TP-link takkuilu uudessa asunnossa

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Hei, kävin ihmettelemässä kaverin uuden (vm.2014) asunnon nettiä ja siellä on hiukan ongelmia saada vanhahkoa(n.2017) TP-link Archer VR300 AC1200-modeemireititintä toimimaan. Uuteen kämppään tulee siis eteisen kotijakamokaappiin CAT-kaapelilla netti Telialta, ja ajatus oli laittaa Jakamo1-portista kaapeli purkin LAN3/WAN-porttiin, ja jakaa purkin toisesta LAN-portista kaapelilla jakamon huoneeseen menevään porttiin. Näin pitkälle ei kuitenkaan päästy.

TP-link useista resetoinneista huolimatta ilmoittaa läppäri kaapelilla kytkettynä diagnostiikkasivullaan, ettei mitään nettikaapelia ole häneen fyysisesti kytketty. Satuinpa siinä samalla ottamaan puhelimella purkin wifiin kiinni, ja yllätyksekseni netti sen kautta toimi(varmistin, että mobiilidata oli pois), samalla kun sen diagnostiikkasivu sanoi, ettei mitään kaapelia ole kiinni, ja netti on täten pois päältä. Onko jollakin TP-link sekoillut tähän malliin? Haettiinpa tähän lainaksi Telia X2-reititinkin, ja sillä yhteys sentään pelaa kuin junan vessa, täytynee kehitellä vastaava tilalle.

Tuli lähinnä mieleen, että sekoittaakohan tässä nyt tuo modeemipuoli jotenkin laitteen pakkaa, tarvitseekohan jonkin pelkän reitittimen tuonne tilalle..?
 
Viimeksi muokattu:
Kovasti tuolta näytti, ja ilmeisesti tuota wireless router modea olisi pitänyt koittaa päällä, muistelen, että täppä olisi ollut dsl-puolella. Jotenkin vaan hämäsi tuo, että liikenne tavallaan pääsi langattomana läpi, vaikka sivu näytti disconnectia.
Jos laite on konffanut sen wan portin lan portiksi, voi tuurilla verkkoon kytkeytyvä laite saadakin ip:n operaattorin dhcp:ltä, jolloin siinä laitteessa netti toimii.

En tunne tup tp linkiä, mutta josko se on niin urpo että se pitää käsin conffata ethernet wania käyttämään?
 
Jotenkin vaan hämäsi tuo, että liikenne tavallaan pääsi langattomana läpi, vaikka sivu näytti disconnectia
Varmaan se on sillannut DSL-tilassa wifi-liikenteen LAN-portin kautta ISP:n nousuun, jolloin ei ole ollut palomuuria eikä reititystä pelissä. Ja disconnectia siinä mielessä että DSL-puhelinpiuhan portti kylmänä

En tunne tup tp linkiä, mutta josko se on niin urpo että se pitää käsin conffata ethernet wania käyttämään?
Joo ei se näköjään osaa lukea käyttäjän ajatuksia
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjut
253 991
Viestejä
4 417 965
Jäsenet
73 259
Uusin jäsen
Duane

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom