Trendforce listasi ensimmäisen vuosineljänneksen kymmenen suurinta tehtaatonta puolijohdevalmistajaa

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 187
Tehtaattomilla mikropiirivalmistajilla on ollut hyvä vuosi. Ilman tuotantotehtaan omistamisen aiheuttamaa taakkaa, nämä yritykset ovat vapaasti voineet lähettää mallejaan valmistusyrityksille, kuten taiwanilaiselle TSMC:lle, joka tekee kovasti töitä valmistaakseen fyysiset piisirutuotteet. Trendforce on julkaissut vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin yhteenvedon suurimpien tehtaattomien valmistajien liikevaihdoista, ja tulokset näyttävät hyviltä. Qualcomm on listaykkönen selvällä erolla, mutta AMD ja Marvell tekivät suurimman parannuksen vuoden takaiseen nähden.

Kaiken kaikkiaan 10 suurinta yritystä takoivat yhteensä 39,43 miljardin dollarin liikevaihdon pelkästään ensimmäisen kvartaalin aikana. Se tarkoittaa muhevaa 44 prosentin kasvua vuoden takaiseen nähden. Qualcomm on tässä tilanteessa iso pelaaja, lähes neljännes äsken mainitusta on sen tuottamaa. Sen liikevaihto ensimmäisen kvartaalin aikana oli hulppeat 9,55 miljardia dollaria, joka on 55 prosentin parannus sen vuoden takaisiin lukemiin nähden. Trendforce sanoo, että tämä on sen mobiililaite-, esineiden internet- ja ajoneuvo-osastojen aikaansaannosta. Myös Nvidialla oli erinomainen vuosi: grafiikkapiirien käyttö konesaleissa on lisääntynyt huomattavasti ja se näkyy. Alkuperäinen raportti toteaa, että Nvidian konesaliliiketoiminta on nyt niin vahvoilla, että se on ohittanut kuluttajapelaamiseen liittyvän liikevaihdon ensimmäistä kertaa.Varsinkin AMD on noussut listan suuruusjärjestyksessä ensimmäisestä kvartaalista lukien. Se pitää nyt hallussaan nelossijaa, syrjäyttäen MediaTekin. Asiassa AMD:tä auttaa Xilinx-kaupat, jotka lyötiin lukkoon helmikuussa 2022. Kuitenkin, raportti toteaa, että kaupoista riippumatta AMD takoo nyt ennätyskvartaalilukemia. AMD:n kasvu vuoden takaiseen on hurjat 71 prosenttia. Yritysliiketoiminta, semi-custom-puoli ja sulautetut järjestelmät ovat pönkittäneet AMD:n asemaa.

Trendforce sanoo, että ensimmäisen kvartaalin ruusuisista lukemista huolimatta toinen kvartaali on perinteisesti hiljaisempi. Sen lisäksi, että historialliset trendit ennustavat verkkaista neljännestä, on olemassa myös muita tekijöitä torppaamassa nousujohteisuutta. Niitä ovat nouseva inflaatio, sota Ukrainassa, COVID-19-rajoitukset ja kuluttajien epävarmuus taloutta kohtaan. Viimeisin mittaus kuluttajien näkemyksistä oli alhaisimmalla tasolla koskaan vuodesta 1952 eteenpäin katsottuna. Myös nykyinen tilanne polttoainehinnoittelun suhteen vaikuttaa asiaan.

Lienee paikallaan ottaa huomioon, että Trendforcen kasaama lista näyttäisi koskevan vain sellaisia tehtaattomia mikropiiriyrityksiä, jotka myyvät tuotteitaan toisille yrityksille. Muuten Apple olisi melko korkealla listassa.

Lähde: ExtremeTech
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
17 147
Kattelin, että mihin se Dialog meni, mutta Renesas:illa on nähtävästi omaa valmistusta, niin poistui vaan listoilta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
174 597
Viestejä
3 219 368
Jäsenet
58 472
Uusin jäsen
Jale

Hinta.fi

Ylös Bottom