Tokion olympialaiset 2021

Kuinka moni vielä muistaa tavoitteen jonka mukaan Suomen piti olla Pohjoismaiden paras urheilumaa 2020? Ihan ei tainnut toteutua vaan näissäkin kisoissa taidettiin kilpailla lähinnä Viron kanssa mitalimäärässä, joskin Virollakin se toinen näyttäisi taulukon mukaan olevan kultainen. :rofl:
 
Etelätalo kahdeksas. Hyvä viimeinen heitto ja täytyy kyllä ihmetellä mistä tuo kaveri kaivaa nuo kesän parhaat näihin isoihin kisoihin. Harmittavasti vaan aina puuttuu se metri tai pari. Pudotti muuten Vetterin kolmelta viimeiseltä. Ei olisi heti uskonut ennen Olympialaisia.
Etelätalolla menestys ei jää ainakaan pääkopasta kiinni. Olympialaisissa kauden parhaat heitot ja finaalissa omaan tasoon nähden kovat 83 metriset tiukoissa paikoissa. Ensin kolmannella kierroksella, kun oli jäämässä ulos viimeisiltä heittokierroksilta ja lopuksi vielä viimeisellä heitolla. Harmi, ettei sitä 85,5m piikkiheittoa tullut mitaliin. Kova suoritus joka tapauksessa.
 
Oma eilinen veikkaukseni oli lopulta aika hyvä, Vetterin romahduksen syvyyttä en tosin osannut arvata, enkä Veselyn mitalia. Etelätalolta OK suoritus.

Kisat menivät suomalaisilta odotuksiin nähden aika hyvin, vaikka joukkue joutuukin palaamaan kullitta kotimaahan ;)
 
Jotta Etelätalo ois huippuheittäjä,ennätyksen tulisi parantua sinne 87m ym..paikkeille
 
Nyt kun kisat on taputeltu suomalaisten osalta, niin laitetaan omia ajatuksia mitalisteista ja pistesijan saavuttaneista. Yhteensä siis tuli kaksi pronssia ja kuusi pistesijaa. Enemmän tuli onnistumisia kuin epäonnistumisia eli siinä mielessä hyvät kisat Suomelta.

Matti Mattsson, 200m rintauinti: Pronssia (10)
Täydellinen onnistuminen olympiafinaalissa omalla ennätyksellä. Enempää urheilijalta ei voi oikein vaatia. Hopea ei jäänyt kauas mutta toisaalta 4. sija oli vielä lähempänä. Ehdottomasti voitettu mitali!

Mira Potkonen, nyrkkeily 60kg: Pronssia (10-)
Kantoi Suomen joukkueen mitalitoiveet hienosti. Ei esittänyt ihan parastaan välierässä mutta terävinkään vire ei olisi välttämättä vienyt finaaliin. Kaksi mitalia peräkkäisissä olympiakisoissa on uskomaton saavutus.

Eetu Kallioinen, skeet ammunta: 4. sija (9½)
Nousi puskista taistelemaan mitalista, vaikka taskussa olikin tuore EM-pronssi. Hieman ailahteleva urheilija esitti parastaan olympialaisissa mutta kaksi harmittavaa virhettä pudotti mitaleilta. Tästä kaverista kuitenkin kuullaan vielä.

Arvi Savolainen, kr. room. paini 97kg: 5. sija (9)
Taisteli tiensä mitaliotteluun muttei kyennyt vielä kääntämään ottelua voitoksi. Ensimmäinen erä meni täysin käsikirjoituksen mukaan mutta toisessa erässä vastustaja pääsi yllättämään. Loppua kohden ei ollut enää paukkuja ja vastustaja napsi helppoja pisteitä. Nuori painija vaatii vielä vähän lisää kovuutta.

Tuula Tenkanen, laser radial purjehdus: 5. sija (9-)
Toisti edellisten olympialaisten suorituksen 5. sijallaan. Kaksi starttia meni penkin alle, kun varaa olisi ollut vain yhteen hutiin. Mitali oli koko ajan käden ulottuvilla. Hieno päätös pitkälle uralla kuitenkin.

Wilma Murto, seiväshyppy: 5. sija (8)
Tasoon nähden hieno onnistuminen karsinnassa ja finaalissa. 5. sija tuli hieman tuurilla, kun kisajärjestäjät asettivat erikoiset korotukset. Murto käytti tilaisuutensa hienosti mutta tulos olisi maistunut makeammalta 470 ylityksellä, vaikka sijoitus ei olisikaan muuttunut.

Topi Raitanen, 3000m esteet: 8. sija (8½)
Paras eurooppalainen olympiafinaalissa, niin täytyy olla tyytyväinen. Kuten Raitanen itsekin sanoi "hyvä suoritus ei näissä kisoissa riitä" mutta EM-kisoissa onkin sitten ihan eri odotukset.

Lassi Etelätalo, keihäänheitto: 8. sija (8+)
Venyi jälleen parhaimpaansa arvokisoissa. Finaalissa kaksi 83 metrin heittoa kovimmissa paikoissa. Ensin kolmannella kierroksella, kun Etelätalo oli putoamassa jatkokierroksilta, ja lopuksi viimeisellä heitolla. Arvokisamitali vaatisi piikkiheittoa uudella ennätyksellä. Kaukana se ei ole, sillä tänäänkin olisi riittänyt puolen metrin ennätysparannus. Ensi vuonna taas uusi yritys EM- ja MM-kisoissa.
 
Itse nostaisin Wilman arvosanan 8,5:een ja lisäisin Sara Kuiviston samoilla pisteillä. Sijoitus ei ollut yhtä hyvä kuin Wilmalla ja Topilla, mutta neljä Suomen ennätystä on todella kova juttu Tokion radan mahdollisesti tuomasta edusta huolimatta. Mutta nämä nyt ovat pieniä hienosäätöjä. Ja näissä kisoissa alakanttiin suoriutuneissakin on hyvin potentiaalia jatkoa varten.
 
Onko tai mitä muita lajeja olympialaisissa on kuin Jalkapallo (miesten?) ja Nyrkkeily, missä ei parhaat ole mukana?
 
Onko tai mitä muita lajeja olympialaisissa on kuin Jalkapallo (miesten?) ja Nyrkkeily, missä ei parhaat ole mukana?
Iso osa yleisurheilulajeista maakohtaisen osallistujarajoituksen vuoksi. Esimerkiksi naisten 100 metrin Top 20:ssa näyttää olevan kuusi jamaikalaista ja 8 jenkkiä. Ja Yhdysvaltojen karsintajärjestelmän johdosta yksi huonosti ajoittunut sairastaminen voi viedä edustuspaikan, vaikka olisi muuten maailman ykkönen. Mutta ymmärsin kyllä ettet tarkoittanut tätä :)
 
Itse nostaisin Wilman arvosanan 8,5:een ja lisäisin Sara Kuiviston samoilla pisteillä. Sijoitus ei ollut yhtä hyvä kuin Wilmalla ja Topilla, mutta neljä Suomen ennätystä on todella kova juttu Tokion radan mahdollisesti tuomasta edusta huolimatta. Mutta nämä nyt ovat pieniä hienosäätöjä. Ja näissä kisoissa alakanttiin suoriutuneissakin on hyvin potentiaalia jatkoa varten.
Suomen joukkueesta löytyy tosiaan muitakin onnistujia kuin edellä mainitut mutta kävin edellisessä viestissä läpi vain pistesijalle yltäneet. Murto olisi saanut minulta vähintään kiitettävän (9) 470 ylityksellä, vaikka sijoitus olisikin ollut sama. Kasia parempaa en nyt antanut, kun kauden aikana menty kolme kertaa päälle 460. Ennätyskin kuitenkin 471 hallissa.

Kuivisto ja Partanen ovat mainitsemisen arvoisia onnistuja, vaikka pistesijaa ei tullutkaan. Partasen kohdalla nostan hattua, että riskillä lähdettiin mitalivauhtiin mukaan. Pistesija olisi saattanut tulla optimaalisemmalla vauhdinjaolla mutta loppupeleissä ei ole väliä onko sijalla 8 vai 9.

Iso osa yleisurheilulajeista maakohtaisen osallistujarajoituksen vuoksi. Esimerkiksi naisten 100 metrin Top 20:ssa näyttää olevan kuusi jamaikalaista ja 8 jenkkiä. Ja Yhdysvaltojen karsintajärjestelmän johdosta yksi huonosti ajoittunut sairastaminen voi viedä edustuspaikan, vaikka olisi muuten maailman ykkönen. Mutta ymmärsin kyllä ettet tarkoittanut tätä :)
Kamppailulajeissa kuten painissa yhteen sarjaan pääsee vain yksi edustaja maata kohden. Tämän lisäksi urheilijoiden lukumäärä on rajattu. Sen vuoksi arvostan Marko Yli-Hannukselan kahta olympiamitalia korkealle, kun ne tulivat Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Ennen vastassa oli yksi kova Neuvostoliitosta, niin nyt sieltä tuleekin ainakin 10 kovaa painimaata. Karelin aina sanoi, että kovin homma oli saada edustuspaikka olympialaisiin mutta kisoissa sitten helpotti.
  • Venäjä
  • Kazakstan
  • Kirgisia
  • Uzbekistan
  • Armenia
  • Azerbaidžan
  • Georgia
  • Viro
  • Ukraina
  • Valko-Venäjä
 
Tämä on näitä jänniä juttuja. Ystävä- ja tuttavapiiristä löytyy kyllä niin painin kuin nyrkkeilynkin ystäviä, jälkimmäiseltä puolelta jopa entinen olympiamitalisti, jos edesmenneet lasketaan. Mutta tietääkseni kukaan tuntemani henkilö ei seuraa vapaaottelua. Ei sen puoleen kyllä skeittaustakaan, lähinnä naureskellaan selostajien käyttämälle epämääräisesti suomea muistuttavalle kielelle :)

Ja ei, tämä kommentti ei ollut minkään lajin arvostelua tai kehumista, vaan ihan vain havainto. Vähän samaan tyyliin, kuin en ymmärrä miten kukaan suostuu katsomaan jääkiekkoa muuten kuin kovalla tuntipalkalla ;)

Yleisemmin ottaen olympialaisten järjestämisestä on tullut sellainen rahareikä, että lajeja kannattaisi pikemminkin karsia. Perinteiset olympialajit ovat paikkansa ansainneet, monella ns. uudella lajilla on omat kisansa, joissa menestymistä taidetaan arvostaakin enemmän lajin piirissä - mitä niitä sitten olympialaisiin pitää tunkea?

MMA on melko kovassa nosteessa. Iltalehdessäkin on aika usein mma-aihesta uutisointia. UFC eventit myyvät myös hyvin samalla kun painilla ei ole juuri mitään kaupallista potentiaalia. Paini on wanhojen patujen laji, joka tuntuu pikemminkin kutistuvan kuin kasvavan. BJJ-lienee myös syömässä osaansa porukasta, joka muuten painisi. Tosin mun mielestä bjj ja paini komplementoivat toisiansa oivasti, jos haluaa harrastaa toimivaa nujuamista.

Paini ja judo-piireissä tuntuu olevan paljon vastusta ja pyritään hidastamaan tai muuten negailemaan mma:ta. Isoin uutinen tuolla saralla viimevuodelta oli, että ranskassa judomafia vihdoin ja viimein epäonnistui ja mma saatiin ranskassa laillistettua. Ranskassa jyrähtää, kunhan virus luovuttaa ja ufc+bellator saavat ranskassa käytyä mutkan. UFC:n raskaansarjan mestarilla on paljon kaupallista potentiaalia ranskassa. Tän illan interim-vyömatsissa myös ranskalaisista juurista oleva ottelija.

En usko, että mma olisi mitenkään otollinen laji olympialaisiin. En jaksa uskoa, että kukaan pystyisi ottamaan montaa matsia esim. viikon sisällä ja säilymään edes etäisesti ehjänä. Toisaalta, jos laitetaan jotain kypäriä ja pehmeämpiä hanskoja kehiin niin lajin luonne muuttuu ihan liikaa. immaf yrittää jotain tuonsuuntaista, mutta en oikein pidä tuota ajatusta hyvänä. Antaa mma:n olla mma:ta ja olympialajien olympialajeja. IMMAF | Home International Mixed Martial Arts Federation

Aika paljon painin tilanteesta kertoo se, että gable stevensonin uran jatkot lienevät wwe tai mma-suunnalla. Ei kannata enää satsata painiin vaikka voisi olla todella kova luu seuraavissakin olympialaisissa. Mun arvaus on, että stevenson tekee brock lesnarit. Ensin wwe:hen kasvattamaan fanipohjaa ja samalla treenailee mma:ta. Jos mma-treenit kulkevat niin 3-5v päästä siirtyy wwe:sta mma:n pariin ja tekee isoa massia sekä wwe että mma-puolelta.
 
Nyrkkeilyn keskisarjan finaalissa nähtiin kunnon draamaa kun Ukrainan Oleksandr Khyzhniak vs. Hebert Sousa Brasiliasta kohtasivat. Ukranalainen hoiti helposti kaks erää 10-9 numeroin ja kolmannessa erässä sen tarvis vaan pysyä pystyssä voittaakseen kultamitalin. Sousalta vaaditaan tyrmäys voittaakseen ottelun. Ukranalainen tulee päälle kuin härkä, kun ei osaa muutenkaan otella. Sousa tietää mitä pitää tehdä voittaakseen ja on kuin ihan uus ihminen. hurjia voimalyöntejä tulittaa. Kolmannessa erässä vasen koukku tärähtää ukranalaisen leuan kärkeen ja mies putoaa kanveesiin. Nousee jo varmaan 3:nnella laskullaylös mut jalat vispaa ympäriinsä. Ja Sousa juhlii kultamitaliansa. Ammattilaissäännöissä olis matsin annettu jatkua mut tämmöistä se on amatööri puolella.
 
Tietääks joku mikä auto tää on?

1628377528373.png


Edittiä: Vastaankin itselleni, Toyota LQ
 
Viimeksi muokattu:
Saako päävalmentaja mitalin? Tästä Sammelvuosta vaan tuli mieleen.
 
Itse nostaisin Wilman arvosanan 8,5:een ja lisäisin Sara Kuiviston samoilla pisteillä.
Eiköhän tuolle Kuivistolle kuuluisi arvosana 10. Täydellinen suoritushan tuo oli. Tai aika vaikea keksiä miten olisi enää voinut paremmin juosta? Ei parantanut suomen ennätystä riittävän montaa sekuntia, niin oli vaan hyvä suoritus?
 
Eiköhän tuolle Kuivistolle kuuluisi arvosana 10. Täydellinen suoritushan tuo oli. Tai aika vaikea keksiä miten olisi enää voinut paremmin juosta? Ei parantanut suomen ennätystä riittävän montaa sekuntia, niin oli vaan hyvä suoritus?
Ihan kymppiä en kuitenkaan antaisi, sillä esim. 800 metrillä vain 13 sadasosaa parempi aika olisi riittänyt aikavertailun kautta finaaliin. Pitää sitä sijoitustakin vähän katsella. Ennätystehtailu oli kuitenkin lähes erinomainen suoritus, 9½.
 
Ihan kymppiä en kuitenkaan antaisi, sillä esim. 800 metrillä vain 13 sadasosaa parempi aika olisi riittänyt aikavertailun kautta finaaliin. Pitää sitä sijoitustakin vähän katsella. Ennätystehtailu oli kuitenkin lähes erinomainen suoritus, 9½.
En kyllä nyt yhdy tuohon näkemykseen. Paransi tuossa välierässä suomen ennätystä ja alitti ensimmäisenä suomalaisnaisena 2min. Se, että jäi sadasosista kiinni jatkoon pääsy on huonoa tuuria. Ei huonoa suorittamista.
 
En kyllä nyt yhdy tuohon näkemykseen. Paransi tuossa välierässä suomen ennätystä ja alitti ensimmäisenä suomalaisnaisena 2min. Se, että jäi sadasosista kiinni jatkoon pääsy on huonoa tuuria. Ei huonoa suorittamista.
En minä ole pitänyt Kuiviston suorittamista missään nimessä huonona (9½ on erittäin hyvä arvosana). Omasta mielestä pienellä extra venymisellä olisi tullut täydellinen suoritus. Siinä oli kuitenkin välierässäkin tiukka kiri kolmen naisen kesken sijoista 4-6. Kuivisto hävisi sen kirin kolmella sadasosalla. Jos olisi sen kirin voittanut ja jäänyt kymmenyksellä ulos finaalista, niin se olisi ollut huonoa tuuria.


Mutta tämä on vain minun mielipide ja erilaisia näkemyksiä saa olla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 929
Viestejä
4 570 493
Jäsenet
75 332
Uusin jäsen
Wildhoney

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom