Testissä Huawei Mate 10 Pro

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 30.11.2017.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  io-techin uusimmassa mobiililaiteartikkelissa tutustutaan Huawein lokakuun puolivälissä julkaisemaan Mate 10 Pro -älypuhelimeen, joka tuli Suomessa kauppoihin maanantaina. 799 euron hintainen uutuus on varustettu 6,0-tuumaisella AMOLED-näytöllä sekä uunituoreella Kirin 970 -järjestelmäpiirillä.

  Tutustumme artikkelissa tuttuun tapaan Mate 10 Prohon noin parin viikon testijakson pohjalta. Käsittelemme artikkelissa laitteen rakenteen, tekniset yksityiskohdat, kameran toteutuksen ja kuvanlaadun, ohjelmiston, akunkeston, suorituskyvyn sekä muita yleisiä huomioita testijaksolta.

  Lue artikkeli: Testissä Huawei Mate 10 Pro

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 2. MSuomi

  MSuomi

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  HuiHai tuli aikoinaan markkinoille sellaisena "Halpana vaihtoehtona". No, ei ole enää xD
  Nykyään about ainoa uusi isompinäyttöinen puhelin, jota voisin edes harkita (noin niin kuin hinnan puolesta) on One Plus 5T... Ja niistäkin 64GB-malli on oikeissa hinnoissa, vaikka epäilyttää sen muistimäärän riittävyys. Olisivat saaneet laittaa siihen SD-korttipaikan. Saisi tulla joku pörssiromahdus tms. että saataisiin taas hinnat järkevälle tasolle. 1600€ jostain hiton Omenasta??? No, hulluja on moneen junaan ;p
   
 3. Testostenori

  Testostenori Filter Coffee, Not People Tukijäsen

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ikävä aikoja kun Huawein Mate sarjassa oli parempi hinta/laatusuhde. En saa perusteltua itselleni millään yli 500e puhelinta.
   
  tle88 tykkää tästä.
 4. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pakkohan se melkein on tulla tuntemattomana tekijänä uusille markkinoille edullisena vaihtoehtona ja kyllähän siellä toisaalta Honor 9 ja P10 tarjoavat edelleen aika edullisen hinnoittelun kilpailijoiden huippumalleihin nähden. Mitään huippuedullisia diilejä nuo Huawein luurit eivät kuitenkaan enää ole, se on totta.
   
 5. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 167
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse en pidä tuota hintaa erityisen korkeana, kun vertaa kilpailijoihin. Toki hintataso on yleisesti ottaen noussut aika korkealle terävimmän kärjen osalta. Tämä Mate 10 Pro tarjoaa artikkelin perusteella kuitenkin aika paljon vastiketta rahoille. Kamera vaikuttaa todella hyvältä akun keston ohella eikä muissakaan ominaisuuksissa ole juuri valittamista. NPU -teköälyprosessorista näyttää olevan hyötyäkin kameran osalta. Jos Huawei vielä pysyy noissa lupauksissaan softan osalta, niin paketti on siltäkin osalta kunnossa. Treblen myötä EMUI:n kustomoinnit eivät hidasta (ainakaan teoriassa) päivityksiä niin paljoa. Track recordia olisikin syytä vähän petrata ottaen huomioon Honor 7:n kohtalon.

  Työpöytänäkymä on myös varsin mielenkiintoinen ominaisuus, kun siihen ei erikseen tarvita mitään telakkaa. Tuota voisi oikeasti kuvitella käyttävänsä reissun päällä, kunhan hiiri ja näppis löytyvät kohteesta. Telakka kulkee huomattavasti heikommin mukana kuin HDMI-adapteri. Langaton lataus olisi ollut ihan mukava lisä, niin latauskin olisi tarvittaessa hoitunut näyttöön yhdistettynä esim. leffaa katsottaessa.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 6. TLA

  TLA

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Hyvältä vaikuttaa, ilmeisesti kuuluvuuden kanssa ei ollut testatessa mainittavia ongelmia? Miinuksiin lisäisin Bluetooth 5.0 puutteen, muutamalta kilpailijalta tuo jo löytyy.
   
 7. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Hieno testi, kiitokset. Erityisesti kameraosasto oli taas ansiokas. Edellisessä kamerapuhelimessani oli Leica-linssistö, joten osasin odottaa tältä osin hyvää tulosta. Hintarajana olen viime vuosina pitänyt noin 500€:a. Nykyinen kaksikamerainen puhelimeni alitti tämän reilusti eikä se silti dramaattisesti huonommin kuvaa kuin päivän testilaite. Hassulta tuntuu muuten, ettei Huawei kuitenkaan takuukorjaa kosteusvaurioita, vaikka IP67 luokka. Taitaa nanopinnoite olla parempi käytännössä.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 8. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 167
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni tuo kohta rikkoo kuluttajansuojalakia siltä osin, että valmistajan myöntämä takuu ei voi rajoittaa lakiin perustuvaa virhevastuuta. Jos puhelin on suojattu IP67-suojauksella, niin sen tulee kestää hetkelliset pudotukset veteen. Näin ollen puhelin pitää myös korjata kosteusvaurioiden osalta, mikäli ne ovat aiheutuneet IP67-standardin mukaisesta käytöstä. Samsung hävisi vastaavan tapauksen Xcoverin osalta vuonna 2015:
  EDIT: Pieni chatti asiakaspalvelijan kanssa.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  Hankalaksihan nämä menevät kuluttajan kannalta, jos valmistaja ottaa kielteisen linjan kaikissa kosteusvaurioissa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2017
  Pekko, Marsu53 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 9. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En kyllä havainnut kuuluvuudessa mitään ongelmia. Mielestäni nuo jutut ovat yleisestikin olleet Huawein high-end-luureissa varsin hyvin hallussa. Totta, BT5.0 uupuminen on kyllä pieni puute.
   
  TLA tykkää tästä.
 10. MSuomi

  MSuomi

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Kyllä, se on täysin ymmärrettävää. Tosin, itse olen sitä mieltä, että puhelimien hinnoittelussa lähdettiin täysin tangentin suuntaan jo about 4-vuotta takaisinpäin. Itse olisin sitä mieltä, että huippumallien pitäisi olla maksimissaan noin 600 euron luokkaa ja mieluiten 500 euron paikkeilla...

  Toki, se on vain oma mielipiteeni ja muutakin mieltä saa aivan vapaasti olla ;)
   
  tle88 tykkää tästä.
 11. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo hintojen jyrkkä nousu koskee lähinnä kaikista kalleimpia huippumalleja, kuten Note8 ja iPhone X. Mitä tuossa tarkistelin, niin esimerkiksi Samsung Galaxy S4:n suositushinta on ollut aikanaan 699 euroa, kun Galaxy S8:n vastaava on 829 euroa. Onhan siinä vähän nousua, mutta se on tapahtunut vuosien mittaan aika tasaisesti. Kyllä niitä high-end-luureja nytkin saa alle 600 eurolla, kun valitsee esim. OnePlus 5T:n, Nokia 8:n, LG G6:n, HTC U11:n tai Galaxy S8:n,
   
 12. MSuomi

  MSuomi

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Näin juuri ja vaikka kuinka yrittäisin noita kalleimpia huippumalleja katsoa, niin en näe niissä vastinetta sille rahamäärälle, mitä niistä pyydetään. Mutta onhan niilläkin markkinat, koska ei niitä muuten tehtäisi ;) Ja ehkä joku löytää niistä niin paljon hyödyllisiä parannuksia, että itselleen saa tuotteen ostamisen markkinoitua.

  Kunhan tuo oma Note 3:nen jossain välissä kuolee, niin pääkriteeri uudelta on lähinnä yhtä iso näyttö ja siinä 500 korvilla (max) oleva hinta ;)
  Vannoin silloin, että en toista kertaa puhelimesta 700 euroa maksa :)
   
  Marsu53 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 13. code.666.

  code.666.

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Haluaisin nähdä iphone arvostelun jossa on miinukset:
  Ei 3,5 mm ääniliitäntää
  Ei muistikorttipaikkaa
  Akku ei käyttäjän irrotettavissa
  Ei nää ole enää herran vuonna 2017 mitään miinuksia, eivät ole olleet enää viimeiseen 3-4 vuoteen.

  Puhelin on ollut itsellä nyt n. 10 päivää käytössä, ainoat ongelmat BT:n kanssa, jota 2016 auto ei tue oletuksena, pitää päivittää kuulemma navin softa.
   
 14. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös nuo samat miinukset löydy juuri tuoreesta iPhone 8 -artikkelista?:think: Tämä on kyllä kertakaikkisen huvittavaa, että iPhone artikkeleissa syytetään Applen tuotteiden sorsimisesta ja täällä sitten suosimisesta :rofl: Kannattaisiko suhtautua näihin puhelinvalmistaja-asioihin vähemmän henkilökohtaisesti?

  Ei pitäisi olla niin kapea katsantokanta, että vaikka itse ei kaipaa jotain ominaisuuksia, niin pitäisi pystyä ymmärtämään, että niiden puuttuminen saattaa silti olla miinus monelle muulle. Sieltä miinuksista voi poimia ne itseä koskettavat kohdat, ei se ole mikään jokaiselle lukijalle personoitu listaus :geek:
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2017
 15. code.666.

  code.666.

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Juu ja kommentti oli tarkoitettu yleiseksi kritiikiksi apple vs androidn arvosteluihin. Lähes poikkeuksetta iphonen arvostelussa ei nuo asiat nouse miinus listalle, vaan koetaan ne applen ylivoimaisina ominaisuuksina. Toki asiat on syytä nostaa esille koska käyttäjiä ja tarpeita on erilaisia, mutta olisiko syytä myös alkaa muuttamaan perinteisiä plus/miinus arvosteluita ja päivittää ne vastaamaan nykypäivän tarpeita?
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 16. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noita plussia ja miinuksia on ollut tapana tarkastella ja päivittää aina vuosikohtaisesti ja niin on tarkoitus tehdä myös vuodelle 2018. Ainakin tuo kiinteä akku on suunnitelmissa jättää miinuksista pois, koska se on nykyään valitettavasti vakioratkaisu lähes kaikissa laitteissa. Lukijoiden ja muiden ihmisten kanssa uusista puhelimista keskustellessa olen huomannut, että muistikorttipaikka ja 3,5 mm ääniliitäntä ovat vielä tärkeitä yllättävän monelle, joten niitä ei näillä näkymin vielä toistaiseksi poisteta miinusten joukosta.
   
 17. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 296
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitä valitettavaa kiinteässä akussa on? Takuukin on pidempi.
   
 18. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mm. vaikeuttaa puhelimen korjaamista ja lyhentää todistetusti laitteen käyttöikää, jonka myötä kuormittaa enemmän luontoa. Ei kai se takuuseen vaikuta millään tavalla?

  Tiedän monia ihmisiä, jotka vuosien varrella olisivat jättäneet uuden puhelimen hankkimatta, jos vanhaan 2-4 vuotiaaseen luuriin olisi saanut uuden akun järkevään hintaan. Kannattaa nyt koittaa katsoa asiaa vähän laajemminkin kuin niiden omien käyttötottumusten puitteissa. En minä itsekään näitä arvosteluja tee pelkkiin omiin tottumuksiin ja mieltymyksiin rajaten. Omassa käytössäni esimerkiksi muistikorttipaikan olemassaolo on nykypäivänä ihan se ja sama.
   
  Yrmiö ja halcyon tykkäävät tästä.
 19. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 296
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ennen akkutakuu oli 6kk tms, nyt laitteen takuun pituinen jos ei ole vaihdettavissa?
   
 20. akselic

  akselic Team H2O

  Viestejä:
  2 093
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itse asiassa ei kyllä ole vaan aika monesti puhelimella on 2v takuu ja samassa yhteydessä jollain pikkupräntillä mainittu että akun takuu 1v
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 21. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voin kysyä Huaweilta mikä on akkutakuu tämän mallin suhteen.
   
 22. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Minun mielestäni tuota kiinteää akkua ei pidä koskaan ottaa pois miinuksista. Muutenhan tapahtuu seuraavaa: valmistajat tekevät paskaa ja kun se myy, pian saatavilla on pelkkää paskaa. Kun saatavilla on pelkkää paskaa se paska muuttuukin yhtäkkiä kullaksi :rage:

  Boldattu kohta on aika mielenkiintoinen. Mikäli kyseiset ihmiset ovat sitä mieltä ettei puhelin vanhene 2-4 vuodessa kuin akun osalta, miksi ostavat puhelimen johon akun vaihto maksaa omaisuuden? Ei todellakaan kuulosta järkevän ihmisen toiminnalta. Minulla on kanttia sanoa koska en koskaan ole ostanut puhelinta josta akkua ei saa irti tyyliin ottamalla takakannen pois ja vaihtamalla sen toiseen.

  Tosin eipä puhelimien ostajat ylipäätään tunnu olevan kaikkein terävintä sakkia. Onhan todistettu kuinka Applen puhelimien omistajat paiskovat vanhoja malleja seinään järveen kun Apple julkistaa uuden puhelinmallin. En kuitenkaan ole kuullut Apple-porukan tekevän samaa Apple merkkisille pöytäkoneille tai kannettaville :think:
   
 23. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 194
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On vaan tainnut tapahtua jo :D Täytyy tyytyä pistämään plussien puolelle, jos jostain luurista saattuu vielä löytymään irrotettava akku.

  Boldattuun kohtaan liittyen kuten juuri on ollut puhe, etenkään high-end-markkinolla ei ole juuri tarjolla vaihtoehtoja. Lisäksi ihmiset joita ei juuri puhelimet kiinnosta muuta kuin käyttöesineenä, eivät edes osaa ajatella tai ottaa huomioon tuollaisia asioita. Aika rajattu osa käyttäjistä on oikeasti niitä, jotka speksaavat kaikki laitteet ihan viimeistä ominaisuutta myöden.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 24. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Hyvä homma, irrotettava akku on hyvä ominaisuus syistä joita jo mainittiin.

  Vaihtoehtojen puute ja ostokäyttäytyminen kulkevat käsi kädessä. Eli yksi valmistaja laittaa puhelimen ilman vaihdettavaa akkua, sitä ostetaan. Toinen valmistaja kokeilee samaa, sitäkin ostetaan. Yhä useampi valmistaja tekee saman ja toteaa ettei ketään kiinnosta. Lopputulos on selvä.

  Onhan tuo toisaalta ihan totta ettei nykyään keskimääräinen ostaja tajua yhtään mitään siitä mitä on ostamassa. Pätee käytännössä mihin tahansa osaan. Kai se puhelimissakin on tärkein kriteeri monelle että "näyttää hienolta". Huono homma kyllä.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 25. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 167
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juha Kokkonen tykkää tästä.