Testissä Sony Xperia XZ2 & XZ2 Compact

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Pekko, 25.04.2018.

Arvostele artikkeli (perustelethan heikommat arvosanat, jotta voimme parantaa ensi kerralla!)

 1. 5 - Erinomainen

  4 ääntä
  28,6%
 2. 4 - Hyvä

  10 ääntä
  71,4%
 3. 3 - Keskinkertainen

  0 ääntä
  0,0%
 4. 2 - Heikko

  0 ääntä
  0,0%
 5. 1 - Täydellinen rimanalitus

  0 ääntä
  0,0%
 1. Pekko

  Pekko Diginatiivi

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Sony aloitti uusien Xperia XZ2- ja XZ2 Compact -lippulaivapuhelimiensa myynnin kuluvan kuun ensimmäisellä viikolla ja io-tech pääsi testaamaan uutuuksia lähes tuoreeltaan. Testiartikkelissa tutustutaan sekä 5,0-tuumaisella näytöllä varustettuun 599 euron hintaiseen Compact-versioon että 5,7-tuumaisella näytöllä varustettuun 799 euron hintaiseen perusversioon, joiden rautaominaisuudet ovat monilta osin keskenään yhteneväiset.

  Artikkelissa tutustutaan molempiin uutuusmalleihin paneutumalla niiden suorituskykyyn, akunkestoon, ulkonäköön, rakenteeseen, teknisiin ominaisuuksiin, käyttöjärjestelmään ja lopuksi pohditaan kokonaisuutta yhteenvedon muodossa. Pohjalle voi lukea ensituntumat-artikkelimme helmikuun lopulta.

  Lue artikkeli: Testissä Sony Xperia XZ2 & XZ2 Compact

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.04.2018
 2. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 457
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ei oikein Sony säväytä uutuuksillaan. Aina jotain pientä mikä pilaa koko puhelimen, kuten tuo 3,5mm plugin puuttuminen. Xperioissakin on nähtävästi tuo mukana tuleva bloatware alkanut lisimään mielestäni huolestuttavaan suuntaan. :tdown:
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin lonkalta heittäisin, että bloatwaren määrä on pienentynyt aiemmasta :think: Näissä XZ2-malleissa on ihan fiksu tuo toteutus, jossa saat itse valita mitä lisäsovelluksia puhelimeen asennetaan käyttöönoton yhteydessä. Voi jättää turhat Sonyn ja Googlen softat pois.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 4. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 457
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Voi hyvinkin olla, että on vähentynyt edellismalleista. Mitä tässä olen kavereiden ja sukulaisten uudempia Xperioita testaillut niin jotenkin kovin täynnä kaikennäköistä sälää. Z3 noista sai kuitenkin osan poisteltua. Toki OnePlussaan tottuneena alkaa tuokin kovin roskaiselta näyttämään. :joy:
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 5. mikaav

  mikaav

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Itse tässä nyt muutaman viikon käyttäny tuota XZ2 Compactia ja oon kyllä ihan tyytyväinen ollu. Muutaman kerran on kamera tiltannu, näytön automaattinen kirkkaus temppuillut myös välillä ja jotain pientä.. kokonaisuutena kuitenki hyvä laite tähän asti.. Ja nuo Sonyn BT nappikuulokkeet yllätti kyllä todella positiivisesti. Salikäytössä aivan erinomaiset ja äänenlaatu tällaselle vähän ehkä enempi hifistelijälle riittävä. Oon myös käyttäny normi 3,5mm kuulottimia ja eipä tuon adapterin laittaminen paikalleen tuota hirveänä tuskaa..
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 6. elmu01

  elmu01

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Allekirjoittaneen käyttöi kuului testijaksolla. TYPO SPOTTED!:D
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2018
 7. muurain

  muurain

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Sormenjälkilukijan poistuminen virtapainikkeesta on kyllä iso pettymys. Sonyn virtapainikkeeseen integroitu lukija toimi helkkaristi paremmin kuin vaikkapa Samsungin kilpailevat ratkaisut.

  Olisi mielenkiintoista tietää miksi Sony meni muuttamaan lukijan paikkaa.. Lieneekö joku jenkkimarkkinoiden patenttisekoilu taas kyseessä?
   
  hkultala ja Rensu tykkäävät tästä.
 8. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team Apex Legends Team H2O

  Viestejä:
  6 971
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Nämä voi raportoida palautelomakkeella, kiitos.
   
  elmu01 tykkää tästä.
 9. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Puhelinten muotoilua on muutettu -> kyljet on ohuemmat ja pyöristetyt -> ei tilaa sormenjälkilukijan sisältävälle virtapainikkeelle. Sitä en kyllä käsitä, että kenen idea on ollut tökätä takakuoren sormenjälkilukija pystysuunnassa melkein keskelle puhelinta (XZ2).
  Itse olisin muotoilun osalta ollut ihan tyytyväinen jos fyysinen muoto olisi pidetty about samana kuin aiemmin, mutta näyttöä olisi vain levitetty niiden jumalattomien ylä- ja alareunojen päälle.

  EDIT:

  Juu ei Z1C:ssä voinut pitää automaattista kirkkautta päällä. Jos puhelin oli täysin paikallaan sisätiloissa ja kaikki pysyi paikallaan niin kirkkaus pysyi vakiona. Mutta jos puhelin oli kädessä niin automaattikirkkaus heitteli mihin sattui jatkuvasti kun puhelin liikahteli vähän. Ei ilmeisesti ollut oikein minkäänlaista filtteröintiä kirkkaussensorilta tulevan datan ja näytön kirkkaudensäädön välissä. Kai siinä nyt vähän pitäis laskea kirkkauden keskiarvoa jonkin pienen ajanjakson ajalta ja sen mukaan säätää, ettei kirkkaus poukkoilisi ihan mihin sattuu.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2018
 10. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taitaa seuraava puhelin olla ZX2C, vaikuttaa ihan hyvältä muutamista huonoista puolista huolimatta. Kiitoksia testistä, artikkeli oli sopivan pituinen ja asiat hyvin esittävä. :tup:

  Näytön automaattinen kirkkaus on sekoillut Z5C:ssä ja jos en väärin muista niin myös Z1C:ssä, vissiin mahdotonta Sonyltä saada kuntoon. Z5C:ssä kirkkauden lisäksi joku mystinen kontrastin korjaus sekoilee välillä ja kuva on kuin kesän auringossa olleessa lakanassa...

  Samaa mieltä, kyljessä oleva lukija toimii myös kun puhelin on pöydällä tai autotelineessä.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 11. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  381
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olinkin jo unohtanut nämä kokonaan vaikka nytkin on xz käytössä. Jotenkin lopahti mielenkiinto julkaisussa, kun sormenjälkitunnistin oli siirretty ja 3,5mm liitin poistettu. Mutta artikkelin perusteella tuohan vaikuttaa muuten ihan kelpo puhelimelta.

  Vähän on kyllä Sony jäänyt muiden puhelinvalmistajien alle varsinkin näkyvyydessä. Nokia vaikuttaa paljon mielenkiintoisemmalta vaikka eivät olekkaan saaneet SD845 puhelinta ulos.
   
 12. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Premium-jäsen Team H2O

  Viestejä:
  1 320
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Plugin puute ei kyllä tippaakaan haittais, mutta tuo muotoilu ja taas "ohuuden tavottelu" sekä sormenjälkitunnistin on ehdoton nogo.
   
 13. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muistelen lukeneeni jostain, että liittyisi ainakin osittain näihin patenttijuttuihin. Aiemmissa malleissahan Sonyllä ei ollut Yhdysvaltain markkinoilla lainkaan sormenjälkilukijaa, joten taakse sijoittamalla tuon on saanut ainakin toteutettua samalla tavalla kaikille markkinoille.
  Ei nuo kyljet nyt kuitenkaan niin ohuet ole, etteikö niihin olisi voinut sijoittaa aiemmin käytettyä sormenjälkitunnistinpainiketta.

  Muotoilua pitää omasta puolesta kommentoida sen verran, että ainakin käyttömukavuuden kannalta näiden uusien mallien muotoilu on markkinoiden kärkeä.
  En nyt tiedä voidaanko puhua ohuuden tavoittelusta, jos kyseessä on ylivoimaisesti luokkansa paksuimmat puhelimet markkinoilla reunoja lukuun ottamatta. Ennemminkin tuossa on tavoiteltu mahdollisimman mukavasti käteen istuvaa muotoa.
   
  muurain, Kepe ja BOT tykkäävät tästä.
 14. Tarjoushaukka

  Tarjoushaukka

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  27.09.2017
  Compact-version ostoa vois harkita syksyllä, kun Jolla julkaisee Sailfish 3.0:n. Siihen mennessä hintakin on jo ehtinyt tippumaan reilusti alle 500 euron. Vesitiiviissä laitteessa on se ikävä puoli, että sitä on hankala avata esim. akun vaihtoa varten ja laittaa takaisin kiinni.
   
  Eramaankettu ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 15. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  1 780
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ainakin z1 compactiin myytiin 20€:lla uutta takakantta liimatiivisteineen, ja hieman halvemmalla sai sen pelkän tiivisteen. Ongelmana toki itse tehdessä on tod näk takuun katoaminen. Tuo puhelin oli muutenkin outo poikkeus markkinoilla, koska näytönkin sai vaihdettua koko laitetta purkamatta suoraan näytön puolelta.
   
 16. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 563
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Kun akku alkaa olla finaalissa, alkaa puhelin muutenkin olla vaihtoiässä. ;)
   
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muistaakseni Sonyllä oli ainakin jossain vaiheessa niin, että huollossa (valtuutetussa) avatut laitteet eivät olleet enää vesitiiviitä.
   
 18. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  494
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olisi ollut kiva nähdä kamera testissä kuvat myös "correction for image distortion" asetus päällä kamerasoftasta!?
  Kun ton asetuksen pitäisi kaiketi vähentää tota öljyväri efektiä...
   
 19. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käsittääkseni tuon asetuksen pitäisi korjata laajakulmaobjektiivin aiheuttamia vääristymiä ja se taitaa olla oletuksena päällä.
   
 20. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  494
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Saatat olla oikeassa. Olin vaan lukeneeni jostain, että jollain olisi muka vähentynyt toi öljyväri efekti tolla asetuksella...
  En tosin enää löydä mistään sivua missä noin väitettiin.

  Ja jotain Sony saisi kyllä tehdä tulevaisuudessa tolle ja OISin puutteelle. Tosin onhan näissä nykyään jonkin asteinen EIS, mutta ei se kyllä silti korvaa OISia.
  Itellä ainakin aina sen verran vispaa käet kuvatessa, että vaikea saaha tärähtämättömiä kuvia... :D
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2018
 21. Tarjoushaukka

  Tarjoushaukka

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  27.09.2017
  Uuden puhelimen akku pitää hyvin virtaa sen 2-3 vuotta. Tuossa ajassa ei tule vielä suurta motivaatiota vaihtaa kapulaa, koska niissä ei ole nykyään enää mitään merkittävää uutta. Vähän parempi kamera, nopeampi ja ehkä vähävirtaisemman raudan ansiosta akkukesto hieman parantunut. Menen vieläkin Oneplus Onella, jolle tulee syksyllä 4 vuotta täyteen.
   
 22. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo OIS:n puuttuminen on ainakin Sonyltä ollut ihan tarkoituksellinen valinta. Aina kun olen heidän edustajiltaan kysynyt asiasta, niin vastaus on ollut, että heidän mielestään SteadyShot-elektroninen vakain toimii paremmin.
   
 23. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Itsellä kesti Z1 Compactin akku 1½ vuotta, jonka jälkeen se oli siinä kunnossa, että puhelin toimi noin 2 tuntia per lataus jos sillä ei tehnyt yhtään mitään. Jos koitti vaikka ottaa kuvaa niin simahti saman tien. Kyllä se toimii edelleenkin, pitää vaan olla koko ajan piuhan päässä. Jotenkin meni maku Sonyn puhelimista siinä samalla, kun softatukikin lakkasi vain reilu vuosi julkaisun jälkeen.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 24. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika jännä ja ei hyväksyttävä juttu, etenkin kun Sony vielä erityisesti mainostaa noita akun elinikää pidentäviä ominaisuuksiaan. Olikohan Z1 Compactin aikaan niitä vielä käytössä :bored:
   
 25. mezzo

  mezzo

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Onko totta että vesitiiviys on mennyttä huollon jälkeen. Syksyllä vaihdettiin näyttölasi Z5c malliin ja nyt viikolla kun sai nurkka vähän kosteutta (siis todellakin vain vähän) niin heti meni näyttö tilttiin eikä toiminut koko puhelin kahteen päivään ennen kuin kuivui kunnolla. Eihän tuota uskalla kohta ilman muovitaskua käyttää...
   
 26. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tällaista juttua aiemmin luin ja kuulin, mutta kyllähän siitä pitäisi käsittääkseni huollon ilmoittaa, jos näin on käynyt.
   
 27. salsted

  salsted

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Pakko kommentoida tuohon vesitiiviyteen. Oman Z3 Compactin lähetin huoltoon kun näyttö meni hajalle. Kyselin samalla että miten vesitiiviyden kanssa käy. Vastasivat että puhelin säilyy vesitiiviinä koska valmistaja vaatii että puhelin vastaisi kaikkia heidän teknisiä vaatimuksia korjauksen jälkeen. Ainakin saunan kosteutta se on kestäny ihan hyvin.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 28. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  494
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ollu varmaan scf huollon aikaan, missä ei mikään muukaan pelanu kunnolla?
   
 29. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voi olla, en muista enää sen tarkemmin.
   
 30. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 806
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  En muista olenko tästä aiemmin kysynyt mutta mitkä asetukset on käytössä Androbenchissä?
   
 31. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vakioasetukset ja micro-testi.
   
 32. Makikou

  Makikou

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jonkin asteinen pettymys tämä XZ2, edellinen Sony oli Z3 josta tykkäsin kovin.
  -Ei 3.5mm plugia vaikka laitteella on kokoa sangen reippaasti
  - Sormenjälkitunnistimen asettelu
  - Jotenkin.. kylmäksi jättävä julkaisu. Muotoilu on ilmeisesti puhelimen valttikortti (toisinkuin Huaweilla kamera, Samsungilla infinity display ym).. mutta vaikka varmasti sopii käteen hyvin niin fyysinen koko kasvanut huomattavasti

  OnePlus 6:sta odotellessa.
   
 33. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  400
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  XZ2C on nyt ollut käytössä pari viikkoa ja fiilikset tästä ovat varsin positiiviset. Puhelin vaihtuu tarpeen mukaan ja valinta on aina ollut sieltä yläpäästä. Historia on lyhyt: Galaxy S1 -> Z3C -> XZ2C. Ensimmäinen jäi tekniikkansa puolesta vanhaksi ja seuraava hajosi. Alla kokemuksia:
  • Jämäkkä ja laadukas rakenne, vaikka ylimääräinen paino ei ole hyvästä, niin se jotenkin lisää laadun tuntua. Ainoat laatufiilistä laskevat ovat power ja kameranappi. Varsinkin kameranappi heiluu ja on vähän tunnoton, mutta nämä nyt on pikku juttuja.
  • Mustan version ulkonäkö on ihan tyylikäs, vaikka omasta mielestäni kaikki puhelimet näyttävätkin suht samanlaisilta monoliiteilta.
  • Compactin muovinen takakuori on paljon mukavampi, kuin Z3C:n liukas ja hauras lasi.
  • Pyöristettynä puhelin istuu hyvin käpälään.
  • Hyvä näyttö, FHD+ ja kasvanut koko on ihan jees päivitys Z3C:n verrattuna.
  • Valitettavasti koko on kasvanut aiempiin Compact malleihin verrattuna. Karsastin tätä ideaa aluksi, mutta onneksi tämä on vielä suht pieni verrattuna täysiin lippulaivamalleihin. Mahtuu Z3C:n kanssa käyttämääni Puro Essentials slip coveriin ja jää vain 8mm ulos, mikä ei häiritse.
  • Hyvä akunkesto. En räpellä puhelinta jatkuvasti tai kuuntele musiikkia ja some rajoittuu whatsappiin. Päällä gmail ja firman mailisynkat. Kaikki ylimääräiset radiot (WLAN, GPS, BT) ovat pois päältä, jos en niitä tarvitse. Viimeisimmällä latauksella akku kesti 4 päivää. Tällä hetkellä 2d3h ja jäljellä arviolta 2d18h.
  • Ripeä puhelin, tosin ei tuossa Z3C:n nopepeudessakaan mitään valittamista ollut, vaikka se lopussa alkoikin hyytyä. Oli liian täysi tauhkaa ja nollaamalla olisi varmasti taas ollut vikkelä.
  • En tiedä missä se joidenkin parjaama bloatware sijaitsee. En juurikaan havainnut sitä Z3C:llä ja tässä sitä on vielä vähemmän. Mitä Samsungeja kokeilin, on Sony niihin verrattuna täysin puhdas Android.
  • Kamera omaan käyttööni ok ja kuvat näyttävät paremmilta kuin Z3C:llä. Vertailu ei tosin ole reilu, koska Z3C:llä en kuvannut koko kennolla, vaan seuraavaksi suurimmalla 16:9 suhteella ja näyttökin on parempi XZ2C:ssä. En ole mikään kuvailija, joten asiantuntijuus tässä puuttuu.
  • Kamera on tiltannut muutaman kerran, mutta toimii, kunhan käynnistää kamerasoftan uusiksi. Kamerasofta ei ole mitenkään erityisen hyvä.
  • 3,5mm plugi olisi saanut olla edelleen mukana, vaikka itse en sitä suuremmin käytäkään
  • Sormenjälkilukijaa en ole koskaan käyttänyt. Ei ole käytössä nytkään, joten itselle on ihan sama, minne se on siirretty. Powernapissa se olisi varmasti luonnollisin ja siinä sitä voisi Huawein tapaan käyttää näytön vierittämiseen.
  • Mukana tulevat varusteet onnettomat, kuten tässä arvostelussakin todettu. Pitää hankkia USB muuntimet ja pidemmät piuhat erikseen.
  • "Halpa", jos vertaa muihin täyden raudan puhelimiin. Siltikin puhelimien hinnat ovat mielestäni karanneet lapasesta.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2018
  MSJD, Kepe ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 34. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  En tiedä millaisia akun elinikää pidentäviä juttuja nuissa pitäisi olla, mutta itsellä jäi sellainen käsitys että akkuongelmat alkoi siitä kun puhelin oli latauksessa ja pelailin samalla jotain.
  Harvinaisen huono mäihä ollut näitten älyluurien kanssa. HTC Sensation oli melkoinen akkusyöppö alunperinkin ja softatuki kesti just sen vuoden verran, Z1C:n akku kosahti 1½ vuodessa ja softatuki lakkasi reilu vuosi julkaisun jälkeen, Xiaomi Mi5S ehti olla 10kk käytössä kun puhelin vaan kuoli täydellisesti. Nyt OP5T ja tähän tuli just joku softapäivitys jonka jälkeen puhelin tökkii ja jumittaa aina kun näyttöä koskettaa :confused:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 35. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta niin on myöskin näytön koko ja pinta-ala, jonka myötä "tila" on käytetty huomattavasti paremmin hyväksi. Edeltäjämalli XZ1:ssä ulkomitat olivat suorastaan valtavat näyttökokoon nähden ja screen to body ratio surkea ~68%. Toki jos ei suurempaa näyttöä kaipaa, niin sitten siitä merkittävästi parantuneesta näytön ja ulkomittojen suhteesta ei ole iloa, mutta pienen ystävälle löytyykin sitten harvinaislaatuisena vaihtoehtona XZ2 Compact.
   
 36. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  400
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Hieman off topickia, mutta minulla tuo 3,5 vuotta vanha Z3C jaksoi vielä 3-4 päivää yhdellä latauksella. Uudehkona pisin akunkesto todella vähällä käytöllä oli reilu 7 päivää. Joten ainakin siinä akku oli ihan laadukas. Nämä siis ihan normaali moodissa, koskaan en edes testannut stamina modeja.
   
 37. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 457
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Melko kevyellä käytöllä on puhelin ollut, kertapa kertapa noin pitkälle venyi. Z3 en päässyt uutena kuin 2,5pv akunkestossa.
   
 38. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Sehän riippuu ihan täysin käytöstä. Testasin joskus tolla HTC Sensationilla, jossa siis muutenkin on tosi huono akunkesto. Laitoin kaiken pois päältä silleen että se toimi pelkästään puhelujen soittamiseen ja vastaanottamiseen. Akku kesti kolme viikkoa.
   
 39. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 457
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tietenkin. Lähinnä meinaan, että nykyisin keskiverto käyttäjä jolla on yleensä muutama sosiaalisen median sovellus hörppimässä akkua ja puhelimella selaillaan päivän mittaan internettiä jonkun verran niin taitaa jäädä tuohon 2-3 päivän pintaan akun kesto.
   
 40. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  1 806
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Pitää kyllä sanoa että en hirveästi arvosta näiden vakio asetusten käyttöä jotka on valittu ihan vain sitä varten että voidaan korostaa UFS:n ominaisuuksia (vs eMMC) eikä hirveästi kerro oikean elämän suorituskyvystä sovelluksille, since multithreading is hard.

  Tämähän on etäisesti samanlainen asia kuin SSD asemien kohdalla jossa hehkutaan up to *helvetinisonumero* IOPS (yleensä QD32) jota et normaalissa käytössä koskaan näe kun QD4:kin (Queue Depth eli kuinka monta I/O operaatiota on jonossa) on aika harvinainen yleisessä käytössä.
  Anandtechin SSD asema testissä "The Destroyer" keskiarvo QD on 5.5 kun taas Heavy ja Light testeissä 4.6. Esimerkkinä Destroyerissä QD1:n osuus on kuitenkin ~50% testistä, QD2 ~22% ja niin edelleen. Heavyssä 63.5/10.4 ja Light 73.4/16.8 vastaavasti.​

  Itse käytän Androbenchissä samoja asetuksia kuin Anandtech eli file size 300MB, buffer size 256KB/4KB ja threads 1. Oletukset on siis 64MB, 32768/4 ja 8 vastaavasti.
  AT:n Joshua aikoinaan käytti tiedostokokona tuota 100MB ja Andrei joka nykyään kirjoittaa AT:n mobiili artikkeleita käyttää "yleensä 300MB". Tämä johtuen ihan siitä että UFS on nopea ja 100MB rykäisy menee niin nopeasti että jos jotain tapahtuu taustalla niin se sitten voi vaikuttaa tuloksiin aika paljonkin puhumattakaan ihan normaalista vaihtelusta.

  Tuossa XZ1C:stä Androbench tulokset. Metodina reboot, sovellukset "pois historiasta", muutaman minuutin tauko jonka jälkeen 10 ajoa peräkkäin. Rinse and repeat. Ja tämä tietenkin käytössä olevalla puhelimella jonka tallennustila ei ole nyt lähellekään täynnä mutta ei niin tyhjänä kuin voisi olla.
  upload_2018-4-28_18-21-58.png

  P.S. Minulla kun on XZ1C että jos haluat niin voisin huvin vuoksi ajella nuo muut suorituskyky testit kun kerta XZ2C on siellä myös? Eipä tässä parempaakaan tekemistä ole tälle illalle.
  Suorituskyky erot XZ2/XZ2C:llä kun on olemattomat varsinkin 3D kuormassa koska sama resoluutio kun taas XZ1/XZ1C niitä eroja jo löytyykin.
  Voit vaikka yv:llä kertoa metodit jne millä tietyllä tavalla ajat testit, kuinka monta toistoa, akun lähtö lämpötila, versioista esim Antutulla käytit 6.2.7 eli oliko 3DBenchin versio sitten se apkmirroristakin löytyvä 6.1.1?
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 41. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itsellä lähes sama aika ollu tuo puhelin ja akku kestää pari päivää. Mutta ans kattoo kun tuo akku oikeasti simahtaa kuinka huonoksi akun kesto menee.
  Mutta toistaiseksi ei pahemmin valittamista akun keston kanssa. Kolmekin päivää menee kevyellä käytöllä, mutta se on jo vähän venyttämistä.
   
 42. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tukku ihan hyviä perusteluja asiaan liittyen, kiitos niistä. Itselleni ei kyllä ollut tullut edes mieleen viilailla noita sen tarkemmin. Tässä vaiheessa tietysti jos asetuksia lähtee muuttamaan, pitäisi testit ajaa kaikilla laitteilla uudestaan, ja luonnollisestikaan kaikkia testattuja ei ole enää edes käsillä. Pitää siis vähän pohtia asiaa tulevien artikkelien suhteen. Tuo Anandtech on kyllä varmasti erinomainen referenssi tämän asian suhteen.

  Tässä Xperia XZ2 -artikkelissa testit ovat Pekon ajamia ja käsittääkseni myös tuolla meikäläisen käyttämällä vakio & micro -yhdistelmällä.

  Ajoin nyt Xperia XZ2:lla nopeasti Androbenchin noilla Anandtechin asetuksilla ja tulokset olivat: 405,76; 71,27; 17,24; 5,79 Mt/s.