Tyotilanne Suomessa?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja GaryMoore, 21.02.2018.

 1. GaryMoore

  GaryMoore

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Morjensta,

  Tyoskentelen talla hetkella Isossa-Britanniassa koodarina tittelilla "Senior Full-Stack Developer".
  Kokemusta on kertynyt React.js/Node.js stackista enimmakseen mutta jonkin verran Pythonia ja .NET:ia sinne sekaan on kertynyt.

  Jonkinverran on ruennut koti-ikava painamaan ja olen ruvennut leikittelemaan ajatuksella etta pitaisiko rueta katselemaan Suomesta toita. Mikahan siella mahtaa olla tyotilanne talla alalla?
  Mitenkahan koulutustausta mahtaa vaikuttaa asiaan nimittain olen ihan peruskoulupohjalla liikenteessa? Taalla ei ole kukaan kysellut koulupaperien peraan sen jalkeen kun on tyokokemusta kertynyt mutta mahtaakohan asia olla nain siella kotopuolessa?

  Mites on. Takaisin Suomeen vai olisiko parempi pysya taalla?
   
 2. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 343
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Käy Suomessa lomalla ja ikävä on korjattu.
   
 3. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Työtilanne on käsittääkseni se, että töitä riittää ja paljon. Koulutustaustan merkitys on käsittääkseni melko pieni, jos on jotain, millä muuten voi osoittaa osaamisensa. Esimerksi runsas työkokemus käy varmaan tuohon tarkoitukseen. Minulla ei toki ole hirveästi näistä kokemusta, mutta tällaiset mielikuvat minulle on kaiken perusteella syntynyt.
   
 4. Mane

  Mane

  Viestejä:
  627
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Käsitänkö nyt niin, että sulla on ihan vakaa ja vakituinen työ siellä saarivaltakunnassa? Jos kyllä, niin mikset laita hakemuksia menemään kiinnostaviin paikkoihin/työnantajille ja katso miten käy? Sillähän se selviää kuka arvostaa jotain koulututkintoa ja kuka painottaa enempi työkokemusta ja/tai referenssejä millä osaaminen osoitettu.
   
  atomi tykkää tästä.
 5. SapphireThunder

  SapphireThunder

  Viestejä:
  1 837
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koodareille työtilanne täällä päin on tyyliä: Valitse minkä haluat.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2018
 6. Merri

  Merri

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Olikohan talented.fi:ssä mainittu, jotta tutkijat arvioineet Suomessa olevan semmoisen 10 000 koodarin pula. Ei tarvitse pelätä tällä hetkellä, etteikö mieluisaa työpaikkaa saisi :) Hyvin monessa paikassa nykyään ketterät menetelmät, hyvät työsuhde-edut, etätyömahdollisuus jne.
   
 7. crnd

  crnd

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Etenkin PK-seudulla .NET-tekijöistä on varsin reilusti pulaa ja siihen päälle Reactin osaaminen ei ainakaan heikennä työnsaantimahdollisuuksia.
   
 8. Seppo77

  Seppo77

  Viestejä:
  1 067
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Varmasti löytyy töitä.
   
 9. arcane

  arcane

  Viestejä:
  748
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tällä hetkellä melkein kaikki ns. hyvämaineisemmat ja keskikokoiset konsulttifirmat (esim. Solita, Futurice, Reaktor, Fraktio, Nitor ja monta muuta) suorastaan tappelevat tekijöistä ja työntekijöiden liikkuvuus firmojen välilläkin on aika suurta. Jos yhdessäkään sattuu olemaan tuttuja, niin he keräilevät todennäköisesti kaikkea 1000-3000€ väliltä bonuksina jos vinkkaavat sinut eteenpäin ja sinut palkataan. Viimeksi eilen (vai toissapäivänä) Futulla oli Helsingin Sanomien etusivulla iso rekrytointimainos. Minä ja yli puolet koodaavista tutuistani ovat juuri näissä mainitsemissani firmoissa. Dotnetti taitaa olla vähemmän suosittua, mutta React.js/Node.js on varmasti eduksi.

  ...mutta tekeminen keskittyy oman ymmärrykseni mukaan pääosin Helsinkiin ja Tampereelle. Mikäli tarkoitus on muuttaa johonkin muualle kuin näihin kahteen, kannattaa tutkia mahdollisuuksia hieman tarkemmin.

  Jos osaaminen ja persoonallisuus kohtaa, niin töitä uskoisi löytyvän nopeasti. Ainakin tästä firman sisältä kuulin viimeksi olevan ns. akuutti pula ~30 työntekijästä, josta pääosa softakehittäjiä.

  Ottaisin vaan tyynesti yhteyttä yhteen tai useampaan kertoen mikä on tilanne, veikkaan että useampikin on kiinnostunut tekemään ainakin alkuhaastattelun netin yli ja mahdollisesti jopa avustamaan takaisinmuutossa.
   
  Jyrgen ja SapphireThunder tykkäävät tästä.