• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:00 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Testiohjelmat Linuxille

Liittynyt
05.06.2017
Viestejä
2 791
Mitä testiohjelmia Linuxilla voi ajaa?
SuperPi? Ei pitäis olla kyllä vaikeeta Linuxille tehä siitä toteutus?
Jotain muuta?
Miten ylipäätään voisi todeta että onko suorituskyky samassa koneessa parempi Windowsissa ollessa vai Linuxia käytettäessä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 306
Jos grafiikkatesteistä olet kiinnostunut, niin Superposition Benchmark toimii kanssa Linuxissa ja täällä on oma ketjukin sille jo.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
203
Miten ylipäätään voisi todeta että onko suorituskyky samassa koneessa parempi Windowsissa ollessa vai Linuxia käytettäessä?
Sehän riippuu mitä haluat tehdä. Suorituskyvyn vertaaminen käyttiksien välillä ei ole muutenkaan helppoa kun caseja on niin monta. Raskasta CPU laskentaa ajaessa (esim. Intelin linpack benchmark) ei välttämättä synny hirveästi eroa kun käyttiksen merkitys on suht pieni, senkun pitää laskentasäikeet ajossa.

Jonkin databasesovelluksen kanssa voi jo alkaa puhua käyttiseroista kun aletaan vasaroimaan systeemikutsuja enemmän mutta näissäkin päästään taas sovelluskohtasiin eroihin - Postgres esim. on suunniteltu Unix-maailmaan ja Windows versio on ajoittain merkittävästi hitaampi eikä se johdu Windowsista sinällään.

Peleissä taas usein erot käyttisten välillä syntyy joko pelin GL/Vulkan rendaajan laadusta (DX/Windows on se tuetuin ja testatuin vaihtoehto kuitenkin) tai ajureista. Linux-ajurit ei saa samalla tavalla pelikohtasta purkkaa jatkuvasti (etenkään avoimet) eikä shaderkääntäjät ole käytännössä samalla tasolla, poikkeuksena ehkä Nvidia jonka GL toteutus on about sama Windowsilla ja Linuxilla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 584
Viestejä
4 185 071
Jäsenet
70 772
Uusin jäsen
PaulusKaita

Hinta.fi

Ylös Bottom