Tulevan Snapdragon 8 Gen 4:n teknisiä tietoja vuoti nettiin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 043


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Qualcomm toi Oryon-ytimet Snapdragon X -alustan myötä tietokoneisiin. Tuoreen vuodon perusteella samoja prosessoriytimiä on luvassa myös mobiilipuolelle nopealla aikataululla.

Useiden vuotajien kanssa yhteistyötä tekevä Smartprix on julkaissut vuotaneen Qualcommin dokumentin, jossa kuvaillaan SM8750/SM8750P-järjestelmäpiirin teknisiä tietoja. SM8750 tulee yhtiön nimeämiskäytännön perusteella olemaan Snapdragon 8 Gen 4, ellei yhtiö sitten halua ydintyypin muuttuessa tehdä isompaa pesäeroa nykymallistoon. Järjestelmäpiirin julkaisun odotetaan tapahtuvan lokakuussa.

Valitettavasti dokumentti ei mene liian tarkkoihin yksityiskohtiin, eli esimerkiksi ydinten määrät jäävät vielä arvailujen varaan. Huhuissa on usein mainittu 2+6-ytimen konfiguraatio, mutta Oryonista ei tällä tietoa ole olemassa kuin yhdenlaisia ytimiä. Snapdragon 8 Gen 4:ssä tulee kuitenkin vuodon perusteella olemaan jo mainittu Oryon-prosessoriytimiä, 8-sarjan Adreno GPU, VPU ja DPU, 8-sarjan Spectra ISP ja 5G Release 17 -luokan 5G-modeemi. Muista yhteyksistä ovat vastuussa FastConnect 7900 -järjestelmä, joka tukee Wi-Fi 7:ää, Bluetooth 5.4:ää sekä Ultra Wideband -yhteyksiä.

Tärkeämpää ovat uudet tekoälypuolen uutuusominaisuudet. Järjestelmäpiirissä on uusi erillinen vähävirtainen tekoälyjärjestelmä omalla DSP:llä ja vähävirtaisella eNPU:lla, jolla pyöritetään aina päällä olevaa audiota, aina näkeviä kameroita ja muita sensoreita sekä muuta dataa mitä Qualcomm Sensing Hub sille keksii syöttää. Ääntä prosessoidaan Qualcomm Aqstic Audio Technologiesin WCD9395:llä, joka lupaa hoitaa äänenprosessoinnin erittäin vähävirtaisesti ja tarjota samalla kovimmillekin harrastajille kelpaavaa äänentoistoa.

Hexagon Tensor Processor -tekoälykiihdytin tukee Hexagon Vector eXtensions- ja Hexagon Matrix eXtensions -laajennoksia, mutta sen ominaisuuksista ei kuiskita sen enempää. Qualcomm Secure Processing Unit lupaa varmistaa järjestelmän turvallisuuden tiukempiakin toimia vaativissa tilanteissa.

Lähde: Smartprix

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
250 523
Viestejä
4 362 466
Jäsenet
72 649
Uusin jäsen
soupy

Hinta.fi

Ylös Bottom