Uudelleensyntynyt Mad Catz aloitti uuden sukupolven R.A.T.-hiirten toimitukset

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 08.11.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 732
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Mad Catz tuli tunnetuksi PC-markkinoilla etenkin erikoisen näköisistä R.A.T.-hiiristään, mutta se valmisti myös useita muita peliohjaimia ja muita oheislaitteita vuoteen 2017 asti, jolloin yhtiö ajautui konkurssiin. Tammikuun alussa yritys syntyi uudelleen Mad Catz Global Limited -nimisenä ja hongkongilaisomisteisena yrityksenä.

  Yhtiö esitteli elokuussa täyden perheen uusia R.A.T.-hiiriä ja nyt yhtiö kertoo aloittaneensa ensimmäisten hiirten toimitukset. Ensimmäisenä markkinoille saadaan R.AT.4+, R.A.T.6+, R.A.T.8+ ja R.A.T.Pro S3.  R.AT.4+ hyödyntää PixArtin optista PMW3330-sensoria ja sen maksimi DPI on 7200. Hiiren vasemmassa ja oikeassa painikkeessa käytetään Omronin 20 miljoonalle klikkaukselle luokiteltuja kytkimiä ja hiiressä on ohjelmoitavia painikkeita yhteensä 9.

  R.A.T.6+:ssa on käytössä PixArt PMW3360-sensori ja se tarjoaa maksimissaan 12 000 DPI:n. Ohjelmoitavia painikkeita on yhteensä 11 ja hiiren oikea- ja vasen painike on toteutettu 50 miljoonaa klikkausta kestävillä Omronin kytkimillä.  R.A.T.8+ noudattaa 6+:n linjaa 11 painikkeella ja 50 miljoonan klikin Omronin kytkimillä, mutta se hyödyntää PixArtin PMW3389-lippulaivasensoria, jonka maksimi DPI on 16 000.

  R.A.T.Pro S3 pyrkii tarjoamaan ammattilaispelaajien tarpeisiin sopivan hiiren PMW3330-sensorilla ja kahdeksalla ohjelmoitavalla painikkeella. Hiiren vasen ja oikea painike on toteutettu 6+:n ja 8+:n tavoin 50 miljoonaa klikkausta kestävillä Omronin kytkimillä.

  Kaikkia uusia R.A.T.-hiiriä yhdistää yhtiön oma Chameleon RGB -valaistus. Hiirten valaistusta ja painikkeita hallitaan Flux-hallintapaneelin avulla. R.A.T.-malliston muotokieli on tuttua edellisen Mad Catzin ajoilta ja hiiret on varustettu edelleen kattavin säätömahdollisuuksin, jotka vaihtelevat jonkin verran hiiren mallista riippuen.

  R.A.T.-hiirten toimitukset aloitetaan ensin Itävallassa, Ranskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa, mutta yhtiö lupaa laajentaa toimitukset muuhun Eurooppaan ja loppuun maailmaan nopeasti. Yhtiö ei paljastanut hiirten hinnoitelua.

  Lähde: Mad Catz

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
 2. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 373
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Ulkonäkö perustella ei ainakaan red dot palkintoa havittelemassa.
   
 3. Naama

  Naama

  Viestejä:
  396
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kellään kokemusta tämmösistä härbättimistä. Tulee vain mieleen, että ei tuo voi millään olla kätevä tai miellyttävä käyttää.
   
 4. nahkapuntti

  nahkapuntti

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toinen RAT menossa ja edelliseen tuli omronin kytkimetkin vaihdettua. Kun pitää leveistä ja matalista hiiristä, niin ei pahemmin ole valinnanvaraa. Peukalon kulman säätö antaa mukavasti istuvuutta.

  Edellisestä lohkes peukalopalikan kiinnike pudotessa. RAT 8 (ei +) kämmenen alle jäävässä palikassa ei ollut samaa tuntoa, kuin edellisessä, mutta edellisen mallin osat istuivat suoraan tähän.

  Kaverit pitävät tuntumaa outona ja eroaahan se huomattavasti muista. Ulkonäkökin antaa vieroksuvan ensivaikutelman.

  Miinuksena itselle vain oletuksena palava valaistus, jonka saa kyllä mukana tulevalla ohjelmalla sammuksiin.

  Toivottavasti tulee saataville muihinkin maihin. Nykyisen tilasin Tsekeistä, kun Suomessa ei ollut saatavuutta.
   
 5. PatuFin

  PatuFin

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Minulla on R.A.T. 3 käytössä. On yllättävän hyvä mutta omaan käteen liian matala ( iso kätinen). Rullan painallus kulunut käytössä niin että ei aina klikkaa tai sitten tekee sen tuplasti. = Ihan hyviä hiiriä muokattavuus iso + mutta vaihtaisin kuitenkin mahdollisesti seuraavan hiiren perinteisempään pelihiireen jos sattuu käteen sopiva yksilö.
   
 6. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  3 119
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Tuollainen rotta 9 on pyörinyt talossa jo pidemmänkin aikaa, ylättävän hyvin säätövaihtoehtoja.
  pituussäätö ja jopa peukalolle kaltevuuden säätö.
  Paketissa myösngrippi ja sileämpää palasta joita voi vaihdella kätevästi.
  Akkuja kaksin kappalein niin vaihto lennossa ja peli jatkuu.
  Langattomana ei mitään ongelmaa, jotain 140e muistaakseni maksoi mut kelpo rotta vaikka ei omassa käytössä varsinaisesti olekkaan.
   
 7. Leiska

  Leiska

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  05.10.2017
  Itsellä oli aikoinaan RAT6. Hiiren muotoa sai säädettyä todella kattavasti vähän joka suunnasta, joten tuntuma oli aivan erinomainen. Valitettavasti silloin noissa ollut sensori oli erittäin ongelmallinen ja monella käyttäjällä vaikuttikin olevan suuria ongelmia sen kanssa. Nyt on kuitenkin näköjään eri sisuskalut.

  Nyt tuollaista voisikin taas harkita jos nykyinen hiiri rupeaa kuolemaan.
   
 8. Tarjoushaukka

  Tarjoushaukka

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  27.09.2017
  Ensisilmäyksellä tuollaista epämääräisen näköistä möhkälettä ei tunnista hiireksi, en voisi kuvitella tuollaista hankkivani. Nimim. Logitechin perushiiren omaava, kaksi painiketta ja rulla.
   
 9. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Itellä oli rotta 7 muutamia vuosia sitten. Oli kyllä mukava kädessä kun sai säätää sopivaks, mutta laatu taas ei ollu kummonen. Sensori noissa on vähän kehno, joten jos sais paremmalla niin ehkä jopa harkittisin uudelleen ostavani tollasen Zowien tilalle.
   
 10. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 732
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Eikös näiden uusien PixArteja pidetä kutakuinkin parhaina sensoreina mitä on? Vai olenko (taas) tippunut ajastani jälkeen hiirisensoreissa :D
   
 11. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Tossa 6+ ja 8+ on flawless sensorit, mutta tossa 4+ ja pro versiossa ei ole. Luulis että pro versiossa nimenomaan olis toi 3389.
  Luin hätäseen artikkelin ja katoin vaan ton pro version sensorin, olettaen että siinä mallliston paras ja sit totesin ettei omiin tarpeisiin riitä. Pahoitteluni.
   
  Kaotik tykkää tästä.
 12. Steakki

  Steakki tymä Köyhä

  Viestejä:
  298
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Yhtä rumia kuin ennenkin
   
 13. Acehaseo

  Acehaseo

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Ilman omakohtaista kokemusta ja pelkkään ulkonäköön perustuen tulee fiilis, ettei tuollainen voi olla mielyttävä käyttää. Toki voin olla väärässäkin
   
 14. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Oli se ainakin omaan käteen hyvä palm gripillä. Sitä voi juurikin säätää monesta kohtaa sopivammaks.
   
 15. Saunakalja

  Saunakalja

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  02.03.2017
  R.A.T 7 edelleekin käytössä, hyvä hiiri ja kaikki vieraat aina kateellisia rotan ulkonäöstä :)