Terveellistä naposteltavaa ja välipalaa

Luomukookosöljyä kattilaan ja maissinsiemeniä perään niin saa hyvänmakuista popcornia.
Miksi pitäisi tehdä poppareita 90% kovia rasvoja sisältävästä öljystä? Ei oikein istu ketjun otsikkoon. Mieluummin rypsiöljyä. Sitäkin saa luomuna.
 
Miksi pitäisi tehdä poppareita 90% kovia rasvoja sisältävästä öljystä? Ei oikein istu ketjun otsikkoon. Mieluummin rypsiöljyä. Sitäkin saa luomuna.

Haluaako syövän vai sydän- ja verisuonitauteja? Elämä on valintoja täynnä.
"Cooking with vegetable oils releases toxic chemicals linked to cancer and other diseases, according to leading scientists, who are now recommending food be fried in olive oil, coconut oil, butter or even lard."
myrkyt.png



Cooking with vegetable oils releases toxic cancer-causing chemicals, say experts

EDIT: Kuvan lisäys
 
Viimeksi muokattu:
Eikai sitä vissiin uskalla käyttää minkäänlaisia öljyjä. Voi kokeilla tehdä poppareita kalanmaksaöljyssä. Sais varmaan vähän omegaaki.
 
Taisi jotkin omegatkin muuttua myrkyksi lämmittäessä eli ei käy sekään.
 
Oliiviöljyssä kaikki ruoka. Omasta mielestä popparit maistuu paremmalta näin tehtynä.
Palmuöljyhän on se kaikista pahin, jos uutisia uskoo. Ei siis terveydellisessä mielessä, vaan metsien kannalta.
 
Lähinnä tuo popcornin teko itse on vaihtoehto esim mikropopcornille, jossa on kaikenlaisia hormonihäirikköjä niissä pussin sisäpuolen pinnotteissa, niitä en ainakaan osta ikinä.

Lisäksi kookosöljy sopii hyvin paistamiseen, vaikka kovaa rasvaa sisältääkin, koska se toimii myös kuumissa lämpötiloissa.

Ehkä se suolan määrä on se suurin ongelma tuossa kohtaa.

Lisäksi tietysti maku joka toimii mielestäni oikein hyvin kookosöljyn kanssa.
 
Lidl:stä Aleston Soft Mixed Fruits. Sisällysluettelon perusteella ei ole lisättyä sokeria. Sokeria 33g ja kuitua 8g per 100g. Ei näillä tuoreita hedelmiä/vihanneksia kannata korvata, mutta toimivat hyvänä karkin korvikkeena.

Lähteestä riippuen voivat olla jopa terveellisiä ihan yleisesti, kunhan annoskoko ei ole hirveän suuri ja pitää huolta, ettei saa liika enegiaa.
 
Kerä/punakaalia kun vetelee raakana niin saa rouskuteltavaa. Ei tosin kannata juoda samaan aikaan mitään missä on hiilihappoja, tuli opittua kantapään kautta. Light kokis aiheutti ainakin aivan infernaalisen tuliset meiningit suuhun.
 
Joku tuossa edellä sanoikin, että porkkanaa. Minäkin ostin pussillisen tässä ja joka päivä naksuttanut menemään yhden. Vie nälän kivasti ja on terveellistä myös hampaille. Ja helvetin hyvää ja raikasta.
 
Joku tuossa edellä sanoikin, että porkkanaa. Minäkin ostin pussillisen tässä ja joka päivä naksuttanut menemään yhden. Vie nälän kivasti ja on terveellistä myös hampaille. Ja helvetin hyvää ja raikasta.
Omasta kokemuksesta porkkanat tuovat itelle nälän tunteen. Vähän outoa kyllä jos syön vaikka 3 raakaa porkkanaa nii kohta tuntuu vattassa niinku olis nälkä. Pittää vaa "kestää" sitä hetki. Hyviähän ne usein on. Ja näitähän voi tosiaan kuoria valmiiksi, laittaa johonki vesiastiaan nii niitä saa sit helpommi napsittua siitä, päivän tai jopa kaksi.
 
Haluaako syövän vai sydän- ja verisuonitauteja? Elämä on valintoja täynnä.
"Cooking with vegetable oils releases toxic chemicals linked to cancer and other diseases, according to leading scientists, who are now recommending food be fried in olive oil, coconut oil, butter or even lard."
myrkyt.png



Cooking with vegetable oils releases toxic cancer-causing chemicals, say experts

EDIT: Kuvan lisäys

... taidat tykätä aika tummista popcorneista jos niitä keittelet öljyssä 20 tai jopa 30 minuuttia.
 
Kokeilkaapa niin, että laitatte kourallisen haluamianne siemeniä pannulle, lisäätte vettä niin, että siemenet juuri peittyvät. Sitten vaan kuivamausteita sekaan ja vähän suolaa. Sen jälkeen levy päälle, ja pöhistelette niin kauan, että vesi on haihtunut ja siemeniin alkaa tulla väriä.
Hyvin saa makua, eikä tarvitse käyttää rasvaa tai niin paljon suolaa.
 
Mistä löytää mikroon sopivan astian tavallisille popcorn jyville, ettei tarvitsisi sitä prisman 25e desing hässäkkää ostaa? Olen kokeillut monenlaista variaatioita jo mutta toimivaa ei ole vielä löytynyt.
 
Miksi pitäisi tehdä poppareita 90% kovia rasvoja sisältävästä öljystä? Ei oikein istu ketjun otsikkoon. Mieluummin rypsiöljyä. Sitäkin saa luomuna.

Minä kun olen luullut että juuri kovat rasvat nykytietämyksellä ovat niitä terveellisiä ja kasvisöljyt suorastaan myrkkyä. Tämän vuosikymmenen suuri uutinen oli The American Journal of Clinical Nutritionin julkaisema tutkimus, jossa todettiin, ettei eläin- eikä tyydytetyillä (kovilla) rasvoilla ole mitään yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin.

Suomen terveysjärjestöt ei vaan ole jostain syytä näistä uutisoineet lainkaan. Ei se kyllä suuri ihme ole kun hieman tutkii mistä rahoitus tulee kaikenmaailman sydänydistyksille ja diabetesliitoille (elitarviketeollisuus, lääketeollisuus rahoittaa tutkimukset ja toiminnan). Ei muuta kuin kovia rasvoja pataan niin pysyy kunnossa kolestrolit, verenpaineet sun muut eikä nälkä tai ylipaino vaivaa. Tosin kannattaa niitä hiilareita myös rajoitaa samalla.

Jos on päässyt meneen ohi niin tästä alkoi melkein kymmenen vuotta sitten rasvasota Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease

mm. kookosöljyä kehutaan erittäin tervelliseksi.
Kookosöljyn 7 loistavaa vaikutusta - Askel Terveyteen
Kookosöljyn 8 yllättävää puolta - helpottaa jopa hammassärkyä
Kookosöljy – 10 todistettua terveysetua

Rasvasota alkoi jälleen - lääkärit kovien rasvojen puolella
 
Viimeksi muokattu:
Kukkakaaliwingsit vaikkapa tällä reseptillä

Kerran tullut kokeiltua, olivat ihan syötäviä. Jossain reseptissä vannottiin, ettei niitä erota normi wingseistä mutta tämä oli kyllä reilusti liioiteltua myyntipuhetta.

Porkkanoita (edistävät myös rusketusta), omenoita ja muita hedelmiä/vihanneksia tulee syötyä kun tekee mieli "terveellisiä napusteltavaa". Joskus myös muroja ja myslejä mutta niissäkin on kyllä puolet sokeria. Yleensä koitan valita täys/kokojyvän mahdollisimman vähällä sokerilla.
 
Miniporkkanoita ja jogurttidippiä. Kreikkalaista 10 % jogurttia lidlistä joku desin verran, sekaan 1 valkosipulinkynsi, punasipulia, srirachaa, punainen chili jos maistuu, ½ tl valkoviinietikkaa ja paprikajauhetta.

Joku ~200 gramman satsi porkkanoita ja koko dippi on jotakuinkin 200 Kcal.

Jos perse kestää, niin tuohon sopisi ½-1 tl sokeria vielä lisäksi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 478
Viestejä
4 539 164
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom