3. sukupolven Ryzen-prosessoreilla on mahdollista ylikellottaa muisteja huomattavasti aiempaa korkeammille kellotaajuuksille.

Parhaan hinta-laatusuhteen saavuttamiseksi AMD suosittelee ostamaan DDR4-3600-muistit CL16-latensseilla, mutta todennäköisesti Samsungin B-Die-muistipiireillä varustetut ja korkeammille kellotaajuuksille optimoidut muistikammat toimivat reilusti yli DDR4-4000-nopeuksilla kunhan CAS-latensseja löysätään riittävästi. Tulemme testaamaan suorituskyvyn skaalautumista muistikellotaajuuden suhteen io-techissä heinäkuussa julkaistavassa artikkelissa.



Käyttäjän on lisäksi mahdollista säätää manuaalisesti Infinity Fabricin fclk-kellotaajuutta suhteessa muistikellotaajuuteen, mutta muistiohjaimen uclk-kellotaajuutta ei pysty säätämään. Se toimii joko 1:1- tai 2:1-jakajalla.

Koska muistiohjain on integroitu prosessoriin, muistiohjaimen ominaisuudesta, korkeammat muistikellotaajuudet ovat mahdollisia myös vanhemmilla emolevyillä. Uusilla X570-emolevyillä esimerkiksi muistisignaalien johtimet saattavat ovat paremmin optimoitu, joten niillä on odotettavissa parempia tuloksia.



Prosessoriytimien ylikellottamiseen AMD on tuonut Threadripper-prosessoreista tutun Precision Boost Overdrive- eli PBO-ominaisuuden, joka mahdollistaa prosessorille vakio-TDP-arvoa korkeamman tehonkulutuksen emolevyn virransyötöstä riippuen ja Boost-ominaisuus säilyy käytössä rasitettavien ytimien lukumäärästä riippumatta. Automaattinen ylikellottaminen nostaa prosessorille speksattua Boost-kellotaajuutta maksimissaan 200 MHz.

Manuaalinen ylikellottaminen on edelleen mahdollista niin biosista kuin Windowsista käsin, mutta tuttuun tapaan Boost-ominaisuus kytkeytyy pois käytöstä ja käytössä on vain yksi kerroin niin kaikkien kuin yhden ytimen rasituksessa. Manuaalisesti ylikellottamalla todennäköisesti kaikkien ytimien kellotaajuus saadaan nostettua korkeammalle kuin PBO-ominaisuudella, mutta yhden tai parin ytimen rasituksessa kellotaajuus saattaa jäädä alhaisemmaksi.



Kaikissa X570-emolevyissä on biosissa jatkossa yhtenäinen ylikellotusvalikko ja samat termit sekä selitykset yli 50 asetukselle. Windows-pohjainen Ryzen Master -ohjelma on päivittynyt tukemaan muun muassa muistiasetuksien säätämistä ja profiileita.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
No ainakin latenssit on taattua AMD tasoa huolimatta muistien nopeuksista.

Pelkkä markkinointi kikka ko. nopeudet ainakin heidän omansakin graafin mukaan, yli 3733 nopeudella tulee jakaja joka boostaa latenssit kattoon vaikka muisteilla enemmän Mhz.

Nopeuden nosto 3866 > 4400 ja latenssi tippuu JOPA 5ns. Tasolle joka saadaan kilpailevan tuotteilla ja jollain 2xxx Mhz muisteilla.

Nice Job AMD.

giphy-downsized.gif
 
Meneekö edullisen prosessorin hyöty kalliisiin muisteihin (noin 500 euroa).
Vähän keinotekoisen kuuloinen parannus prosessoriin kun se tehdään ulkoisen tekijän avulla.
Olisi hyvä tietää prosessoreiden eroja jollain 3000Mhz muisteilla.
Oikeasti tuo tukee 3600 muisteihin asti ja tuo 5000 tuki on tehty vain markkinointia varten.
 
Siis se isoin hyöty ryzenillä on että korkeampi muistikellotaajuus nostaa Infinity fabricin nopeutta. Ja nyt jos vedetään yli 3700mhz muistille niin tulee 0.5x kerroin Infinity fabricille? Eli noi 5100Mhz lukemat vastaa samaa infinity-fabricin viuh-vauhtia mitä 2550Mhz muisteilla? Plus se että noilla korkeilla hertzeillä joutuu löysää latensseja.

Kuulostaa siltä että yli 3700Mhz muistinopeudella tulee aika raju performance penalty. Eli parasta lienee tankata uuden ryzenin pariksi G.Skillin 3600CL15 'b-die' muistia.
 
Onko ollut puhetta single rankin tai dual rankin paremmuudesta? Tai siis onko suositeltavaa ostaa neljä sr kampaa vai kaksi dr kampaa?
 
Kuulostaa siltä että yli 3700Mhz muistinopeudella tulee aika raju performance penalty. Eli parasta lienee tankata uuden ryzenin pariksi G.Skillin 3600CL15 'b-die' muistia.
Itse mietin, että infinity fabricin nopeuden puolitus ilmeisesti kannattaa vain, jos käyttötarpeen takia oleellista ei ole latenssi vaan muistin kaistanleveys. Tämä voi tulla eteen 12- ja 16-ytimisillä malleilla joillakin kuormilla. Mietin vain, että kuinka moni hankkii ei-pelikäyttöön kalliin prosessorin ja lähtee kikkailemaan muistin luotettavuudella.
 
Muistivalmistajien rukouksiin on selvästi vastattu. Nopeat kitit alkavat myymään jahka 3000 sarja saadaan ulos
 
Jotenkin tuntuu, että tämä latenssit vs. taajuudet keskustelu on niin nähty, sekä ensimmäisen kerran jo DDR2:sen tullessa markkinoille.
 
Jotenkin tuntuu, että tämä latenssit vs. taajuudet keskustelu on niin nähty, sekä ensimmäisen kerran jo DDR2:sen tullessa markkinoille.

En nää täs kyllä sen ihmeempää latenssit vs taajuudet ihmettelyä, enemmän hämmentää toi inf-fabin taajuuden puolitus korkeilla muistinopeuksilla. Intelillähän saa muistien puolesta molemmat (korkeat taajuudet ja pienet latenssit), itsellänikin on käytössä 4200Mhz CL17-18 mikä on ihan hyvä suoritus 3600CL15 kitiltä 9900K:n parina.

Tulee varmastikin ostettua tuo 3900X ja myöhemmin 3950X niin tulee varmasti sitten ihmeteltyä tuo prossualueen ketju tukkoon aiheesta. Olin ajatellut ostella tuota g.skillin royalia, 4400CL18, mutta pitää nyt kattella josko sitä tyytyis vaikka toiseen kittiin 3600cl15 mikäli toi jakajalla kikkailu osoittautuu sellaiseksi pannukakuksi mitä se näin ajatustasolla on.
 
Tämä jakaja ei ole mitään uutta tietoa, jos on seurannut tietoja noista uusista bioseista silloin muutama kuukausi sitten.

Olen kuitenkin ymmärtänyt nyt että tämä on ns. täysin jakajan auto -asetuksella, että se peruspertti voi ostaa 4000+ muistit, laittaa kiinni ja luottaa että se tulee boottaamaan ja toimimaan niillä XMP spekseillä. Kun aika moni normaali käyttäjä ei siihen biosiin tule koskaan edes koskemaan.

Virittäjälle kuitenkin pitäisi olla mahdollista säätää jakaja itse ja kokeilla onneaan että toimiiko se kivi esim. 4000 taajuudella ja 1:1 asetuksella, jos näin haluaa tuunata, mutta näiden tietojen valossa tosiaan 3733 näyttäisi olevan se yläraja millä AMD näyttäisi lupaavan että kaikki kivet toimii.
 
+ Asuksella vissiin jotain hihassa millä "saa paremmat muistinopeudet kuin kilpailijoilla". Siis täyskokoisissa ROG levyissä. LTT videolla oli mainintaa asiasta.
 
Sampsa ei varmaankaan voi sanoa tarkkaa päivää, kun NDA päällä.

Jos myynnin pitäisi alkaa 7.7, niin nda päättyy joko silloin, pari päivää ennen, tai viikkoa aikaisemmin. Perinteisesti NDA:n allerkirjoittaneet ei voi kertoa ja muut ei tiedä.
 
Sampsa ei varmaankaan voi sanoa tarkkaa päivää, kun NDA päällä.
Viimeistään 7.7. olettaen, että Sampsa on saanut testikamat ajoissa. Tuon jälkeen kun kuka tahansa voi tehdä omat testinsä, joten NDA:lla ei ole enää merkitystä
 
...Käytännössä, kun muistien kellotaajuus nousee yli DDR4-3733-nopeuden, 1:1-jakaja vaihtuu automaattisesti 2:1-jakajaan eli Infinity Fabricin fclk-kellotaajuus puolittuu. Koska kyse on prosessoriin integroidun muistiohjaimen ominaisuudesta, korkeammat muistikellotaajuudet ovat mahdollisia myös vanhemmilla emolevyillä. Uusilla X570-emolevyillä esimerkiksi muistisignaalien johtimet saattavat ovat paremmin optimoitu, joten niillä on odotettavissa parempia tuloksia....


Tarkoittaako tämä sitä että nyt minulla olisi mahdollista päästä muistien speksattuihin nopeuksiin (3200mhz) tai jopa sen yli kun olen päivittämässä 3700x:ään? Nimittäin nykyisellä setupilla alkaa memtestit heittää herjaa yli 3ghz kelloilla 1600 ryyzenin kanssa.
 
Tarkoittaako tämä sitä että nyt minulla olisi mahdollista päästä muistien speksattuihin nopeuksiin (3200mhz) tai jopa sen yli kun olen päivittämässä 3700x:ään? Nimittäin nykyisellä setupilla alkaa memtestit heittää herjaa yli 3ghz kelloilla 1600 ryyzenin kanssa.
Osa muistien kellottumisrajasta kyllä voisi tulla emolevyn DIMM-slottien johdotuksen laadustakin.
Mutta eiköhän mahdollisuudet 3200MHz:an olisi ihan hyvät.
 
Kaikki eivät aja synteettisiä testejä 24/7
Mutta AMD ajelee kerta viiveitään (ns) esittellyt, eivätpä ole tuoneet edes käytännön fps testejä kuten joidenkien rendaus softien tai muistien kireydestä hyötyvien peliengineiden tuloksia.

Mutta kunhan kamoja saapuu kuluttajille niin ollaan taas viisampia ja nämäkin mutuilut voidaan unohtaa mikä on käytännön vaikutukset jakajalla.

Samaa asiakkaiden kusetusta muistien, tai itseasiassa niiden suorituskyvyn kanssa nyt kuin AMDn "8" ydin prossut, oliko ne sitä FX-sarjaa tjsp? :/

Koska jos jakajalla tuotettu 5000Mhz olisi suorituskykyisempi tapa, olisi markkinoinnin tyypit varmasti tehneet graafit niistä myynnin edistämiseksi.

Parhaat tulokset varmaankin irtoaa 3733 nopeudella ja kammoista sitten asetukset mahdollisimman kireiksi ja toivoa on tuossakin leirissä jo päästä 5x ns latensseihin, iso parannus kummiskin verrattuna aiempiin Ryzeneihin.
 
Viimeksi muokattu:
AMD-diojen mukaan 3200-3600 paras hinta/laatu-suhde. Sen jälkeen maksaa vain benchmark-tuloksista ;)
 
Vähä ihmetyttää tuo muistien : IF:n 1:1 ja 2:1 multiplier. Eikö olisi ollut mahdollista tehdä esim 3:2 multiplier jolla oltaisiin saatua pidetty fabricin nopeus korkeammalla?
 
Vähä ihmetyttää tuo muistien : IF:n 1:1 ja 2:1 multiplier. Eikö olisi ollut mahdollista tehdä esim 3:2 multiplier jolla oltaisiin saatua pidetty fabricin nopeus korkeammalla?
Olisikohan kyse ihan taaksepäin yhteensopivuudesta? Eli tuolla sen 3000 sarjan Ryzenin voi tiputtaa ongelmitta vanhempaankin emoon
 
Tarkoittaako tämä sitä että nyt minulla olisi mahdollista päästä muistien speksattuihin nopeuksiin (3200mhz) tai jopa sen yli kun olen päivittämässä 3700x:ään? Nimittäin nykyisellä setupilla alkaa memtestit heittää herjaa yli 3ghz kelloilla 1600 ryyzenin kanssa.
Riippuu tietty mitkä muistitkin
 
Siis se isoin hyöty ryzenillä on että korkeampi muistikellotaajuus nostaa Infinity fabricin nopeutta. Ja nyt jos vedetään yli 3700mhz muistille niin tulee 0.5x kerroin Infinity fabricille? Eli noi 5100Mhz lukemat vastaa samaa infinity-fabricin viuh-vauhtia mitä 2550Mhz muisteilla? Plus se että noilla korkeilla hertzeillä joutuu löysää latensseja.

Kuulostaa siltä että yli 3700Mhz muistinopeudella tulee aika raju performance penalty. Eli parasta lienee tankata uuden ryzenin pariksi G.Skillin 3600CL15 'b-die' muistia.

Itse mietin, että infinity fabricin nopeuden puolitus ilmeisesti kannattaa vain, jos käyttötarpeen takia oleellista ei ole latenssi vaan muistin kaistanleveys. Tämä voi tulla eteen 12- ja 16-ytimisillä malleilla joillakin kuormilla. Mietin vain, että kuinka moni hankkii ei-pelikäyttöön kalliin prosessorin ja lähtee kikkailemaan muistin luotettavuudella.

Vähä ihmetyttää tuo muistien : IF:n 1:1 ja 2:1 multiplier. Eikö olisi ollut mahdollista tehdä esim 3:2 multiplier jolla oltaisiin saatua pidetty fabricin nopeus korkeammalla?

Päivitys: ilmeisesti tuo jakaja vaihtuu automaattisesti 1:1 -> 2:1 jos vaan vaihtaa muistitaajuuden yli DDR4-3733, mutta manuaalisesti pystyy säätämään tuota Infinity Fabricin kelloa (fclk) ihan vapaasti suhteessa muistikellotaajuuteen :tup:
 
Riippuu tietty mitkä muistitkin

Onko tarkoitus vetää ostohousut jalkaan ja hankkia kittejä ?
Tuleeko muistien hankinnoista ja niiden saatavuudesta artikkelia , tällä hetkellä kapulat on kiven alla ja niitä ei toimiteta suomeen tai toimitusajat on todella pitkät
Kiinnostaako toimitusta hankkia testeihin suomessa harvinaisempia merkkejä , esim HOF sarjaa ?
 
Päivitys: ilmeisesti tuo jakaja vaihtuu automaattisesti 1:1 -> 2:1 jos vaan vaihtaa muistitaajuuden yli DDR4-3733, mutta manuaalisesti pystyy säätämään tuota Infinity Fabricin kelloa (fclk) ihan vapaasti suhteessa muistikellotaajuuteen :tup:

Does not compute.

Onko se jakajalla kiinni muistitaajuudessa vai eikö se ole. Ei voi olla kumpikin samaan aikaan.
 
Does not compute.

Onko se jakajalla kiinni muistitaajuudessa vai eikö se ole. Ei voi olla kumpikin samaan aikaan.
Lisää selvitetty, siellä on vielä kolmaskin kellotaajuus eli muistiohjaimen kellotaajuus joka puolittuu kun mennään yli DDR4-3733. Infinity Fabricin ja muistien kellotaajuuksia voi säätää erikseen.
 
Lisää selvitetty, siellä on vielä kolmaskin kellotaajuus eli muistiohjaimen kellotaajuus joka puolittuu kun mennään yli DDR4-3733. Infinity Fabricin ja muistien kellotaajuuksia voi säätää erikseen.

amd-oc-4-10062019.jpg


tässä kuitenkin sanotaan nimenomaan IF olisi sidottu muistitaajuuteen.
 
amd-oc-4-10062019.jpg


tässä kuitenkin sanotaan nimenomaan IF olisi sidottu muistitaajuuteen.
Juu, siksihän tässä vähän epäselvää onkin mutta tää ilmeisesti viittaa tilanteeseen jossa vaan emolevylle esim. DDR4-4000 muistit niin homma toimii. Lisäksi pystyy säätämään kaikkea manuaalisesti. Kunhan saan osat käsiin niin viimeistään selviää, vähän sekaannusta jopa AMD:llä.
 
Juu, siksihän tässä vähän epäselvää onkin mutta tää ilmeisesti viittaa tilanteeseen jossa vaan emolevylle esim. DDR4-4000 muistit niin homma toimii. Lisäksi pystyy säätämään kaikkea manuaalisesti. Kunhan saan osat käsiin niin viimeistään selviää, vähän sekaannusta jopa AMD:llä.
GN videossa, vai oliko buildzoidin videolla, taidettiin kerran todeta että jotain uutta säädettävää tulossa. Ei kuulemma saanut kertoa enempää, mutta että oli innoissaan lisäsäätömahdollisuudesta. Voisi kuvitella että amd panostaa manuaalisäätöihin ja saa sillä positiivista mainosta. Muuten tuotakin linkitystä kutsuttaisiin "lukitsemiseksi" ja että kuinka amd rajoittaa ihmisten mahdollisuuksia. :D
 
Hyvä Sampsa, juuri sellaista muistikitti/asetus -testiä kaivataan. Ottakaa sitten single vs double -rank testit myös.
 
Uutinen päivitetty nyt viimeisimpien tietojen mukaan:

memclk = DDR4-muistien kellotaajuus (AMD testannut ilmalla DDR4-5133 asti)
fclk = Infinity Fabricin kellotaajuus (1:1 -> DDR4-3733-nopeudelle asti, sen jälkeen ei nouse(?), paitsi jos säätää manuaalisesti)
uclk = muistiohjaimen kellotaajuus (1:1 tai 2:1, ei käyttäjän säädettävissä)

Sen sijaan, että muistien kellotaajuus ja Infinity Fabric -liitäntärajapinnan kellotaajuus olisivat kiinteästi sidottu toisiinsa (coupled), ne on 3. sukupolven Ryzen-prosessoreissa mahdollista jakajan avulla asettaa toimimaan eri kellotaajuuksilla (decoupled). Kun muistikellotaajuus nostetaan yli DDR4-3733-nopeuden, Infinity Fabricin kellotaajuus ei enää nouse ja muistiohjaimen kellotaajuus puolittuu (uclk).

Huom! AMD:n mukaan yllä olevassa kaaviossa 1:1 Mode ja 2:1 Mode viittaa hieman harhaanjohtavasti muistiohjaimeen, ei Infinity Fabricin kellotaajuuteen, joka mainitaan tekstissä.
 
Mielenkiintoista nähdä 3200 vs 3733 erot peleissä.

Ei kehtais muisteja enää uusia, kyllähä nämä flaret meneepi 3466 heittämällä, mutta tiukkuus pitää lyödä 15-16 paikkeille.
 
Hirveän ikävä juttu, että joutuu odottelemaan zen2 APU-kiviä jotain vuoden, kun päättivät kerran tuoda näinkin upean parannuksen muistitaajuustukeen :( Toisaalta se olisi saattanut syödä ikävästi alapää polariskorttien myyntiä, mutta nvidiankin alapääkorttien myynti olisi kärsinyt samalla, kun nykyisetkin integroidut pääsee erittäin lähelle geforce 1030 tehoja, erityisesti ddr4 versioon verratessa.
 
Tollanen zen 2 APU olis kyl ollu hyvin tervetullut jo nyt tännekin.
Pojalle pitäis hommata läppäri kun lähtee lukioon ens syksynä niin olisin mieluusti laittanu zen2 läpyttimen, nyt mietinnässä ostanko jostain taitonetistä jonku vaan vähänkäytetyn ja sit ku tulee zen2 (+navi?) läppärit niin sitten semmosta niin tulee aio läpytin siitä sitte. Pelikone ja mukavasti kannettava kun ei mahdu samaan läppäriin.
 
Jotenkin tuntuu, että tämä latenssit vs. taajuudet keskustelu on niin nähty, sekä ensimmäisen kerran jo DDR2:sen tullessa markkinoille.
Niimpä. Todellinen suorituskyky muisteilla kikkailemalla on todellisuudessa tasoa 1-2% samoin ylikellottamalla niitä sama juttu; hyöty näkyy testeissä mutta ei käytännössä mitenkään, missään, milloinkaan. Joskus laitoin helvetin kalliit ja nopeat muistit koneeseen testasin ja totesin että ei mitään järkeä koska todellinen hyöty on tasolla nolla.
 
Pojalle pitäis hommata läppäri kun lähtee lukioon ens syksynä niin olisin mieluusti laittanu zen2 läpyttimen, nyt mietinnässä ostanko jostain taitonetistä jonku vaan vähänkäytetyn ja sit ku tulee zen2 (+navi?) läppärit niin sitten semmosta niin tulee aio läpytin siitä sitte. Pelikone ja mukavasti kannettava kun ei mahdu samaan läppäriin.
Kyllähän ne mahtuu samaan läppäriin, mutta sitten eivät mahdu enää budjettiin...

Esim. Surface Book 2 on ihan ok pelaamiseenkin.
 
Niimpä. Todellinen suorituskyky muisteilla kikkailemalla on todellisuudessa tasoa 1-2% samoin ylikellottamalla niitä sama juttu; hyöty näkyy testeissä mutta ei käytännössä mitenkään, missään, milloinkaan.
Joskus laitoin helvetin kalliit ja nopeat muistit koneeseen testasin ja totesin että ei mitään järkeä koska todellinen hyöty on tasolla nolla.
"Joskus" - kuulostaa siltä että puhut muusta kuin Zen pohjaisesta koneesta. Muiden kanssa erot on tosiaan pieniä, mutta Zen/Ryzen kokoonpanoissa muistinopeuden muutos tarkoitti jopa kaksinumeroisia boosteja peleihin ja muuallekin. Turha siis Ryzen ketjussa väittää jotain, mikä ei pidä paikkaansa.
 
Niimpä. Todellinen suorituskyky muisteilla kikkailemalla on todellisuudessa tasoa 1-2% samoin ylikellottamalla niitä sama juttu; hyöty näkyy testeissä mutta ei käytännössä mitenkään, missään, milloinkaan. Joskus laitoin helvetin kalliit ja nopeat muistit koneeseen testasin ja totesin että ei mitään järkeä koska todellinen hyöty on tasolla nolla.
https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2018/04/ryzen2-mem-w3-2.png
Ryzenillä muistit vaikuttaa suorituskykyyn merkittävästi.
 
Kyllä Intenkin kanssa saa tasaisemman fps:n nopeilla muisteilla. Hyvinkin 20% boosti min 1% fps:ään.
 
Niimpä. Todellinen suorituskyky muisteilla kikkailemalla on todellisuudessa tasoa 1-2% samoin ylikellottamalla niitä sama juttu; hyöty näkyy testeissä mutta ei käytännössä mitenkään, missään, milloinkaan. Joskus laitoin helvetin kalliit ja nopeat muistit koneeseen testasin ja totesin että ei mitään järkeä koska todellinen hyöty on tasolla nolla.
Itse testasin niinkin vanhalla prossulla kuin 4c8t lynnfield niin Witcher3:ssa sai 10% lisää freimejä kaupunkialueella ilman ajoitusten viilausta kun nosti muistit 1200->2000. Mutta pitää muistaa että pelin täytyy olla prossurajoitteinen jotta muisteista on hyötyä. Näyttis ei muutu tehokkaammaksi muisteja vaihtamalla. Moponäyttiksillä on ihan sama mitkä muistit on koneessa kunhan nyt ei ole aivan hitaimmat mahdolliset.
 
Niimpä. Todellinen suorituskyky muisteilla kikkailemalla on todellisuudessa tasoa 1-2% samoin ylikellottamalla niitä sama juttu; hyöty näkyy testeissä mutta ei käytännössä mitenkään, missään, milloinkaan. Joskus laitoin helvetin kalliit ja nopeat muistit koneeseen testasin ja totesin että ei mitään järkeä koska todellinen hyöty on tasolla nolla.
Tosiaan Ryzeneillä niillä muistien nopeuksilla ja latensseilla on ihan oikeasti merkitystä.
Tässä yksi esimerkkipeli, lisää löytyy mm. techbbs:n ryzen-ketjuista
 
Nopeasti arvaamalla luulisi, että suurentunut L3-cache vähentää muistien nopeuden merkitystä aika paljonkin. Puhumattakaan muista muutoksista.
 
Tosiaan Ryzeneillä niillä muistien nopeuksilla ja latensseilla on ihan oikeasti merkitystä.
Tässä yksi esimerkkipeli, lisää löytyy mm. techbbs:n ryzen-ketjuista

Ja tässä on yksi syy minkävuoksi arvostelijoiden testeissä olevat tulokset saattaa merkittävästi erota.
Kaikki kun ei huomioi muistien nopeutta ja niiden vaikutusta vaan katsovat pelkkää FPS käppyröitä
joten todellinen nopeus omalla koneella ei välttämättä vastaakkaan arvosteluissa saatuja tuloksia.
Oletan että suurimmalla osalla arvostelun tekevistä saiteista on kuitenkin nopeammat ram muistit kuin sillä joka ostaa Ryzeniä arvosteluidenkin perusteella.
 
Eikö noissa edellisissä Ryzeneissä muistit vaikuttaneet tehoihin lähinnä koska IF fabricin kellot nousivat, ja koska näissä uusissa sitä voi säätää itse, nopeiden muistien pitäisi vaikuttaa huomattavasti vähemmän?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 638
Viestejä
4 479 485
Jäsenet
73 961
Uusin jäsen
askor

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom