Testissä Ulefone Armor 7

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 14.01.2020.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 873
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Iskun- ja vedenkestävien älypuhelimien tarjonta markkinoilla on melko rajallista ja suuri osa tarjonnasta on peräisin hieman pienemmiltä ja tuntemattomammilta merkeiltä. Otimmekin mielenkiinnosta testiin kiinalaisen Ulefonen tuoreen Armor 7 -lippulaivamallin, joka julkaistiin viime syksynä ja tuli myös suomalaisille jälleenmyyjille joulukuussa. Armor 7 tarjoaa paperilla varsin mielenkiintoisia ominaisuuksia, joskin myös hintalappu on Suomessa massoille tuntemattoman brändin laitteelle varsin korkea noin 500 euroa. Kyseisessä hintapisteessä se kilpailee mm. Samsungin tuoreen Xcover Pro -mallin ja CAT S52:n kanssa.

  Lue artikkeli: Testissä Ulefone Armor 7

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2020
  Ultrosor ja erihyva tykkäävät tästä.
 2. Chosen4

  Chosen4

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nämä työkalu mallit on kyllä yllättävän rampautettuja aina, luulisi ettei ole ylitsepääsemättömän vaikeaa rakentaa kestävää puhelinta hyvillä ominaisuuksilla. Arvostelu oli oikein hyvä mutta mielestäni tärkein seikka jäi käsittelemättä, kestäisikö tämä puhelin Sampsan käytössä?
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 873
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikään puhelin ei kestä Sampsan käsissä - aina se on vain ajan kysymys...:D
   
 4. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 617
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihmeen pieni akku noinkin suureksi puhelimeksi, Oukitelin vastaavissa koko selittyy suurella akulla, mutta onhan nuo toki muutenkin eri kapistuksia. Työpaikalla onkin muodostunut puujalka-vitsi, mistä tunnistaa koneistajan? Oukitelista.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 5. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 793
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tietylle käyttäjäryhmälle nämä hieman tuntemattomien kiinlaisvalmistajien iskun- ja vedenkestävät älypuhelimet ovat ihan varteenotettava vaihtoehto, kun perinteisten merkkien tarjonta on ollut aika suppea. Metsästysporukassa näitä on ollut muutamalla tutulla ja teknisesti ovat vaikuttaneet päteviltä kapistuksilta. Ohjelmistosta tosin ei voi sanoa samaa, kuten Ulefone Armor 7:n artikkelistakin voi päätellä. Esimerkiksi Armor 6 mallissa oli bugi, joka aiheutti näytön jäätymisen. Laitteelle tuli korjaava päivitys mutta sitä ei voinut asentaa ennen kuin vaihtoi laitteen kielen englanniksi ja poisti suomen väliaikaisesti. Veikkaan, että todella moni tuskaili jumittavan näytön kanssa tämän vuoksi aika pitkään :confused2:. Vähän lastenkengissä tuntuu softakehitys olevan ja firmware-tiedostot jaetaan Google Driven kautta (Software Download - Ulefone, hyvä kuitenkin että ylipäätänsä jakavat :geek:).

  Toki niitä ongelmia on myös isoilla valmistajilla ja minulla on hyvässä muistissa Xcover 3:n olemattomat päivitykset. Yleensä isoilla valmistajilla on kuitenkin paremmat resurssit testaukseen eikä isompia bugeja pääse sekaan. Tietoturvan suhteen ollaan myös tarkempia eikä ohjelmiston mukaan todennäköisesti eksy haittaohjelmia.
  ...But some inexpensive, off-brand phones may not offer the same level of quality control that customers of better-known manufacturers have come to expect. In some cases, you might even end up with a phone that ships, brand new from the factory, pre-installed with a potentially unwanted app (PUA) or even malware — a situation known as a supply chain compromise

  There are few examples of malware or potentially unwanted apps preinstalled in a phone’s firmware, and shipped out directly from the manufacturers, but it isn’t unheard of. We stumbled upon a phone manufacturer that seems to have done just that in at least one instance. Many makers of Android phones and other mobile devices bundle in apps from third parties. Typically, these apps are installed in one of two locations used for privileged system apps, either the /system/app or /system/priv-app folders.

  In theory, the apps installed to these locations are supposed to be trusted system apps, such as a file manager or other utilities users expect. In reality, app makers sometimes pay phone manufacturers to include their apps in the factory image. There’s nothing inherently wrong with this business model: the phone manufacturer can keep the price low, and app developers can begin to develop a reputation and some name recognition.

  On the other hand, not everybody’s quality control is as good as it should be, and some app developers may include undesirable functions in their app, either as a result of poor coding practices, or in a deliberate effort to maximize the return on their investment.
  Armor 7:n hinta on melko kova varsinkin, kun ottaa huomioon juuri esitellyn Xcover Pron. Tässä markkinatilanteessa Armor 6E tarjoaa minusta parempaa vastinetta rahalle pari sataa edullisemmalla hinnalla. Kamera siinä on heikompi mutta suorituskyvyssä ei jää kovin kauaksi Armor 7 mallista.

  PS. @Sampsa miksi Armor 7 ei löydy Hinta.fi.stä?
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 6. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 873
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä nimimerkin @HerraHumppa viesti ei jostain syystä näy täällä foorumin puolella:
   
 7. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 873
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näemmä tuolta latauskansiosta löytyi myös uudempi softaversio Armor 7:ään. Puhelimessa oli joku kesäkuulle päivätty, tuo latauspaketti näytti olevan lokakuulle. Ai mitenkään erityisen yksinkertaiselta vaikuta nuo ohjeet päivityksen manuaaliasennukseen :D Miksei voi olla toteutettu edes niin, että asennuspaketti puhelimeen ja päivityssovelluksesta päivitys sisään :confused:
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 8. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 793
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taitaa Ulefone käyttää muiden pienten kiinalaisvalmistajien tapaan hieman kyseenalaista AdUps OTA-palvelun tarjoaa, joten eivät varmaan edes itse pakkaa niitä OTA-paketteja.
  Laittavat vain sitten tehdas-firmwaren sellaisenaan kuluttajien saataville flashattavaksi. MediaTek-laitteiden flashaaminen ei loppujen lopuksi ole mikään iso homma, kunhan kerran tutustuu flashtoolin käyttöön. Sitä en sitten tiedä, miksi päivitys ei ole tullut OTAna.
   
 9. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  3 763
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Iso painava sekä kallis.

  Alle 300e niin Ok.
  Parempi ostaa se 200e luuri ja siihen suojakuoret.
  Jos sattumalta uppoaa betooniin voi ostaa toisen ja jää vielä satku vkonloppujuomiin.
   
 10. Pulmunen

  Pulmunen

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2019
  Jos puhelin päätyy metrin syvään betoniin sitä ei kovin moni sieltä enään ylös kaiva :D
   
 11. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 502
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kieltämättä erikoinen ratkaisu laittaa yökamera millä ei kannata kuvata yöllä eikä päivällä.
   
 12. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 793
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiköhän kyseessä ole vain mainoskikka. Asioista ymmärtämättömille kameroiden määrä voi olla ostopäätöstä puoltava tekijä, vaikka kuvanlaadun suhteen kameroiden lukumäärä ei ole mikään itseisarvo. Ennen vanhaan oli tapana ilmoittaa interpoloitujen kuvien megapikselimäärä oikean sensorin sijaan.
   
  petepeluri tykkää tästä.
 13. Fang-

  Fang-

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Tämä puhelin Sampsalle kestävyystestiin!
   
 14. Corex

  Corex

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämän tyyliselle olisi käyttöä mutta nämä kiinan viritelmät tuntuvat vuodesta toiseen olevan melkoisen epäsuhtaisia kapistuksia. Ohjelmistotuki näyttää lähinnä vitsiltä.

  Uusin xcover vaikuttaa pitkästä aikaa hyvältä ominaisuuksien puolesta mutta on hinnoiteltu turhan korkealle.