Thermomix-keskustelu

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja adhocz, 25.08.2019.

 1. adhocz

  adhocz

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Tätä keskustelua ei täältä löytynyt. Varmasti siksi, että Thermomix ei Suomessa ole kovin tuttu kenellekään. Muutama blogipostaus löytyy suomeksi, mutta siinä se. Tämä on sääli laitteen mahdollisuudet ja helppous huomioiden.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Kyseessä on siis kuitenkin laite, joka on melko lailla jokaisen eurooppalaisen hääparin lahjatoivelistalla ja, jota käyttävät myös ammattikokit aktiivisesti helpottamaan ruuanlaittoa, joten lienee asiallista avata keskustelu uuden mallin saapuessa markkinoille paraikaa. Kyseessä on myöskin aika lailla ainoa laatuaan oleva tuote, josta on tehty joitakin halvempia versioita vähemmillä ominaisuuksilla, mutta kyseinen tuotemerkki on vallannut koko markkinat tällä hetkellä maailmassa, jonka vuoksi avasin keskustelun tuotemerkin nimellä. (Huom. allekirjoittanut ei ole missään sopimussuhteessa Thermomixiin ja oma laite omalla rahalla maksettuna on vasta matkalla kotiin).

  Thermomix on saksalainen "monitoimikone", jonka sanotaan korvaavan kotona kaikki muut koneet. Kyseinen laite mm. pilkkoo, vaivaa taikinaa, sous vide -kypsentää, tekee emulsioita, vispaa, höyryttää, keittää, paistaa, punnitsee jne samaan aikaan ja mahdollistaa esimerkiksi kastikkeen teon samaan aikaan, kun toisaalta kypsentää lisäkettä ja toisaalta höyryttää pääraaka-ainetta. Idea on pohjimmiltaan se, että laite pitää lämmön säädetyssä ja ajastaa ohjatusti oikeat lämpötilat ja sekoittaa jatkuvasti, jolloin esimerkiksi keitto ei voi koskaan kiehua yli tai palaa pohjaan eikä sitä tarvitse valvoa. Tämä yhdistettynä resepteihin ja automatiikkaan luo tilanteen, jossa ruuan voi valmistaa vain lisäämällä aika ajoin aineksia koneen antamien ohjeiden mukaan. Nyt tullut uusi 6-malli myös mahdollistaa slow cooked -ruuat ja esim sous viden. Tämä kuulostaa aika ihmeelliseltä paketilta alkuun enkä itsekään oikein laitteen toimintaan tai hyödyllisyyteen uskonut ennen kuin minulle sitä ulkomailla asuneet suosittelivat ja katsoin vähän Youtubesta videoita ja luin blogeja. Nyt videoita katseltuani totesin, että perkele, tässähän aletaan tehdä hollandaisea urakalla...

  Yhden kokin arvostelu vanhasta mallista:
  Is a Thermomix Worth the Price? An Honest Answer

  Laite on kyllä sinänsä kallis, mutta hämmästyttävän tunnettu maailmalla ottaen huomioon, että Suomessa juuri kukaan ei ole kuullut. Itse tilasin siis vehkeen viime viikolla Saksan Ebaystä kokeiluun. Onko io:ssa muita Thermomixaajia?
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2019
 2. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  402
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Vaikuttaa joltain ostos-tv hömpältä jonka vain tarkoitus helpottaa uusavuttomia. Kyllä minä ammattikokkina pystyn tekemään kaikkea mitä tuo laite lupaa samaan aikaan, eikä yksinkertaiset asiat kuten kastikkeen ajoittainen sekoittelu saattikka hellan/uunin lämpötilan säätely kuvittelisi olevan kauhean vaikeita asioita ei-ammattilaisellekkaan.
   
  kekkeruusi tykkää tästä.
 3. adhocz

  adhocz

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Tämä oli omakin ajatus ensin, kun laitteesta kuulin. Totta kai kaiken pystyy tekemään itse hellallakin ja esim. blenderillä voi pilkkoa kaiken, monitoimikoneella vaivata taikinan, vatkaimella vispata kermavaahdon, höyrittimellä tehdä perunat jne, mutta tätä laitetta nyt ihan oikeasti käyttävät myös kokit automatisoimaan mm. kastikkeiden tekoa jne samalla, kun itse voi tehdä muuta. (Master Chefs use Thermomix in best restaurant kitchens). Samaan aikaan avioparit toivovat vastaavia laitteita lahjaksi, ettei heidän tarvitsisi hankkia/saada useaa eri laitetta kotiin.
  Toisaalta sillä ei ole hirveästi väliä, jos joku Suomessa kokee tällaisen vehkeen tv-shop -hömpäksi samaan aikaan, kun Eurooppa tekee arkiruokaa helpommin sillä. Korostan vielä, että minunkin ensireaktioni oli sama: näitä on nähty jo 90-luvulla.

  Jos ei kuitenkaan ole tuttu konsepti tällainen monitoimikone, suosittelen oikeasti tutustumaan. Itse en siis halua myydä näitä yhtäkään, kun en niitä myy ylipäätään. Samoin, jos joku kokee helpommin ruokaa laittavansa muuten niin antaa mennä. Halusin vain luoda keskustelun siitä, että nykyään kotona laitetaan näillä laitteilla paljon parempaa ruokaa nopeammin koko Euroopassa kuin meillä ja kukaan ei asiasta puhu täällä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2019
 4. Suikalemarmelaadi

  Suikalemarmelaadi

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hommasin jo paremman härvelin. Naisen.
   
  adhocz tykkää tästä.
 5. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  589
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Hintaa ainakin näyttää olevan. Nettisivuilla 1500$.
  Nopealla vilkaisulla näyttää siis olevan höyrystin, jossa on reseptikirja samassa? Melko haasteellista markkinoida tuotetta, koska ensi vaikutelma ainakin itselleni on kallis höyrystin. Mielellään kyllä luen käyttökokemuksia, kunhan niitä saat.
   
 6. OD.

  OD.

  Viestejä:
  706
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Mitä helvettiä tonniviissataa jostain kehittyneestä yleiskoneesta? Tolla hinnalla sen on parempi tiskata asiat ja imuroida. Noin kallista en uskaltaisi ostaa näkemättä ja kokeilematta laitetta. Jos laite on oikeasti niin hyvä kuin mainostetaan ja sillä säästää vaikka tunnin päivässä tässä ruuhkavuosien helvetissä, niin voisin investoida. Muuten jää kyllä kauppaan.
   
 7. adhocz

  adhocz

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Eihän tuo halpa tosiaan ole, mutta ei se sen myyntivaltti olekaan. Kilpailijoilta löytyy puoleen hintaan vastineita, mutta niissä ei onnistu samaan malliin koko aterian tekeminen laadusta tinkimättä, jonka vuoksi eivät ole lyöneet läpi. Toisaalta hintaa voi suhteuttaa silläkin, että joku Kitchen Aidin vatkainmonitoimikone lisälaitteineen maksaa jo enemmän.

  Tuttava, joka ei kokkaa, hoiti 4 henkisen perheen koko ruokkimisen au pairina tällaisella hyvällä menestyksellä, joka sai aiheeseen tutustumaan ja kiinnostumaan näin peruslaiskana kulinaristina.

  No muilla ei kokemuksia näytä juuri olevan, joten raportoidaan, kun on jotain raportoitavaa.
   
 8. OD.

  OD.

  Viestejä:
  706
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Raportoi ihmeessä. En vieläkään ymmärrä miten tämä nopeuttaisi tai helpottaisi ruoanlaitto, mutta ehkä se pian selviää. :)
   
 9. Juves

  Juves

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noi sun viestit on kopioitu ihan suoraan jostain ostostv:n mainoksesta. Kuka hehkuttaa miten avioparit ympäri maailmaa toivoo tätä käänteentekevää laitetta?
   
  Trilliann ja magneettimies tykkäävät tästä.
 10. gonzo

  gonzo

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 11. adhocz

  adhocz

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Kai ne on, kun materiaali on ainoa mihin voi etukäteen tutustua :facepalm: Vähän kuin automainokseen kommentoisi, että paskaa näkemättä, kun lainataan suoraan tuoteselosteen 0-100 km/h 3,9 s -kellotusta.

  Niin on, mikä on toisaalta loogista, koska terve reaktio uuteen nähdään tässäkin ketjussa. Siksi on loogista, että myynti tapahtuu tällaisella kotimyynnillä, joka on se perinteinen tapa myydä tällaisia vaikka en itsekään siitä oikein tykkää. Itse ostin Saksan Ebaystä, kun tuolta Ruotsin sivuilta ei saa uutta mallia vielä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2019