Tietokoneen kuva televisioon ilman hdmi:tä

Viestiketju alueella 'Yleinen ohjelmistokeskustelu' , aloittaja Tansu, 12.01.2019.

 1. Tansu

  Tansu

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2017
  Hei,

  Mikäköhän on tänä päivänä helpoin tapa siirtää tietokoneen näytön kuva suoraan televisioon?
  Televisio on vanha älytelevisio, joten ei tue enää youtubea tai muita joten pitäisi tietokoneesta saada streamattua näytön kuva joten televisioon. Onkohan tuo chromecast tuohon viisain ratkaisu?
   
 2. dominik

  dominik

  Viestejä:
  739
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  on
   
 3. jos

  jos

  Viestejä:
  416
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Chromecast televisioon ja tietokoneelle vaikka Plex server niin saa videot ja musiikit siirtymään. Chrome-selaimeen saa myös Chromecast-lisäosan, jolla selaimen saa streamattua televisioon, mutta viimeksi kun tätä kokeilin, ei ollut kovin sulavaa.

  Itse tietokoneen näytön kuvaa ei taida Chromecastin kautta saada siirrettyä?
   
 4. LovelyWhore

  LovelyWhore

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  On. Ei saa chromecastin kanssa telkkua "monitoriksi". Jos tv tosiaan on niin vanha että siinä ei ole HDMI:tä tai mitään muuta fyysistä linkkiä. VGA, joku s-video mitä lie noissa on nähty voisi olla helpoin ja halvin... Joskus mökillä streamannut läppäriltä vanhan videonauhurin kautta kuvan telkkariin. Oliko scartin kautta vai revinkö sen keltaisen piuhan jostain erikseen. Kukaan ei edes huomannut saati valittanut.

  edit: Sekotin mielessäni asioita. Chromecast tosiaan on hdmi, eli ilmeisesti koneessa ei ole ulostuloa videolle? Näyttiksessä on varmaan... muistelin 20v vanhaa läppäriäni josta oli superhienoa siirtää dvd-tasoista kuvaa nokian 32" jättiruutuun.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2019
 5. vuorinen

  vuorinen

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  On kai siinä HDMI kuitenkin? Näytönohjaimen vapaasta ulostulosta kaapeli telkkuun ja se on siinä. Tosin jos tv:n resoluutio on eri kuin monitorin, käytettäessä kuvan kloonausta voi tulla ongelmia.

  Muoks: ehkä otsikonkin voisi lukea. Korvataan HDMI sitten VGA-kaapelilla. Jos näytönohjain on niin uusi, että VGA-ulostuloa ei ole, voi käyttää myös prossuun integroitua näytönohjainta. Jos taas sitä ei ole, niin tämä viesti on turha.
   
 6. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 302
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Televisioissa on yleensä hdmi, vanhemmissakin. Tietokoneissa ei välttämättä. Chromecast kyllä vaati tv:ltä sen hdmi:n.

  Ja työpöydän castaus onnistuu chromecastilla.
   
 7. Tansu

  Tansu

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2017
  Taisin olla ehkä hieman epäselväsananainen. Nykyisin siis käytän hdmi:tä televisioon, mutta siirtyy kone sen verran etäälle televisiosta ettei enää johdollinen ratkaisu ole mahollista ja tälle etsin korvaajaa.
   
 8. dominik

  dominik

  Viestejä:
  739
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Chromecast on hyvä ratkaisu ellei konetta tarvitse sohvalta käsin käyttää. Videossa on lagia sen verran kiitettävästi, ettei tule mitään.
   
 9. Paavo

  Paavo Seniili jänis Tukijäsen

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Näytön peilaaminen Chrome -> Chromecast saa mukaansa tosiaan aika mukavasti lagia, vaikka sekä lähettävä kone, että CC olisivat ethernetillä kiinni. Hiiren liikuttelukin tuntuu viiveen takiamahdottomalle, jos yrittää hiiren osoitinta telkkarista seurata. :D Peilauksessa tapahtuu käsittääkseni lennosta h.264 videoenkoodaus, jonka Chrome sitten lähettää videostriiminä CC:lle.

  Mutta tämä viive ei haittaa, jos sitä telkkaria katsoo joku muu kuin itse. Mää joskus näytän valokuvia tai muita jutskeja koneelta muille, niin helpompi pyytää muita katsomaan telkkarista, kun mun selän takaa läppäristä. Joskus peilaan CC:lle koko Android-puhelimen näytön, jos pitää esim. opettaa jollekin jotain softakikkulaa.

  Videokatseluun ja pelaamiseen peilaaminen ei kyllä sovi.
   
 10. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 302
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olen katsonut esim. Amazonista HD videostreameja chromen ja chromacastin kautta. Kun verkko toimii hyvin, on ne ihan katseltavia.

  Ladattuja videoita voi katsoa jollakin castausta tukevalla ohjelmalla, hyvin toimii ilman mitään lagia.

  Ei tietenkään mikään pelaaminen toimi, tuskin sitä haettiinkaan? Joku nettiselaus onnistunee vielä. Valokuvien katsominen yms. no problem.
   
 11. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 497
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kuten jo sanottiin niin Chromecastilla se työpöydän peilaus ei sitten todellakaan ole ihan sama asia kuin piuhalla ulkoinen näyttö/monitori. Jos Chromecast ei ole tuttu niin sehän ei oikeastaan ole älyllinen tietokone vaan tyhmä dongle joka suunniteltu tekemään tasan yhtä asiaa eli dekoodaamaan stream-formaatteja, se ei itsessään tee tai osaa tehdä muuta eikä siinä ole mitään erillisiä interaktiivisia sovelluksia. Täten tarvitsee aina jonkun laitteen jota käytetään sen "kaukosäätimenä".

  Onko Android-puhelinta tai tablettia? Chromecast on aika paljon mukavampi sen kanssa. Pilvestä tai koneen verkkojaon kautta voi helposti soittaa paikallisiakin videoita monella sovelluksella, paras lienee sekavasti nimetty https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bubblesoft.android.bubbleupnp joka on kertamaksullinen mutta sen arvoinen. Tässä myös myös transcoding-toiminto, eli ei ole väliä mitä formaattia videot on koska puhelin tekee muunnoksen. Plex-serveri toimii myös, mutta ei ole ihan yhtä helppo tapa.
   
 12. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 855
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Steam Link sovellus myös hyvä, jos sen saa televisioon, sillä saa Steamin pelejä pelattua telkassa, mutta myös työpöytää pystyy käyttämään sitäkautta.