Tietokone jumissa bios splash ruudussa, jos uusi SSD on kiinni

Liittynyt
18.02.2020
Viestejä
2
Tietokoneessa oli alkujaan yksi HDD kiinni, jonka yritin kloonata windows mukaan lukien uudelle SSD:lle. Kloonauksen yhteydessä piti kone käynnistää uudelleen, ja nyt ssd on vähän kuin lukossa, koska kone ei käynnisty, eikä bios aukea jos ssd on kytketytty. Pelkästään alkuperäisellä HDD:llä toimii normaalisti, mutta ei auta vaikka pelkästään ssd on kiinni, tai jos on molemmat kiinni, silloin käynnistys jökkää tuohon bios splash screeniin. Olikohan tuon SSD:n tarina siinä, vai mikä avuksi?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 948
Tuo kloonaaminen on vähän kyseenalainen jos vanhaa asennusta alkaa kloonata uudelle levylle, niin siirtää sinne myös kaiken vanhan ohjelmajätteen ja mahdolliset ongelmat.
Siksi suosittelen tekemään käyttöjärjestelmän asennusmedian ja suorittamaan puhtaan asennuksen.
Kerro nyt kuitenkin ensin, mikä käyttöjärjestelmä koneessa on, katsotaan sitten jatkoa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 948
Asennusmedian voit tehdä lataamalla linkin "Lataa työkalu nyt" ja teet sen avulla USB-tikulle Windows 10:n asenusmedian. Lataa Windows 10 Ohjeet tikun valmistamiseen löydät linkin sivulta. Älä valitse päivitysvaihtoehtoa, vaan asennustietovälineen luominen.

Käynnistä kone asennusmedialta, vaikka käynnistysvalikon avulla.
Asennuksessa valitse "Mukautettu" asennusvaihtoehto ja ikkunassa "Mihin asennan Windowsin, poista SSD:stä kaikki osiot alavalikon "Poista" avulla.
Irroita asennuksen ajaksi vanhan levyn datajohto, jottei asennus sekoile väärälle levylle.

Kysele lisää jos tarvii.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
71
Kokeilitko toisella SATA-kaapelilla, toisessa portissa ja ottaa virrat toisesta virtaliittimestä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 948
Lisäystä edelliseen viestiini.

Jos kloonauksen aikana kone pitää uudelleen käynnistää, eikä kloonausta aloiteta alusta, niin ei ihme ettei kone käynnisty. Siksi ehdotin uudelleen asennusta levylle, jotta asennuksessa voisi tyhjentää levyn ja asentaa uudelleen USB-tietovälineeltä.

Jos SSD on biossin käynnistyksessä ekana, niin varmaan siksi tarjoaa käynnistyksessä bios ruutua, jotta käynnistyvän levyn voisi säätää ekaksi käynnistyväksi.
Tämän voi testata myös käynnistysvalikon avulla, kun valitsee vanhan levyn käynnistymään, SSD:n ollessa paikoillaan.

Tarkista bios asetuksista, mikä levy on käynnistyvänä levynä.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
6 262
Ei levyn datasisällön oikeellisuus pitäisi vaikuttaa BIOSiin pääsyyn millään lailla.

Kannattaa kytkeä tuo splash screen pois päältä että näkee mitä oikeasti on menossa.
Se on BIOSin boottiasetuksissa muistaakseni Full screen logo tai jotain sellaista.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
145
Mikä emo ja mikä SSD? Joissakin vanhemmissa vehkeissä pitää olla AHCI päällä. Muuten ei boottaa SSD:llä kunnolla. Kolmannen osapuolen SATA controllerit voi myös aiheuttaa ongelmia (esim. Marvell tms). Koita myös threadissä jo aiemmin mainittuja konsteja (kaapeleiden vaihto jne). Koita myös sitä että laitat HDD:ssa olevat piuhat SSD:lle. Vähän oudolta kuulostaa että kloonauksen yhteydessä olisi pitänyt käynnistää kone uudelleen... vai tarkoititko että kloonauksen lopuksi kone piti käynnistää uudelleen? Toki on mahdollista että SSD on rikkikin.
 
Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
525
Taannoin Kingstonin SSD esti myös koneen käynnistymisen täysin, eli siis BIOSiinkaan ei päässyt jos levy oli liitetty koneeseen, ei päässyt edes splash screeniin saakka. SSD:n firmiksen päivittäminen ratkaisi kys. ongelman.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 742
Viestejä
4 204 910
Jäsenet
70 958
Uusin jäsen
AkuKJ

Hinta.fi

Ylös Bottom