Tietokone ei käynnisty uudelleen

Liittynyt
08.09.2024
Viestejä
2
Elikkäs kasasin pari viikkoa sitten koneen, joka toimi normaalisti noin 4 päivää. Sammutin koneen illalla normaalisti, mutta seuraavana päivänä näytölle ei tullut enää kuvaa. Kone kyllä lähti päälle, tuulettimet pyörii. Emossa ei vikaledejä päällä. Käytin kaikki komponentit irti siltä varalta että jokin liitos olisi jäänyt huonosti kiinni, tästä ei kuitenkaan ollut apua. Resettasin BIOSin, käytin patterin irti ja yhdistin CLRTC pinnit emosta. Tällä päästiin eteenpäin, kuva saatiin näyttöön ja BIOSiin sisälle. Kuitenkin, kun nyt painan "Save changes and exit", kone ei käynnisty uudelleen ladatakseen uusia asetuksia, vaan pysyy päällä jatkuvasti. Virta täytyy sammuttaa itse napista tai virtalähteestä. Virtojen takaisin päälle laittamisen jälkeen näytölle ei tule signaalia. Tämän jälkeen on taas nollattava nuo biosin asetukset, jotta päästään takaisin biosiin. Jos valitsen "Discard changes and exit", windows boottaa normaalisti. Kuitenkaan taas sammuttamisen jälkeen signaalia ei tule.

Muistikampoja olen yksitellen koittanut, kaikki ylimääräiset piuhat irroitettu emosta mitä käynnistykseen ei tarvita, virtalähde vaihdettu toiseen, ja kahta vanhaa näytönohjainta kokeiltu. Biosista myös olen yrittänyt ruksia virta-asetuksia. Millään näistä ei vaikutusta.

Jäljellä on enää prosessori ja emo. Prosessori ei ole virallisesti emolevyn tuetuissa prossuissa, vaikka AM4-kannalla onkin, ja toimi muutaman päivän. Toki tämän muutaman päivän aikana koin satunnaisia näytön mustia välkähdyksiä konetta kuormitettaessa enemmän.

Usko alkaa loppumaan projektin kanssa, täytyykö mennä emolevyä reklamoimaan? Alla lista osista.

ASUS Prime A520M-K
Ryzen 7 1700
Corsair 2x8GB DDR4
GeForce GTX 1060 Gaming 6GB
 
Bios päivitetty? Karkaako kuva emolevyn HDMI-liittimeen? Näyttis pois, kuva emon kautta, sit bios päivitys. Biossista (jos löytyy) korkeampi prioriteetti erillisnäytönohjaimelle integroidun sijaan/integroitu näyttis pois päältä.
 
Bios päivitetty? Karkaako kuva emolevyn HDMI-liittimeen? Näyttis pois, kuva emon kautta, sit bios päivitys. Biossista (jos löytyy) korkeampi prioriteetti erillisnäytönohjaimelle integroidun sijaan/integroitu näyttis pois päältä.
Bios on päivitetty uusimpaan versioon. Tietääkseni tuossa prossussa ei ole integroitua näyttistä, kuvakaan ei karkaa sinne.
 

Statistiikka

Viestiketjut
254 035
Viestejä
4 417 570
Jäsenet
73 284
Uusin jäsen
Onni9001

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom