Ratkaistu TUF 4070 Ti Super hotspot lämpötila

Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
126
Havaitsin jokin aika sitten hotspotin kohoavan huolestuttavan korkealle sen yhteydessä, kun aloin säätää koneen tuuletinnopeuksia optimaalisemmalle tasolle. Ongelmaan ei tullut merkittävää muutosta tuuletinsäädöillä eikä Lian Li O11D Minin aukaisemisella kokonaan tehden siitä lähes avoimen testipenkin.

Gpu/muistien lämmöt on yleensä n. 70-75 astetta rasituksessa ja hotspot pyörii 100-110 asteen välillä. Rasitustesteinä olen kokeillut mm. OCCT standard 8 shader complexity ja Metro Exodus Enhanced benchmark maksimiasetuksilla 1440p/4k. Ongelmasta tekee vielä ärsyttävämmän se seikka, että ajoittain ainakin toinen tuuletinohjain(en tarkistanut mikä/mitkä tuulettimista) menee täysille kierroksille muutamaksi sekunniksi ohittaen tuuletinsäädöt.

Selvitin ongelmaa RMA-pyynnön kautta hyvin pitkästi ja monessa viestissä Jimmsille vedoten siihen, ettei tuote toimi normaalisti verrattuna arvosteluyksilöihin ja lainaamaani samanmalliseen korttiin. Tänä aamuna tuli tuloksia ja hotspot oli pahimmillaan "vain" 99 ja eivät havainneet ongelmaa OCCT:n tai Furmarkin avulla. He eivät kertoneet tarkemmin ohjelmien säädöistä. Vain 20 minuuttia viestin lähettämisen jälkeen sainkin jo ennakkoilmoituksen paketista ja pystyin arvaamaan, että pitkän lisäselvityksen sisäistäminen ja varsinkin lisätestaus oli jäänyt suorittamatta osittain tai kokonaan.

En ole varma mikä tekijä lämpöä nostattaa, koska mainitsemani testiajo OCCT:lla kotioloissa ei nosta kellotaajuutta juurikaan 2000 MHz yli ilmeisesti tarkoituksellisesti, mutta käyttöaste ja lämmöt ovat silti tapissa. Myös mainitsemani Metron benchmark nostaa lämpöjä ajoittain huolestuttavalle tasolle, mutta olisi toki vian osoittamiseksi ollut hyvä löytää parempi vielä testaustapa. Liitteenä yhdestä monista OCCT ajoista, jossa keskiarvot HwInfo64:ssa pielessä, koska en ole resetoinut tietoja ja Afterburnerin limitit väärin.

Mielestäni Jimmsin suhtautuminen helmikuussa ostetun kortin toimintaan on ala-arvoista ja vähättelevää huomioiden sen miten oletettu huono kontakti jäähdytyselementin kanssa johtuen huonosti levittyneestä lämpötahnasta meneee vain pahempaan suuntaan, kun tahna kuivuu entisestään.image (1).png
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
126
Tilanne ratkesi viimeinkin ja hain tänään postista takuuvaihtona annetun näytönohjaimen. Päätin vielä päivittää tärkeimmät seikat tänne, jos kukaan muu sattuu havaitsemaan vastaavaa ongelmaa ja epäröi takuuvaihdon kanssa. Tosin tämä vaati sinnikkyyttä ja olisin vaihtanut ennemmin itse tahnat ja/tai padit siihen, mutta mahdollinen takuunraukeaminen ei kiinnostanut näin uuden tuotteen kanssa.

Viimeisimmän viestin jälkeen otin yhteyttä Asusin tekniseen tukeen, josta annettiin varovainen puolto, ettei näyttis kuulosta täysin normaalilta lämpötilan osalta. Kuluttajaneuvontaan laittamaani viestiin tuli vastauksena jotain aavistuksen geneerisempää, mutta siinäkin todettiin sama asia eli
Tuotteen myynyt liike vastaa siitä että tuote vastaa ominaisuuksiltaan sitä mitä on myyty ja markkinoitu. Mikäli tuote ei toimi tai siinä on virhe, tulee reklamoida vaatimuksineen myyjäliikkelle.
...
Oleellista on se, että toimiiko laite niin kuin syytä odottaa samankalaiselta tuotteelta.
ELI kirjallinen reklamaatio myyjäliikkeelle selvityksineen ja vaatimuksineen. Teillä on oikeus vaatia virheetöntä toimivaa laitetta tilalle tai ellei onnistu niin vaatia kaupanpurkua.
Vastasin Jimmsin aiempaan RMA-tapaukseen ja liitin mukaan yllä mainitut keskustelut. He suostuivat ottamaan näytönohjaimen uudelleen tutkittavaksi ja olivat omin päin suorittaneet taas pitkäkestoisen testin jollain parametreilla OCCT:n ja Furmarkin avulla eikä vikaa taaskaan havaittu heidän toimesta. Listasin taas tarkkoja tapoja tuoda vika esille ja useita eri vaihtoehtoja. Radiohiljaisuuden päätyttyä he ilmoittivat asian ratkenneen edukseni ja lähettivät uuden näyttiksen.
 
Liittynyt
08.07.2018
Viestejä
235
Hyvättä asia ratkesi.
Ihan mielenkiinnosta kysyisin mitkä lämmöt on tällä vaihtolaitteella samoilla testeillä?
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
126
Lyhyellä OCCT:n erilaisten GPU-testien rullailulla näytti korkeimmillaan GPU:lle n. 70 ja hotspotille n. 80 astetta. Muistien lämpötila ei kohonnut juurikaan ja taisi pysytellä n. 65 asteessa.

Mikä parasta, sain laskettua rasituksen aikaisen tuuletinnopeuden curvella aiemmasta +2400 RPM:stä 1500 RPM:än vaikuttamatta lämpötiloihin merkittävästi.

Ajattelin "sisäänajaa" näyttistä muutaman päivän ja seurailen vielä tilannetta. Saatan myös käydä editoimassa tarkemmat luvut tähän ketjuun, mutta jo nyt eron voi todeta olevan kuin yöllä ja päivällä.

Edit: Testasin OCCT:n Standard-testillä 8 shader complexitylla, kuten aiemminkin ja 15 minuutin testailun myötä keskiarvoksi tuli seuraavaa: GPU: 71C, muistit: 68C, hotspot 87C ja fanit 1800 RPM. Huippulämpötila oli hotspotin kanssa 2 astetta keskiarvosta. En ymmärrä miksi kaikki lämpötilat onkin yhtäkkiä 5 astetta enemmän kuin eilisen lyhyen testailun perusteella. Kokeilin säätää näyttiksen tuulettimia manuaalisesti ja sillä oli n. 4 asteen vaikutus, kun nopeus nousi 1800:sta 2250 RPM. Joka tapauksessa tilanne on jo tosi hyvä ja lämmöt paljon maltillisemmalla tasolla eikä lämpötilojen erotus ole kaukana netistä löytämästäni n. 15 asteen suosituksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 351
Viestejä
4 280 914
Jäsenet
71 656
Uusin jäsen
Rokirambo

Hinta.fi

Ylös Bottom