Testissä Apple iPhone XS Max

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 11.11.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  io-techin marraskuun neljännessä artikkelissa tutustutaan Applen uusiin iPhone XS -lippulaivamalleihin. Yrityksen syyskuussa julkaiseman iPhone XS -malliston hinnat alkavat vajaasta 1200 eurosta ja yltävät lähes 1700 euroon. Molemmissa malleissa on uusi A12-järjestelmäpiiri sekä viime vuodesta parannettu kamera. iPhone XS Max tarjoaa suurimman näytön, mitä Applen puhelimissa on tähän päivään mennessä nähty.

  Lue artikkeli: Testissä Apple iPhone XS ja XS Max

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018
  Ponsu, Digimonkey, Marti77 ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 2. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Erinomainen artikkeli ja erikoishuomio nautinnollisen näköisistä tuotekuvista. Kuin Applen pressikuvia katselisi.

  Kaukoidässä on myynnissä kahden sim-korttipaikan iPhoneja, mutta en tiedä tukevatko nuo mallit kaikkia Suomen 4G taajuuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 3. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 451
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka iOS onkin Androidiin verrattuna rajoitetumpi, niin mukava nähdä, että Apple on tuonut käyttäjille joitain muokattavuutta lisääviä vaihtoehtoja. Siri Oikotie vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta sovellukselta ja ilmoitusten hallinta huomattavasti paremmalta. Onkohan Apple ottanut kopin io-techin iPhone X artikkelista ;)? Muutenkin tuolla näyttää olevan aika paljon sellaisia parannuksia, jotka iPhone X:n kanssa on aiheuttaunt päänvaivaa.

  Onko tuo Face ID uudistunut viime vuoden malliin nähden, kun vaikuttaa toimivan nopeammin? Saako lukitusnäkymää avautumaan suoraan kotinäkymään vai pitääkö mennä ilmoitusnäkymän kautta?
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 4. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos luurin ottaa taskusta ja asettaa naaman eteen, kotinäkymä ei aukea ellei swipetä alhaalta ylös.

  Tuo shortcuts app on ollut nimellä ”Workflow” olemassa jo useamman vuoden. Apple osti firman 2017 ja laittoi softan ilmaiseksi. Siellä on varsin monipuolisia makrotoimintoja.
   
  Juha Kokkonen ja FlyingAntero tykkäävät tästä.
 5. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  531
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  On nämä Juhan artikkelit monipuolisia ja kattavia! Ei jää kyllä mikään asia epäselväksi. Hieno artikkeli taas, kiitos!
   
  Digimonkey, kirves, debuggeri ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  halcyon ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 7. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitos :tup: Taisi olla ensimmäiset uusilla studiovaloilla otetut tuotekuvat - vähän vielä vaatii harjoittelua, mutta mahdollistavanthan nuo tiettyjä uusia juttuja. Aasiassa on tosiaan tuo kahden SIM-paikan versio saatavilla, mutta sitä en nähnyt järkeväksi mainita jutussa, koska kyseiset laitteet eivät koske Suomea.
  Kyllä, parempaan suuntaan tuo iOS on koko ajan menossa Androidiin tottuneen käyttäjänkin näkökulmasta. Omaan makuun esimerkiksi nuo ilmoitusnäkymän parannukset olivat erittäin tervetulleita.

  Ei taida ainakaan Apple olla mainostanut mitään erityisiä parannuksia Face ID:hen nähden, mutta ainakin A12-piirin tekoälyominaisuudet ovat edistyneemmät, joten sen pitäisi nopeuttaa kasvojentunnistusta. En osaa sanoa paljonko Face ID on nopeutunut iPhone X:ään nähden, mutta on se nykyään riittävän nopea ja varmatoiminen, vaikkei aivan nopeimpien sormenjälkitunnistimien tasoa olekaan.
  Kiitos :tup: Järkevyyden rajoissa koitetaan toki aina mahdollisimman kattavasti perehtyä, mutta aina toki täytyy jättää jotain asioita pois, koska aika on aina rajallista.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 8. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulla FaceID on selkeästi parempi kuin sormenjälkitunnistimet. Ehkä kyse on minulle erikoisesta ongelmasta: harrastan köysikiipeilyä ja boulderointia, lajeja jotka aiheuttavat aika kovaa kulutusta sormenpäiden ihoon, minkä lisäksi käteni hikoilevat aika voimakkaasti. Ja juon kylmiä kaljojakin aika usein. Tuo on aiheuttanut itselleni sitä, että sormenjälkitunnistimet toimivat aika hit-n-miss tyylillä, enkä ole saanut niitä toimimaan niin hyvällä luotettavuudella kuin voisi haluta. Face ID on omassa arkikäytössäni selkeästi luotettavampi.

  Katsotaan miten laskettelukauden käynnistyttyä kiroan FaceID:n helvettiin kun en saa luuria aukia laskettelukypärä+lasit päässä. Joskaan eipä se sormenjälkilukijakaan aukea ilman hanskojen pois ottoa...
   
  Temeee, Good, Juha Kokkonen ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 9. Naama

  Naama

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  FaceID etu itsellä tulee vastaan erilaisiin palveluihin autentikoitumisen helppoutena. On paljon helpompaa vain tuijottaa laitetta kun siirtää sormi sormenjälkilukijalle kun joku kysyy salasanoja keychainista tai pankkiohjelman avaamisen yhteydessä kautta muissa.

  edit: Mulla kesti hetken, että "tekoäly" oppi tunnistamaa minut kun makasin sängyssä ilman silmälaseja. Nyt tunnistuksessa tuntuu olevan 100% varmuus.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018
  VilEko ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 10. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 144
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Hyvä artikkeli! Onko testiin tulossa vielä se XR-malli? Saako muuten tuota FaceID:tä käytettyä esim. mobiilipankki-sovelluksissa, joissa esim. tuo sormenjälki toimii. Tai esim. muiden laitteiden tallennettujen salasanojen hakuun?
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 11. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  XR-mallista on tulossa kokeiltua-artikkeli, mutta ei varsinaista kattavaa testiä. Laite on jo parhaillaan täällä toimistolla, mutta saimme sen lainaan vain runsaaksi viikoksi.

  FaceID:tä voi käyttää kaikkeen samaan tunnistautumiseen, jossa aiemmin käytettiin sormenjälkeä. Eli juurikin esim. mainitsemiisi asioihin.
   
  anonyymi tykkää tästä.
 12. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 144
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  :tup: Etenkin kiinnostaa tuo näytön kuvanlaatu ja sen erot ylempään hintaluokkaan. (Onko niissä edes muuta eroa, kamera taitaa olla eri?)
   
 13. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 906
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aivan käsittämättömiä "miinuksia" annettu. Kirjoittaja arvostelee iPhonea premissillä "hyvästä" puhelimesta joka oli relevantti noin 15 vuotta sitten. Se että kirjoittaja toivoisi puhelinten olevan edelleen niitä Nokian saippurasioita, ei ole looginen aegumentti iPhonen määrityksiä vastaan.

  1. Ulina DCIM-kansiosta on outoa sillä jokainen käyttäjä synccaa kuvansa pilveen. Nykyaikaista puhelinta ei ole tarkoitettu johdon päähän roikkumaan
  2. Muistikorttipaikan puuttuminen automaattinen miinus? Kuinka monella edes on puhelimessaan muistikortti vuonna 2018? Muistahan antaa sit isot miinukset tupla-SIM:iä tukeville luureille joissa ei voi olla muistikorttia kiinni samaan aikaan.
  3. Kuulokeliitäntä on turha nykyään. Kaupungillakin näkee lähinnä langattomia kuulokkeita ja autoissakin on nykyään Bluetooth aina.
  4. Ulina lasisesta koteloinnista koska se hajoaa pudotessa? Onko tämä vitsi? Minkä tahansa nykyaikaisen älypuhelimen voi olettaa hajoavan jos sen tiputat.

  On argumentointivirhe tehdä omat määrittelyt ja verrata täysin erilaisella ideologialla speksattua luuria niihin. Applen iPhoneista saatavan vaihdon raketoiminen neljänneksestä toiseen kertoo omaa kieltään. He tietävät tasan mitä ovat tekemässä. Suomalainen insinööri on taasen ehkä viimeinen henkilö johon luottaisin matkapuhelinmarkkinoiden analysoinnissa :D
   
 14. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 144
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  On muuten helkkarin kätevä tuo airdrop-ominaisuus esim. Kuvien synccaamiseen. @Kaiser Soze Ihan ok pointteja, mutta vähän turhan kärkkäästi olet asian esittänyt. Käsittääkseni tärkein on se, että on tasavertainen näissä miinuksissa, niinkuin Kokkonen onkin. Yhtä lailla se miinus lasisesta rakenteesta löytyy kaikista lasisen takakuoren puhelimista. Tai kuulokeliitännän puuttuminen.

  Jossain vaiheessa kun jokin miinuksena nähty asia on yleistynyt siinä määrin, että joka puhelimessa se on, voidaan kirjoittajan näkemyksien mukaan antaa + siitä, jos ko. Ominaisuus on toteutettu eri lailla. Esimerkkinä vaikka 3.5mm liitäntä, jota tuskin kahden vuoden päästä enää puhelimissa on. Silloin voisi antaa + siitä, jos jossain on se.

  Muutenkin nämä arvostelut ovat aina sen arvostelijan näkemyksiä, mikä mielestäni pitäisi jokaisen lukijan tiedostaa eikä niitä +/- listoja kannata katsoa absoluuttisena totuutena. Esim minä peilaan omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin tuon listan. En tarvitse kuulokeliitintä, joten ei tuosta miinuksesta tarvitse välittää.
   
  Digimonkey, Temeee, Niko ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 15. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 595
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  1. Kaikki eivät halua laittaa alastonkuviaan pilveen hakkereiden varastettavaksi.

  2. Sadan gigan kuvien siirtäminen pilveen ja sieltä tietokoneelle langattomasti on hidasta verrattuna saman tekemiseen tietokoneella muistikortilta.

  3. Jotka toimivat miten sattuu ja ottavat häiriöitä ties mistä. Sama kun selittäisit 4G verkkojen ihanuutta valokuituun nähden.

  4. Nykyaikaiset lääppivisvehkeet onkin tehty hajoamaan. Oma muutaman vuoden takainen älyluurini on tippunut "muutaman" kerran lattialle ilman vahinkoa.

  Applen ostajat eivät todistetusti erota Applen eri puhelimia toisistaan, eli ostaisivat ilomielin vanhanmallisen Applen kunhan laitettaisiin eri kuoriin kuvitellen sen olevan uusi. Joten älä jaksa selittää Applen tekemisillä olevan korrelaatiota Applen myyntien kanssa.
   
  Digimonkey, djtob, Temeee ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 16. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitos mielipiteestäsi - helpottaisi jos pystyisit vielä jakamaan sen vähän asiallisemmassa muodossa :think: Jokainen voi valita sieltä miinuksista ne itseään koskevat kohdat - kyseessä on tuotteesta tehdyt huomiot, kuten kaikissa muissakin puhelintesteissä. Äkkiseltään aika itsekkäästä näkökulmasta tarkastelet asioita.

  1. Vaikka sinä synkkaat kuvasi pilveen, ei se tarkoita että kaikki tekisivät niin.
  2. Muistikorttipaikan puuttuminen on edelleen monelle käyttäjälle miinus ja ostokriteeri laitteelle. Itse en muistikortteja puhelimissa käytä.
  3. Moni on tästäkin asiasta varsin eri mieltä. Aiheesta on useampia kyselytutkimuksiakin alan sivuilla.
  4. Kaikki lasirakenteiset puhelimet saavat vastaavan kritiikin, eikä se tee siitä lasirakenteesta puhelimessa yhtään käytännöllisempää, vaikka sitä kaikissa laitteissa käytettäisiinkin.
  Juurikin näin. Käyttötarpeita on yhtä monta kuin käyttäjiäkin.
   
  Digimonkey, djtob, Ponsu ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 17. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 906
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  1. Käsittääkseni noita pilviä ei ole teknisesti onnistuttu murtamaan? Ja moniko käyttäjä ei käytä pilveä? Prosentti?

  2. Mistä sä tän sata gigaa löysit? Kuvat siirtyvät pilveen reaaliaikaisesti joten puhutaan vain megatavuista kerralla. Ehkä parista gigasta jos tosi tosi pitkän videon kuvasit.

  3. Ei ois mitää markkinatutkimusta aiheesta että käyttäjät eivät saa kuulokkeita toimimaan? Noita myydään kuin leipää joten ei tunnu ketään haittaavan. Mun kuulokkeet toimii aina.

  4. Ahaa sieltä se tulikin. "Lääppimisvehje" on speksien mukainen käytännössä kaikille kuluttajille. Puhelimia ei ole tarkoitettu tiputettavaksi, joten ei ole väliä kuinka paljon ne hajoavat. Oma muutaman vuoden takainen puhelimeni hajosi välittömästi tiputtuaan noin 50 sentistä puulle. Mitä voitin?
  Mitä helvettiä sä selität? :D

  Sori siitä :(

  1. Ei tarkoita. Mutta kuluttajat yleensä noin tekevät joten ei ole mitenkään väärin määritellä pilveä ainoaksi tavaksi kuvien tallentamiseen. Ainakin ennen iPhonen kuvien syncronointi johdon kanssa oli tarkoitettu iTunes-ohjelmiston kanssa tehtäväksi. Käyttäjän ei ollut tarkoitus mennä puhelimen hakemistoihin käsin.
  2. Riippuu jokaisen tarpeesta. Suurin iPhone on jo niin suuri että lisätilaa ei realistisesti tarvitse. Hinnat toki erittäin kovia.
  3. Ehkä vähän karrikoidusti sanottu. Mut markkinoilla on erinomaisia langattomia kuulokkeita joiden kanssa unohtaa johdot. Kuluttajat ovat aina yllättävän konservatiivisia mutta sopeutuvat lopulta uusiin juttuihin.
  4. Okei asia kunnossa :tup:


  Oli se silti laaja ja tekninen arvostelu! Tuskin löytyy parempaa suomenkielistä muista medioista.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 18. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koitetaanpas pitää keskustelu asiallisena :geek:
   
  djtob, Kaiser Soze ja halcyon tykkäävät tästä.
 19. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 595
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  1. Fappening ei liene tuttu termi?

  2. Reaaliaikaisesti tavaran siirto kuluttaa puhelimen akkua ja siinä voi kestää ikuisuuden jos kenttä on surkea. Joissakin paikoissa ei edes ole kenttää. Kyllä, maapallolla on sellaisiakin paikkoja. Olen käynyt useassa. Silloin muistikortti on kova sana.

  3. Kaikki mitä myydään ei ole aina parempaa.

  4. Eli sinun mielestäsi nykyaikaisen lääppimisvehkeen on tarkoitus hajota jos se putoaa? Hitto, olen tosiaan jämähtänyt siihen aikaan jolloin puhelimet kestivät hyvin. Jatkossa tosiaan täytyy Juhan laittaa miinukseksi jos vehje sattuu olemaan putoamisenkestävä :hammer:
   
 20. kirves

  kirves

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässä Applelle seuraava edullinen idea: Lukitusnäyttö auki puheella kertomalla koodi Sirille ja talvikäyttö helpottuu. Tim Cook laita 6M€ tulemaan tilile, pistän privalla tarkemmat tiedot.

  @Juha Kokkonen hieno artikkeli. Mukava nähdä että oma työ kiinnostaa ja on halu tehdä asiat kunnolla.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 21. Good

  Good Premium-jäsen Team Apple

  Viestejä:
  1 282
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  No on se myös täällä.
   
  hampuusi tykkää tästä.
 22. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siellä on nyt lisättynä artikkeliin myös iPhone XS -kappale.
   
 23. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En kyllä yleisemminkään näe, että miten pilvi-sync olisi ratkaisu siihen, että camera roll on täynnä whatsapin ryhmäkeskusteluihin lähetettävää tauhkaa.

  Oikea ratkaisu ongelmaan iPhonen tapauksessa on whatsapin asetuksista naksauttaa save to camera roll pois päältä:
  upload_2018-11-12_17-2-45.png

  Telegramissa on myös Settings / Data and Storage / Other / "Save Incoming Photos" asetukset, jotka olen kytkenyt kaikki pois päältä. Noista en suoraan muista menevätkö nuo camera rolliin vai jonnekin muualle.
   
  Lihaliemi, Juha Kokkonen ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 24. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 906
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  1. Tutumpi kuin sulle selvästi. Se nimittäin johtui user errorista kun jengillä oli salasanana "password"
  2. Ok. Eipä ole ongelma itselleni. Puhelimen voi säätää tallentamaan vain ladatessa jne
  3. Joo ei varmaa ole. Mut uudet kuulokkeet ovat parempia kuin vanhat
  4. Missä noin väitin? Nykyaikaista puhelinta ei ole speksattu pudotettavaksi. Eli ei ole puhelimen vika jos sen hajotat
  Apple on yksi maailmanhistorian menestyneimmistä firmoista. Ei ole maailmassa montaa yritystä jotka tietävät paremmin mitä tekevät kuin Apple.
   
 25. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, tuon asetuksen löysinkin jälkikäteen, kun kollega osasi asiasta neuvoa. Mutta ymmärtääkseni tuollainen asetus pitää olla rakennettuna softaan, jotta ne eivät menisi tuonne camera rolliin. Seuraava kysymys onkin näin tiedostojen sijainnin suhteen kontrollifriikkinä, että mihinköhän nuo Whatsappin kuvat mahtavat mennä, kun täppä on laitettu pois päältä :think:
   
 26. ossid

  ossid

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käsittämätöntä, miten Apple aliarvioi kuluttajia muutamilla jutuilla.

  3.5mm-adapterin puute, säälittävän tehoinen vakiolaturi ja onneton tallennustila on hyviä esimerkkejä siitä, miten ahneus on ykkösprioriteettina noiden puhelimien osalta.

  Yli tuhannen euron puhelin, jossa nuo eivät ole vakiovarusteena taitaa olla aika pitkälti Applen yksinoikeus.

  Jos tarkoitat maksimaalisen voiton tekemistä kuluttajia aliarvoiden, niin siinä olet kyllä oikeassa.

  Se onkin sitten jännempi juttu, miksi nuo puhelimet edelleen myy kuin häkä, vaikka kilpailijoilla on tarjota teknisesti selvästi parempia ratkaisuja lähes kaikilta osin. Johtuneeko fanaattisista ostajista vai ekosysteemin väitetystä paremmuudesta, vaikea sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018
  Threadripper tykkää tästä.
 27. Naama

  Naama

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei iPhone käyttäjät jaksa ulissa jostain adapterien ja pikkumokkuloiden puuttumisesta. Meillä on ollu langattomat kuulokkeet jo monta vuotta. Samoin pikalaturin virkaa voi ajaa macbookin tai ipadin laturi.
   
  hampuusi tykkää tästä.
 28. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ne pysyvät whatsappin "sisällä".

  iOS:ssä jokaisella softalla on niiden oma sisäinen filestorage, eivätkä ne voi laittaa dataa sen ulkopuolelle uuten kuin mahdollisesti muiden softien tarjoamien API:ien läpi.

  "Vähän aikaa" sitten tullut "Files" app Applelta, joka tarjoaa API:n jonka läpi muut softat voivat lukea / kirjoittaa dataa "Files" appsin sisältä/sisälle. Sen lisäksi etenkin kuvasoftat voivat Photos API:n läpi käpistellä camera-rollia ja muita kuvia jne.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 29. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 595
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  1. Siinä tapauksessa aika monella oli ja on sama salasana. Lisää vuotoja tulee jatkuvasti.
  2. Tallentamaan kuvat vain ladattaessa vai mitä ihmettä? Ei tuo auta mikäli verkkoa ei ole tai se on hidas.
  3. Uudet parempia kuin vanhat :rofl: Eli tiivistetysti: kaikki uusi on parempaa kuin vanha, oli uusi millaista roskaa tahansa ":tup:"
  4. Ei vanhempiakaan puhelimia ollut speksattu pudotettaviksi, ne kyllä kestivät pudotusta paremmin. Eli puhelimen huono pudotuskestävyys = parempi. Alan ymmärtää miksi . ... ..... ......

  Yrityksen menestyksellä ja sillä tekeekö asiat paremmin ei edelleenkään ole välttämättä mitään yhteyttä.
   
 30. ossid

  ossid

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin, eli iPhone-käyttäjät on alistuneet asemaansa, osana Applen tuloksen maksimoimista.

  Jostain syystä muut valmistajat ovat ajaltelleet, että

  "entä jos onkin joku joka haluaa käyttää omia kuulokkeita? -no laitetaan mukaan adapteri, eikö se olisikin reilua".

  Adapteri maksaa 10e applen kaupasta ostettuna, eli kyseessä lienee parin euron osa.

  Apple näkee kuitenkin tämän mahdollisuutena tienata muutama kymmenen miljoonaa lisää, koska ostajat eivät näköjään välitä. Onko se ostajan vai Applen vika, sitä voi pohtia.

  Varmasti moni iphone-käyttäjä omistaa myös ipadin, mutta jostain syystä taas muut valmistajat ovat ajatelleet toisin. Ja mitä tulee macbookin laturiin, niin kuinkas kauan ne on olleet lightning-liitännällä?

  Eli jos ei ole tuoreinta macbookkia tai ipadia, niin sitten joutuu hankkimaan sen 25€ applen kaupassa maksavan usb-c latauskaapelin(jos omistaa yhteensopivan pikalaturin) tai 55€ maksavan laturin.

  Kuten mainittua, Applen tarkoitus on voittojen maksimointi ja se sen tekee todella hyvin, koska ostajat eivät nähtävästi tosiaankaan valita.
   
  mölyä, Threadripper, Dudem ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 31. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 098
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suurin osa noista tämän hetken vuodoista on huijaus/kalasteluviestejä. Sopiva sähköposti niin sitten mennään syöttämään AppleID tunnukset johonkin hevon kuuseen. Ei ole käytössä kaksivaiheista tunnistusta jne.

  Sama tilanne mikä oli/on Microsoft Office 365 palvelun kanssa.
  Varoitus 03/2018: Office 365 -sähköpostin tietojenkalastelu ja tietomurrot erittäin yleisiä – havaitse, suojaudu, tiedota!
   
 32. hampuusi

  hampuusi

  Viestejä:
  130
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Nämä tässä näin :tup:
   
 33. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielenkiintoinen yleistys :think: Itse ainakin tunnen useita "tavallisia" ihmisiä, jotka käyttävät iPhonen kanssa edelleen langallisia kuulokkeita. Toki nämä meikäläisen tuntemat henkilöt eivät ole mikään kattava otos, mutta asettaa jokatapauksessa väitteesi erikoiseen valoon.

  OnePlus 6T:hen liittyen kirjoiteltiin vastaavia yleistyksiä, vaikka harrastajille tehdyt nettikyselyt osoittivat ihan muuta (60-70 % vastaajista halusivat edelleen 3,5 mm liitännän puhelimeensa).
   
  Digimonkey, Skøgø, Juha Uotila ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 34. Naama

  Naama

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saat kuulostaan tuon tosi vaikealta ja että siitä on tosi paljon vaivaa. Lisää nuo vaikka samalla ostoskoriin ku tilaa puhelimen jos niitä tarvi.
   
 35. Naama

  Naama

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nää on aina vähän kuka näihin kyselyihin vastaa. Pitäs saada tavallinen väki mukaan. Sellaset, jotka ei paljon tekniikka blogeja lueskele.

  Siellä on tavalliset kuulokkeet laatikossa mukana. Ne riittää useimmille. Sitten jos ostaa uutta niin se on helppo ottaa se langaton vaihtoehto.
   
 36. ossid

  ossid

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pointti ei ole se, etteikö tarvittavien lisävarusteiden hankinta onnistuisi samalla kun puhelimen tilaa.

  Vaan se, että kilpailijoihin nähden puhelimet ovat hintaluokka huomioiden säälittävän heikosti varusteltuja.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 37. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse tykkäisin myös, että joku järkevä appsikohtainen albumijärjestely olisi tarjolla ihan käyttöjärjestelmän asetuksissa.

  Ylipäätään kuvien synccaus piuhalla on Apple-käyttäjille aika turhaa:
  Jos pistät "My Photo Stream" asetuksen päälle, niin iPhone + käyttäjän muut mac / iOS- / (ja ehkä TvOS-?) laitteet synkkaavat edellisen 30pv ajalta otetut kuvat photos softan "My Photo Stream" albumin kanssa. Ne eivät tallennu pysyvästi muiden laitteiden muistiin, ellei niitä erikseen lisää niillä laitteilla libraryn johonkin toiseen albumiin, mutta tuo helpottaa älyttömästi esim. iPhonen kuvien synccaamista mäkille, kun se tapahtuu automaattisesti, ilman että tekee mitään.

  Tulet kotiin -> luuri hyppää wifiin ja kun olet saanut kahvit keitettyä ja istahdat mäkille, ovat päivän aikana otetut kuvat siellä Photos-appsissa photo streamissa, eikä seassa ole vastaanotettuja whatsapp-kuvia. (Lähetetyt saattavat olla, mutta niitä harvalla on vaivoiksi asti).

  Samaten kuvat ovat ipadin photos-appsissa jne. kunnes kiertävä 30 päivän puhdistus vetää ne veke, jollei niitä ole erikseen tägännyt säilytettäväksi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018
  Naama tykkää tästä.
 38. Naama

  Naama

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tunnu vakavalta ongelmalta.
   
 39. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  616
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  @Juha Kokkonen
  Kiitos jälleen laadukkaasta artikkelista, näitä on mukava lukea.
  Oli muuten jälleen hieno kuva köyttä purevasta koirasta.

  Puhelimen hinta on kyllä todella suolainen.

  Minäkin antaisin miinusta muistikorttipaikan puutteesta. 100-150Mbit/s tallennus tarkoittaa 45GT-67,5Gt tunnissa. Kuvat/video on mukava tallentaa suoraan kortille ja sieltä tietokoneelle editoitavaksi. Pilvitallennus... ei tiedä mihin ne oikeasti lopulta päätyvät ja kauanko niitä sieltä saa.

  Akunvaihdon hinta olisi myös kiinnostavaa tietoa, varsinkin tuon hintaisissa puhelimissa.
   
  Threadripper ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 40. ossid

  ossid

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se, että se ei ole sinulle ongelma, ei tarkoita etteikö se useimpien valveutuneiden kuluttajien mielestä olisi puhelimen hinta-ominaisuussuhdetta huonontava tekijä. Sitä se on.

  Sama pätee puhelimen tallennustilaan ja sen nostamiseen.

  On käyttäjiä, jotka tarvitsevat paljon tallennustilaa. Apple veloittaa tallennustilan kasvattamisesta lähes tuplahinnan verrattuna useimpiin kilpailijoihin.

  En jaksa uskoa, että muistipiirit maksavat Applelle yhtään sen enempää kuin muillekaan joten kyseessä on vain voiton maksimointi.
   
  Skøgø, Scythe, Dudem ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 41. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 461
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Well, ei se ole hullu joka pyytää!
  Applella menee edelleen taloudellisesti hyvin, joten tuo ahneus selkeästi kannattaa. Eli vermeet ovat ihan sopivasti hinnoiteltuja, kun menevät kaupaksi.
  Saattaisin itsekin ostaa, jos palkka olisi kolminkertainen nykyiseen.
   
 42. tatulpin

  tatulpin

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ja tämä onkin varmaan suurin syy, miksi en pysty iOSsia käyttämään. Google Photos -synkki backuppaa kaiken, kun Androidilla saan vaan kameran kuvat + omavalitsemat kansiot. iCloud-synkkaus mikälie ei taida toimia yhtään paremmin? Ei ainakaan vuosi sitten, tai en vaan osannut.
   
 43. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä olisi vaadittu, että olisi saanut toimituksen valinta -maininnan?
   
 44. ossid

  ossid

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muutama sata euroa vähemmän hintaa ja myyntipakkaukseen mukaan 3.5mm adapteri ja pikalaturi. Jo noilla mielestäni saisi aika paljon positiivisemman mielikuvan luotua puhelimesta.
   
 45. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lähtöhinta maksimissaan Note9:n luokkaa (tonnin kieppeillä) ja lähtömallissa vähintään 128 Gt tallennustilaa, niin olis ollut jo aika lähellä.
  Näin kuluttajan asialla olevana tahona ei meidän pitäisi kuitenkaan olla huolissaan siitä, paljonko valmistajien taskuun jää rahaa. Etenkään jos kannattavuus on huipputasolla ja katetuottoprosentti 35 luokkaa.
  Tässä ajatuksessa on ideaa. Joskaan ei ehkäpä siinä tilanteessa, jos tuotteesta poistetaan yleisesti laajasti käytetty ominaisuus, jonka saa toimintaan vain lisävarusteella.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018
 46. Naama

  Naama

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Pahin ongelma on, että ei ole vaihtoehtoja jos ei halua Android luuria. Niin tulee ostetua jokatapauksessa.
   
 47. Naama

  Naama

  Viestejä:
  347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Oisko ollu miinusta jos lähtömallissa olis ollu vähemmän muistia, mutta se olis ollu halvempi kuin tonnin?
   
 48. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun 300-400 euron puhelimissa on nykyään 64 Gt tallennustilaa, niin kyllä se alkaa olla merkittävästi ylemmissä hintaluokissa (yli 500e) jo miinus. Tämä koskee kaikkia puhelimia valmistajasta riippumatta.
   
 49. ossid

  ossid

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin, EU:han teki vuonna 2009 määryksen liittyen puhelinten virtalähteisiin, jotta syntyvän elektroniikkaromun määrää saatiin vähennettyä. Eli käytännössä määräsi kaikki valmistajat käyttämään micro-usb:tä laturin nokassa, kun aiemmin joka valmistajalla oli ollut omansa.

  En näkisi mitenkään huonona, että samanlainen määrärys uudistettaisiin toimivaksi USB-C-liittimellä tai vähintäänkin niin, että samalla laturilla voi ladata kaikkea mutta Apple voisi pitää lightning-liitäntänsä, jos nyt välttämättä haluaa.

  Nuo puhelinten mukana tulevat kuulokkeet on kyllä lähes poikkeuksetta kuraa. Fiksuintahan olisi antaa kuluttajalle mahdollisuus valita haluamistaan ja maksaa sen mukaan pieni lisähinta, jos haluaa ne premium-napit niiden peruslirpakkeiden tilalle.

  Tai pahimmillaan se, että se lisävaruste on rautapohjaisesti suojattu siten, että vain valmistajan omat viralliset lisävarusteet toimivat :vihellys:
   
  Scythe, Dudem, Threadripper ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 50. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minusta on aika turha minusta spekuloida noista toimituksen valinnoista ja muista. Ne ovat kuitenkin lopulta TOIMITUKSEN nk. "henkilökohtaisia" näkökulmia, eivätkä mitään absoluuttisia totuuksia, eikä toimituskaan niitä sellaisina minusta mainosta.

  Jos toimitus antaa miinusta 64GB muistista ja sen laajennuksen hinnasta, niin jokainen täyspäinen lukija osannee itse arvioida, että onko miinus hänelle itselleen iso vai olematon perustuen omiin kokemuksiinsa. Esim. minä olen edellisen 3 vuotisen iPhonen käytön aikana saanut käytettyä n. 35GB tilaa, josta parikymmentä gigaa on kuvia jotka voisi deletoida / työntää pilveen säilöön ja gigatolkulla jotain käytännössä ilman käyttöä jääneitä appseja, jotka voisi deletoida jos jotain järkevää käyttöä sille tilalle olisi. En juuri jaksanut miettiä tilakysymystä saati harmitella, että on "vain" 64GB tilaa.

  Ymmärrän kuitenkin hyvin jos joku kuvaa jatkuvasti 4K videota, että silloin haluaa todennäköisesti enemmän kuin 64GB tilaa luuriinsa.
  Niin, no itse olen ratkaissut ongelman sillä, että en päästä noita viestiappseja työntämään kuvia Camera Rolliin. En ole keksinyt miksi haluaisin jotain hassunhauskoja chättikuvia vakiona säilöä mihinkään. Sitten kun tulee joku hyvä kuva kaverilta tai paremmalta puoliskolta, niin ne muutamat yksittäiset vuoden aikana tulevat voi tallentaa parilla klikillä kuva-arkistoon.