Ulkomaalaisen läppärin osto ja siihen nordic-näppiksen asennus?

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja Eero, 06.08.2017.

 1. Eero

  Eero

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Tästä hieman luin tässä aikaisemmin, ja jotkut tätä jo tekevätkin, ainakin dellin läppäreillä. Onko sen arvoista ostaa vähän kalliimpi läppäri esim. ebaysta, minkä jälkeen sitten ostaa suomi-layoutilla olevan näppiksen erikseen muualta ja asentaisi tämän koneeseen? Ovatko nämä ulkomaalaiset läppärit miten paljon halvempia yleensä verrattuna suomihintoihin, ja onnistuuko tuo näppiksen vaihto kaikissa? Voisin periaatteessa itsekin selvittää näihin vastaukset suurin piirtein, mutta merkki- ja mallivaihtoehtoja on ihan liikaa. Läppäri olisi luokkaa 500-900e.
   
 2. Pakastin

  Pakastin

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Thinkpadit ja Dellit ainakin oman selvityksen mukaan kohtuu helppoja riippuen hieman tietenkin mallista. Halvan suominäppäimistön hommaaminen on kuitenkin välillä hankalaa ja aika usein halvemmalla saa kun ostaa täältä tai joltain toiselta foorumilta, mutta silloin joutuu odottamaan pidempään. Todennäköisesti joudut kuitenkin muutenkin odottamaan siinä, että saat kiinasta käsiin suominäppäimistön eikä näiden laatu aina vastaan orggista.
   
 3. Eero

  Eero

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Joo. Enpä tullutkaan ajatelleeksi tuota saatavuutta tai laatuongelmia. Pitääpä tutkia asiaa lisää, ja palata tähän ketjuun, jos nyt päädyn tälle työmaalle.
   
 4. podopado

  podopado

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  27.07.2017
  Ehkäpä tulee myöhässä vastaus mutta menköön. Ite mietin syksyllä täysin samaa asiaa ja päädyin HP elitebook 840 g2 malliin. Vaikutti ihan hyvältä läppäriltä mutta erityisesti näppäimistön vaihto onnistuu helposti ja nopeasti. Olihan koneessa myös paikka kahdelle ssd levylle ja mahdollisuus lisä-akkuun.

  Monta hyvää konetta jouduin kyllä hylkäämään kun näppäimistön vaihto olisi ollut liian vaivalloista.

  No nyt on noin puoli vuotta konetta käytelty enkä laiskuuksissani ole jaksanut näppäimistöä vaihtaa, suomi layoutilla vaikka osa näppäimistä on eri paikoilla niin oppinut jo ulkoa joten eipä nyt jaksa vaivautua vaihtamaan näppäimistöä vaikka sen saisi ebaysta n. 25 euron hinnalla. Olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen eikä lisä-akkuakaan ole tarvinut hankkia, sillä saisi reilu tuplat lisää.

  Koneen osto oli no-brainer, i5 5300u prossu, 16 gb keskusmuistia ja 250 ssd full hd näytöllä maksoi 300e + 40e postikulut britti ebaysta. Kone oli miltei uudenveroisessa kunnossa, suomessa vastaavilla spekseillä olevaa konetta kaupiteltiin 800e käytettynä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2018