Tyhmät ihmiset

Liittynyt
07.07.2021
Viestejä
1 530
Taitaa olla noita iltalehden toimittajia vähän turhan harvassa että noista kauppareissuista pääsee tienesteille.
Tää on vähän sama kun kaikenlaiset puhelinhuijaukset, sähköpostihuijaukset sun muut kieroudet. Ei niitä kukaan tekisi jos siitä ei tienaisi. Riittävästi kun spammaa/yrittää, aina niihin joku haksahtaa riittävän isolla prosentilla, että hommaa kannattaa pyörittää.

Sitä satua voi uskoa ken haluaa, että ne on oikeasti aidosti hädänalaisia poloisia, kohtalon oikusta tahtomattaan vahingossa joutuneet Suomeen ja ihan oikeasti kerjäävät elääkseen, eikä Suomen sossu suostu auttamaan. Jos hätä olisi aitoa ja apua haettaisiin, varmasti olisi ruokakuponkia tarjolla.
 

ravallo

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 468
Sitä satua voi uskoa ken haluaa, että ne on oikeasti aidosti hädänalaisia poloisia, kohtalon oikusta tahtomattaan vahingossa joutuneet Suomeen ja ihan oikeasti kerjäävät elääkseen, eikä Suomen sossu suostu auttamaan. Jos hätä olisi aitoa ja apua haettaisiin, varmasti olisi ruokakuponkia tarjolla.
Edes tuossa jutussa haastateltu diakonissalaitoksen työntekijä ei suositellut että kerjäläisille annetaan rahaa tai ostetaan safkaa / roinaa. Ja kyllä kerjäämisellä mitä ilmeisimmin tulee jotenkin kämäisesti toimeen, ei sitä muuten tehtäisi. Mutta kyllä tuollaisen epämääräisen puuhastelun asteikolla kerjäläiset on kyllä sitä ihan alinta pohjasakkaa, niin alhaalla että edes rikolliset eivät juuri vaivaudu niiden kanssa tekemisiin. Huipulla on ehkä huumekauppa, sitten prostituutio, sitten omaisuusrikollisuus ja ihan pohjilla kerjääminen, joka on siis niille, joilla ei rahkeet riitä noihin yhteiskunnan ulkopuolisen tulonhankinnan ylempiin sektoreihin. Eli joo, ovat kyllä "hädänalaisia poloisia", jos jotkut. Muttei se tilanne almuilla parane.

Tuo kerjääminenhän on hiton myrkyllinen juttu kun syntyy perheitä joissa se on jo monen sukupolven tapa, on todella vaikeaa päästä enää kiinni ajatusmaailmaan jossa tehdään töitä ja saadaan palkkaa kun on nähnyt vain kadunkulmassa kökkimistä ja sitä että ansiot tulevat näennäisen satunnaisesti. Veikkaisin että esimerkiksi nyt kun thaikkuja ei päästetä enää suomeen, niin tuollainen perus kerjäläinen tienaisi parissa viikossa marjametsässä sen saman summan kuin mitä kökkimällä koko kesän asema-aukiolla. Saattaisi vaan olla vähän henkisesti ja fyysisesti turhan iso loikka. Muutenhan edellytykset olis monella tapaa thaikkuja paremmat, matkakustannukset on kymmeniä kertoja halvemmat, maahan pääsy ei vaadi jotain epämääräisiä tahoja ja majoituskin on omasta takaa. Ja vaikka marjafirmoille tuo kuvio missä tuodaan thaikkuja asustelemaan kalliilla vuokralla homeisiin työmaakoppeihin onkin puhdasta profittia, niin tuskinpa ne oikeasti välittävät että kuka ne marjaämpärit ovesta kantaa.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 963
Mielestäni aiemmin lehdissä on lukenut, että nämä palauttavat ostokset kauppaan kuitin kera, jolloin saavat koko maksetun rahasumman takaisin. Tämä ei varmaan kaikissa kaupoissa onnistu, mutta ehkä ohjaavat "hyväntekijän" sellaiseen kauppaan, jossa onnistuu.
Gigantti, jotkin vaatelikkeet, joo, vähän riippuen tuotteista, (ja jos kortilla niin palautus kortille) vähittäistavarakauppan elintarvikeosasto ei.
 
Liittynyt
22.10.2023
Viestejä
60
Vai olisiko kuitenkin viisas ja erittäin hyvä työssään, koska sai viestinsä hyvin läpi ja artikkelista käydään jatkokeskustelua jopa ATK-foorumilla? :hmm:
Vaikka tämä saattaisikin olla toimittajan pilviunelmia ja itsensä huvikseen nöyryytystä,niin kyllähän etenkin vanhuksista löytyy porukkaa, joka helpommin haksahtaa vastaaviin. Vähän muistisairautta päälle niin tilanne on jo todella huono. Vähän samalla tapaa kuin ne lehdissä pyörineet iäkkäämmät ihmiset, jotka lähettää ulkomaalaiselle nettirakkaalle kymppitonneja, kunnes joku lopulta tajuaa tilanteen olevan huijaus. Ja olihan meillä tämä nigerialainen kuninkaallinen mikä lie, joka halusi perustaa Sunny car centerin Suomeen ja pikkukunnan päättäjät olivat onnesta soikeana :D Ihmisillä on todella isoja kognitiivisten kykyjen eroja.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
248 970
Viestejä
4 343 463
Jäsenet
72 326
Uusin jäsen
pauliinafanny

Hinta.fi

Ylös Bottom