- Liittynyt
- 13.10.2016
- Viestejä
- 13 067
Testissä Noctua NH-D15 G2 -prosessoricooleri - io-tech.fi
Testasimme Noctuan toisen sukupolven ja 160 euron hintaisen NH-D15 G2 -lippulaivacoolerin.
www.io-tech.fi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Seuraavaksi testissä Arctic cooling Freezer III 360On se kyllä melkoisen hintainen. Miten lie vertautuu AIO.
Btw tuolta uutisesta kun yrittää tulla tänne ketjuun niin linkki ei toimi Katkeaa linkissä olevaan pisteeseen.
Noctuan mukaan NH-D15:n mustien ja ruskeiden tuulettimien suoritusarvoissa ei ole eroa. Molemmissa maksiminopeus on 1500 RPM. Luulisin, ettei tuulettimissa ole tapahtunut suurempaa muutostakaan tuotteen elinkaaren aikana, koska ainakin guru3d kertoo 10 vuoden takaisessa arvostelussaan tuulettimen maksiminopeudeksi samat 1500 RPM. Ilmeisesti erikseen myytävien ruskeiden NF-A15-tuulettimien maksiminopeus (noctua.at) on kuitenkin alempi, 1200 RPM.Tuulettimien kierrosalue on 0-1500 RPM eli 300 RPM korkeampi kuin alkuperäisen Noctua NH-D15:n ruskeissa NF-A15 PWM -tuulettimissa ja lisäksi PWM-ohjainpiiri tukee tuulettimen pysäyttämistä 0 % PWM-asetuksella. NH-D15:n uudemman mustan chromax.black-version tuulettimissa on sama kierrosalue kuin uusissa G2:n tuulettimissa.
Totta, kiitos huomiosta. Erikoinen tuo ero erikseen myytävissä ja coolerin mukana toimitettavissa. Korjattu artikkeliin.Noctuan mukaan NH-D15:n mustien ja ruskeiden tuulettimien suoritusarvoissa ei ole eroa. Molemmissa maksiminopeus on 1500 RPM. Luulisin, ettei tuulettimissa ole tapahtunut suurempaa muutostakaan tuotteen elinkaaren aikana, koska ainakin guru3d kertoo 10 vuoden takaisessa arvostelussaan tuulettimen maksiminopeudeksi samat 1500 RPM. Ilmeisesti erikseen myytävien ruskeiden NF-A15-tuulettimien maksiminopeus (noctua.at) on kuitenkin alempi, 1200 RPM.
Tuulettimien nopeudessa on yleensä aina hieman heittoa ja valmistajatkin ilmoittaa usein jonkun haarukan. Riippuu monestakin seikasta, kuten yksilövaihtelusta, rpm-tiedon tarkkuudesta/virheestä ja emolevyn tarjoamasta ohjaussignaalista ja jännitteestä. Ei varsinaisesti meidän testituloksiin liittyen, vaan nyt näin niinkuin yleistasolla aina kun verrataan eri tuulettimia ja jopa kokoonpanoja keskenään. Ketjua lukeville vain huomiona, että jonkun muutaman kymmenen rpm eron vertailu ei ole ehkä kovinkaan relevanttia.Totta, kiitos huomiosta. Erikoinen tuo ero erikseen myytävissä ja coolerin mukana toimitettavissa. Korjattu artikkeliin.
Sellainen huomio tosin tuosta speksistä kuitenkin, että vaikka NH-D15 chromax.blackin tuulettimelle spekseissä kerrottaan maksiminopeudeksi 1500 RPM niin käytännössä se oli 1430 RPM, kun NH-D15 G2:n NF-A14x25r G2 PWM PPB-malli pyöri 1525 RPM kierrosnopeudella eli 100 RPM oli eroa.
Kyseessä on väliaikainen tästä artikkelista erillinen viritys, joka pyritään ratkaisemaan jollain aikajänteellä. Linkki ohjattu nyt uutisten ja artikkeleiden kategoriaan.Io tech sivun artikkelin lopussa oleva linkki foorumilla kewkusteluun linkkaa uutisten puolelle, ei artikkelien puolelle foorumilla. (tiedossa ett tämä selvityksessä että toimisi automaattisesti, mut nyt varmaan vahingossa jäänyt linkkaa uutisten puolelle kun sinne yleensä linkkaantuu noi io tech sivuston julkaisut.)
Täysin en kuitenkaan sulkisi pois sitä seikkaa, että jotain pientä viilausta D15:een on tehty vuosien varrella. Kovin monessa testissä ei ollut mukana vanhempaa vuosikertaa, mutta tässä on ja kuten kuvasta näkyy, eroa tulee. Itse asiassa 2016 ja 2023 hankitun D15 välillä on enemmän eroa, kuin tuolla alustalle optimoidulla G2:lla ja 2023 hankitulla D15:sta (1,9° vs. 1,4°).Noctuan mukaan NH-D15:n mustien ja ruskeiden tuulettimien suoritusarvoissa ei ole eroa. Molemmissa maksiminopeus on 1500 RPM. Luulisin, ettei tuulettimissa ole tapahtunut suurempaa muutostakaan tuotteen elinkaaren aikana, koska ainakin guru3d kertoo 10 vuoden takaisessa arvostelussaan tuulettimen maksiminopeudeksi samat 1500 RPM. Ilmeisesti erikseen myytävien ruskeiden NF-A15-tuulettimien maksiminopeus (noctua.at) on kuitenkin alempi, 1200 RPM.
Voisiko olla mahdollista että ilmajäähyn heatpipet "menettäisi" tehoaan vuosien saatossaTäysin en kuitenkaan sulkisi pois sitä seikkaa, että jotain pientä viilausta D15:een on tehty vuosien varrella. Kovin monessa testissä ei ollut mukana vanhempaa vuosikertaa, mutta tässä on ja kuten kuvasta näkyy, eroa tulee. Itse asiassa 2016 ja 2023 hankitun D15 välillä on enemmän eroa, kuin tuolla alustalle optimoidulla G2:lla ja 2023 hankitulla D15:sta (1,9° vs. 1,4°).
Itseä myös kiinostais tulokset jos vanhaan torniin löis nuo uudet tuulettimet. Onko ns. torneissa eroa, vai tuleeko se puhtaasti tuulettimistaMitenkä vanha ND15 uudemman tuulettimilla pieneneekö ero?
Varmasti pienenee, mutta onhan tuossa kaksoistornissa itsessään kuitenkin myös 20% enemmän jäähdytyspintaa-alaa ja lämpöputkien määrä 6 -> 8.Mitenkä vanha ND15 uudemman tuulettimilla pieneneekö ero?
Testistä katsottavissa myös tiivistelmä Youtube-videona:
Katsotaan jos niihin perehdyttäisiin vielä erikseen jossain vaiheessa, haluttiin nyt tämä standardi-malli isossa kuvassa saada testattua ensin ennen kuin aletaan mahdollisesti nyansseja hieromaan.Onko mitään tietoa paljonko se valmistajaoptimoitu versio parantaa tai muuttaa suorituskykyä?
Noctuahan noista omia mittaustuloksiaan on julkaissut, puhuttiin useista asteista ääritapauksissa.Onko mitään tietoa paljonko se valmistajaoptimoitu versio parantaa tai muuttaa suorituskykyä?