Uinti

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
109
Harrastaako täällä muut uintia?

Käyn Uudenkaupungin uimahallilla keskimäärin 2-3 kertaa viikossa ja talvikaudella talviuintia 1-2 kertaa viikossa. Mukava harrastus.

Uimahallilla tulee saunottua hyvin ja uitua kilsa per kerta. Talviuintipaikka Uudenkaupungin Makeanvedenaltaan rannalla on mukava ja porukka hauskaa. :kahvi:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
273
Pienen tauon jälkeen on uiminen taas ruvennut maistumaan.
1-2km siivuja tulee vedeltyä, avanto ja sauna päälle.
Sen jälkeen ajeleekin ihan Zen-puhvelina viittäkymppiä kotio kahdeksankympin rajotusalueella.
 

bkt

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
163
Kyllä näin pakkasella tekisi mieli uimaan, harmi kun tuo uimahalli on remontissa ensi syksyyn asti. Tyylinä ofc mummomainen rintauinti.

Välillä repeilyttää vanhukset, jotka rääpivät päätään pikkupojille uimahousuista saunassa hygienikulmalla, vaikka heistä itsestään haistaa, että nyt on tultu viikon ensimmäiseen suihkuun.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
44
Käyn Uudenkaupungin uimahallilla
Vieläkö siellä ne uimavalvojat on pikkunatseja? Muutaman kerran käynyt hallilla kun on töiden välissä ollut hetki aikaa. Kovasti ne on aina neuvonut käytöstapoja.

Itsellä menee uinnit vähän kausittain, kun lyö fiiliksen kohdalleen niin tulee käytyä parhaillaan pari kertaa päivässä, välillä taas menee kuukausi uimatta. Pitäisi käydä joku kurssi että saisi tekniikka hiottua ja tutustuisi taas uusiin ihmisiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
109
Vieläkö siellä ne uimavalvojat on pikkunatseja? Muutaman kerran käynyt hallilla kun on töiden välissä ollut hetki aikaa. Kovasti ne on aina neuvonut käytöstapoja.

Itsellä menee uinnit vähän kausittain, kun lyö fiiliksen kohdalleen niin tulee käytyä parhaillaan pari kertaa päivässä, välillä taas menee kuukausi uimatta. Pitäisi käydä joku kurssi että saisi tekniikka hiottua ja tutustuisi taas uusiin ihmisiin.
Ei minulle ole koskaan huomautettu asioista Uudenkaupungin uimahallilla. Mielestäni siellä on oikein mukava henkilökunta. Jos huomenna taas kävisi. :kahvi:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
44
Erehdyin tuolla Ugin hallilla menemään hyppyaltaaseen käymään niin siitähän valvoja riemastui. Olihan hallissa altailla minun lisäkseni jopa kolme eläkeläistä. Ei tullut mieleenkään ettei sinne saa mennä sukeltamaan päädyssä. Ymmärrän toki jos on kielletty niin on kielletty, meidän kylillä ei ole, ja voisi siitä ensin huomauttaa eikä ensimmäisenä uhata heittää pihalle.Tiedä sitte onko sinne nykyään tullut oikein laput huomauttamaan asiasta.
Toisella kerralla olikin enemmän eläkeläisiä ja jokainen oli omalla radallaan, menin yhdelle radalla uimaan ja hetken päästä tultiin huomauttamaan ettei saa uida niin nopeasti, muut radalla (se yksi) olijat häiriintyi. :)
 
Liittynyt
21.01.2017
Viestejä
89
Toisella kerralla olikin enemmän eläkeläisiä ja jokainen oli omalla radallaan, menin yhdelle radalla uimaan ja hetken päästä tultiin huomauttamaan ettei saa uida niin nopeasti, muut radalla (se yksi) olijat häiriintyi. :)
Tuo on todella rasauttavaa. En ole varsinaista palautetta saanut samasta, mutta pahaa katsetta kylläkin. Kuka asiasta huomautti hallin työntekijä vai tämä uimari?

Itse esimerkiksi yövuorojen jälkeen vääntäydyn hallille aamuaikaisessa, jolloin siellä ei ole vielä koululaisia tai perheitä - pelkästään eläkeläisiä. Kerran sadasta sattuu olemaan joku mosaporukka varuskunnasta. No, anyway.. Siitä sitten kuntouimareille tarkoitetulle radalle ja ainahan siinä sattuu olemaan joku toinen jo uimassa. Hyvin harvoin on rata tyhjänä. Onko se minun tehtävä sitten siinä "varoa" etten ui liian nopeasti, että elämän ehtoopuolella oleva eläkeläinen saa rauhassa uida 50m / 3min tahtia sammakkoa? Mitä helvettiä? Samassa ajassa missä uin 1,5km, niin tämä eläkeläinen saa muutaman hassun altaanvälin kauhottua? Ikärasismia tai ei, mutta jotain maalaisjärkeä tuohonkin toimintaan.

Jos huomauttajana on ollut eläkeläinen, niin kohteliaasti itse olisin kehoittanut siirtymään vain toiselle radalle pidentämään sitä elinikää vaivalloisella räpiköinnillä.
 
Liittynyt
23.01.2018
Viestejä
351
Kuulostaa pro-uimari -kerholta tämä, mutta oon käyny miltei päivittäin uimassa. Harrastuksen herättelin henkiin tossa tammikuun tienoilla avannossakäynnin merkeissä. Enemmänkin tulee järvissä lilluttua vailla sitä altaan turvaa max ~100 metrin etäisyydellä rannasta.

Maauimalassa tuli käytyä viime viikonloppuna ja tuo ei oikein ollu mun juttu. Radat ihan tukossa ja erehdyin menemään kuntouimareitten kaistalle ja siinähän sitten kelluttiin muiden vanavedessä. Noi nopeat radat missä porukka kauhoo kuin viimestä päivää puolestaan oli mulle liian nopeita.

Hommasin tossa kesällä uimarinpoijun jossa kuivaosasto jonne voi iskeä pyyhkeen ja vaatteet. Ihan kiva fiilis kun ei tarvi palata samalle rannalle. Ja nyt on tullut pörrättyä tuolla järven keskellä ihan omassa rauhassa. Toi poiju on tuonu semmosta henkistä turvaa jos iskee vaikka kramppi tai revittelee liikaa niin saa napattua poijusta kiinni ja levätä.

Matkojen pituuksista en osaa sanoa, mutta kyllä tuolla ulapalla tunteroinen tulee uitua. Järvet kun alkaa nyt kylmenemään niin ajattelin hankkia pinta- ja avovesiuintiin märkäpuvun, jotta tota voisi jatkaa hieman pidemmälle syksyyn. Viimoksi kun ylitin ton järven (~1 km tosta yhdestä kohtaa) alko hampaat kalista puolessa välissä matkaa.

Mitään kokemusta märkäpuvuista mutta aattelin semmosta 2/3 mm neopreeniä jostain muualta kuin Prismasta tai Tokmannilta. XXL:stä tai Suomen Urheilupyörästä semmonen harrastelijatason setti...(?)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
273
Poiju on ollut kanssa käytössä, mainio vehe. Märkkärinkin hommasin ja tällä kombolla voi tykitellä huoletta ulapalle ja ottaa siellä sitten huilin. Vaikka tuo huoletonta onkin, niin aina sitä kaveria kaipaisi avoveteen kun lähtee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
676
Itse pidän kyllä uimisesta. Uimahalleissa uimisesta en niinkään välitä joten uimakausi rajoittuu aikaan jolloin meri on auki. 14-15°C riittää itselle jo kaikkiin vesiaktiviteetteihin, sitä kylmemmässä uinnit tuppaavat jäämään lyhyemmäksi.

Avovesiuintikin kiinnostaa, pitäisi vain saada joku kaveri joka jaksaa mukaan. Pisimmillään olen uinut n. 600 m yhteen suuntaan, pitänyt tauon, ja uinut takaisin. Pidemmänkin lenkin luulisin onnistuvan vaikkei kunto ole mikään erityisen hyvä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 181
Hallissa tullut uitua vaparia 3 * 500m settejä kaveri(e)n kanssa. Sellainen +30min tuossa kestää muutaman minuutin tauot pois luettuna. Tuota tuli tehtyä 1 - 3 kertaa viikossa reilun kymmenen vuoden ajan, mutta kun keväällä hommasin salikortin, uinnit jäi oikeastaan kokonaan. Pari hassua kertaa tullut käytyä ulkona ja sisällä. Itselle toimii aerobisena kunnonkohotukseen juoksulenkit (ja hiihto+MTB) paljon paremmin, itsestä saa revittyä enempi irti, ja jotenkin tuo uinti vaan tuntuu välillä pirun tylsältä kun maisema ei vaihdu. Muutama vuosi meni 4 * 500m tahdilla, mutta sitten tuo alkoi jotenkin tuntumaan monotonisen tylsältä ja matkakin putosi 3 * 500m:iin.

Avovesiuinti voisi olla mielenkiintoista, mutta eipä tässä lähellä ole juuri vesistöjä. Ei viitsisi kymppikilsaa fillaroida järveen uimaan. Kaippa tuo uinti tulee taas syksyn ja talven myötä takaisin valikoimaan. Nyt mennään juosten ja maastofillaroiden... ja salikin palannee ohjelmaan lomien jälkeen :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 179
Tänä vuonna päätin opetella uimaan ihan oikeasti. Muinoin peruskoulu opetti inhoamaan monia asioita kuten hiihtämistä ja uimista :) Mutta omaan tahtiin tuntuu maistuvan paremmin. Lähtötaso oli nolla, mitä nyt mummouintia hädin tuskin päästä päähän. Tuntitolkulla youtube opetusvideoita ja rintauinti rupesi sujumaan...tosin polvi ei pidä tästä pidemmän päälle. Siirryin vapaaseen ja tämä oli kyllä todellisen tuskan takana, lähinnä nielin vettä hengitystä opetellessa. Nyt menee tekniikan puolesta "ihan ok", vauhti on liian nopea kuntouimareiden puolelle mutta kunto ei riitä kovin pitkään suoritukseen "nopeiden" radalla. Ehkä 500m metriä menee kohtuutekniikalla, tämän jälkeen paketti hajoaa totaalisesti. Jotenkin hapenotossa ongelmia. Jaksaa paremmin jos ottaa joka toisella ilmaa samalta puolelta mutta en pidä epäsymmetrisestä harjoittelusta...joka kolmannella puolelta toiselle tuntuu luonnollisemmalle mutta tuntuu että keuhkoissa olisi hyvä olla litra lisää tilavuutta... Tuntuu että kehitystä ei tapahdu mutta jos lähtötilanne oli nolla, niin parempi olla tyytyväinen.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
1 412
Millä tyyleillä uitte? Itsekin opetellut nyt näitä ns. kunnon tyylejä eli rintaa ja vapaauintia. Hengitys tuntuu näissä olevan se vaikein homma, kun pistetään päätä pinnan alle. Selkäuinnissa taas ongelmana, että upotan pääni, kun nostan kättä ilmaan. Otin itselleni tavoitteeksi näillä nyt tuon "virallisen" uintitaidon eli 200m uintia, josta 50m selkää.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
595
Ennen vuodenvaihdetta tuli käyteltyä työnantajan tarjoamia liikuntaetuuksia ja ostettua uintikertoja. Nyt on n. 1,5kk aikana käyty 1-3krt viikkoon riippuen töistä. Tulee aamusin käytyä mikäli työt sallii kun siellä suht rauhallista jolloin pääsee omaa tahtia menemään eikä pahemmin ole vastukkeena.

Polvi vähän reistaillut joten siinä oli myös yksi syy uinnin alottamiselle. Itse hallissa en ole uimassa käynyt varmaa 10 vuoteen, joten olihan tossa alkuun vähän "harjottelua" kun lähti matkaa uimaan. Toistaiseksi mennään rintauinnilla ja matkaa tulee aina 1000 - 15000m per kerta jossa ajallisesti menee sen 30-45min.

Potkun kanssa harjottelua vielä ja paljon. Yleensäkkin tekniikkaan koittanut keskittyä ja loppuun asti viedä, mutta tietenkin näin alkuun loppua kohden hajoaa kun lähtee "nopeuttamaan" uinti tahtia.

Eihän sitä voi kuin suositella jokaiselle.. aivan uskomattoman hyvä fiilis tulee uinnin päälle kun rasitus tuntuu niin erilaiselta kuin juoksun, salin jne jälkeen. Sauna siihen päälle niin kyllä gutaa tekee! Huomaa sen kyllä kropastakin, että vaikkei kiloja ole pahemmin ylimääräisenä niin silti saanut uinnilla kiristettyä. :tup:
 
  • Tykkää
Reactions: Sid
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
1 412
Ennen vuodenvaihdetta tuli käyteltyä työnantajan tarjoamia liikuntaetuuksia ja ostettua uintikertoja. Nyt on n. 1,5kk aikana käyty 1-3krt viikkoon riippuen töistä. Tulee aamusin käytyä mikäli työt sallii kun siellä suht rauhallista jolloin pääsee omaa tahtia menemään eikä pahemmin ole vastukkeena.

Polvi vähän reistaillut joten siinä oli myös yksi syy uinnin alottamiselle. Itse hallissa en ole uimassa käynyt varmaa 10 vuoteen, joten olihan tossa alkuun vähän "harjottelua" kun lähti matkaa uimaan. Toistaiseksi mennään rintauinnilla ja matkaa tulee aina 1000 - 15000m per kerta jossa ajallisesti menee sen 30-45min.

Potkun kanssa harjottelua vielä ja paljon. Yleensäkkin tekniikkaan koittanut keskittyä ja loppuun asti viedä, mutta tietenkin näin alkuun loppua kohden hajoaa kun lähtee "nopeuttamaan" uinti tahtia.
Uitko rintaa pää koko ajan ylhäällä vai käytkö haukkaamassa happea? Itselle ongelmana, että hengitystekniikka kusee ja hengästytän itseni erittäin nopeasti. En taida tyhjentää keuhkoja veteen tarpeeksi tehokkaasti.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
595
Uitko rintaa pää koko ajan ylhäällä vai käytkö haukkaamassa happea? Itselle ongelmana, että hengitystekniikka kusee ja hengästytän itseni erittäin nopeasti. En taida tyhjentää keuhkoja veteen tarpeeksi tehokkaasti.
En ole laseja vielä ostanut, joten kokoajan pää on pinnalla. Kyllähän ehdottomasti lasit hommattava, että voi pinnan alla käydä eikä niskat jumitu kun alkaa loppuvaiheessa se jäkitys kun tekniikka hajoaa. En kylläkään syki menemään veren maku suussa, vaan semmosta tasaista tahtia jossa tasainen hengästyminen. 500m metrin välein kylläkin hengähdystauko ja otettava vesihörppy.

Jahka lasit ostan niin voi alkaa treenata sitä pinnan alla olemista rintauinnissa :)
 

Sid

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
54
Ehdottomasti kannattaa opetella pitämään päätä pinnan alla ja kaularankaa suorana, muuten tulee ennenpitkää ongelmia niskan kanssa.

Vaparin tekniikan opettelin vasta aikuisiällä, ja olihan se melkoista vesikidutusta opetella hengittämään joka kolmannella käsivedolla, mutta se kannatti. Yhdeltä puolelta hengittäminen alkoi kiristämään toista kylkeä. Käytin silloin, 8-9 vuotta sitten, swimplan.com -sivuston tekniikkatreenejä.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 732
Ennen joulua iski jokin kumma kipinä mennä pitkästä aikaa uimahalliin, ja nyt on tullut käytyä Tampereella Kalevan uimahallissa viikottain. Todella mukava harrastus, nyt toivon mukaan kunto kohoaa, läskit sulaa ja rutiini pysyy. Yleensä aina on kaikki harrastukset kuivuneet kasaan viimeistään puolen vuoden jälkeen.

Oikea uintitekniikka pitäisi kyllä vielä hioa, ja sitä varten tarvitsee tosiaan hommata ne uimalasit (vahvuuksilla). Nyt olen mennyt jollain koira- ja rintauinnin sekasikiöllä.
 
  • Tykkää
Reactions: Sid
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 181
Eihän sitä voi kuin suositella jokaiselle.. aivan uskomattoman hyvä fiilis tulee uinnin päälle kun rasitus tuntuu niin erilaiselta kuin juoksun, salin jne jälkeen. Sauna siihen päälle niin kyllä gutaa tekee! Huomaa sen kyllä kropastakin, että vaikkei kiloja ole pahemmin ylimääräisenä niin silti saanut uinnilla kiristettyä. :tup:
Kirjoittelin tähän lankaan elokuussa ja oman uinnin kannalta tilanne sama kuin silloin. Salikortin jälkeen jäi uinti paria kertaa lukuunottamatta. Nekin muutamat 1500m / 30min ovat maistuneet jotenkin puulta. Jotenkin tylsistyy siinä saman radan edes takaisin hinkkaamisessa ja juoksu tuntuu paljon mielekkäämmältä maiseman vaihtuessa. Eri lajit toki. Itse en myöskään saa samaa rasitusta uinnista, kuin juoksusta ja juoksussa on paljon helpompi vaihdella rasitusta. Johtunee varmaan huonosta uintitekniikasta, mutta jos koitan nostaa tempoa, homma muuttuu vain raskaammaksi, mutta nopeuden kasvu olematon. Tämän vuoksi olen pitänyt saman vauhdin ja uin 1500m, kuin pakko väännöllä hivenen nopeampaa ja matkaa vain 500m. Tekniikkaa opettelemalla varmasti saisi uinnista parempaa, mutta muutenkin huonon kehokoordinaation kanssa ei oikein jaksa. Itsekin aloitin rinnalla ja vaparia pystyi uimaan vain sen 25m+25m kerrallaan ennen kuin happi loppui. Nyt taas vapari menee helposti koko 1500m, mutta rinta on paljon pahemman tuntuista surkean (potku) tekniikan vuoksi.

En ole laseja vielä ostanut, joten kokoajan pää on pinnalla. Kyllähän ehdottomasti lasit hommattava, että voi pinnan alla käydä eikä niskat jumitu kun alkaa loppuvaiheessa se jäkitys kun tekniikka hajoaa. En kylläkään syki menemään veren maku suussa, vaan semmosta tasaista tahtia jossa tasainen hengästyminen. 500m metrin välein kylläkin hengähdystauko ja otettava vesihörppy.
Sama tahti ollut itselläkin, 500m ja puhallustauko. Jahka hankit ne lasit, niin ihmettelet miten joku pystyy kuntoilu uimaan ilman niitä :) Jos nyt koitan ilman, vapari on täysin mahdotonta, jos nyt ei pidä silmiä auki veden alla ja rintauinnissa selkä valittaa heti kun pitää uida pää ylhäällä. Eli lasikauppaan hus hus :)
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
6 308
Itselläni tuli uintiharrastusta herätettyä henkiin nelisen vuotta sitten yli 20 vuoden tauon jälkeen. Aluksi se lähti siitä että uin sen 500 metriä matkauintia kerralla kerran viikossa. Vähitellen se matka ja aika on siitä kasvanut ja tulee kerralla uitua joku 3-4 kilometriä eli sen 1,5 tuntia. Viikossa se 1-2 uintikertaa keskimäärin. Joskus harvoin neljä kertaa viikossa kun kuukausikortti on myös uimahallille voimassa ja kesällä taitaa tulla halliuinnista se 1,5 kuukautta taukoa.

Lähinnä uinti ollut minulla ja on varmaan jatkossakin sellaista kevyttä oheisliikuntaa punttisalilla treenaamisen oheen.

Keskimäärin mukavaa homma uiminen ja auttaa vähentämään kaikenlaisia lihaskolotuksia ja tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Ajoittain kyllä maistuu melkoisen puulta uida sitä allasta edestakaisin varsinkin jos 50 metrin radoille ei pääse vaan 25 metrin rataa joutuu hinkaamaan edestakaisin. Samoin ajoittain kyllä suorastaan alkaa vituttamaan kun kuntouimaradoilla näkee kaikenlaista "tapausta". Silloin on hermo joskus hieman lujalla ja saatan lähteä suunniteltua aikaisemmin pois altaasta kun samalla radalla ui kymmenen täysin eri vauhtia uivaa uimaria joista hitain vammaisen oloinen kaveri ui hitaampaa mitä vesikävelijät viereisellä radalla ja joku toinen taas toisessa ääripäässä vetää räpylöiden kanssa jotain sadan metrin maksimivauhtisia vetoja. Uimista ei helpota yhtään se, että joku hieman itseäni hitaammin uiva ui sen ajan niin paljon kuin ikinä pääsee kun hänestä yrittää ohi uida. Osa hitaasti uivista seisoskelee altaan päässä kenties minuuttikaupalla ja sitten pitää päästä juuri lähtemään siihen eteen kun itse kahden sekunnin päästä siinä olisin kääntämässä.

Itse kyllä parhaani mukaan yritän päästää nopeammat uimarit minusta ohi hiljentämällä omaa vauhtia kun ohi lähtevät ja altaan päässä saatan odottaa käännöksessä muutaman sekunnin että takaa kovaa vauhtia lähestyvä pääsee siinä sujuvasti ohi käännöksessä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
595
Itse kyllä parhaani mukaan yritän päästää nopeammat uimarit minusta ohi hiljentämällä omaa vauhtia kun ohi lähtevät ja altaan päässä saatan odottaa käännöksessä muutaman sekunnin että takaa kovaa vauhtia lähestyvä pääsee siinä sujuvasti ohi käännöksessä.
Itsellä juuri näin mikäli nopeimpia radalla, että päädyssä odottaa ja laskee nopeammat edeltä. Kaikilla vaan ei tunnu sitä ymmärrystä olevan ikävä kyllä. Nooh, toistaiseksi sopu sijaa antaa :tup: Tuleekin aamuisin vaan käytyä juuri sen vuoksi käytyä kun vähemmän porukkaa!
 

MkH

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
362
Nyt ovat taas järvivedet etelässä lämmenneet sille tasolle, että voi uimakautta aloitella ihan tosissaan. Itse tykkään yhdistää vähän pidemmän pyörälenkin ja kevyen uimisen. Mahtava tunne kun pääsee vilvoittelemaan kesken hiostavan lenkin ja lisäksi järvi- tai lampikohteet tarjoavat hyvän lähtökohdan reitin suunnitteluun.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
233
Viikonloppuna tuli uitua pari reilun 2km lenkkiä avovedessä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua sen 25m radan kiertämiselle. Ennen ei ole tullutkaan uitua kunnolla avovedessä, mutta nyt tuli hankittua märkäpuku tälle kesälle. Tulee kyllä varmasti käytyä monesti uimassa.

Onko täällä porukka käyttänyt sykevyötä uidessa? Itse en ole saanut Suunnon smart sensor vyötä toimimaan uidessa. Ennen veteen menoa sykevyö kyllä näyttää kellossa sykkeen ihan OK. Mutta harjoituksen aikana sykevyö ei tallenna mitään sykkeitä kuitenkaan :( Olisiko kellään vinkkiä, että mikähän tuossa voisi olla vikana?
 

Sid

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
54
Onko sulla tarve nähdä sykelukema uinnin aikana? Smart sensor puskuroi mittaustietoa vedessä ja purkaa sitä kelloon, kun yhteys muodostuu eli käytännössä vedestä noustessa. Muistaakseni Suunto on kertonut, ettei sensorin signaali kanna veden alla.
 
Liittynyt
19.06.2017
Viestejä
750
Ui elämäsi kuntoon lokakuu taas käynnissä. Muita uimareita?

Alotin jo syyskuussa ja nyt 6 päivää putkeen noin 2h per päivä ja noin 20km mittarissa. Monipuolisesti eri tyyleillä ja apuvälineillä vaikkei virallisesti saisikaan käyttää muuta kuin laseja ja lakkia. Tylsää muuten.

Saas nähdä pysyykö kunnossa loppuun asti. Tarkoitus olisi mutta alkaa jo hieman väsyttää, mutta hyvällä ruokavaliolla ja unilla meinasin koittaa jos saisi 100 km rikki.

Pienillä sykkeillä olkapäätä säästäen.
 
  • Tykkää
Reactions: Sid
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
2 518
@aikonen itse pistelen kesäisin Samsung Gear S3 Frontier kellon kanssa uiden. Useimmiten syke on 215bpm koko uinnin ajan. Ei huono suoritus ikäiseltäni (lue mahdoton). Se on ihan merkityksetöntä uinko 700m, 1500m, 2400m vai minkä verran putkeen avovesissä. Merta ja järviä lähinnä tulee dippailtua.
 
Liittynyt
19.06.2017
Viestejä
154
Moi,

Mulle on jäänyt parit uintilättärit ylimääräiseksi. Hihkaiskaahan nämä, jos jollain tarvetta. Tärkeintä, että tulevat käyttöön :)


 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
420
Ui elämäsi kuntoon lokakuu taas käynnissä. Muita uimareita?

Alotin jo syyskuussa ja nyt 6 päivää putkeen noin 2h per päivä ja noin 20km mittarissa. Monipuolisesti eri tyyleillä ja apuvälineillä vaikkei virallisesti saisikaan käyttää muuta kuin laseja ja lakkia. Tylsää muuten.

Saas nähdä pysyykö kunnossa loppuun asti. Tarkoitus olisi mutta alkaa jo hieman väsyttää, mutta hyvällä ruokavaliolla ja unilla meinasin koittaa jos saisi 100 km rikki.

Pienillä sykkeillä olkapäätä säästäen.
Vähän tietty myöhässä tuohon uintikampanjaan vastata, mutta olen itse harrastanut uintia kunnon kohotuksen takia jo yli kymmenen vuotta ja käyn säännöllisesti hallilla vähintään 3 kertaa viikossa ja viimeaikoina myös 4-5 kertaa viikossa. Olen myös osallistunut tuohon "ui kesäksi/elämäsi kuntoon" kampanjaan joka vuonna alkaen vuodesta 2011, mutta vuonna 2019 sitä kampanjaa ei järjestetty. Uin vuonna 2017 oman 103km ennätyksen tuohon ja uintikaverini ui syksyllä 2020 siihen 108km ennätyksensä (nainen).

Kun aloitin uinnin aikanaan 2010 joulukuussa, niin aloitin epämääräisellä rintauintityylillä ja pistelin kilometrin tai kaksi jossain ajassa, mutta vaihdoin uintityylin hyvin nopeasti jo maaliskuussa 2011 vapaauintiin jota siis uin nykyisinkin käytännössä 100% ajasta. Matkat uintikerroilla olivat tuonne vuoteen 2017 asti 5-5,5km per uintikerta, sen minkä nyt noin 90min ajassa kerkisi uida taukoineen. Kävi kuitenkin niin, että onnistuin saamaan aika vakavan ylikunnon keväällä 2017 tuohon uintikampanjaan osallistuessani, jonka jälkeen tiputin maksimi uintimatkat 3-3,5km tietämille.

Onneksi tapasin uima-altaalla reilun vuoden päästä syksyllä 2018 entisen uimaseuralaisen, joka oli aloittanut uintiharrastuksen 20v tauon jälkeen. Rupesimme käymään uimahallilla samaan aikaan silloin, kun se aikataulujen puutteessa onnistui ja tämä käytännössä pelasti oman harrastuksen, koska uinti on todella tylsä laji altaassa yksin mennessä, kun ainoana kaverina tuntuu olevan ne uima-altaan pohjalaatat.

Yksin uinnissa on ainakin itselläni vähän semmoista ongelmaa, että tulee uitua hyvinkin lähellä mukavuusaluetta eikä siinä oikein kehity mihinkään suuntaan. Tämän vuoksi joku kaveri, joka on suunnilleen saman nopeuksinen kuin itse, on hyvä olla. Tällöin uintiin saan halutessaan tehokkuutta, kun yrittää uida kaverilta pakoon ja sitten vaihtaa rooleja jonkun matkan välein.

Uimme yhdessä noin 16-17min/km nopeudella matkan ollessa 3,5km:sta aina tuonne reiluun 5km, mutta näitä pidempiä uimamatkoja vetelemme suunnilleen kerran viikossa. Tämän lisäksi käytämme "apuvälineitä" kuten pullaria jalkojen välissä ehkä noin puolet matkasta ja sitten meillä on S ja M (1 tai 2) kokoiset lättärit, joilla tulee myös uitua ainakin 1km matkasta, joskus enemmän.

EDIT: sykkeeni uidessa rennosti matkaa on noin 120, vähän nopeammassa uinnissa noin 140 ja on se ollut lähellä 160:tä tämän vuoden puolella jotain 500m pätkiä joitain kertoja. Viimeisin 4km matkan keskisyke oli 143 joka on reilun parin viikon takaa.

Valitettavasti tämä uinti ei kuitenkaan ole yhtä "hauskaa" kuin salibandy oli aikoinaan, jota harrastin 10 vuotta. Minulla ei koskaan tullut säbää pelattaessa tai treeneissä sellainen olo, etten olisi sitä halunnu olla tekemässä. Uinnin kanssa minulla on ollut hieman motivaatio-ongelmia puolet harrastusajasta, vaihtelee jopa päivittäin se, miten paljon tuo touhu kiinnostaa nykyisin. Mutta kuten ylempänä jo mainitsin, olen kuitenkin käynyt altaassa vähintään 3x viikossa, joten tuskin tästä harrastuksesta ihan heti saa tarpeekseen.

Ainiin, kesäuinnit on ihan oma juttunsa, silloin mennään nautiskelemaan luonnosta ja käytännössä kuviokellumaan järviin ja lampiin, vaikka kyllähän kuviokellunnallakin kilometreja tulee mentyä :D
 
  • Tykkää
Reactions: Sid

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 175
Matti Mattsson otti uran kolmannen arvokisamitalin! Tällä kertaa tuli hopeeta Rooman EM-kisoista. Vaikka kyseessä oli uran kirkkain mitali kahden pronssin (MM ja Olympia) lisäksi, niin nyt ei ollut ihan niin hilpeä tunnelma haastattelussa. Kulta oli lähellä ja nälkä kasvaa syödessä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa tuleviin mittelöihin.
 
Liittynyt
07.10.2018
Viestejä
1 952
Matti Mattsson otti uran kolmannen arvokisamitalin! Tällä kertaa tuli hopeeta Rooman EM-kisoista. Vaikka kyseessä oli uran kirkkain mitali kahden pronssin (MM ja Olympia) lisäksi, niin nyt ei ollut ihan niin hilpeä tunnelma haastattelussa. Kulta oli lähellä ja nälkä kasvaa syödessä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa tuleviin mittelöihin.
Tais olla miehelle pettymys..lähellä kulta oli! Tuntuu vähän happamalta tää hopea mut mitaliku mitali!

Hienoa ollu myös kattoa mm.Popovicin ja Milakin uinteja!!
 
Liittynyt
17.06.2022
Viestejä
70
Kerroin oli 1.40 kun muilla 8, 9, 11, 12 jne. Eli siihen nähden isohko pettymys. Kultamitalistilla taisi kerroin olla isoimmasta päästä, ei ainakaan neljän pienimmän joukossa.
 
Liittynyt
07.10.2018
Viestejä
1 952
Minne on muuten kadonnu semmoinen uintilupaus kuin Matias Koski?

Ei mitään tietoa Wikipediassa Rion olympialaisten 2016 jälkeen..
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 175
Kerroin oli 1.40 kun muilla 8, 9, 11, 12 jne. Eli siihen nähden isohko pettymys. Kultamitalistilla taisi kerroin olla isoimmasta päästä, ei ainakaan neljän pienimmän joukossa.
Tuossahan kävi juuri niin, että muuten meni käsikirjoituksen mukaan mutta Wilson petrasi todella paljon välieristä. Toki Wilsonilla taisi olla tältä kaudelta kovempi tilastoaikakin kuin Mattssonilla. Hyvin osasi pitää kortit piilossa mutta aina lähellä oli, että olisi jäänyt välieriin (pääsi mukaan finaaliin viimeisenä).
 
Liittynyt
07.10.2018
Viestejä
1 952
Mattson nousi Sievisen ja Kasvion joukkoon suomalaisuimarina,joka on ottanu EM,MM sekä olympiamitalin!! Kova saavutus..
 
Liittynyt
07.10.2018
Viestejä
1 952
Hallitseva 50m vapaauinnin Euroopan mestari Ari-Pekka Liukkonen tippui nyt jo alkuerissä pois..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
450
Liittynee. Eli laiturin läheisyydestä löytynyt mm jalustaan kiinnitetty metallitanko. Sairaita ihmisiä.
Eli, vaikka olisi tuttu ranta, kannattaa aina tarkastaa, onko veden alla mitään, joista voi olla vaaraa uimarille /uimaan hyppäävälle.


Terävä paalu ja betonikivi Svartån rannalla - ilkivalta pitää Raaseporin puistoosaston kiireisenä
Julkaistu 25.08.2022 16:57. Päivitetty 26.08.2022 08:01.

Svartån rannan laiturin vierestä sukeltajat löysivät äskettäin metallikyltin, jossa oli terävä pylväs suoraan ylöspäin ja betonikivi seisomassa pystyssä hiekassa.

Länsi-Nylandin uimarannat ovat kesällä erittäin suosittuja kohteita, mutta uimalaitureiden vierestä vedestä ei ole aivan epätavallista löytää ohikulkijoiden heittämiä vaarallisia esineitä.

Raaseporin vastuullisena puistopäällikkönä toimiva Maria Eriksson muistuttaa siksi, että laiturilta hyppääessä tulee aina olla varovainen.

– Löysimme äskettäin Svartån uimapaikan laiturin vierestä suuren betonikiven ja metallikyltin, jossa oli terävä pylväs, ja tänä kesänä joku heitti ostoskärryn alas Tammisaaren Simmiksen hyppytornista, kertoo Maria Eriksson.
 
Liittynyt
19.06.2017
Viestejä
750
Ui elämäsi kuntoon lokakuu taas käynnissä. Muita uimareita?

Alotin jo syyskuussa ja nyt 6 päivää putkeen noin 2h per päivä ja noin 20km mittarissa. Monipuolisesti eri tyyleillä ja apuvälineillä vaikkei virallisesti saisikaan käyttää muuta kuin laseja ja lakkia. Tylsää muuten.

Saas nähdä pysyykö kunnossa loppuun asti. Tarkoitus olisi mutta alkaa jo hieman väsyttää, mutta hyvällä ruokavaliolla ja unilla meinasin koittaa jos saisi 100 km rikki.

Pienillä sykkeillä olkapäätä säästäen.
2 vuotta myöhemmin on hyvä päivitellä. :D

Eli 2020 lokakuussa joka päivä tuli uitua, onneksi ei tuolloin elämässä ollut muuta stressiä vai kovia vaatimuksia. Maaliin pääsiin tavoitteessa ja ostin itselleni kivan palkinnon tavoitteen ylittyessä.

Yleensä aamupäivällä kävin uimassa ja sit ehdin just buffetlounaalle jossa herkuttelin joka päivä varmaan sen vähintään 2000 kCal.

Pisin uinti 10 km, jonka sain muutaman kerran tehtyä. Yleensä n. 3-4 km tuli uitua. Jos pidin vauhtia niin 3 km tuli tunnissa, ja jos vedin iisisti tauotellen niin ehkä 2000-2500 metriä.

Yhteensä tuli n. 160 kilometriä.

Olkapäät kestivät, käytin aika paljon triathon-uinnissa käytettäviä lyhyitä räpylöitä, sekä käytin myös snorkkelia. Eli potkuja ja pitkiä liukuja ja suhteessa vähän vetoja olkapäillä.

Vaparia 97% ja ehkä 2% selkäuintia.

Ihme että iho kesti niitä uimahallin klooreja ja kemikaaleja - nykyään menee iho helposti tosi kuivaksi ja huonoksi uimisen jälkeen.
 
  • Tykkää
Reactions: Sid
Liittynyt
19.06.2017
Viestejä
750
Tänä vuonna tuli myös täyden matkan IRONMAN-kilpailu suoritettua maaliin, ja uinti oli todellakin paras osuus. 3800 metriä kauniissa kirkkaassa vedessä. Lähtöryhmävalinta oli virhe, ja jouduin ohittelemaan hitaampia, kun lähdin IHAN perältä ja kuitenkin älytön määrä ihmisiä vedessä.

Mutta nautinto kokemuksena. Suosittelen.

Nimimerkillä olin lapsena todella heikko uimaan. Aikuisena vasta opin uimaan kunnolla.

Ohessa hyvä vinkki jos meinaa uintia harjoitella:

 
  • Tykkää
Reactions: Sid
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
179 587
Viestejä
3 304 909
Jäsenet
59 341
Uusin jäsen
hermanmel

Hinta.fi

Ylös Bottom