Tinnitus - korvien soiminen - kärsiikö joku muu tästä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja MeriHoo, 13.10.2019.

 1. MeriHoo

  MeriHoo

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2019
  Korvat alkoi soimaan pari kuukautta sitten Rammsteinin konsertin jälkeen, eivätkä ole hiljentyneet tähän päivään mennessä.

  Luin että tämä voi olla loppuelämän kestävä vaiva. Lääkäriltä ei löytynyt oikein mitään apuja.

  Onko muilla jakaa omakohtaisia kokemuksia?

  Lisään tähän muutamia linkkejä jotka olleet itselleni informatiivisia:
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2019
 2. JeanS

  JeanS

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  18.03.2019
  Itsellä tinnitusta jo pari vuotta . Pikkuhiljaa jo tottunut. Itsellä syy joku tuntematon neurologinen, ei johdu kovista äänistä tms.
   
 3. pagus

  pagus

  Viestejä:
  193
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Toivottavasti sulla menisi tinnitus ohi. Itselläni ollut tinnitus päivittäisenä kaverina jo valitettavasti 7v+ ajan.

  Joskus olin samanlainen tarkka kaikista äänistä kun täälläkin foorumilla moni, näytönohjaimista ei saanut tulla coil whineä, USB-DAC piti olla priimaa, ei mitään häiriöääniä, tuulettimet valittiin 3kk tutkimustyön jälkeen, kuulokkeita tilattiin Japanista tai Singaporesta... ja niin, nyt olisin erittäin tyytyväinen jos edes olisi yksi päivä, ettei korvat soisi. Aina tarkkana hifikorvana pelkäsin tinnitusta, ja eikös se vaan kaveriksi sitten tullut.

  Mistä tuli mulle tinnitus? Ihan varma en ole, suvussa ollut kuulon alenemaa yleisesti, kyllähän musiikkia tuli kuunneltua kuulokkeilla vaikka tarkka äänenvoimakkuudesta olinkin, myös joskus puhdistin korvia jollain aineella ja se pullonsuu laitettiin lähelle korvaa, kerran sitä tuli myös voimakas ääni. Varmaan monen asian summa, mene ja tiedä...

  Tämä on erittäin harmillinen vaiva ja välillä tulee mediassa esille, Hesarissa ollut pari mielipidekirjoitusta yms. Tutkimustyötä tehdään ja eri ihmisillä eri käsitys, tässä lainaus Hesarin mielipidekirjoituksesta, kirjoittaja korvalääkäri: "Nykykäsitys on, että tinnitus ei suinkaan ole yksi tauti. Se on oire, joka puhkeaa eri ihmisillä eri syistä. Tämä vastaa päänsärkyä, joka voi olla krapulan, migreenin tai lihasjännityksen aiheuttama. Tai sitten jonkin muun taudin.

  Kun tinnitus halutaan poistaa tai vaimentaa, pitää löytää aiheuttaja oireen takaa. Usein tämä ei ole mahdollista, ja hoito pitää suunnata haitta-asteen vähentämiseen.
  "

  Luetun perusteella monella on kuitenkin kyse ihan kuulon alenemisesta ja sitä myöten tinnitus alkaa kun aivot yrittää kompensoida tms.

  Mutta kuulovaurio voi tulla juuri konsertista ilman kuulon suojaamista.

  Omakohtaisia kokemuksia että tätä murehtimalla saa kyllä itsensä hulluksi, ja paras olisi vaan yrittää saada kaikki muut asiat hyväksi ja unohtaa koko tinnitus. Muilla asioilla tarkoitan normaalia stressiä, niskojen hyvää toimivuutta, venytykset yms ja yksi erittäin tärkeä on uni. Jos nukkuu vähän ja/tai huonosti niin tinnitus on paljon voimakkaampi seuraavana päivänä.

  Joskus harvoin on aamulla ollut hetken hiljaista, ja sitten on tullut "Jumankekka, onko se mennyt ohiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" ja samalla soi taas. Mutta tässäkin on kausia, joskus saattaa vasta illalla nukkumaan mennessä muistaa ja sitten on päiviä/viikkoja, että soi kokoajan niin kovasti että ahdistaa ja ei huvita esim. musiikkia kuunnella ja vaikea tehdä muita asioita.

  Käsillä niskaa hieromalla saan taajuutta muutettua, ja tinnitustahan on monta erilaista.

  Älä yritä ajatella asiaa ja pidä taustalla niin ettei ole hiljaista, esim. mulla on töissä radio, koneella kuulustelen musiikkia, yms.
  Kuulokkeiden valinnasta tulee tarkka, suljetut tehostavat tinnitusta merkittävästi joten avoimet on hyvät, itsellä Sony SBH60 White | Dustinhome.fi tämän tyyliset käytössä kun teen kotitöitä.

  Tsemppiä toveri ja toivon että vaivastasi pääsisit, ideaalitilanteessa tinnitusklubissa olisi 0 jäsentä.
   
 4. TeddyX

  TeddyX

  Viestejä:
  276
  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  ukko tuumas joskus ohimenne : "ai mikä pimputus? korvat on soinnu 11 vuotta yötä päivää nii en varmaan seasta huomaa."
   
 5. JeanS

  JeanS

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  18.03.2019
  Itsellä tinnitus 24/7 viimeiset pari vuotta. Välillä tinnitus voimistuu yhtäkkiä ilman mitään syytä, onko muilla samanlaista? Samoin välillä suhahdus ääniä.
  Mutta tinnitus on yksi oireista. Olen kärsinyt huimauksesta, väsymyksestä ja muista neurologisista ongelmista vieläkin pidempään. Tosin vuosi sitten todettiin vakava unihäiriö, oireet voivat johtua siitä. Tosin en ole varma mikä on syy ja mikä seuraus.
   
 6. TommyKoo

  TommyKoo

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  02.10.2018
  Itselläni alkoi muutama kuukausi sitten oikean korvan tinnitus. Saattaa olla, että lähti parturin föönauksesta, sillä onnistui suhauttamaan korvaan tosi kipeästi ja korva oli vähän aikaa lukossa parturoinnin jälkeen. Kävin kuulotestissä pari viikkoa sitten, eikä siinä näkynyt mitään vikaa. Tinnittävässä korvassa oli päinvastoin hieman parempi kuulo kuin toisessa, vaikka omakohtaisesti asia tuntuisi olevan juurikin päinvastoin. Sellainen pieni suhina/sirinä kuuluu jatkuvasti, mutta voimakkuus on onneksi tosi pieni.

  Vika voi olla myös stressistä jne. johtuvasta yöllisestä purennasta. Heräsin vähän aikaa sitten yöllä koiran ininään ja päässä oli menoillaan melkoinen sinfonia. Venyttelin käsin alaleukaa ja ääni muuttui selkeästi kovemmaksi venytyksen aikana.
   
  Aapelix tykkää tästä.
 7. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 509
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joskus 2000-luvun alussa kävin katsomassa Mike Monroen keikan Tavastialla, ja bändi soitti niin saatanallisen kovaa, että toisesta korvasta lähti kuulo useaksi päiväksi. Huomasin jo keikan jälkeen, että toinen korva oli kuin vettä olisi mennyt korvaan. Mutta pienessä juubassa niin en pohtinut asiaa enempää. Kauhu isku aamulla kun heräsin ja huomasin kuulon olevan pilalla tästä toisesta korvasta. Sillä kuuli osittain, rätisevää ääntä. Se oli todella kauhistuttava tilanne.:(

  Kuulo palautui, enkä siitä lähtien lähtenyt yhteenkään keikkaan ilman korvatulppia varmuuden vuoksi mukana. Nuoruudessa tuli "asuttua" juurikin Tavastialla yms. kaikki hyvät bändit nähty siellä, melkoisessa metelissä oltu. Lisäksi konemusiikin kuuntelu klubeilla ja parhaimmillaan illasta aamuun eri tapahtumissa ja kuulokkeilla tuskin on auttanut asiaa. Joten lopputulos on, että korvat, varsinkin toinen, huutaa/vinkuu koko ajan (ylä oikealla ;)). Siihen tottuu, eikä sitä huomaa jos ei ajattele. Joskus kyllä iltaisin huutaa niin perhanasti, jos ei uni meinaa tulla ja on hiljaista muutenkin.

  Turhaan näitä on selitellä, mutta kyllä kuuloa kannattaisi suojata ja arvostaa. Silloin kun menetin hetkeksi kuulon toisesta korvasta, olin todella kauhuissani, että menikö nyt kuulo. Koska musiikki on niin tärkeää, se olisi ollut kauhea juttu. Siinä mielessä opin kerrasta.
   
  pagus tykkää tästä.
 8. code.666.

  code.666.

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tinnitusta 247 kummassakin korvassa, kuulo pilattu nuorena keikoilla ja louhinta työmaan nallilla.
  Kuulo heikentynyt selvästi toisesta korvasta. Itse tinnitus ei haittaa, tai siihen tulee kiinnitettyä hyvin harvoin mitään huomiota, enemmän tuo kuulon heikentyminen harmittaa.
   
 9. skiip

  skiip Tukijäsen

  Viestejä:
  140
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2019
  Täällä on tinnitus ollut kaverina yläasteelta asti, eli 20 vuotta. Siinä missä yläasteella vaiva tuntui maailmanlopulta, niin jossain vaiheessa opin ikäänkuin unohtamaan koko asian. En osaa siis edes kuvitella elämää ilman tinnitusta, eikä se onneksi varsinaisesti haittaa elämääni yhtään.

  Sen jännän jutun olen huomannut, että jos menen vaikka viikoksi mökille (missä on oikeasti hiljaista), niin tinnitus tuntuu alkuun täyttävän koko pään, mutta vaimenee sitten todella pieneksi. Aiemmin mainittu niskojen hieronta muuttaa myös taajuutta, sekä myös vaikkapa pidempään syömättä oleminen saattaa muuttaa ääntä kovemmaksi.

  Monet painit on tämän asian kanssa otettu, mutta parasta varmaankin oli ymmärtää, että se on vain osa minua ja that's it. Siinä saattoi tai saattoi olla auttamatta myös mielialalääkitys parikymppisenä. Enää en oikein edes ajattele asiaa vaivana, ellen juuri vaikkapa lue aiheesta.
   
  pagus tykkää tästä.
 10. supermies

  supermies

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä soi korvissa kun on tarpeeksi hiljaista. Välillä vaimeammin, välillä lujempaa. Alkoi yllättäen ollessani 13-vuotias. En tiedä onko tämä suoraan tinnitusta, omaa elämää ei ole haitannut niin paljoa että olisin välittänyt tutkia.
   
 11. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  3 786
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Lievää tinnitusta ollut koko aikuisikä onneksi ei ole musiikkiharrastuksesta huolimatta alkanut pahenemaan merkittävästi (vielä). Siihen tosiaan tottuu, joskin joskus olisi mukava kuulla sitä oikeaa hiljaisuutta, kun ei kuulu mitään. Arkimetelissä tinnitus kyllä jää kaiken muun äänen äänen taakse.

  Erilaiset tinnituksen peittävät äänet ovat mielenkiintoisia. Valitettavasti nämä ovat vaikutukseltaan hyvin tilapäisiä.
   
 12. t11ker1

  t11ker1

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Täällä kanssa tinnitus ja kuulon alenema, korvissa soinut enempi kuin vähempi sen +20v ja asian kanssa vain oppinut elämään, kuuluu tosiaan molemissa korvissa ja ehkä aavistuksen voimakkaampana oikeassa ja kovankin taustamelun yli, mutta kuten joku muukin täällä totesi, niin enempi tuo kuulon alenema häiritsee, varsinkin jos on taustamelua ja hiljainen puhuja, niin usein joutuu tylysti sanomaan ettei kuulut yhtään mitään joten voitko toistaa.

  Suunnitellut että menisi ihan virallisiin kuulotutkimuksiin ihan huvin ja urheilun vuoksi, koska en jaksa uskoa että kauheasti pystyy auttamaan asiaa, mutta ihan mielenkiinnosta että kuinka kova tinnitus on ja kuinka paha alenema on.
   
 13. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 022
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  @MeriHoo

  Sen subjektiivisempaa, monisyisempää ja monimuotoisempaa vaivaa kuin tinnitus ei olekaan.

  Kuten moni edellä kuvaa "ei huomaakkaan". Sen sijaan KUN huomaa ja kuuntelee niin korvissa vislaa kuin veturi viheltäisi vieressä.

  On vielä mahdollisuuksien rajoissa että AP:n aistimus häviää ajan kanssa. Ja vaikkei häviä, niin sen oppii unohtamaan.
   
  SheikYerbouti ja neko tykkäävät tästä.
 14. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 022
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tuo "vettä korvassa" tunne kovan altistuksen jälkeen on tuttu täälläkin. HIM keikka kellaripaikassa.

  Monta viikkoa meni ennenkuin lakkasi ajattelemasta korviaan. Kun unohti, lähti aistimuksetkin.

  Nykyään välillä humisee, enemmän tai vähemmän, mutta taitaa johtua läpivedosta.
   
  SheikYerbouti tykkää tästä.
 15. SheikYerbouti

  SheikYerbouti

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Korvat soineet pian vuosikymmenen, syynä jumissa olevat purentalihakset. Todennäköisesti narskutuksen aikaansaamana. Ekat kuukaudet vitutti, sitten lopetti välittämästä. Nykyäänkin sen kuulen lähes jatkuvasti, mutta asiaan ei enää kiinnitä huomiota.
   
 16. Copper

  Copper

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Välillä tinittää hetkellisesti, vittumainen oire. Kuulonalenemaa on todettu jo intissä. Nuorena oli vielä niin tyhmä että kaikki konsertit/keikat ilman mitään kuulonsuojausta + autossa helvetilliset poppivehkeet. Nykyään ei meinaa viittiä lähteä edes baariin ilman että on tulpat taskussa mukana.
   
 17. Kiinteistönhoitaja

  Kiinteistönhoitaja

  Viestejä:
  164
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2018
  Vuonna 1991 kaveri vislasi korvaan ja siitä asti vinkunut korvissa. Intissä 2 luokan kuulo. Kuulo testeissä nykyäänkin on kohtia jossa ei kuule tiettyjä taajuuksia. Korkeat ja matalat kuulee suht normisti, keskialue hiljasempaa. Pian 30v vinkunu. Eikä auttanut nuoruuden autostereot ja baarin dj keikat.
   
 18. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Kannattaa seurata esiintyykö kiertohuimausta.

  Tinnitus, kuulon alenema ja kovat kiertohuimauskohtaukset saattavat olla oire Menierin taudista.

  Itselläni ollut päällä yli kolme vuotta välillä oli pidempi hyvä kausi ilman oireilua, nyt viimeiset puoli vuotta vähintään pari kohtausta/kk.

  Menee pahimmillaan siihen etten pysty jaloillani olemaan. Tauti on vielä siitä paska ettei siihen ole toimivaa lääkitystä. Sen kanssa pitää vaan elää. Tiedän ihmisiä jotka ovat olleet vuoden putkeen sairas lomalla koska eivät ilman apua vessaan pääse. Vaikka Menierissä on kuulon alentumista toisessa tai molemmissa korvissa niin esim avotoimiston kakofonia on aivan karmeeta (välillä).

  En toivo ko. sairautta kenellekään.

  Toinen Menierin kanssa yhdessä esiintyvä on hyvälaatuinen asentohuimaus. Kohtaukset usein lievempiä ja huimaus keinuttaa puolelta toiselle kun Menierissä se on ympyrää tekevää kiertoa.

  Ton kanssa pärjää helpommin mutta siinä kävely näyttää kun olisit kahden promillen kännissä. Mielestäni pelkkää v###ua nimetä toi hyvälaatuiseksi.. en ole siinä nähnyt mitään hyvää.
   
 19. Seniorix2

  Seniorix2

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Neljännesvuosisadan jo korvat vinkuneet jatkuvasti. Ei käsitystä, mikä aiheutti. Musiikkia kuunnellut aina ja kuuntelen aktiivisesti edelleenkin. Vaiva on kiusallinen, mutta kyllä tämän kanssa voi elää suhteellisen normaalia elämää.
   
 20. Rutku_

  Rutku_

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Vuosia on ollut tinnitystä etenkin vasemmassa korvassa. Ensimmäistä kertaa havahduin tinnitykseen klubikeikan jälkeen. Seuraavina päivinä soi korvat, mutta se siitä sitten laantui. Tuon tapaukseen jälkeen oppi suojaamaan kuulon ainakin. Alussahan se ärsytti, mutta nykyään tinnitykseen on niin tottunut, että ei sitä edes huomaa. Eipä tuota kuulonsuojausta monet ajattele ennenkuin iskee se tinnitys päälle ekaa kertaa :confused2:
   
 21. Fribo-71

  Fribo-71 Ex SMD,SMT,CNC

  Viestejä:
  1 557
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Hyvin vislannut kymmeniä vuosia.
  Kuulotestissä keskitaajuudet ns. puheäänien taajuudet on reilu pudotus käyrässä.
  Pahimmillaan tinnitystä toisessa korvassa 1:llä taajuudella ja toisessa soi 2-3.
  Hiukan vaikuttaa tasapainoon ja aiheuttaa lievää pahoinvointia.
   
 22. ZeiTsei

  ZeiTsei

  Viestejä:
  466
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ménièren tautia täälläkin. Alkoi parikymppisenä siten, että eräänä aamuna oikeassa korvassa humisi, tuntui painetta ja ympäristön äänet kuulostivat oudolta. Audacity-ohjelmalla testasin taajuudet läpi, ja noin 250hz alaspäin ei kuulunut toisella korvalla mitään. Kesti vajaan viikon, ja korva palautui itsestään ennalleen. Varsinaista lääkettä ei ole olemassa, mutta korvalääkärin mukaan riittävä nesteensaanti on tärkeää.

  Sittemmin oireet ovat palanneet epäsäännöllisin välein. Jopa vuosia on mennyt ilman mitään tuntemuksia, kun taas joku aamu voi jälleen humista muutaman päivän ajan. Kerran oireet alkoivat siitä, etten muistanut juoda tarpeeksi hellepäivänä.

  Kuten kilroy1 totesi, usein Ménièren tautiin liittyy myös tasapainoelimen häiriöt, jotka oireiltaan voivat olla invalidisoivia. Koen olevani onnekas, että itselläni on ilmeisesti vain kuuloelimen Ménière. Siihen voi suhtautua kuin rakkoon suussa: ohimenevää, eikä haittaa elämää.

  Vasemmassa korvassa on myös lievä tinnitus, mutta niin hiljainen, että jo hengityksen ääni peittää sen.
   
 23. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 426
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Korvat soineet jotain 20 vuotta. Itse en välitä vaan päinvastoin olen henkisesti itseni opettanut keskittymään siihen tarvittaessa ja rauhoittumaan. Tääki alkoi keikan jälkeen... Noh tyhmä nuorena jne. Onneksi ei haittaa elämää ja osaan ottaa tästä paljon kaikkea irti. Ei kantsi jäädä märehtimään. :happy:
   
 24. jarp

  jarp

  Viestejä:
  573
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Reilut 30 vuotta korvat soineet kevyesti. Kakarana leikin lasipurkin peltikannella ja napsuttelin sitä korvan vieressä, kunnes onnistuin saamaan ihan järjettömän kovan napsauksen siitä - korvaa vasten. Monta päivää soi korvat lujaa ja sitten tuli mitä oudompia tuntemuksia, vettä korvassa kuten muutkin mainitsivat, suhinaa jne. Ennen pitkää oireet helpottivat ja tinnitys vaimeni kohtuulliselle tasolle, eli ei haittaa kuulemista. Kuulotestien mukaan kuulo on normaali - eivät tietty mittaa just sitä taajuutta, jolla inisee. Mutta ininä on päässä "kokoajan", tätäkin kirjoittaessa.

  Aika monta yötä kakarana meni aihetta itkiessä, mutta pikkuhiljaa siihen tottui ja ei ole niiden aikojen jälkeen häirinnyt. Asun maanseudulla ja nukun täydellisessä hiljaisuudessa, joten ininä todellakin kuuluu myös öisin, mutta se ei häiritse sen enempää kuin sekään häiritsisi, että vaikkapa tunnen varpaitteni olemassaolon. Veikkaan, että jos joku yö ei tinnittäisikään, niin voisi olla aika outo olo.

  Kaikki tapaukset ovat tietenkin yksilöllisiä, mutta veikkaan että psykologinen puoli on ensiarvoisen tärkeää vaivan "hoidossa". Jos tinnityksestä ottaa stressiä ja ahdistusta, niin se on epäilemättä erittäin vittumainen vaiva. Jos siihen taas pystyy suhtautumaan kuten mihin tahansa muuhunkin ruumiin "tuntemukseen", niin ei sitä välttämättä edes vaivaksi voi kutsua. Helpommin tietty sanottu kuin tehty, mutta aloittajalle tsemppiä, kuten muutkin ovat kertoneet, niin asian kanssa voi tulla toimeen erinomaisen hyvin, joten ei huolta.
   
  Gilden, skiip ja Merkava tykkäävät tästä.
 25. -Dist

  -Dist

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Lainaan ketjua oman vaivani vuoksi.. Tiedä vaikka joku tunnistaisi mikä ihme tämä on. Googlesta kun en löydä mitään.

  Oikeassa korvassa joku ihme sellainen vaiva, että kaikki "kovat" äänet aiheuttaa kohinaa/suhinaa hetkellisesti, jonka jälkeen korva "palautuu". Esim jopa jonkun puhe voi tämän aiheuttaa.. Mm. kuulokkeet päässä ja juttelen vaik discord kaverin kanssa niin koko ajan kiusana oikealla puolella.

  Myös tietynlaiset äänet särähtävät ikävästi enkä esim oikealle korvalle voi edes puhelinta laittaa jos pitää johonkin soittaa.

  Myös haukottelu aiheuttaa ko suhinaa :confused:Kuulotutkimus käyty ja ihan normaali kuulo on :confused:

  Ollut vaivana jo yli vuoden, niin tuskin on ohi menossa. Parempi toki kuin jatkuva suhina joka varmaan olisi sitten tätä tinnitusta, mut tosi rasittavaa silti.
   
 26. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 116
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  itellä pientä suhinaa erottaa vain täysin hiljaisessa. korvissa rutinaa kun jännittää hartioita, mut ilmeisesti vain jumissa. mut kuulokkeista tai korkeat äänet aiheuttaa välillä kuuloväsymistä. menee herkäksi, ei kärsi samanlaisella volumella kuunella särkee korviin herkästi korkeat äänet, joutuu parikinpäivää pitämään taukoa korkeammistaäänistä. kuulo muuten toimii 17khz-24hz välillä normisti
   
 27. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 426
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tää on äärimmäisen tyhmä kysymys, mutta onhan korvakäytävät puhtaat ja putsattu? Itsellä menee aika herkästi korkeat äänet suhinaksi, jos no kertynyt moskaa korviin (pölyä, multaa, you name it). Huomasi hyvin pihatöitä tehdessä kesällä. Korvakäytävät kun on ahtaat ja pienet, niin ei paljoa vaadita.
   
 28. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kyllähän toi oikea korva vonkuu vähä enemmän kuin vasen. Yöllä jos häiritsee tinnitus tai muut äänet niin kannattaa laittaa joku tasainen taustasuhina taustalle soimaa yön ajaksi. Itse käytän tätä, koska olen niin herkkäuninen.
   
 29. -Dist

  -Dist

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Joo on kyllä, ei johdu siitä.. Se olikin eka asia jota epäilin joten tuli niillä korvaan tarkoitetuilla litkuilla läträttyä, mutta ei vaikutusta :(. Kuulotutkimuksen lääkäri suositteli menemään korvapolille jos haluaa selvittää mikä vikana mutta enpä ole saanut aikaiseksi sillä tuskin mitään mitä voi "korjata".

  Unohdin mainita että minusta vaiva alkoi erään aamun jälkeen kun olin nukahtanut puhelimen kanssa siten, että se oli täsmälleen korvan vieressä kun herätyskello soi. Mulla vaikeuksia herätä, niin äänet olivat täysillä.

  Kaipa tämän kanssa oppii elämään kuten jatkuvasta suhinasta kärsivät myös, mutta vituttaa silti.
   
 30. Norppis

  Norppis

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tinnitys tullut liian tutuksi myös täällä. Vasemman korvan tinnitys oli "perinteinen" eli jatkuvaa, tasaista ääntä, kun oikean korvan tinnitys on ollut enemmän aaltoilevaa. Vasemman korvan tinnitys loppui sen jälkeen, kun kävin erittäin hyvällä OMT fyssarilla muutaman kerran. Oli melkoisesti jumeja leuassa sekä yleisesti pään alueella. Tavallinen hieronta ei auttanut asiaan, kerran jopa pahensi asiaa. Tinnitys ei ole palannut takaisin, kun olen alkanut käyttää hammaskiskoja taas säännöllisesti, hieman taipumusta narskutteluun ja täten pistää mm. leuan jumiin.

  Oikea korva on ollut sitten vähän ongelmallisempi, kun tinnitys taso on vaihdellut. En ole edes varma, onko toi tinnitystä, kun se on ollut enemmän aaltoilevampaa sekä sen voimakkuus voi vaihdella. Korvalääkäri epäili Menierin tautia, johon ohjeisti puolen vuoden lääkekuuria, jospa se EHKÄ auttaisi. En lähtenyt tuohon arvauspeliin mukaan, vaan kävin OMT:llä. OMT sanoi heti, ettei ole kyseessä Menierin taudista. Kävin hänen hoidoillaan tuosta(kin) korvasta ja se helpotti hetkeksi, mutta palasi aina välillä. Aloin tottumaan tuohon tinnitykseen, kunnes sitten viime kesänä havahduin siihen, että minne ihmeeseen tinnitys on kadonnut korvasta. Olinkin tyytyväinen tilanteeseen, kunnes sitten aloitin pitkän tauon jälkeen salitreenailun ja aloin vanhaan tapaan kyykkäillä. Ensimmäisen kyykkytreenin jälkeen alkoi samanlainen tinnitys illalla. Tuli melkoinen ahaa-elämys: Rajuimpina "treenikausina" olin kyykkäillyt melkoisesti, milloin tuota tinnitystä on ollut pahimmillaan. Ilmeisesti pidän tankoa sellaisessa kohdassa, mikä painaa hermoja tjsp. juuri sen verran sopivasti, että se jotenkin heijastuu tuonne korvaan. Nyt ei ole tullut sitten kyykkäiltyä, mutta ei ole ollut tinnitystäkään.
   
 31. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Pelkkä tinnitus harvoin viittaa Menieriin, siinä on mukana myös kierohuimauskohtauksia joiden kesto on yleensä parista tunnista vuorokauteen.

  Siitä v-mäinen sairaus että siihen ei löydy kunnollista hoitoa eikä lääkitystä. On lääkkeitä jotka saattavat auttaa.. ja on potilaita joille ei auta mikään. Voi olla jopa vuosia oireettomana ja kun iskee pahimmillaan potilas on sängynpohjalla kuukausia putkeen. Ja sitten häviää taas ilman mitään syytä pitkiksi ajoiksi.
   
 32. Norppis

  Norppis

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Totta, unohdinkin tuon huimauksen, jota oli tuohon aikaan hieman. Sen takia lääkäri varmaan epäilikin Menierin tautia. Epäilen, että minun kohdalla huimaukset johtuivat lähinnä lihasjumeista.
   
 33. Joymään

  Joymään

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Vasen korva tinnittänyt pari vuotta. Alkoi korvan tukkeutumisesta seuranneesta tulehduksesta. Olisi ollut kenties hoidettavissa, jos lääkäri olisi tajunnut noteerata, kun siitä mainitsin. Tuoreeltaan kuuri betaserc- nimistä lääkettä olisi voinut viedä vaivan pois. Nyt mulla on kohinaa soittava maskeri joka on miellyttävämpää kuunnella, kuin se fakin tinnitys.

  Pari kuukautta sitten flunssan jälkioireena taas oikea korva meni yllättäen lähes kuuroksi. Sen mentyä duactilla ohi menin parin päivän päästä lääkäriin, jolta sain reseptin betasercciä. Onneksi ei jäänyt tinnitys tuohon oikeaan korvaan.
   
 34. jshki

  jshki

  Viestejä:
  79
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2019
  Ollut oikeassa sekä vasemmassa korvassa, auttanut korvavahan poistoaineet.
  Tiedän että on olemassa Kuulo Auris niminen yritys joka auttaa ongelmissa.> auris.fi
   
 35. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 345
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Yli 15 vuotta ovat korvat soineet. Alunperin alkoi festareilla (kiitos vaan Hanoi Rocks, soi varmaan kolme kertaa kovempaa kuin muut bändit). Armeijassa vielä paheni suojauksen käytöstä huolimatta.

  Eipä tätä enää normaalien äänten ympäröimänä huomaa. Yöllä kuuluu kovempaa, mutta harvoin häiritsee. Stressi, väsymys ja alkoholi pahentavat, hamppu ja meditointi helpottavat.

  Eniten kuulossa häiritsee se, etten saa selvää puheesta, jos ympärillä on meteliä. Kuulonalenemaa ei ole, vaan päinvastoin mitatusti herkempi kuulo kuin keskimääräisellä pulliaisella. Olen diagnosoinut tilanteen omakätisesti sellaiseksi, että prossulle tulee liikaa keskeytyksiä niin ei saa selvää mistään, vaikka kuuleekin kaiken.
   
 36. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 429
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuorempana tuli märehdittyä purkkaa ihan huolella ja leukaperät täysin jumissa. Yks päivä sitten alkoi kuulua "viritysääni". Prkl. Onneksi kun jätti purkan pois, niin oireet katosi. Tai sitten tottui siihen niin, että ei enää "hahmota". Nykyäänkin kyllä pystyy huomaamaan stressin seuraukset, vinkuna ilmestyy taas tai ainakin voimistuu.

  e: Jotta kannattanee tiedustella (hammas)lääkäriltä leukaperien kuntoa, jos ei selvästi jostain melusta vaivaa ole itselleen saanut.