Kokeilepas tuota: f.luxEn tiedä mutta jos keksit millä saa läppärin vielä himmeämmäksi niin olisin kiinnostunut myös. (Vaimo valittaa toisinaan kun dataan sängyssä ja liikaa kirkkaita valoja)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kokeilepas tuota: f.luxEn tiedä mutta jos keksit millä saa läppärin vielä himmeämmäksi niin olisin kiinnostunut myös. (Vaimo valittaa toisinaan kun dataan sängyssä ja liikaa kirkkaita valoja)
CloneZillankin käyttö on oikeastaan pelkän enterin ja yksittäisen välilyönnin (levyvalinnan kohdalla) hakkaamista.Rescuezilla Easy disk cloning and imaging | Rescuezilla (Clonezilla GUI)
Tämä on mainio levykuvien tekoon ja kloonaamisen. Käytännössä helpompi versio clonezillasta graafisella käyttöliittymällä.
Pika etsinnän perusteella jäi olo että osa ominaisuuksista edellyttää Corsairin rautaa, koneessa, jäi vähän epäselväki, avaako se kaikki muihinkin asemiin.Mä olen käyttänyt Corsair SSD Toolbox sovellusta ja siitä ei kloonaaminen mene enää helpommaksi.
^Bandizip on myös ollut hyvä Windowsin puolella. Useampi vuosi menty sillä. Löytyi joskus patchmypc-nimisen "ohjelmahallintakikkareen" kautta. Download Bandizip · Free zip, 7z, unzip, unrar Archiver · Fast and easy
Jos kuvat ovat siis samoja, eikä käännetty, eli tarkistussumma on sama niin paras kaikista testatuista on CloneSpy:Vinkkejä mielellään ilmaisesta softasta, jolla siistiä tuhansien tiedostojen kuvakirjastoa (useissa eri hakemistoissa) ja poistaa dublikaatteja fiksummin kuin pelkästään nimien perusteella? Voi olla kysytty jo aiemminkin, mutta ei osunut silmiin.
Kiitos, pitääpä tutustua. Kuvat ovat kamerasta siirrettynä omissa päivämääräkohtaisissa hakemistoissaan, mutta jonkun sekoilun seurauksena siellä näytti olevan aika paljon myös duplikaatteja siellä täällä ja niitä ensisijaisesti tässä metsästän. Bonusta olisi vielä jos löytyisi joku softa, jolla luokitella kuvia jotenkin järkevästi. En tosin tiedä vielä itsekään, että miten niitä edes haluaisin luokitella.Jos kuvat ovat siis samoja, eikä käännetty, eli tarkistussumma on sama niin paras kaikista testatuista on CloneSpy:
CloneSpy – The free duplicate search tool
clonespy.com
Tuolla saa katsottua vain yhdestä paikkaa, verrata pool1 vs pool2, tai laskea hakemiston tiedostoille tarkistussummat (crc) ja verrata hakemistoa siihen.
Tuon kanssa itse järjestänyt ja siivonnut isojakin datakokonaisuuksia.
Juuri kameroiden SD-korttien yms dumppien jälkeen käyttänyt CloneSpy:tä duplikaatien poistoon. Joskus laittanut eri hakemistoon, joskus joku muu tyhjentänyt kortin, jne..Kiitos, pitääpä tutustua. Kuvat ovat kamerasta siirrettynä omissa päivämääräkohtaisissa hakemistoissaan, mutta jonkun sekoilun seurauksena siellä näytti olevan aika paljon myös duplikaatteja siellä täällä ja niitä ensisijaisesti tässä metsästän. Bonusta olisi vielä jos löytyisi joku softa, jolla luokitella kuvia jotenkin järkevästi. En tosin tiedä vielä itsekään, että miten niitä edes haluaisin luokitella.
Jotenkin vastenmielistä hommaa koko valokuvien käpistely, eikä siis kiinnostaisi pätkääkään säätää niiden kanssa, mutta pakko tehdä jotain, että noista on koskaan mitään hyötyä.
Vinkkejä mielellään ilmaisesta softasta, jolla siistiä tuhansien tiedostojen kuvakirjastoa (useissa eri hakemistoissa) ja poistaa dublikaatteja fiksummin kuin pelkästään nimien perusteella? Voi olla kysytty jo aiemminkin, mutta ei osunut silmiin.
DupeguruVinkkejä mielellään ilmaisesta softasta, jolla siistiä tuhansien tiedostojen kuvakirjastoa (useissa eri hakemistoissa) ja poistaa dublikaatteja fiksummin kuin pelkästään nimien perusteella? Voi olla kysytty jo aiemminkin, mutta ei osunut silmiin.
GitHub - jbruchon/jdupes: A powerful duplicate file finder and an enhanced fork of 'fdupes'. Linuxilla olen käyttänyt fdupesia ja tämä on sen forkki ja pitäisi olla monta kertaa nopeampi ja releasesin alta löytyy binäärit Windowsille. Komentorivisofta jos se voi haitata.Vinkkejä mielellään ilmaisesta softasta, jolla siistiä tuhansien tiedostojen kuvakirjastoa (useissa eri hakemistoissa) ja poistaa dublikaatteja fiksummin kuin pelkästään nimien perusteella? Voi olla kysytty jo aiemminkin, mutta ei osunut silmiin.
Komentorivipohjaisuus ei haittaa, mutta graafisissa on omat etunsa mm. kuvien visuaalisen vertailun osalta. Kiitos joka tapauksessa tästä ja edellisistä vinkeistä, eiköhän näillä saa homman hoidettua.GitHub - jbruchon/jdupes: A powerful duplicate file finder and an enhanced fork of 'fdupes'. Linuxilla olen käyttänyt fdupesia ja tämä on sen forkki ja pitäisi olla monta kertaa nopeampi ja releasesin alta löytyy binäärit Windowsille. Komentorivisofta jos se voi haitata.
Tarkennatko vielä mitä tarkoitat näytön valitsemisella? Meinaatko, että sovellus jos siirtyy jollekkin näytölle, niin sen ääniulostulo muuttuisi toiseksi? Ainakaan tälläisestä ominaisuudesta en ole kuulut. Sen tiedän, että on sovelluksia joilla voi oletusäänilähdettä vaihtaa, esim. aktiivisen sovelluksen tai pikanapin kanssa.Onko sellaista ohjelmaa olemassa, joka osaisi vaihtaa äänilähteen valitun näytön mukaan? Tuossa kun aina joutuu vielä erikseen menemään mikseristä vaihtamaan sen, kun vaihtaa monitoria.
Esimerkiksi pöytäkoneeni käyttö tapahtuu kuulokkeiden äänilähteen kanssa, ja television joka siinä kiinni, Realtek Audiolla. Paljon noiden välillä liikkuvana äänilähteen vaihto automaattisesti monitorin mukaan, olisi mukavan kätevä.
Winkey ja P käytössä, eli siirryn sen avulla näyttöjen välillä. Muut näytöt sammuu kun valittu päällä. Television kanssa eri äänilinja kuin työpöydällä, jossa on kuulokkeet. Eli tosiaan pitää aina erikseen vaihtaa mikseristä.Tarkennatko vielä mitä tarkoitat näytön valitsemisella? Meinaatko, että sovellus jos siirtyy jollekkin näytölle, niin sen ääniulostulo muuttuisi toiseksi? Ainakaan tälläisestä ominaisuudesta en ole kuulut. Sen tiedän, että on sovelluksia joilla voi oletusäänilähdettä vaihtaa, esim. aktiivisen sovelluksen tai pikanapin kanssa.
Tässä esimerkiksi yksi. Joku toinenkin vastaava oli, mutta en enää muista sen nimeä. Mutta googlettamalla löytää kun jaksaa tovin kaivaa.
SoundSwitch: Control your audio output
SoundSwitch is a free open-source application for Windows that let you switch your default playback devices and/or recording devices using simple hotkeys.soundswitch.aaflalo.me
Winkey ja P käytössä, eli siirryn sen avulla näyttöjen välillä. Muut näytöt sammuu kun valittu päällä. Television kanssa eri äänilinja kuin työpöydällä, jossa on kuulokkeet. Eli tosiaan pitää aina erikseen vaihtaa mikseristä.
No arvelinkin ettei sellaista ehkä ole, softan pitäisi jotenkin viitata Mikserille mitä näyttöä käytetään.
Olisiko vinkkiä hyvästä ns. kirjan kirjoitus ohjelmasta windowsille ? Pitäisi saada kuitenkin useampi erillinen tiedosto tai jopa kansio ohjelman sisälle, aivan kuten osx notesissa on.
Mutta en haluaisi mitään pilvisynkronointia vaan pelkästään lokaalitallennuksen, ei siis mitään web-ohjelmaa. Google keep / evernote / libreoffice / notepad++ eivät täytä tässä vaatimuksia. Käyttöliittymä pitäisi olla simppeli, mutta mieluiten niin että taustavärin /teeman saa vaihdettua tummapohjaiseksi.
Miten tuo Visual Studio code ja siihen lisäosa VS Code for Writers?Olisiko vinkkiä hyvästä ns. kirjan kirjoitus ohjelmasta windowsille ? Pitäisi saada kuitenkin useampi erillinen tiedosto tai jopa kansio ohjelman sisälle, aivan kuten osx notesissa on.
Mutta en haluaisi mitään pilvisynkronointia vaan pelkästään lokaalitallennuksen, ei siis mitään web-ohjelmaa. Google keep / evernote / libreoffice / notepad++ eivät täytä tässä vaatimuksia. Käyttöliittymä pitäisi olla simppeli, mutta mieluiten niin että taustavärin /teeman saa vaihdettua tummapohjaiseksi.
Tämä vaikuttaa hyvältä... erittäin hyvältä. Kiitos!Miten tuo Visual Studio code ja siihen lisäosa VS Code for Writers?
Soundswitch osoittautui käteväksi, ei toki automaattisesti vaihda äänilähdettä näytön mukaan mutta laitoin pikanäppäimen siihen jolla vaihtaa kahden välillä yhdellä napauksella. Ja itseasiassa löysin tästä mukavan hyödyn, pelikierrosten välissä saatan lepuuttaa kuulokkeita pois korvilta ja sen aikaa voin kuunnella isoilla kaiuttimilla näppärästi, Ctrl ja F12:sta pikana vaihdellen.Tarkennatko vielä mitä tarkoitat näytön valitsemisella? Meinaatko, että sovellus jos siirtyy jollekkin näytölle, niin sen ääniulostulo muuttuisi toiseksi? Ainakaan tälläisestä ominaisuudesta en ole kuulut. Sen tiedän, että on sovelluksia joilla voi oletusäänilähdettä vaihtaa, esim. aktiivisen sovelluksen tai pikanapin kanssa.
Tässä esimerkiksi yksi. Joku toinenkin vastaava oli, mutta en enää muista sen nimeä. Mutta googlettamalla löytää kun jaksaa tovin kaivaa.
SoundSwitch: Control your audio output
SoundSwitch is a free open-source application for Windows that let you switch your default playback devices and/or recording devices using simple hotkeys.soundswitch.aaflalo.me
Nirsoft työkaluja löytyy monenlaisia, kannattaa tutustua...Onko kokemuksia jostain softasta windowsille millä saisi lähetettyä wake-on-lan paketteja kätevästi?
Jos haluaa kuulokkeilleen hakea parhaan ja balansoidun äänen, tässä hyvä tapa. Itse juuri asentelin nämä, koska Corsairin Icue:n Eq:n särkyminen Win22H1 päivityksessä pakotti etsimään vaihtoehtoa.
Eli kyseessä on open source- eq, jolla voi korvata kuulokkeiden omien softien vastaavat. Samalla saa huomattavasti muokattavuutta, pienemmässä koossa. Halutessaan APO:on voi hakea Jaakko Pasasen
sivulta omia kuulokkeitaan vastaavan ihanteellisen eq-käppyrän:
EQ: Equalizer APO download | SourceForge.net
3711 testattua ja suositeltua EQ- asetusta: AutoEq/results at master · jaakkopasanen/AutoEq · GitHub
Laitan spoilereihin videon, jossa tuon EQ:n asentaminen sekä masteroidun kuulokeasetuksen syöttö, erittäin helppo ohje.
Videon lopussa olevan warzoneen liittyvän ohjeen voi sivuuttaa jos sitä ei tarvitse.
Toimisko Google driven skannaus?Onko kellään kokemusta hyvistä OCR ohjelmista? Pitäisi skannattuja sivuja saada muutettua joko wordin .docx tai .pdf tiedostoksi jossa teksti on tekstinä, ei kuvana.
Mitenkän tuota käytetään? Lähtemateriaali on sivut skannattuna .jpg ja .pdf (kuva) tiedostoiksi. Määrä on paljon joten sarjatyö pitäisi onnistua.Toimisko Google driven skannaus?
Adobe Acrobatilla onnistuu aika hyvin. Tietenkin jos ei ole käytössä eikä saa käyttää sellaisen koneessa jossa on, niin kallishan tuo on pelkästään tuohon hankkia. En nyt muista saiko Acrobatia esim. kuukaudeksi käyttöön. Adoben sivuilta selvinnee.Mitenkän tuota käytetään? Lähtemateriaali on sivut skannattuna .jpg ja .pdf (kuva) tiedostoiksi. Määrä on paljon joten sarjatyö pitäisi onnistua.
Tesseract on mainio (ilmainen ja open source). Jos ei CLI tunkkaus kiinnosta, niin löytyy useita GUI vaihtoehtoja.Onko kellään kokemusta hyvistä OCR ohjelmista? Pitäisi skannattuja sivuja saada muutettua joko wordin .docx tai .pdf tiedostoksi jossa teksti on tekstinä, ei kuvana.
Conky on kätevä työkalu saada näkymään työpöydällä kaikenlaista tietoa, vaatii tietenkin konffaamista jos haluaa oman näköisensä, mutta tuohon on myös valmiita theme tarjolla...Linuxille mitään hyvää GUI-kilkettä, jolla seurata memory / CPU kuormitusta ja lämpötiloja? CLI:lle on monta, mutta olisi hyvä saada jonkinlaisen widgetin muodossa.
Conky on kätevä työkalu saada näkymään työpöydällä kaikenlaista tietoa, vaatii tietenkin konffaamista jos haluaa oman näköisensä, mutta tuohon on myös valmiita theme tarjolla...
Muitakin työkaluja on, vähän riippuen työpöydästä/jakelusta, joita et maininnut tarkemmin.
Tuo Rescribe ei ainakaan oikein tuntunut toimivan. Ainakaan GUIssa ei ollut juuri mitään asetuksia ja lopputuloksena tuo latoo aina kaikki avatun kansion tiedostot yhdeksi pitkäksi .PDF tiedostoksi. Jostain syystä vielä kääntäen sivun vaakaan ja täten tekstin rivitys on jotenkin vinksinvonksin.Tesseract on mainio (ilmainen ja open source). Jos ei CLI tunkkaus kiinnosta, niin löytyy useita GUI vaihtoehtoja.
Esim:
Rescribe desktop tool for OCR
rescribe.xyz
Ja sit listaus muista:
Mikäs olis Windows:lle tän hetken paras videon pyöritys ohjelma siis katsomiseen kevyt nopea ei mikään videoeditorihelvetti?
Mikäs olis Windows:lle tän hetken paras videon pyöritys ohjelma siis katsomiseen kevyt nopea ei mikään videoeditorihelvetti?