Tinnitus - korvien soiminen - kärsiikö joku muu tästä?

Liittynyt
08.05.2019
Viestejä
44
Korvat alkoi soimaan pari kuukautta sitten Rammsteinin konsertin jälkeen, eivätkä ole hiljentyneet tähän päivään mennessä.

Luin että tämä voi olla loppuelämän kestävä vaiva. Lääkäriltä ei löytynyt oikein mitään apuja.

Onko muilla jakaa omakohtaisia kokemuksia?

Lisään tähän muutamia linkkejä jotka olleet itselleni informatiivisia:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.03.2019
Viestejä
62
Itsellä tinnitusta jo pari vuotta . Pikkuhiljaa jo tottunut. Itsellä syy joku tuntematon neurologinen, ei johdu kovista äänistä tms.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
312
Toivottavasti sulla menisi tinnitus ohi. Itselläni ollut tinnitus päivittäisenä kaverina jo valitettavasti 7v+ ajan.

Joskus olin samanlainen tarkka kaikista äänistä kun täälläkin foorumilla moni, näytönohjaimista ei saanut tulla coil whineä, USB-DAC piti olla priimaa, ei mitään häiriöääniä, tuulettimet valittiin 3kk tutkimustyön jälkeen, kuulokkeita tilattiin Japanista tai Singaporesta... ja niin, nyt olisin erittäin tyytyväinen jos edes olisi yksi päivä, ettei korvat soisi. Aina tarkkana hifikorvana pelkäsin tinnitusta, ja eikös se vaan kaveriksi sitten tullut.

Mistä tuli mulle tinnitus? Ihan varma en ole, suvussa ollut kuulon alenemaa yleisesti, kyllähän musiikkia tuli kuunneltua kuulokkeilla vaikka tarkka äänenvoimakkuudesta olinkin, myös joskus puhdistin korvia jollain aineella ja se pullonsuu laitettiin lähelle korvaa, kerran sitä tuli myös voimakas ääni. Varmaan monen asian summa, mene ja tiedä...

Tämä on erittäin harmillinen vaiva ja välillä tulee mediassa esille, Hesarissa ollut pari mielipidekirjoitusta yms. Tutkimustyötä tehdään ja eri ihmisillä eri käsitys, tässä lainaus Hesarin mielipidekirjoituksesta, kirjoittaja korvalääkäri: "Nykykäsitys on, että tinnitus ei suinkaan ole yksi tauti. Se on oire, joka puhkeaa eri ihmisillä eri syistä. Tämä vastaa päänsärkyä, joka voi olla krapulan, migreenin tai lihasjännityksen aiheuttama. Tai sitten jonkin muun taudin.

Kun tinnitus halutaan poistaa tai vaimentaa, pitää löytää aiheuttaja oireen takaa. Usein tämä ei ole mahdollista, ja hoito pitää suunnata haitta-asteen vähentämiseen.
"

Luetun perusteella monella on kuitenkin kyse ihan kuulon alenemisesta ja sitä myöten tinnitus alkaa kun aivot yrittää kompensoida tms.

Mutta kuulovaurio voi tulla juuri konsertista ilman kuulon suojaamista.

Omakohtaisia kokemuksia että tätä murehtimalla saa kyllä itsensä hulluksi, ja paras olisi vaan yrittää saada kaikki muut asiat hyväksi ja unohtaa koko tinnitus. Muilla asioilla tarkoitan normaalia stressiä, niskojen hyvää toimivuutta, venytykset yms ja yksi erittäin tärkeä on uni. Jos nukkuu vähän ja/tai huonosti niin tinnitus on paljon voimakkaampi seuraavana päivänä.

Joskus harvoin on aamulla ollut hetken hiljaista, ja sitten on tullut "Jumankekka, onko se mennyt ohiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" ja samalla soi taas. Mutta tässäkin on kausia, joskus saattaa vasta illalla nukkumaan mennessä muistaa ja sitten on päiviä/viikkoja, että soi kokoajan niin kovasti että ahdistaa ja ei huvita esim. musiikkia kuunnella ja vaikea tehdä muita asioita.

Käsillä niskaa hieromalla saan taajuutta muutettua, ja tinnitustahan on monta erilaista.

Älä yritä ajatella asiaa ja pidä taustalla niin ettei ole hiljaista, esim. mulla on töissä radio, koneella kuulustelen musiikkia, yms.
Kuulokkeiden valinnasta tulee tarkka, suljetut tehostavat tinnitusta merkittävästi joten avoimet on hyvät, itsellä Sony SBH60 White | Dustinhome.fi tämän tyyliset käytössä kun teen kotitöitä.

Tsemppiä toveri ja toivon että vaivastasi pääsisit, ideaalitilanteessa tinnitusklubissa olisi 0 jäsentä.
 
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
355
ukko tuumas joskus ohimenne : "ai mikä pimputus? korvat on soinnu 11 vuotta yötä päivää nii en varmaan seasta huomaa."
 
Liittynyt
18.03.2019
Viestejä
62
Itsellä tinnitus 24/7 viimeiset pari vuotta. Välillä tinnitus voimistuu yhtäkkiä ilman mitään syytä, onko muilla samanlaista? Samoin välillä suhahdus ääniä.
Mutta tinnitus on yksi oireista. Olen kärsinyt huimauksesta, väsymyksestä ja muista neurologisista ongelmista vieläkin pidempään. Tosin vuosi sitten todettiin vakava unihäiriö, oireet voivat johtua siitä. Tosin en ole varma mikä on syy ja mikä seuraus.
 
Liittynyt
02.10.2018
Viestejä
174
Itselläni alkoi muutama kuukausi sitten oikean korvan tinnitus. Saattaa olla, että lähti parturin föönauksesta, sillä onnistui suhauttamaan korvaan tosi kipeästi ja korva oli vähän aikaa lukossa parturoinnin jälkeen. Kävin kuulotestissä pari viikkoa sitten, eikä siinä näkynyt mitään vikaa. Tinnittävässä korvassa oli päinvastoin hieman parempi kuulo kuin toisessa, vaikka omakohtaisesti asia tuntuisi olevan juurikin päinvastoin. Sellainen pieni suhina/sirinä kuuluu jatkuvasti, mutta voimakkuus on onneksi tosi pieni.

Vika voi olla myös stressistä jne. johtuvasta yöllisestä purennasta. Heräsin vähän aikaa sitten yöllä koiran ininään ja päässä oli menoillaan melkoinen sinfonia. Venyttelin käsin alaleukaa ja ääni muuttui selkeästi kovemmaksi venytyksen aikana.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 764
Joskus 2000-luvun alussa kävin katsomassa Mike Monroen keikan Tavastialla, ja bändi soitti niin saatanallisen kovaa, että toisesta korvasta lähti kuulo useaksi päiväksi. Huomasin jo keikan jälkeen, että toinen korva oli kuin vettä olisi mennyt korvaan. Mutta pienessä juubassa niin en pohtinut asiaa enempää. Kauhu isku aamulla kun heräsin ja huomasin kuulon olevan pilalla tästä toisesta korvasta. Sillä kuuli osittain, rätisevää ääntä. Se oli todella kauhistuttava tilanne.:(

Kuulo palautui, enkä siitä lähtien lähtenyt yhteenkään keikkaan ilman korvatulppia varmuuden vuoksi mukana. Nuoruudessa tuli "asuttua" juurikin Tavastialla yms. kaikki hyvät bändit nähty siellä, melkoisessa metelissä oltu. Lisäksi konemusiikin kuuntelu klubeilla ja parhaimmillaan illasta aamuun eri tapahtumissa ja kuulokkeilla tuskin on auttanut asiaa. Joten lopputulos on, että korvat, varsinkin toinen, huutaa/vinkuu koko ajan (ylä oikealla ;)). Siihen tottuu, eikä sitä huomaa jos ei ajattele. Joskus kyllä iltaisin huutaa niin perhanasti, jos ei uni meinaa tulla ja on hiljaista muutenkin.

Turhaan näitä on selitellä, mutta kyllä kuuloa kannattaisi suojata ja arvostaa. Silloin kun menetin hetkeksi kuulon toisesta korvasta, olin todella kauhuissani, että menikö nyt kuulo. Koska musiikki on niin tärkeää, se olisi ollut kauhea juttu. Siinä mielessä opin kerrasta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
300
Tinnitusta 247 kummassakin korvassa, kuulo pilattu nuorena keikoilla ja louhinta työmaan nallilla.
Kuulo heikentynyt selvästi toisesta korvasta. Itse tinnitus ei haittaa, tai siihen tulee kiinnitettyä hyvin harvoin mitään huomiota, enemmän tuo kuulon heikentyminen harmittaa.
 

skiip

올드보이
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
197
Täällä on tinnitus ollut kaverina yläasteelta asti, eli 20 vuotta. Siinä missä yläasteella vaiva tuntui maailmanlopulta, niin jossain vaiheessa opin ikäänkuin unohtamaan koko asian. En osaa siis edes kuvitella elämää ilman tinnitusta, eikä se onneksi varsinaisesti haittaa elämääni yhtään.

Sen jännän jutun olen huomannut, että jos menen vaikka viikoksi mökille (missä on oikeasti hiljaista), niin tinnitus tuntuu alkuun täyttävän koko pään, mutta vaimenee sitten todella pieneksi. Aiemmin mainittu niskojen hieronta muuttaa myös taajuutta, sekä myös vaikkapa pidempään syömättä oleminen saattaa muuttaa ääntä kovemmaksi.

Monet painit on tämän asian kanssa otettu, mutta parasta varmaankin oli ymmärtää, että se on vain osa minua ja that's it. Siinä saattoi tai saattoi olla auttamatta myös mielialalääkitys parikymppisenä. Enää en oikein edes ajattele asiaa vaivana, ellen juuri vaikkapa lue aiheesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
567
Itsellä soi korvissa kun on tarpeeksi hiljaista. Välillä vaimeammin, välillä lujempaa. Alkoi yllättäen ollessani 13-vuotias. En tiedä onko tämä suoraan tinnitusta, omaa elämää ei ole haitannut niin paljoa että olisin välittänyt tutkia.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
5 927
Lievää tinnitusta ollut koko aikuisikä onneksi ei ole musiikkiharrastuksesta huolimatta alkanut pahenemaan merkittävästi (vielä). Siihen tosiaan tottuu, joskin joskus olisi mukava kuulla sitä oikeaa hiljaisuutta, kun ei kuulu mitään. Arkimetelissä tinnitus kyllä jää kaiken muun äänen äänen taakse.

Erilaiset tinnituksen peittävät äänet ovat mielenkiintoisia. Valitettavasti nämä ovat vaikutukseltaan hyvin tilapäisiä.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
74
Täällä kanssa tinnitus ja kuulon alenema, korvissa soinut enempi kuin vähempi sen +20v ja asian kanssa vain oppinut elämään, kuuluu tosiaan molemissa korvissa ja ehkä aavistuksen voimakkaampana oikeassa ja kovankin taustamelun yli, mutta kuten joku muukin täällä totesi, niin enempi tuo kuulon alenema häiritsee, varsinkin jos on taustamelua ja hiljainen puhuja, niin usein joutuu tylysti sanomaan ettei kuulut yhtään mitään joten voitko toistaa.

Suunnitellut että menisi ihan virallisiin kuulotutkimuksiin ihan huvin ja urheilun vuoksi, koska en jaksa uskoa että kauheasti pystyy auttamaan asiaa, mutta ihan mielenkiinnosta että kuinka kova tinnitus on ja kuinka paha alenema on.
 

Merkava

מרכבה
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 255
@MeriHoo

Sen subjektiivisempaa, monisyisempää ja monimuotoisempaa vaivaa kuin tinnitus ei olekaan.

Kuten moni edellä kuvaa "ei huomaakkaan". Sen sijaan KUN huomaa ja kuuntelee niin korvissa vislaa kuin veturi viheltäisi vieressä.

On vielä mahdollisuuksien rajoissa että AP:n aistimus häviää ajan kanssa. Ja vaikkei häviä, niin sen oppii unohtamaan.
 

Merkava

מרכבה
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 255
Tuo "vettä korvassa" tunne kovan altistuksen jälkeen on tuttu täälläkin. HIM keikka kellaripaikassa.

Monta viikkoa meni ennenkuin lakkasi ajattelemasta korviaan. Kun unohti, lähti aistimuksetkin.

Nykyään välillä humisee, enemmän tai vähemmän, mutta taitaa johtua läpivedosta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
926
Korvat soineet pian vuosikymmenen, syynä jumissa olevat purentalihakset. Todennäköisesti narskutuksen aikaansaamana. Ekat kuukaudet vitutti, sitten lopetti välittämästä. Nykyäänkin sen kuulen lähes jatkuvasti, mutta asiaan ei enää kiinnitä huomiota.
 
Liittynyt
08.11.2018
Viestejä
338
Välillä tinittää hetkellisesti, vittumainen oire. Kuulonalenemaa on todettu jo intissä. Nuorena oli vielä niin tyhmä että kaikki konsertit/keikat ilman mitään kuulonsuojausta + autossa helvetilliset poppivehkeet. Nykyään ei meinaa viittiä lähteä edes baariin ilman että on tulpat taskussa mukana.
 
Liittynyt
23.12.2018
Viestejä
266
Vuonna 1991 kaveri vislasi korvaan ja siitä asti vinkunut korvissa. Intissä 2 luokan kuulo. Kuulo testeissä nykyäänkin on kohtia jossa ei kuule tiettyjä taajuuksia. Korkeat ja matalat kuulee suht normisti, keskialue hiljasempaa. Pian 30v vinkunu. Eikä auttanut nuoruuden autostereot ja baarin dj keikat.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
825
Itsellä tinnitus 24/7 viimeiset pari vuotta. Välillä tinnitus voimistuu yhtäkkiä ilman mitään syytä, onko muilla samanlaista? Samoin välillä suhahdus ääniä.
Mutta tinnitus on yksi oireista. Olen kärsinyt huimauksesta, väsymyksestä ja muista neurologisista ongelmista vieläkin pidempään. Tosin vuosi sitten todettiin vakava unihäiriö, oireet voivat johtua siitä. Tosin en ole varma mikä on syy ja mikä seuraus.
Kannattaa seurata esiintyykö kiertohuimausta.

Tinnitus, kuulon alenema ja kovat kiertohuimauskohtaukset saattavat olla oire Menierin taudista.

Itselläni ollut päällä yli kolme vuotta välillä oli pidempi hyvä kausi ilman oireilua, nyt viimeiset puoli vuotta vähintään pari kohtausta/kk.

Menee pahimmillaan siihen etten pysty jaloillani olemaan. Tauti on vielä siitä paska ettei siihen ole toimivaa lääkitystä. Sen kanssa pitää vaan elää. Tiedän ihmisiä jotka ovat olleet vuoden putkeen sairas lomalla koska eivät ilman apua vessaan pääse. Vaikka Menierissä on kuulon alentumista toisessa tai molemmissa korvissa niin esim avotoimiston kakofonia on aivan karmeeta (välillä).

En toivo ko. sairautta kenellekään.

Toinen Menierin kanssa yhdessä esiintyvä on hyvälaatuinen asentohuimaus. Kohtaukset usein lievempiä ja huimaus keinuttaa puolelta toiselle kun Menierissä se on ympyrää tekevää kiertoa.

Ton kanssa pärjää helpommin mutta siinä kävely näyttää kun olisit kahden promillen kännissä. Mielestäni pelkkää v###ua nimetä toi hyvälaatuiseksi.. en ole siinä nähnyt mitään hyvää.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
63
Neljännesvuosisadan jo korvat vinkuneet jatkuvasti. Ei käsitystä, mikä aiheutti. Musiikkia kuunnellut aina ja kuuntelen aktiivisesti edelleenkin. Vaiva on kiusallinen, mutta kyllä tämän kanssa voi elää suhteellisen normaalia elämää.
 
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
69
Vuosia on ollut tinnitystä etenkin vasemmassa korvassa. Ensimmäistä kertaa havahduin tinnitykseen klubikeikan jälkeen. Seuraavina päivinä soi korvat, mutta se siitä sitten laantui. Tuon tapaukseen jälkeen oppi suojaamaan kuulon ainakin. Alussahan se ärsytti, mutta nykyään tinnitykseen on niin tottunut, että ei sitä edes huomaa. Eipä tuota kuulonsuojausta monet ajattele ennenkuin iskee se tinnitys päälle ekaa kertaa :confused2:
 

Fribo-71

Tukijäsen
Liittynyt
27.01.2017
Viestejä
1 691
Hyvin vislannut kymmeniä vuosia.
Kuulotestissä keskitaajuudet ns. puheäänien taajuudet on reilu pudotus käyrässä.
Pahimmillaan tinnitystä toisessa korvassa 1:llä taajuudella ja toisessa soi 2-3.
Hiukan vaikuttaa tasapainoon ja aiheuttaa lievää pahoinvointia.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
509
Ménièren tautia täälläkin. Alkoi parikymppisenä siten, että eräänä aamuna oikeassa korvassa humisi, tuntui painetta ja ympäristön äänet kuulostivat oudolta. Audacity-ohjelmalla testasin taajuudet läpi, ja noin 250hz alaspäin ei kuulunut toisella korvalla mitään. Kesti vajaan viikon, ja korva palautui itsestään ennalleen. Varsinaista lääkettä ei ole olemassa, mutta korvalääkärin mukaan riittävä nesteensaanti on tärkeää.

Sittemmin oireet ovat palanneet epäsäännöllisin välein. Jopa vuosia on mennyt ilman mitään tuntemuksia, kun taas joku aamu voi jälleen humista muutaman päivän ajan. Kerran oireet alkoivat siitä, etten muistanut juoda tarpeeksi hellepäivänä.

Kuten kilroy1 totesi, usein Ménièren tautiin liittyy myös tasapainoelimen häiriöt, jotka oireiltaan voivat olla invalidisoivia. Koen olevani onnekas, että itselläni on ilmeisesti vain kuuloelimen Ménière. Siihen voi suhtautua kuin rakkoon suussa: ohimenevää, eikä haittaa elämää.

Vasemmassa korvassa on myös lievä tinnitus, mutta niin hiljainen, että jo hengityksen ääni peittää sen.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 640
Korvat soineet jotain 20 vuotta. Itse en välitä vaan päinvastoin olen henkisesti itseni opettanut keskittymään siihen tarvittaessa ja rauhoittumaan. Tääki alkoi keikan jälkeen... Noh tyhmä nuorena jne. Onneksi ei haittaa elämää ja osaan ottaa tästä paljon kaikkea irti. Ei kantsi jäädä märehtimään. :happy:
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
736
Reilut 30 vuotta korvat soineet kevyesti. Kakarana leikin lasipurkin peltikannella ja napsuttelin sitä korvan vieressä, kunnes onnistuin saamaan ihan järjettömän kovan napsauksen siitä - korvaa vasten. Monta päivää soi korvat lujaa ja sitten tuli mitä oudompia tuntemuksia, vettä korvassa kuten muutkin mainitsivat, suhinaa jne. Ennen pitkää oireet helpottivat ja tinnitys vaimeni kohtuulliselle tasolle, eli ei haittaa kuulemista. Kuulotestien mukaan kuulo on normaali - eivät tietty mittaa just sitä taajuutta, jolla inisee. Mutta ininä on päässä "kokoajan", tätäkin kirjoittaessa.

Aika monta yötä kakarana meni aihetta itkiessä, mutta pikkuhiljaa siihen tottui ja ei ole niiden aikojen jälkeen häirinnyt. Asun maanseudulla ja nukun täydellisessä hiljaisuudessa, joten ininä todellakin kuuluu myös öisin, mutta se ei häiritse sen enempää kuin sekään häiritsisi, että vaikkapa tunnen varpaitteni olemassaolon. Veikkaan, että jos joku yö ei tinnittäisikään, niin voisi olla aika outo olo.

Kaikki tapaukset ovat tietenkin yksilöllisiä, mutta veikkaan että psykologinen puoli on ensiarvoisen tärkeää vaivan "hoidossa". Jos tinnityksestä ottaa stressiä ja ahdistusta, niin se on epäilemättä erittäin vittumainen vaiva. Jos siihen taas pystyy suhtautumaan kuten mihin tahansa muuhunkin ruumiin "tuntemukseen", niin ei sitä välttämättä edes vaivaksi voi kutsua. Helpommin tietty sanottu kuin tehty, mutta aloittajalle tsemppiä, kuten muutkin ovat kertoneet, niin asian kanssa voi tulla toimeen erinomaisen hyvin, joten ei huolta.
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
239
Lainaan ketjua oman vaivani vuoksi.. Tiedä vaikka joku tunnistaisi mikä ihme tämä on. Googlesta kun en löydä mitään.

Oikeassa korvassa joku ihme sellainen vaiva, että kaikki "kovat" äänet aiheuttaa kohinaa/suhinaa hetkellisesti, jonka jälkeen korva "palautuu". Esim jopa jonkun puhe voi tämän aiheuttaa.. Mm. kuulokkeet päässä ja juttelen vaik discord kaverin kanssa niin koko ajan kiusana oikealla puolella.

Myös tietynlaiset äänet särähtävät ikävästi enkä esim oikealle korvalle voi edes puhelinta laittaa jos pitää johonkin soittaa.

Myös haukottelu aiheuttaa ko suhinaa :confused:Kuulotutkimus käyty ja ihan normaali kuulo on :confused:

Ollut vaivana jo yli vuoden, niin tuskin on ohi menossa. Parempi toki kuin jatkuva suhina joka varmaan olisi sitten tätä tinnitusta, mut tosi rasittavaa silti.
 

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 427
itellä pientä suhinaa erottaa vain täysin hiljaisessa. korvissa rutinaa kun jännittää hartioita, mut ilmeisesti vain jumissa. mut kuulokkeista tai korkeat äänet aiheuttaa välillä kuuloväsymistä. menee herkäksi, ei kärsi samanlaisella volumella kuunella särkee korviin herkästi korkeat äänet, joutuu parikinpäivää pitämään taukoa korkeammistaäänistä. kuulo muuten toimii 17khz-24hz välillä normisti
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 640
Lainaan ketjua oman vaivani vuoksi.. Tiedä vaikka joku tunnistaisi mikä ihme tämä on. Googlesta kun en löydä mitään.
Tää on äärimmäisen tyhmä kysymys, mutta onhan korvakäytävät puhtaat ja putsattu? Itsellä menee aika herkästi korkeat äänet suhinaksi, jos no kertynyt moskaa korviin (pölyä, multaa, you name it). Huomasi hyvin pihatöitä tehdessä kesällä. Korvakäytävät kun on ahtaat ja pienet, niin ei paljoa vaadita.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
947
Kyllähän toi oikea korva vonkuu vähä enemmän kuin vasen. Yöllä jos häiritsee tinnitus tai muut äänet niin kannattaa laittaa joku tasainen taustasuhina taustalle soimaa yön ajaksi. Itse käytän tätä, koska olen niin herkkäuninen.
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
239
Tää on äärimmäisen tyhmä kysymys, mutta onhan korvakäytävät puhtaat ja putsattu? Itsellä menee aika herkästi korkeat äänet suhinaksi, jos no kertynyt moskaa korviin (pölyä, multaa, you name it). Huomasi hyvin pihatöitä tehdessä kesällä. Korvakäytävät kun on ahtaat ja pienet, niin ei paljoa vaadita.
Joo on kyllä, ei johdu siitä.. Se olikin eka asia jota epäilin joten tuli niillä korvaan tarkoitetuilla litkuilla läträttyä, mutta ei vaikutusta :(. Kuulotutkimuksen lääkäri suositteli menemään korvapolille jos haluaa selvittää mikä vikana mutta enpä ole saanut aikaiseksi sillä tuskin mitään mitä voi "korjata".

Unohdin mainita että minusta vaiva alkoi erään aamun jälkeen kun olin nukahtanut puhelimen kanssa siten, että se oli täsmälleen korvan vieressä kun herätyskello soi. Mulla vaikeuksia herätä, niin äänet olivat täysillä.

Kaipa tämän kanssa oppii elämään kuten jatkuvasta suhinasta kärsivät myös, mutta vituttaa silti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
56
Tinnitys tullut liian tutuksi myös täällä. Vasemman korvan tinnitys oli "perinteinen" eli jatkuvaa, tasaista ääntä, kun oikean korvan tinnitys on ollut enemmän aaltoilevaa. Vasemman korvan tinnitys loppui sen jälkeen, kun kävin erittäin hyvällä OMT fyssarilla muutaman kerran. Oli melkoisesti jumeja leuassa sekä yleisesti pään alueella. Tavallinen hieronta ei auttanut asiaan, kerran jopa pahensi asiaa. Tinnitys ei ole palannut takaisin, kun olen alkanut käyttää hammaskiskoja taas säännöllisesti, hieman taipumusta narskutteluun ja täten pistää mm. leuan jumiin.

Oikea korva on ollut sitten vähän ongelmallisempi, kun tinnitys taso on vaihdellut. En ole edes varma, onko toi tinnitystä, kun se on ollut enemmän aaltoilevampaa sekä sen voimakkuus voi vaihdella. Korvalääkäri epäili Menierin tautia, johon ohjeisti puolen vuoden lääkekuuria, jospa se EHKÄ auttaisi. En lähtenyt tuohon arvauspeliin mukaan, vaan kävin OMT:llä. OMT sanoi heti, ettei ole kyseessä Menierin taudista. Kävin hänen hoidoillaan tuosta(kin) korvasta ja se helpotti hetkeksi, mutta palasi aina välillä. Aloin tottumaan tuohon tinnitykseen, kunnes sitten viime kesänä havahduin siihen, että minne ihmeeseen tinnitys on kadonnut korvasta. Olinkin tyytyväinen tilanteeseen, kunnes sitten aloitin pitkän tauon jälkeen salitreenailun ja aloin vanhaan tapaan kyykkäillä. Ensimmäisen kyykkytreenin jälkeen alkoi samanlainen tinnitys illalla. Tuli melkoinen ahaa-elämys: Rajuimpina "treenikausina" olin kyykkäillyt melkoisesti, milloin tuota tinnitystä on ollut pahimmillaan. Ilmeisesti pidän tankoa sellaisessa kohdassa, mikä painaa hermoja tjsp. juuri sen verran sopivasti, että se jotenkin heijastuu tuonne korvaan. Nyt ei ole tullut sitten kyykkäiltyä, mutta ei ole ollut tinnitystäkään.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
825
Pelkkä tinnitus harvoin viittaa Menieriin, siinä on mukana myös kierohuimauskohtauksia joiden kesto on yleensä parista tunnista vuorokauteen.

Siitä v-mäinen sairaus että siihen ei löydy kunnollista hoitoa eikä lääkitystä. On lääkkeitä jotka saattavat auttaa.. ja on potilaita joille ei auta mikään. Voi olla jopa vuosia oireettomana ja kun iskee pahimmillaan potilas on sängynpohjalla kuukausia putkeen. Ja sitten häviää taas ilman mitään syytä pitkiksi ajoiksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
56
Pelkkä tinnitus harvoin viittaa Menieriin, siinä on mukana myös kierohuimauskohtauksia joiden kesto on yleensä parista tunnista vuorokauteen.

Siitä v-mäinen sairaus että siihen ei löydy kunnollista hoitoa eikä lääkitystä. On lääkkeitä jotka saattavat auttaa.. ja on potilaita joille ei auta mikään. Voi olla jopa vuosia oireettomana ja kun iskee pahimmillaan potilas on sängynpohjalla kuukausia putkeen. Ja sitten häviää taas ilman mitään syytä pitkiksi ajoiksi.
Totta, unohdinkin tuon huimauksen, jota oli tuohon aikaan hieman. Sen takia lääkäri varmaan epäilikin Menierin tautia. Epäilen, että minun kohdalla huimaukset johtuivat lähinnä lihasjumeista.
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
588
Vasen korva tinnittänyt pari vuotta. Alkoi korvan tukkeutumisesta seuranneesta tulehduksesta. Olisi ollut kenties hoidettavissa, jos lääkäri olisi tajunnut noteerata, kun siitä mainitsin. Tuoreeltaan kuuri betaserc- nimistä lääkettä olisi voinut viedä vaivan pois. Nyt mulla on kohinaa soittava maskeri joka on miellyttävämpää kuunnella, kuin se fakin tinnitys.

Pari kuukautta sitten flunssan jälkioireena taas oikea korva meni yllättäen lähes kuuroksi. Sen mentyä duactilla ohi menin parin päivän päästä lääkäriin, jolta sain reseptin betasercciä. Onneksi ei jäänyt tinnitys tuohon oikeaan korvaan.
 
Liittynyt
29.01.2019
Viestejä
217
Ollut oikeassa sekä vasemmassa korvassa, auttanut korvavahan poistoaineet.
Tiedän että on olemassa Kuulo Auris niminen yritys joka auttaa ongelmissa.> auris.fi
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 774
Yli 15 vuotta ovat korvat soineet. Alunperin alkoi festareilla (kiitos vaan Hanoi Rocks, soi varmaan kolme kertaa kovempaa kuin muut bändit). Armeijassa vielä paheni suojauksen käytöstä huolimatta.

Eipä tätä enää normaalien äänten ympäröimänä huomaa. Yöllä kuuluu kovempaa, mutta harvoin häiritsee. Stressi, väsymys ja alkoholi pahentavat, hamppu ja meditointi helpottavat.

Eniten kuulossa häiritsee se, etten saa selvää puheesta, jos ympärillä on meteliä. Kuulonalenemaa ei ole, vaan päinvastoin mitatusti herkempi kuulo kuin keskimääräisellä pulliaisella. Olen diagnosoinut tilanteen omakätisesti sellaiseksi, että prossulle tulee liikaa keskeytyksiä niin ei saa selvää mistään, vaikka kuuleekin kaiken.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 903
Nuorempana tuli märehdittyä purkkaa ihan huolella ja leukaperät täysin jumissa. Yks päivä sitten alkoi kuulua "viritysääni". Prkl. Onneksi kun jätti purkan pois, niin oireet katosi. Tai sitten tottui siihen niin, että ei enää "hahmota". Nykyäänkin kyllä pystyy huomaamaan stressin seuraukset, vinkuna ilmestyy taas tai ainakin voimistuu.

e: Jotta kannattanee tiedustella (hammas)lääkäriltä leukaperien kuntoa, jos ei selvästi jostain melusta vaivaa ole itselleen saanut.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
69
20,5 vuotta takana ja haittaa enemmän elämää kuin mikään muu ja pahenee aina vaan helpommin, vaikka kuin suojaa. Pahinta tässä jatkuva voimakkuuden kasvu. En osaa arvioida voimakkuutta, viimeksi joskus 7v sitten tms. lääkärissä käynyt asian vuoksi.
Mutta tämän kuulee aina. Mölyisissä paikoissa en ole käyny koskaan tämän alkamisen jälkeen, ja pahenee vaan äänistä, ei itsekseen tms. Voimakkuus ei koskaan laske. Ainoa, jolloin tätä ei kuule, on nukkuessa.
Luopuisin koko kuulosta jos saisin tämän jätettyä nykyiselle tasolle. Vaikkakin tämä kuuluu selkeästi autolla ajaessakin sama millä normi nopeudella tahansa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
834
Täälläkin korvat ovat soineet jo varmaan viitisentoista vuotta. Syyttäisin tästä teininä tarpeettoman lujalla luukutettua musiikkia ja silloin tuli muutenkin altistuttua joitakin kertoja tahattomasti melko koville äänille (mm. joskus yläasteella kaksi älyn jättiläistä räjäytti ilmapallot korvien juuressa josta lähtee niin läheltä kovempi ääni kuin mitä ehkä voisi kuvitella). Iän myötä sitä on onneksi oppinut arvostamaan korvia- ja kuuloa ja nykyään musiikkia tulee yleensä kuunneltua niin hiljaa kuin vain mahdollista ja käytän aina korvatulppia/suojaimia tilanteissa joissa näen pienintäkään riskiä kuulon vaurioutumiselle. Kyllähän tuon kanssa on jo oppinut elämään ja harvemmin siihen tulee enää mitään isompaa huomiota kiinnitettyä.

Toinen häiritsevä korvavaiva joka on vaivannut nyt melko säännöllisesti n. 7 vuotta on oikeaan korvaan iskevä tukkoisuus/lukkoisuus... Kaikki alkoi siitä kun popitin joskus ilalla hetken ennen nukkumaanmenoa kuulokkeilla musiikkia ja siinä taisi ylittyä turvalliset kuuntelurajat aika reilustikin, kun lopettelin kuuntelun en huomannut mitään muuta poikkeavaa kuin että jo entuudestaan ollut tinnitus voimistui jonkin verran mutta koska sitä oli ollut jo vuosia tuohon mennessä en ihmetellyt sitä sen kummemmin. Mutta sitten seuraavana päivänä herätessä tajusin heti ensimmäisenä että oikea korva oli todella tukkoisen tuntuinen ja kuulin sillä selvästi huonommin kuin vielä edellisenä päivänä ja korvan sisällä poksui ja räiskyi kuin korvakäytävä olisi tungettu täyteen styroxia tms. Olin siinä sitten melko ahdistuksissani että nytkö sitten menee kuulo, itku pitkästä ilosta... Pahin tukkoisuus alkoi hellittämään aika nopeasti mutta sellainen tässä ketjussa jo mainittu "vettä korvassa"-fiilis säilyi ja muistan kun muutaman päivän päästä junassa istuessa korvasta kuului vain yhtäkkiä "poks" jonka jälkeen kuului kuten ennenkin. Tuo muistaakseni toistui vielä pari kertaa sinä vuonna.

En tiedä jäikö tuosta sitten jotakin "traumaa" tai jonkinlaista meluherkkyyttä kun tuon jälkeen on ollut melkein joka vuosi sellaiset 1-2 jaksoa että oikea korva on voinut olla jonkin aikaa (viikoista kuukauteen tai pariinkin) tukkoisen tuntuinen vaikka ei olisikaan tullut pahemmin kuunneltua mitään eikä oikeastaan koskaan ole ilmennyt flunssankaan oireita. Nytkin oikea korva on ollut jo reilu kaksi kuukautta hieman tukossa kun Tidal päätti alkaa sylkemään kuulokkeista äkillisiä kovia sähähdyksiä joka oli ilmeisesti korvalle taas liikaa, melkein ehti jo alkaa iloitsemaan että ei ollut koko vuonna tukossa... Jos joku tunnistaa itsensä näistä oireista olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.02.2019
Viestejä
101
Vuosia vuosia vuosia sitten ei tainnut olla kauhean tarkkaa keikkojen volyymien kanssa. Jäähalli keikolta palatessa ei ikinä kuullut kunnolla ja muissakin keikkapaikoissa saattoi olla semmoiset massiiviset vuoret äänentoistolaitteita, joiden välittömään läheisyyteen pääsi/joutui seisomaan. Kukaan ei yrittänytkään ikinä käyttää mitään korvatulppia tai kuulosuojaimia. Niistä ajoista on kyllä selkeesti volyymit nykyisin pienemmät ja korvatulppia jopa myydään keikkapaikoilla.
Että juu, kyllä surisee, piippaa, sirisee ja mitä milloinkin. Erittäin monipuolinen ja vaihteleva äänimaailma sekä voimakkuus. Välillä ei juurikaan muista koko asiaa ja välillä häiritsee paljonkin. Lisäksi ääni on joskus hyvin ötökkämäinen ja yöllä unenpöpperössä siihen jos herää uskoo ötököiden iskevän... todella inhottava lisä.
 
Liittynyt
19.06.2017
Viestejä
606
Soi korvissa. Tottunut siihen, tuskin huomaa. Ei pahemmin haittaa.

Onko täällä kokeiltu erilaisia hoitomuotoja? Kallista? Tuloksellista?
 
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
1 159
Varmuuden vuoksi (jos joku ei tiedä) niin tinnitus johtuu häiriöstä aivojen tuottamasta vastamelusta verenkierron aiheuttamaan kohinaan. Siksi siis esimerkiksi lihasjumit voivat vaikuttaa asiaan, koska ne vaikuttavat verenkiertoon. Itse saan korvat soimaan esimerkiksi leukaani eteenpäin liikuttamalla.

Hoitonahan pitäisi olla samantaajuisen äänen kuunteleminen kuulokkeilla. Ideana tässä on opettaa/huijata tuota aivojen automatiikkaa, mutta se vaatii siis pitempiaikaisia kuuntelujaksoja ja juuri oikealla taajuudella.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 877
Hoidoista en tiedä, mutta suosittelen kyllä hommaamaan kunnon korvatulpat. Noin 200 eurolla voi teettää täydellisesti istuvat ja täydellisesti korvakäytävän tiivistävät kuulosuojaimet, joihin saa eri vahvuisia vaimenninfilttereitä (-10dB, -15dB, -25dB). Noiden etu on paljon normitulppia tasaisempi taajuusvasta, eli musiikki/leffa/puhe kuuluu luonnollisemmin ja selkeämmin. Koska nuo tehdään ottamalla valos korvasta, ne eivät falskaa. Noita markkinoidaan musiikin ammattiväelle, mutta niistä hyötyy yhtä paljon myös konserteissa/leffoissa käyvä. Tai missä tahansa kovaäänisessä tilaisuudessa käyvä.

Mulla kokemuksia niin Elacinin kuin Orelon valmistamista tulpista. Hyvin samanlaisia niin ominaisuuksiltaan kuin hinnoiltaan.


 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
634
~2012 nousin aamulla sängystä ja korvaan oli ilmestenyt tinnitys, korvalääkärit ja muut käytiin läpi ja ei selvinnyt että miksi ja miten se alkoi, tälläkin hetkellä "piiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" käy oikeassa korvassa.
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 196
Hoidoista en tiedä, mutta suosittelen kyllä hommaamaan kunnon korvatulpat. Noin 200 eurolla voi teettää täydellisesti istuvat ja täydellisesti korvakäytävän tiivistävät kuulosuojaimet, joihin saa eri vahvuisia vaimenninfilttereitä (-10dB, -15dB, -25dB). Noiden etu on paljon normitulppia tasaisempi taajuusvasta, eli musiikki/leffa/puhe kuuluu luonnollisemmin ja selkeämmin. Koska nuo tehdään ottamalla valos korvasta, ne eivät falskaa. Noita markkinoidaan musiikin ammattiväelle, mutta niistä hyötyy yhtä paljon myös konserteissa/leffoissa käyvä. Tai missä tahansa kovaäänisessä tilaisuudessa käyvä.

Mulla kokemuksia niin Elacinin kuin Orelon valmistamista tulpista. Hyvin samanlaisia niin ominaisuuksiltaan kuin hinnoiltaan.


Itse ostin omat kuulonsuojaimet kolme vuotta sitten. Aivan perkeleen hyvät nämä valetut. Suosittelen. Itse maksoin 170€ niistä. Kaikki kova melu suodattuu, mutta kuulen puheen selkeänä. Sama juttu konserteissa. Keikan kova soitanta vaimenee, mutta silti pystyn vierustovereiden kanssa keskustella.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
825
Sitten jos tinnituksen lisäksi alkaa esiintymään joko kiertohuimausta tai heiluvaa "laivankansi-kävelyä" kannattaa alkaa tutustumaan Menierin tautiin tai hyvälaatuisen asentohuimaukseen.

Itselläni on molemmat.. eikä niistä pääse millään eroon :(
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
834
Onko täällä kokeiltu erilaisia hoitomuotoja? Kallista? Tuloksellista?
Eipä tuolle oikein mitään mahda. Ylipainehappihoito taitaa olla ainoa keino yrittää tehdä asialle jotakin mutta sekin on ilmeisesti vähän arpapeliä. Halpaakaan se ei ole, 180-250€/hoitokerta: happihoito
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
120
Olen jo monta vuotta kärsinyt tinnituksesta. Siis korvat soivat jatkuvasti, joskus enemmän, joskus vähemmän. Ei kuitenkaan vielä niin pahasti, että hermot menisi, mutta kiusalliselta tuo tuntuu. Lääkärikään ei ole osannut sanoa syytä. Olen käynyt välillä hieronnoissa, joissa kallonpohjan ja niskan alueen lihaksia on hierottu, mutta ei siitä ole ollut apua.
Kuulo on hiukan alentunut toisesta korvasta tietyillä taajuuksilla. Nuorempana altistuin kovalle melulle kun kävin katsomassa speedwayta. Siihen aikaan pyörissä ei ollut äänenvaimentimia, ja melu oli varikolla melkoista kun ajajat lämmittivät moottoreita. Ei sitä silloin osannut ajatella korvien terveyden kannalta. Kuulosti vaan niin hienolta Jawan laulu. Sitä en tiedä, että onko tuollaisella altistuksella yhteyttä tinnitukseen.
 

Uke

BANNATTU
BANNED
Team Nokia
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
975
Jos korvissa tukkoisuuden tunnetta joka ei johdu vahasta korvakäytävässä niin todennäköisesti korvatorven tai poskiontelo ongelmia, toisinsanoen välikorvan ilmastointi ei pelaa ja tärykalvon eri puolilla paine erot.

Kannattaa kokeilla sarvikuono nänäkannulla huuhtelua ja mahdollisesti lääkäriltä Duact kuuri, joka lievittää nenän limakalvojen turvotusta ja poskiontelo oireita.
Suljettuja kuulokkeita kehoittaisin vahvasti välttämään sillä pahentavat oireita ja voivat aiheuttaa ilmanpainevamman jos paineentasaus ei toimi.
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
1 014
Tinnituksessa verenkierto on tärkeä saada kuntoon. Rööki pois, liikuntaa, fyssaria jne.

Normaalin hieronnan kautta ei saada kaikkia osia hoidettua vaan kannattaa käydä hierojalla joka osaa ottaa kallonpohjan ja purentalihakset.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
825
Yksi mikä saattaa auttaa on suolankäytön radikaali vähennys. Mielummin lähes nollalinja. Toinen on nesteenpoistolääkkeet.. joillekin auttaa joillekin ei.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
92 661
Viestejä
1 899 165
Jäsenet
39 748
Uusin jäsen
sakor

Hinta.fi

Ylös Bottom