Tätä keskustelua ei täältä löytynyt. Varmasti siksi, että Thermomix ei Suomessa ole kovin tuttu kenellekään. Muutama blogipostaus löytyy suomeksi, mutta siinä se. Tämä on sääli laitteen mahdollisuudet ja helppous huomioiden.
Kyseessä on siis kuitenkin laite, joka on melko lailla jokaisen eurooppalaisen hääparin lahjatoivelistalla ja, jota käyttävät myös ammattikokit aktiivisesti helpottamaan ruuanlaittoa, joten lienee asiallista avata keskustelu uuden mallin saapuessa markkinoille paraikaa. Kyseessä on myöskin aika lailla ainoa laatuaan oleva tuote, josta on tehty joitakin halvempia versioita vähemmillä ominaisuuksilla, mutta kyseinen tuotemerkki on vallannut koko markkinat tällä hetkellä maailmassa, jonka vuoksi avasin keskustelun tuotemerkin nimellä. (Huom. allekirjoittanut ei ole missään sopimussuhteessa Thermomixiin ja oma laite omalla rahalla maksettuna on vasta matkalla kotiin).
Thermomix on saksalainen "monitoimikone", jonka sanotaan korvaavan kotona kaikki muut koneet. Kyseinen laite mm. pilkkoo, vaivaa taikinaa, sous vide -kypsentää, tekee emulsioita, vispaa, höyryttää, keittää, paistaa, punnitsee jne samaan aikaan ja mahdollistaa esimerkiksi kastikkeen teon samaan aikaan, kun toisaalta kypsentää lisäkettä ja toisaalta höyryttää pääraaka-ainetta. Idea on pohjimmiltaan se, että laite pitää lämmön säädetyssä ja ajastaa ohjatusti oikeat lämpötilat ja sekoittaa jatkuvasti, jolloin esimerkiksi keitto ei voi koskaan kiehua yli tai palaa pohjaan eikä sitä tarvitse valvoa. Tämä yhdistettynä resepteihin ja automatiikkaan luo tilanteen, jossa ruuan voi valmistaa vain lisäämällä aika ajoin aineksia koneen antamien ohjeiden mukaan. Nyt tullut uusi 6-malli myös mahdollistaa slow cooked -ruuat ja esim sous viden. Tämä kuulostaa aika ihmeelliseltä paketilta alkuun enkä itsekään oikein laitteen toimintaan tai hyödyllisyyteen uskonut ennen kuin minulle sitä ulkomailla asuneet suosittelivat ja katsoin vähän Youtubesta videoita ja luin blogeja. Nyt videoita katseltuani totesin, että perkele, tässähän aletaan tehdä hollandaisea urakalla...
Yhden kokin arvostelu vanhasta mallista:
Is a Thermomix Worth the Price? An Honest Answer
Laite on kyllä sinänsä kallis, mutta hämmästyttävän tunnettu maailmalla ottaen huomioon, että Suomessa juuri kukaan ei ole kuullut. Itse tilasin siis vehkeen viime viikolla Saksan Ebaystä kokeiluun. Onko io:ssa muita Thermomixaajia?
Kyseessä on siis kuitenkin laite, joka on melko lailla jokaisen eurooppalaisen hääparin lahjatoivelistalla ja, jota käyttävät myös ammattikokit aktiivisesti helpottamaan ruuanlaittoa, joten lienee asiallista avata keskustelu uuden mallin saapuessa markkinoille paraikaa. Kyseessä on myöskin aika lailla ainoa laatuaan oleva tuote, josta on tehty joitakin halvempia versioita vähemmillä ominaisuuksilla, mutta kyseinen tuotemerkki on vallannut koko markkinat tällä hetkellä maailmassa, jonka vuoksi avasin keskustelun tuotemerkin nimellä. (Huom. allekirjoittanut ei ole missään sopimussuhteessa Thermomixiin ja oma laite omalla rahalla maksettuna on vasta matkalla kotiin).
Thermomix on saksalainen "monitoimikone", jonka sanotaan korvaavan kotona kaikki muut koneet. Kyseinen laite mm. pilkkoo, vaivaa taikinaa, sous vide -kypsentää, tekee emulsioita, vispaa, höyryttää, keittää, paistaa, punnitsee jne samaan aikaan ja mahdollistaa esimerkiksi kastikkeen teon samaan aikaan, kun toisaalta kypsentää lisäkettä ja toisaalta höyryttää pääraaka-ainetta. Idea on pohjimmiltaan se, että laite pitää lämmön säädetyssä ja ajastaa ohjatusti oikeat lämpötilat ja sekoittaa jatkuvasti, jolloin esimerkiksi keitto ei voi koskaan kiehua yli tai palaa pohjaan eikä sitä tarvitse valvoa. Tämä yhdistettynä resepteihin ja automatiikkaan luo tilanteen, jossa ruuan voi valmistaa vain lisäämällä aika ajoin aineksia koneen antamien ohjeiden mukaan. Nyt tullut uusi 6-malli myös mahdollistaa slow cooked -ruuat ja esim sous viden. Tämä kuulostaa aika ihmeelliseltä paketilta alkuun enkä itsekään oikein laitteen toimintaan tai hyödyllisyyteen uskonut ennen kuin minulle sitä ulkomailla asuneet suosittelivat ja katsoin vähän Youtubesta videoita ja luin blogeja. Nyt videoita katseltuani totesin, että perkele, tässähän aletaan tehdä hollandaisea urakalla...
Yhden kokin arvostelu vanhasta mallista:
Is a Thermomix Worth the Price? An Honest Answer
Laite on kyllä sinänsä kallis, mutta hämmästyttävän tunnettu maailmalla ottaen huomioon, että Suomessa juuri kukaan ei ole kuullut. Itse tilasin siis vehkeen viime viikolla Saksan Ebaystä kokeiluun. Onko io:ssa muita Thermomixaajia?
Viimeksi muokattu: