Testissä AMD X470 -emolevyt (Asus, Gigabyte & MSI)

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja The Stilt, 07.07.2018.

 1. Dessu

  Dessu ᴰᵉˢˢᵘ

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Olispa Sampsalla ja muilla ylläpidon jäsenillä samanlaista ammattitaitoa kuin Stiltillä ;)
   
 2. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen Team AMD

  Viestejä:
  2 781
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eli seuraavassa näytönohjaintestissä pitäisi sitten olla täysi analyysi virransyötöstä, käytetyistä komponenteista, tuulettimen lapakulmista yms. olennaisesta?
   
  Aaltoliike ja Taneli- tykkäävät tästä.
 3. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
  En missään nimessä kiistänyt, etteikö 3533Mhz nopeutta oltu testattu. Sitä vain ei mainittu, oltiinko kokeiltu nopeampaa, suuremmalla muistijännitteellä tai vielä tiukempia ajoituksia. Pistin ihan asiallisen kyselyn, eikö?
   
 4. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  605
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Asiallinen kysymys sinänsä, mutta paremmin muotoiltuna siis tarkoitit että testattiinko asetusten löysäämistä tai jännitteiden kasvattamista kulun parantamiseksi?
  Korkeat (>= 3466MHz) taajuudet testattiin lähtöön löysillä 16-16-16-36 asetuksilla, pelkkä ProcODT, SoC- ja muistijännite säädettynä oikeaksi. Taajuuden toteamiseksi vakaaksi taas vaadittiin myös pää- ja aliasetusten kiristäminen, koska niillä merkittävä vaikutus suorituskykyyn ja ne rasittavat muistiohjainta hieman enemmän. Ts. marginaalisesti korkeammasta muistitaajudesta löysillä aliasetuksilla ei ole mitään iloa, päin vastoin. 16-16-16-36 ei näillä taajuuksilla ole enää hirveän löysä, mutta riittävän löysä tuodakseen erot emolevyjen välillä esiin.
   
 5. Marti77

  Marti77

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Hyvä kattava artikkeli ja mielenkiinnolla luin sitä kun emolevyvalmistajien sivustot eivät tarjoa kun jotain hypetystä eri nimetyksillä ja tässä tuli suoraa faktaa.
  PS. Ainakin omassa Asuksen Maximus X Formula tarjoaa kyllä RGB ja oled näytön sammuttamisen bios:sta käsin mutta jos on ostanut RGB muistikitin vaatii se kuitenkin windows ohjelmiston.
   
  zZzz tykkää tästä.
 6. 459

  459 Team SER

  Viestejä:
  373
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olipahan sisällöltään vakuuttava suoritus tämä emolevyvertailu. Stiltin asiantuntemus näkyy muita vastaavia artikkeleita kattavammista muistitesteistä ja syvällisemmästä virransyötön komponenttien analysoinnista ja tällaisilla asioilla pystytään antamaan tähän vertailuun ja emolevyjen arvostelemiseen sellaista lisäarvoa, jota näkyy todella harvoin parhaimmillakaan englanninkielisillä sivustoilla.

  Ainoat silmiinpistävät kauneusvirheet artikkelissa eivät liity sisältöön vaan kielioppiin: kieli on paikoitellen kankeaa ja lähinnä harrastajille avautuvaa sekä tekstissä näkyy vähemmän sujuvasti käännettyjä anglismeja tyyliin "terminointiresistanssi" (tälle ei välttämättä ole vakiintunutta käännöstä), "AMD:n vanhoja ohjelinjoja muistisignaloinnin osalta" (AMD:n aikaisempia ohjeistuksia), "arvojen manuaalisyötössä" (arvojen käsinsyötössä) ja "NTC-lämpösensoria" (NTC-lämpöanturia).

  Lisää tällaisia artikkeleita! :tup::tup::tup:
   
 7. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  295
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olipas tyhjentävä emolevy artikkeli. Oli mukava lukea, vaikka itsellä ei ole päivytys ajankohtainen ja näin aihe ei itseä koskettanut. Toivottavasti näitä tulee jatkossa lisää muistakin emolevyistä :tup:.
   
  Digimonkey tykkää tästä.
 8. HerraHumppa

  HerraHumppa

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Täältä kanssa peukut ylös artikkelille. Todella asiantuntevaa tekstiä, joka meni pintaa syvemmälle, eikä ollut pelkkää: 'RGB-ledit tarjoavat 16,7 miljoonan värin übermageet pelisessiot'. Plussaa myös sopivan persoonallisesta tekstistä mielipiteineen.
   
  Digimonkey tykkää tästä.
 9. Campari

  Campari

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Rupesin vahingossa pienissä kaljoissa lukemaan tätä artikkelia vaikkei ollut oikeastaan tarkoitus saati aihe juurikaan ollut itselleni ajankohtainen. Artikkeli oli sen verran hyvä ja mielenkiintoisesti kirjoitettu, että en malttanut olla lukematta loppuun. Tätä tasoa lisää jatkossakin.
   
  Juha Uotila tykkää tästä.
 10. möösi

  möösi

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Tää artikkeli on yhtä kovaa kamaa tietokonejournalismille, kuin True Detective season 1 TV-rikosdraamalle.
   
 11. Kankipappa

  Kankipappa

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikuttaakohan tuo häiriösuojakilpi nyt sitten oleellisesti mikkilähdön laatuun vrt. Gigabyten ratkaisussa? Sen olen kyseisellä Asuksen emolla nyt huomannut, että se suojaa oman GTX 980 TI:n coil whineltä (pelejä pelatessa kaverit ottaneet merkille), koska erillinen Essence STX kärsii siitä vaikka joku peltisuoja löytyy, se ei taida vain mikin liittimelle ylettyä.

  Äänenlaadullisesti silti kyllä pysyn Essence STX:llä, koska ulkoisen dacin vahvuutta ei saanut valikoista säädettyä ja tosiaan jäi äänenlaadullisesti silti hieman tuota korttia jälkeen. Eli tosiaan parannettavaa noista vielä löytyy ainakin asuksen kohdalla. :)
   
 12. Nollasuoja

  Nollasuoja

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2017
  "Kuten kuvista ilmenee, Gigabyten emolevy on testatuista ainoa, joka ei sisällä integroituja virta- ja uudelleenkäynnistys-kytkimiä kotelon ulkopuolella tapahtuvaa käyttöä tai testausta varten." Eikös tuolla takapanelissa ole virtanappula?
   
 13. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  605
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  No onhan siellä :eek:

  Eipä ole missään emolevyssä tullut aiemmin vastaan takapaneeliin sijoitettua virtanappia, mutta kerta se on näköjään ensimmäinenkin.
  Korjataan :tup:
   
  Jahve3, Juha Uotila ja Sampsa tykkäävät tästä.
 14. Inehmo|

  Inehmo| #73 Tukijäsen

  Viestejä:
  184
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Upea artikkeli. Erikoismaininta mestarille epätyypillisestä omakehusta. :D

   
  omegasupreme ja B202R tykkäävät tästä.
 15. Boot

  Boot Make ATK Great Again

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  03.02.2017
  Missä Asrock X470 Taichi?
   
 16. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Valitettavasti ASRockin suunnalta ei ole tällä hetkellä kovinkaan merkittävää panostusta Suomen markkinoille. Sieltä on kyllä mahdollista silti saada emolevyjä testiin, mutta tämän artikkelin aikataulun puitteissa testiemolevyiksi valittiin ne, mitkä olivat helpoiten/nopeiten saatavilla ja Suomen markkinoiden kannalta mahdollisimman relevantteja. Pyritään ottamaan jatkossa mukaan mahdollisuuksien mukaan niin kuin muiltakin valmistajilta.
   
  Jahve3 ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 17. Hessu

  Hessu Tukijäsen

  Viestejä:
  2 815
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Voihan tuon aina jälkikäteen testailla ja lisätä artikkeliinkin. :tup:
   
 18. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 527
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse (ja uskon että moni muukin) mieluusti lukisi "joskus kun teillä on aikaa" vertailuja ns. hieman halvemman luokan emolevyjen välillä. Eli 370/470 hintaluokka vaikka 150(?)€ ja alle, ei nyt kuitenkaan paljoa alle 100€ emoja. Tämä tekee kuitenkin kohtuu laajan skaalan (Asus Crosshair VI Hero 148€ - joku Asus Prime X370-A 99€ hintaan ja mitä nyt väliin mahtuu ensimmäinen verkkokaupasta toinen gigantista noin minuutin googlauksella).

  Ensin yleisesti mitä teoriassa löytyy ja sitten muutamista ns. parhaista tarkempaa analyysia ja suositusta mitä ostaa. Toki haarukkaa voi laajentaakin mutta esim. 50-200€ hintahaitarilla alkaa löytyä jo melkoinen määrä emoja joten voi käydä hankalaksi ja osa kuitenkin tahtoisi suositusta esim. juuri "noin 80-100€" kun toinen etsii sellaista "tämä olisi 120€, onko jotain suositusta, max 150€".
   
 19. Puurokulho

  Puurokulho

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Voi kyllä sanoo että jos jälki olis jatkossakin tätä tasoo ni todella sääli jos tämä jäis ainooks Stiltin artikkeliks, nyt oli kyllä aika 6/5 artikkeli. :tup:
  Jos oikeen lähtis hifisteleen ni kääntää tämän artikkelin englanniks ni mielenkiintoo löytys taatusti ulkomailtakin :cigar:
   
  naatti, Digimonkey, Sargo ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 20. E.T

  E.T

  Viestejä:
  938
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Ja taitavatkin olla kohta Kiinarihkamavalojen ja jäähdytystä haittaavien kusetuskääreiden lailla näiden hevonpaskaosastojen suunnittelemia.
  Tuosta Asuksen Supremehypepökäleestäkin on tullut vastaan käyttäjäkokemuksia, sekä täällä IO:ssa että muualla, että se kompuroi 250 ohmin Beyereiden ajamisessa...
  Vaikka itse Realtekin piirit ajavat niitä ongelmitta pitkälle kuulovaarallisille äänenpaineille!

  Pitäisi kyllä antaa näille hevonpaskaosastoille "R. Lee Ermey" tyylinen kurinpalautus.
  Nämä kaikki rihkamakoristeet ja muut kusetukset alkavat taatusti tehdä hintaan paljon tyhjää ilmaa/laskea yleistä laatua merkityksellisissä asioissa.
   
 21. E.T

  E.T

  Viestejä:
  938
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Älä sekoita hevonpaskaosastojen jatkeita arvostelijoihin.
   
 22. E.T

  E.T

  Viestejä:
  938
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Tuo alle/noin 200€ hintaluokka olisi itsellekin se mielenkiintoisin.
  Itse varsinaisessa käytännön nopeudessahan nämä luksusemolevyt eivät oikeasti anna vastinetta hintalisälle.
  Ja monet "arvosteluiksi/testeiksi" väitetyt mainokset keskittyvät juuri markkinointihevonpaskaan ja muuhun kusetushypeen ja asstetiikkaan.

  Sen sijaan että tutkitaan tällaisella sopivalla maanisuudella, että onko jossain oikeasti järkeä.


  Kyllä on noiden hypetettyjen säätöjen toteutus kusta ja paskaa verrattuna Aquaeroon...
  Tuonkaan takia ei inspiroi ruveta maksamaan luksushintoja.
   
  Sampza84 tykkää tästä.
 23. TAspect

  TAspect

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Helvetin hyvä vertailu. Näitä ehdottomasti lisää. Tässähän jää ulkomaiset huippusivustot jälkeen 10-0. Puhumattakaan kotimaisen kilpailijan "testeistä".

  Jos nyt jotain saisi toivoa, niin vertailuun olisi voinut ottaa mukaan jonkin X370 lippulaivan, kun ne ovat yhteensopivina edelleen relevantteja, sekä reilusti X470 veljiään halvempia.
   
 24. Hessu

  Hessu Tukijäsen

  Viestejä:
  2 815
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Luin artikkelin ja täytyy sanoa, että erinomainen. Todella paljon panostettu ja varmasti informatiivisimpiä artikkeleita tähän asti. Näitä ehdottomasti lisää. :tup:
   
  Digimonkey tykkää tästä.
 25. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Hyviä uutisia, olemme sopineet @The Stilt kanssa myös jatkosta :tup:
   
  pansku, Pellonpecko, sra2010 ja 48 muuta tykkäävät tästä.
 26. B202R

  B202R Trololololhättan Premium-jäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  :tup: Mahtava homma!

  Miten mahdollinen laajentaminen englannin kielelle Stiltin artikkelien osalta?
   
  Digimonkey tykkää tästä.
 27. Aaltoliike

  Aaltoliike Alkuperäinen jäsen

  Viestejä:
  428
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kova signaus kyl :). Mahtavaa!
   
  Digimonkey tykkää tästä.
 28. Saarri6

  Saarri6

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2017
  Loistava arvostelu!
   
  Digimonkey tykkää tästä.
 29. Jape

  Jape

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Erittäin hyvä arvostelu! Jatkoa odotellessa :)
   
  Digimonkey tykkää tästä.
 30. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen

  Viestejä:
  468
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Aivan loistava artikkeli ja veikkaan että juuri tämän hintaluokan emojen ostajalle sopivan tarkasti tietoa ja ohjeita. Vielä kun kirjoittajalta ei varmasti puutu tietämystä AMD AM4 kannan asioihin :)

  Loistavaa kuulla että jatkoa tulee ja toivottavasti useamman artikkelin myötä ajallaan :) Englanniksi kääntö voi toki olla myös ihan varteenotettava juttu, mutta äkkiä toki sekin kääntyy niin että ulkomaalaiset lukijat alkaa olettamaan/odottamaan jokaista artikkeli myös kielellä lontoo.
   
 31. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 593
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  makke95 tykkää tästä.
 32. minnis

  minnis

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  11.04.2018
  Kyllä ehdottomasti toivon Stiltin rekryämistä vakituiseksi toimittajaksi jos vain molemmilta osapuolilta toki tahtoa tähän löytyy. Selvästi osaa hommansa ja oli oikeasti mielenkiintoista lukea emolevyjä koskevaa artikkelia pitkästä aikaa. Niin ja en ole ikinä edes omistanut mitään muita kun intelin prossuja, silti luin tämän artikkelin kahteen kertaan.