The Elder Scrolls V: Skyrim

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Kirottu, 17.10.2016.

 1. perato

  perato

  Viestejä:
  3 322
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Lienee samanlaisesta ajatuksesta kyse kuin leffojen kohdalla, ettei vanhoja vikoja korjata tai muokata, filmi on autenttisempi kuin levy jne. jne.
   
 2. Jean_Sipulius

  Jean_Sipulius

  Viestejä:
  358
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuohon UI liittyen. Eikö Bethesdaa hävetä? Orkkis UI on aivan kamala! Mitään et löydä ja mitään et voi organisoida. Ei mennyt edes kauaa kun tuli SkyUI jossa on loistava näkymä ja voit järjestää tavarat minkä tahansa statsin mukaan. Eikö Bethesdaa vain kiinnosta vai mikä mättää? Eikö he huomanneet miten huono käyttöliittymä se on testausvaiheessa? Jos joku modaaja tekee korjauksen alle viikossa niin luulisi biljoonayhtiöllä olla resursseja tehdä kunnon UI PC versioon.
   
 3. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Syy taisi olla että konsoleiden ehdoilla tehtiin mutta koska skyui on paljon parempi ohjaimen kera myös vs alkuperäinen niin syy ei ole ainakaan omaan makuun oikea.

  Jokunen kaveri on sanonut alkuperäistä paremmaksi kuin skyuita että että makuun on moneen lähtöön.
   
 4. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen sanonut tämän ties kuinka monesti ja sanon sen taas: Skyrimin vakio-UI on universumin paskin, mitä peleissä on nähty. Tosin VR-versiossa on varmaan vielä hirveämpi. Ruma, kankea, epäkäytännöllinen, ei kerro esim. esineistä yhtään mitään tutkimatta niitä yksitellen, jne.

  On kyllä käsittämätöntä, miten ammattikehittäjät saavat aikaan kasan höyryävää paskaa, mutta modaajat onnistuvat luomaan hyvin käytännöllisen UI:n.

  Jos joku SkyUI:ta käyttämätön ei vielä usko, tämä Gopherin tekemä video kertonee, miksi se on käytännössä pakollinen modi:
   
  Sadness tykkää tästä.
 5. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 246
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itse käytin vanhalla Skyrimillä vain orkkis UI:ta. En kaivannut parempaa. Ja pelasin myös useemman kymmenen tuntia SE:tä orkkis UI:lla.

  Asentelin kyllä jossain vaiheessa ton SkyUI:n, mutta en sitä pidä mitenkään jumalan tuotteena. On se parempi, muttei nyt noin paljon parempi.
   
 6. aild

  aild

  Viestejä:
  499
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sain toimimaan kun asensin skyUI:n mod managerilla, tiedä mitä taikoja teki, kun manuaalisesti asensin ohjeiden mukaan, mutta ei toiminut kuitenkaan, kai siinä joku user error tuli tehtyä kuitenkin.
   
 7. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  SKYUI:ta ei aseneta mod managerin kautta vaan se pitää käynnistää sitä kautta(vs normi skyrim ex)
  Mikä mod manageri sulla on käytössä ja mikä skyrim versio(normi vs sse)?

  Edit: Vitja sori. SKSE meinasin en skyui. Oikosulku kävi.
   
 8. aild

  aild

  Viestejä:
  499
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo, skse:n asensin manuaalisesti toisella yrittämällä, skyui sit mod managerilla, kun ei manuaali asennuksella saanut toimimaan.
   
 9. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Muista sitten vetää bossilla se modi järjestys oikein.
  Sekään ei mene aina oikein jos on tuoreita modeja mukana että siinä pitää vähän katella järjestystä manaulisesti ja tuota ei opi kuin kantapään kautta.

  Seuraaja modit pitää olla listan alhaisempana, sen muistan jotenkin vielä. Paljoa skiprtiä vaativat modit listan alhaisempana koska skyrmin pelimoottori lukee sen listan alhaalta ylös ja pitää kanssa käyttää omaa mielikuvitusta että jos modi ei vaikuta kuin graafisesti tai muuten vähäisesti niin se listan ylös piti laittaa ja siksi vaativammat modit kuten unoffical pätsit ovat listan ekana koska pelimoottori lukee ne vikana.
  (tämä oli omasta muistista vedettyä hommaa)
   
 10. aild

  aild

  Viestejä:
  499
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mikäs tämä bossi on? Mitäs tästä sitte seuraa jos modit ei oo oikessa järjestyksessä? Eipä tuu muuta mieleen ku joko modit ei toimi ollenkaantai peli epävakaa?
   
 11. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näissä peleissä modit toimivat periaatteella "viimeinen voittaa". Peli lataa esm- ja esp-tiedostot tietyssä järjestyksessä ja päälleksäisyyksissä vimmeisenä latauvuva modi voittaa. Niinpä modiristiriitojen kohdalla on erittäin tärkeää, että modit latautuu oikeassa järjestyksessä. Ja kun tarvitaan yhteensovituspätsejä, latausjärjestyksen merkitys vain kororstuu.

  Tämän takia on olemassa työkaluja kuten LOOT, joiden tarkoitus on minimoida väärän latausjärjestyksen ongelmat. Näillä työkaluilla saadaan latausjärjestys ojennukseen ilman, että normikäyttäjän tarvitsee ajatella liikoja.

  BOSS on LOOT-softan edeltäjä ja on ihan pätevä vanhempien pelien kanssa, mutta Skyrimin kanssa käyttäisin vain LOOTia.
   
  Shikanjyo ja aild tykkäävät tästä.
 12. kaapo83

  kaapo83

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Nonnih.

  Sain vihdoin ja viimein asenneltua Skyrimin Special Editionin tähän koneelle, kun on tehnyt pitkään mieli palata kuljeskelemaan noihin maisemiin ja tunnelmiin.
  Aikanaan, vuosia sitten pelasin tovin tuota peliä modien kanssa, mutta muistikuvat on vähän huterat näiden suhteen ja että onko tässä vielä joku kerennyt muuttuakkin?

  Eli meneekö homma vielä siten, että ladataan Nexus Mod Manager? Sellaisen olemassaolon muistan. Sitten sinne vaan läiskitään niitä modeja. Mutta tuo järjestys... mistä tiedän missä järjestyksessä niitä nyt sitten pitää lisäillä? LOOT tuossa jo mainittiinkin, ihan uusi juttu minulle.

  Viimeksi oli tosiaan käytössä SKYui (tai mikä nyt olikaan mikä paransi paljolti inventaariovalikkorakennetta) ja sitten taisi olla joku kevyt revontulitunnelmamodi (tai yömodi, joku sellainen). Samoiten joku pienempi, peliä helpottava modi löytyi, jolla sai erään "varjoarmorin" ympäriltä nousevaa usvaa/savun määrää pienennettyä, kun tuntui ettei nää mitään jos on kyykyssä ja paikallaan.

  Ei siis paljolti minulla ollut aikanaankaan noita modeja ja nyt kun alla on kuitenkin vähän uudempi ja tehokkaampi kone, niin tahtoisin kuitenkin jotain pientä "elävöittävää" silmänkarkkia saada tuonne muutoin ehkä hieman karuun maailmaan. Hieman lisää väriä ja tunnelmaa, ehkä? Ei kuitenkaan liikaa, muuten mekaanikoiltaan yrittäisi pitää melko vaniljana tuon systeemin.

  Ehdotuksia ja neuvoja otetaan vastaan ylipäätään senkin suhteen, että miten tästä edes aloitetaan.
   
 13. Nomersu

  Nomersu

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuolla ylempänä oleva Jean_Sipuliuksen viesti ja siinä linkattu modilista houkuttelee ainakin meikäläistä kokeilemaan SE:tä PC:llä. Linkin takana on ohjeet mitä ja missä järjestyksessä asentaa. Jättää sitten ne välistä jotka ei tunnu kiinnostavan.
  The Elder Scrolls V: Skyrim

  Nyt kyllä aika menee Skyrimin PSVR version kanssa eikä siinä modien puute meikäläistä vaivaa. Varmaan tulee tuo PC VR-versiokin ostettua jos joskus PC:lle VR kakkulat ostan.
   
 14. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nopeasti se 8v meni jonnekin kun 11.11.11 tämäkin peli julkaistiin alunperin :eek:  Sieltä on tulossa isoa pakettia joskus saataville:
  The Official Beyond Skyrim Modding Project Showcase Update for October 2019! The Largest Modding Project for Skyrim!
  Beyond Skyrim | The province collaboration

  Brumahan noista on julkaistu ja loput "joskus" tulevaisuudessa.

  Skyrmia ei ole tullut nytten pelattua pariin vuoteen(jos ei lasketa Endrealia) mutta aina kun tubessa tai muissa medioissa tulee juttua skyrmistä niin kyllä sitä välillä miettisi vielä kerran pojat asenteella seikkailemaan mutta ei jaksaisi alkaa säätää modien kanssa.. muistaakohan sitä enään niin ei varmaan vieläkään ole saatavilla mitään modipaketteja? ja nytten ainakin SE:ssä taidettu saada toimii SKSE kunnolla?
   
  91danger91 tykkää tästä.
 15. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  778
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Noin kuuskytä modia tuli laitettua illalla. Pikkuisen pääsin pelaamaankin jopa. :D
   
  Dargol tykkää tästä.
 16. WildFinn

  WildFinn Transvegaani Köyhä

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyllä Skyrim oli kova peli silloin julkaisussaan. X360:llä jouduin pelaamaan kun tarpeeksi tehokasta tietokonetta ei ollut. Pari kertaa olen sittemmin koittanut aloittaa PC:llä alusta, mutta ei enää samaa fiilistä ole herättänyt enkä viitsi alkaa modeja asentelemaan. Hieno peli ja hienoja muistoja. :tup: Revontulten loisteessa kulkeminen musiikista nauttien :love:
   
 17. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oli se ekaa kertaa TES sarjaa tutustuneelle aikamoinen paukku ja oli varmaan ensimmäinen länsimaalainen rope itselleni mitä kunnolla alkoi ekana pelaamaan.


  Jokainehan tietää missä toi lähtee soimaan(kun pääset alun luolastosta pois) ja sitten pitäskin olla teksti "world waiting for your" ja hyvästi IRL elämä :dead:

  Itsekin luulin että modeilla ei voi peli kokemusta paljoa parantaa mutta toisten kävi ja oikeastaan lähes kaikki pystyi korjaa, UI, seuraajia, jne. Mahdollisuuksia oli varmaan rajattomasti mutta ongelmaksi muodostui sitten jossain määrin noviiselle haastava modaus varsinkin vähän tuntemattomien modien kohdalla kun ei tiennyt loot/bossikaan oikein järjestystä niille ja sitten menikin hakemiseksi että useampi tunti sai miettiä oikeata järjestystä ja siltikään ei välttämättä ollut oikea.

  Hieno peli jokatapauksessa oli launchissa ja ekalla kerralla taisi olla pelikellossa lähes 90h kun pääsin tarinan läpi.
  (Ite käynyt muutaman kerran lukemassa mörön skyrim ketjussa vähän ennen launchia ja sen jälkeen muiden fiiliksiä pelistä)
   
 18. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  585
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Harmi ku koko franchise on käytännössä tuhottu Bethesdan viime aikojen perseilyjen takia + se että Todd vihjaili että seuraava TES-pelikin tulee vielä Gamebryo-muumion päälle. :facepalm:

  Liekköhän ovat scrapanneet koko TES 6 projektin ja aloittaneet alusta(uudella enginellä) pelaajien viime aikaisten palautteiden takia, koska mitään ei pelistä ole kuulunut sitten E3 2018 teaserin.

  Skyrim on kyllä omalta osaltani top-5 pelilistalla ja yksi niistä peleistä jonka ottaisin autiolle saarelle mukaan pelikoneen kera. Noi musat aiheuttaa yleensä välitöntä himoa palata Skyrimin pariin. :)
   
  luut tykkää tästä.
 19. Nomersu

  Nomersu

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mä aloitin vuosi sitten PSVR:llä pelaamaan Skyrimiä ja kolahti taas. Nyt jo haussa lasit PC:lle ja Skyrim VR hommaan ehdottomasti sinnekin. Flattina en tuota enää varmaan pelaa ellen innostu modeja laittamaan. VR on kolahtanut mulle ainakin niin että kaikki pelit pitää saada sille.
   
 20. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Löytyykö VR-versioon epävirallista pätsiä? Peli on sen verran rikki vakiona, että tuo on pakollinen modi.
   
 21. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  778
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Minä laitoin Vortexin kautta 70 modia eikä tuo vielä ole ainakaan räjähtänyt. Tosin alussa vasta.

  Pelaisikohan ekaa kertaa jousia käyttäen, kun otin modejakin sitä varten. Kaikenlaisia taikahommeleitakin olisi.
   
 22. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mulla kävi 99% tapauksista tää:
  [​IMG]

  Toisin mulla oli kyllä lähitaisteluun sitten 2H mutta tuolla kuitenkin mentiin "aina" :btooth:
   
  WildFinn, Nomersu, Jurppii ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 23. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Löytyy, taitaa samat modit toimia. Tuolta otin itse.
   
 24. Partis

  Partis

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  24.03.2019
  Itsekin pelasin xbox 360 version jouskarin kanssa, mutta xbox onella tuli pelattua samalla hahmolla joku 200+ tuntia ja vaihdeltua pelityyliä fiiliksen mukaan.
  Aluksi taisi olla miekka ja kilpi josta tuli skillit vedettyä maksimiin ja siitä siirryin maagiksi ja samalla heitin vaikeustasoa kovemmalle ja rajoitin parantamisen vain syötyyn ruokaan.
  Toki mulla oli modi joka tarjosi hieman peruspeliä parempia reseptejä, mutta ei nekään yhtä hyviä olleet kuin loitsut ja potionit.
  Noin jaksoi pelata muutama kymmenen tuntia kunnes oli pakko heittää vaikeustaso alemmas, koska vihut kesti ihan liikaa osumaa ja samalla tuli siirryttyä 2H aseiden käyttöön ja ladattua lightsaber modi ja sen kanssa olikin varsin hauskaa laittaa porukkaa pinoon.

  Tuota epävirallista päivitys modia en koskaan ladannut, koska se haukkaa todella ison palan boxin rajallisesta mod tilasta vaikka kaikki sitä pakolliseksi väittää.
  Kuitenkin ainoat isommat ongelmat on olleet ihan joidenkin quest modien omia ongelmia kuten vaikka falskaar joka oli mahdotonta pelata kokonaan läpi, koska skripti ei edennyt joten viimeisestä isommasta taistelusta ei päässyt enää eteenpäin. Lopulta tuo ilmeisesti korjattiin joskus kuukausia myöhemmin.
  Peruspelin kanssa ainoat ongelmat on olleet sellaisia, että joku tavara on saattanut olla osittain maan sisässä tai muuta pientä.

  "Matkamuistoja" omista seikkailuista kahden vuoden takaa :D

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2019
 25. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Iso osa Epävirallisen Pätsin korjaamista asioista on sellaisia, joita ei heti huomaa, mutta voi tehdä huomaamatta paljon vahinkoa. Yksi niistä on se tallennusbloattibugi, joka löytyy jokaisesta Skyrimin versiosta edelleen.

  Kyllä, se on pakollinen.
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 26. Partis

  Partis

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  24.03.2019
  Itse en tuota koskaan kokenut xbox 360 versiossa. Xbox onella tallennus kyllä alkoi kasvamaan, mutta tuo tapahtui juuri sen jälkeen kun yhden modin avulla monistin kamaa jotta sain koristeltua kämpän hienommaksi joten oletin, että se johtui siitä.
   
 27. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo tallennusbloattibugin vaikutus ei rajoitu kasvavaan tallennukseen, sillä on paljon vakavammat ja valtaosalta huomaamatta jäävät seuraukset. Käytännössä ne huomaa vasta kun paska osuu kunnolla tuulettimeen.

  Pointtini on siinä, että miksi ottaa riski potentiaalisen pelipysäyttäjän takia kun kaiken sen voi välttää asentamalla yksinkertainen modi? Tästä syystä Epävirallinen Pätsi on pakollinen.
   
 28. Partis

  Partis

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  24.03.2019
  PC käyttäjällä tuo ei varmaan mikään ongelma olekaan, mutta xbox onella on annettu 5gt tilaa modeille joista tuo pätsi haukkaa melkein 500mt ja jos haluaa asentaa vaikka bruman niin se vie likemmäs 2gt.
  Itselläkin tilanne oli se, että pari kertaa täytyi tehdä niin, että jonkun quest modin pelaamisen jälkeen oli pakko palata tallennukseen joka oli tehty ennen modin aloittamista ja poistaa kyseinen modi jotta sai taas tilaa jollekkin uudelle.
  Kovolla kyllä tilaa riittäisi, mutta jostain syystä on päätetty antaa vain tuo 5gt käyttöön. On se silti parempi mitä pleikkarilla jolla on vain 1gt annettu modeille.
   
 29. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  PS4:lla on myös se "no external assets" -paskasääntö, minkä takia modit ovat erittäin rajallisia eikä esim. Epävirallista Pätsiä ole ollenkaan.
   
 30. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mä en tiedä onko vielä relevantti asia mutta siihen aikaan kun itse pelailin paljon ja modailin sitä kautta, luin juttuja niin silloin monessa paikassa varoitettiin käyttämässä auto/quick saveja juuri että silloin voi jotain paskaa tullaa save tiedostoon ja että mielellään vain manaulisesti tallentaa, tuosta syystä itse välillä unohdin tallentaa ja kuoleman korjatessa tuli takapakkia useampi hetki.

  Unoffical pätsissä sekin helppous siinä mielessä että jos sitä vain käyttää niin ei tarvitse edes miettiä mitään latausjärjestystä vaan suoraan virallisten tiedostojen alle ja jos käytät jotain muita modia niin epävirallinen pätsi menee aina ylimmäiseksi muista modeista.

  Tässä on kyllä pelejä kesken backlogeissa sen verran mtuta joku kutsuu kuitenkin skyrmiin seikkailee, josko vkl yrittäisi takaisinpaluuta.

  3v sitten tämä mulle tapahtui ja ainoastaan jos latasin saven missä olin hepan selässä ja taisi muistaakseni riippua myös paikasta, syytä en moiselle koskaan keksinyt:

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 31. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  778
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Viimeksi pelailin vähän realistisempaan suuntaan menevällä enbillä ja nyt fantasiaan päin. Mukavaa väriloistoa kyllä. Laitanpa hahmoni kuvan vielä. Tosin korvat lähti lopulliselta versiolta.

  The Elder Scrolls V Skyrim Special Edition Screenshot 2019.11.12 - 23.09.18.06.png
   
 32. Nomersu

  Nomersu

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Wait, what!?! Ai Skyrimille saa modeja PS4 versioonkin. Lol! Vasta vuoden veivannu sitä vanillana ja nyt opin tämänkin.
   
 33. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @Rokkijani
  Muuten hyvä mutta itselleni tuollainen rikkoo immersiota siitä että skyrim on kylmä rankka väkivaltainen pohjola missä ei kauniit leidit pitkään juhli.

  Ei niin hyvin kuin Xbox versioon mutta betsehdan kautta saa:
  https://bethesda.net/en/mods/skyrim...latform=PS4&product=skyrim&sort=popular&text=

  Tuossa listaa.
   
 34. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  778
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  @Sadness

  Noin minäkin Skyrimin näen, mutta nyt tekee mieli niin fantasiaa väreillä ja kauniilla naisilla, että eiköhän tuossa immersiota ole. Pelimaailma näyttää nyt sopivalle tuollaiselle hahmolle. :tup:
   
  Sadness tykkää tästä.
 35. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Koska on pikkulauantai:
   
 36. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  585
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ps4-versiota (SE) tuli viime vuonna jauhettua jotakin reilu 100h. En törmännyt ongelmiin, toimi itseasiassa paremmin kuin olisi kuvitellut.

  Itseasiassa Skyrim on ollut Bethesdan tekeleistä kaikista vähäongelmaisin jos vertaa Oblivioniin ja Fallout 4:een. Kaikkia on tullut PC:llä ja konsolilla pelattua.
   
 37. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Minulla Steamin laskurin mukaan perusversiota takana yli 600 tuntia ja Enhanced Editionia lähemmäs 500 tuntia ja kuinka ollakaan: ei unofficial patchia, enkä ole koskaan törmännyt mihinkään varsinaisesti pysäyttävään ongelmaan, lähinnä tuttuja Bughesdan hassuja juttuja, leijuvia mammutteja jne. Ehkä minä olen vain ollut helvetin onnekas. Toisaalta SkyUI:ta kokeilin muutaman tunnin ja heitin mäelle, alkuperäinen UI on paljon parempi. Ja yhtään hyvää ulkonäkömodia ei ole tullut vastaan ;)
   
 38. Kirottu

  Kirottu

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielipiteet ovat toki aina mielipiteitä, mutta tässä on kyllä todella väärä mielipide. Skyrimin vakio-UI on pelihistorian paskin, rumin, kankein ja epäkäytännöllisin.
   
  kekkeruusi tykkää tästä.
 39. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 246
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itsekin käytin tuota alkuperäistä monta sataa tuntia. SkyUI on parempi, muttei mikään pakollinen. Kun vaihdoin SE:ssä jossain kohti tuohon SkyUI:hin niin en kokenut mitään valaistumista, ei se nyt niin paljon parempi ole :D
   
  luut tykkää tästä.
 40. Deathrace King

  Deathrace King

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Noin 120 tuntia tuli vanhaa Skyrimiä pelattua taas, ilman mitään modeja, saati unofficial pätsiäkään. Ei ne ny niin pakollisia ole ;)
  Jännä ettei mulla tuota käynyt, loin kyllä yhden vartavasten sneak archer tyypin. Maagi pysy maagina ja warrior warriorina :p
   
 41. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Oblivionissa on paskempi, ja monessa muussa roolipelissä (esim. Witcher 1). Itse asiassa Morrowindissäkin se on vähän kankea, vaikka peli muuten on suosikkini Elder Scrollseista.

  Eihän se mikään käytettävyyden multihuipentuma ole, mutta aivan toimiva. Etenkään tuota rumuusväitettä en ymmärrä alkuunkaan - kun se SkyUI on selvästi rumempi. Ja käytin sitä SkyUI:ta useita tunteja ennen poisheivaamista, en muodostanut mielipidettäni hetkessä. Ja kun oikeasti objektiivisen kriteerin puuttuesssa yksikin eriävä mielipide tekee asiasta makukysymyksen... ;)
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 42. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mä huomasin siinä välissä skyui hyödyn kun sulla alkaa olemaan sitä rompetta enemmän kuin Lydia ressukka jaksaa kantaa ja pitäs äkkiä koordinoida tavaraoita hinnan, massan tai käytettävyyden mukaan niin mitä nytten vanhasta UI:sta muistan siinä ei ollut mahdollista.
   
 43. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Tätä tuli kommentoitua jo joskus aiemmin: ei sitä tavaraa jaksa Skyrimissa (tai Fallout 4:ssa) niin paljoa kantaa, etten sitä jaksaisi muistaa ja lajitella päässäni. Jossakin Conan Exilesissa, jossa pitää rakennella ja tuunailla enemmän ja osa "resepteistä" on jo vähän mutkikkaampia, on tilanne jo vähän toinen.
   
 44. TSIGA

  TSIGA

  Viestejä:
  817
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Jotenkin jäänyt tää pelaamatta, 8 tuntia kellotettu ja 2016 ostettu. Mitäs modeja (vaikka muutama) kannattaisi alkuun ottaa, ettei pelikokemus kuitenkaan ihan älyttömästi muuttuisi vanillamuistoista?
   
 45. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tarkoitat lienee normaalia skyrmiä ja onko DLC?
  Jos ei ole niin eipä oikein mitää voi suositella mutta jos omistat kaikki DLC:t niin:
  Unofficial Skyrim Legendary Edition Patch
  Toi ei muuta pelissä mitää ulkoisesti mutta sisäisesti paikkailee mahdollisia bugeja jne.

  Nyrkkisääntö on että näitä isoja modeja ei sitten pidä poistaa kesken save kierroksen, silloin ne ongelmat vasta alkaakin.

  Edit: Mutta jos haluat lähteä syvemille vesille modailee niin kannattaa katsoa tää:
  Concise Skyrim Modding Guide 2019
   
 46. TSIGA

  TSIGA

  Viestejä:
  817
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Ei oo DLC, mut ei mahdoton ajatus hankkiakaan. Kiitos näistä, täytyy tutustua. Muistan, että kun tuon 8 tuntia tuolloin 2016 kokeilin, niin olisin jäänyt "jumiin" jotenkin, ts. kohdannut liian vaikean vastuksen. Voi olla, että olen vain mennyt "v*ttuilemaan" väärälle vihulle :D
   
 47. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 524
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oliskohan ollut giant:


  Alussa noi antaa haastetta varsinkin kun ei oma hahmo tee damaa sille, toisin tuonkin saa "helposti" tapettua siten että nouset vain jollekin kivetykselle mihin se ei pääse ja ammut jouskarilla sen useamman kymmenen kertaa ja käyt hakee palkinnon, toisin noilta ei tainut mitää ihmeelistä edes saada ellet niiden leiristä arkusta saa mitää roinaa, muutenkin noi eivät hyökkää heti päälle ellet oikeasti mene pyörimään niiden jalkoihin.

  Ja eikä päätarinaa kannatta lähteä juoksentelemaan, parasta kun katsot kartasta vain jonkun alueen ja lähdet seikkailemaan.

  Kartoista tulikin mieleeni tämä modi, auttaa jossian tapauksissa pysymään tiellä:
  A Quality World Map and Solstheim Map - With Roads
  Ei pakollinen mutta itse ottanut aina käyttöön vaikka loppuvaiheessa lähes 1,5k tuntien jälkeen alkoikin jo mappi suht hyvin mielessä olemaan.
   
 48. Fortune

  Fortune

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2019
  Itse muistan ensimmäiseltä pelikerralta kun päätarinaa tehdessä piti mennä High Hrothgar:iin ja matkalla tuli Frost Troll vastaan. Ärsyttävin vihollinen koko pelissä, koska tuossa vaiheessa itsellä on vielä matala level ja tuo kusipää teki damagea vaikka olikin hidas.
   
  kekkeruusi tykkää tästä.
 49. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  585
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tää oli kyllä unohtumaton hetki ekaa kertaa pelatessa. Oli tottunut siihen Oblivionin skaalautuvaan maailmaan niin tuli hieman yllätyksenä tommonen mörkö noin alussa peliä. :D
   
  Xiyng ja Maranki tykkäävät tästä.
 50. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Yksi varsin ikimuistoinen kokemus oli noin kolmostason tyypillä lähteä Windhelmistä kohti Winterholdia ja päättää kopaista tuuriaan siinä yhdessä linnakkeessa matkan varrella. Juu, ei ollut kovin skaalautuva kokemus.
   
  WildFinn tykkää tästä.