TV:n antennikaapeli kytkennät omakotitalossa

Jos peltikatto ei jää tv-aseman väliin niin sisäantenni voi toimiakin, jos signaali pitää jakaa vain kahteen osaan (jakaja -6dB) niin koittaisin ilman vahvistinta.

Peltikaton alla vintillä se antenni toimii omakohtaisten kokemusten mukaan ihan hyvin kunhan signaalivoimakkuus on alueella kohtuullinen eli tyyliin 50 km säteellä se lähetin. Ja antennin sijoitus sille korkeudelle, että se peltikatto ei tule siihen antennin ja lähetinmaston väliin. Eli sen verran alas että räystään alta radioaallot pääsevät suoraan siihen. Jos taas lähetinmasto on harjan suuntaisesti, niin sitten siinä ei ole mitään ongelmaa vaan antenni voi olla niin ylhäällä kiin sen saa järkevästi.

Jos paikka on oikein vaikea ja halutaan katsella televisiota yli sadan kilometrin päässä lähetysasemasta, niin sitten saa unohtaa vinttiasennukset ja alkaa rakentaa korkeaa antennimastoa johon stakataan kenties neljäkin identtistä antennia.
 
Tämä antenni on varmaan jo toimiva.


Tämä on toinen erinomainen:


Vahvistimeksi osta tämä malli:


Se kytketään mihin kohti tahansa antennin ja sähkökaapin väliin siihen antennikaapeliin. Mitä lähemmäs sen saa antennia asennettua, niin sitä parempi lopputulos signaalin osalta.

Jos et tarvi kuin kahteen paikkaan sisällä sen tv-antennisignaalin, niin sähkökaappiin laita tämä antennivahvistimen virtalähde. Siinä on suoraan kaksi lähtöä:


Jos talossa on useampia antennipistokkeita, niin ne voi samoilla tulilla haaroittaa tuon virtalähde-jakajan jälkeen useampaankin haaraan:



Päätevastus laittaa vain tyhjäksi jääviin lähtöihin.

Halutessasi myöhemmin tuohon mastovahvistimeen kytkeä FM-antennin sekä VHF antennin jos sattuu joskus taas tulemaan sille taajuudelle tv-kanavia tai vaikka DAB-radio.

F-liittimiä on olemassa niitä kierrettäviä malleja. Ne saa asennettua kun on pelkkä veitsi ja normaalit pihdit. Päälle vain sitten teippiä ja sen alle mielellään vielä vulkanoituvaa teippiä, niin saa suojaan sitä kosteudelta.

Ne erikoispihdeillä puristettavat F-liittimet on laadultaan ja liitoksen kestolta ylivoimaisia verrattuna noihin kierrettäviin. Tosin hintaakin tulee jos pitää erikseen pihdit hommata siihen sitä varten.

Tuossa vahvistimessa on säädettävä se vahvistus eli se kannattaa sitten ruuvimeisselillä säätää sellaiseksi, että signaalin taso on television signaalimittarissa hitusen alle 100 yksikköä sadasta. Liian suurella vahvistuksella se kuva voi alkaa pätkiä. Tuolla alle sadan tasolla ei pätki sen vuoksi.
Kysyjällä oli jo haaroittimet ja kaikki valmiina. Eli mitään muuta ei tarvitse sähkökaappiin kuin virtalähteen ja mieluiten vain yhdellä lähdöllä.
 
Kysyjällä oli jo haaroittimet ja kaikki valmiina. Eli mitään muuta ei tarvitse sähkökaappiin kuin virtalähteen ja mieluiten vain yhdellä lähdöllä.

Jos haaroittimet on valmiina, niin sitten riittää tällainen yhden vahvistimen virtalähde yhdellä lähdöllä.


Niissä kaksilähtöisissä virtalähteissä eri lähtöhaarojen välinen häiriöetäisyys on yleensä suurempi kuin noissa perushaaroituspalikoissa.

Tosin omakotitalossa sillä ei ole niin merkitystä. Jossain rivitalossa pitäisi huomioida enemmän sitäkin, ettei jonkun naapurin harakirikytkentäviritelmät antennikaapelissa omassa huoneistoissa pilaa muiden asukkaiden signaalia ja kuvaa niin herkästi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 295
Viestejä
4 534 272
Jäsenet
74 783
Uusin jäsen
subs

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom