Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 464
Yhdellä polttimella? Miksei samantein koko liesi?
Koska kaasulieden induktioon nähden ylivertaisia ominaisuuksia tarvitsee yleensä vaan kovaan paistoon/wokkaamiseen. Koko lieden korvaaminen tarkoittaa sitten moninkertaista tarvetta kaasun raahaamiselle, moninkertaisia hankinta- ja käyttökustannuksia, suurempaa hukkalämpöä kuumina kesäkuukausina eikä tuo sisäilmakaan nyt varsinaisesti parane käyttämällä kaasua kaikkeen keittämiseen.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 686
Joo, kolme kertaa vuodessa haen pullon, 7 minuuttia. Meillä ei ole edes varapulloa kun tusina paikkaa myy auliisti parin kilsan sisällä. Valtava kustannus, ainakin jos vertaa noihin näytönohjaimiin joita ostetaan kuin näkkileipää...
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 464
Vaikea ymmärtää miten tähän saa jotkut näytönohjaimet vedettyä, mutta suit yourself. On se sinkkupoltin silti hankintakustannuksiltaan eri luokassa ja monessa muussa keittotarkoituksessa se induktio on erityisesti lapsitaloudessa turvallisempi, kätevämpi, helpompi, energiatehokkaampi, sisäilmaystävällisempi ja jopa nopeampikin vaihtoehto kaasuun verrattuna. Eikä se puolikkaan alakaapin vievä matala pullo ihan loputtomiin kaikessa arkikäytössä riitä.
 
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
379
1714063623136.png

Mitäs mestarit on mieltä mitä kandee tehä, kun uuden hiiliteräspannun pariin kertaan rasvapoltin uunissa silavalla, ja kuvittelin saavani erinomaisen pinnan. Noh, pitihän sitä sitten kokeilla kananmunia paistaen ja persiilleen meni. EI ollu pinta kunnossa, vaikka rypsiöljyä laitoin myös aika reilusti. Tämän jälkeen pesin pannun ja rasvapoltin uudestaan pariin kertaan uunissa. Ei vaan pinta ainakaan oo niin hyvä ku lähtötilanteessa. Pitäiskö tuo suosilla hioa pois ja tehdä uusiks vai käyttää vaan ? Munat kyllä oli muuten aivan älyttömän hyvän makuisia, vaikka tarttuikin kiinni ja irrotti rasvapohjaa. Motivoi huomattavasti siihen, että kyllä tästä vielä käyttöpannu tulee
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 464
Pitäiskö tuo suosilla hioa pois ja tehdä uusiks vai käyttää vaan ?
No näyttää kyllä kuvan perusteella siltä, että siinä on niin paljon kaikkea ylimääräistä puoliksi palanutta paskaa kiinni, että pitäisi heittää suosiolla nuotioon joksikin aikaa. Vissiin rasvapoltto uunissa tehty "oikein päin" eli väärin päin ja pannulla ollut pinnassa ihan liikaa lammikoitunutta rasvaa?
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
877
Meneekö kaasuliesi heittämällä induktion tilalle suojaetäisyyksien puolesta? Helposti on liesituuletinta ja keittiökaapin kulmaa aika lähellä.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
877

Mitäs mestarit on mieltä mitä kandee tehä, kun uuden hiiliteräspannun pariin kertaan rasvapoltin uunissa silavalla, ja kuvittelin saavani erinomaisen pinnan. Noh, pitihän sitä sitten kokeilla kananmunia paistaen ja persiilleen meni. EI ollu pinta kunnossa, vaikka rypsiöljyä laitoin myös aika reilusti. Tämän jälkeen pesin pannun ja rasvapoltin uudestaan pariin kertaan uunissa. Ei vaan pinta ainakaan oo niin hyvä ku lähtötilanteessa. Pitäiskö tuo suosilla hioa pois ja tehdä uusiks vai käyttää vaan ? Munat kyllä oli muuten aivan älyttömän hyvän makuisia, vaikka tarttuikin kiinni ja irrotti rasvapohjaa. Motivoi huomattavasti siihen, että kyllä tästä vielä käyttöpannu tulee
Sori kaksi peräkkäistä postausta. Hinkkaat nyt karhunkielellä, astianpesuaineella ja kuumalla vedellä kaiken pois mikä lähtee. Pitää tuntua käteen sileältä, mutta laikukas väri ei haittaa.

Sitten kuumennat pannun, ja kun on riittävän kuuma, kevyen öljyisellä talouspaperilla pyyhit pannun, älä polta käsiä. Kuumenna uudelleen ja pannuun tulee kevyesti tummaa väriä. Pyyhi öljyisellä paperilla uudelleen ja kuumenna ja anna jäähtyä. Huomaa kevyesti öljyinen paperi, ei uitettu. Liika öljy palaa tahmeaksi pannun pintaan.

Tee 0,5L lettutaikina ja paista letut reilussa voissa pannulla. Jokaisen letun jälkeen pitää lisätä voita. Viimeistään puolessa välissä taikinaa pitäisi olla toimiva pannu.

Älä tee enää rasvapolttoja vaan ruokaa. Jos kypsennät tomaattikastiketta tms. niin voit pesun jälkeen toistaa rasvapolton mikä neuvottu yllä. Itse en viitsi vaan kärsin pesun jälkeisen kananmunan epäonnistumisen.
 
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
379
No näyttää kyllä kuvan perusteella siltä, että siinä on niin paljon kaikkea ylimääräistä puoliksi palanutta paskaa kiinni, että pitäisi heittää suosiolla nuotioon joksikin aikaa. Vissiin rasvapoltto uunissa tehty "oikein päin" eli väärin päin ja pannulla ollut pinnassa ihan liikaa lammikoitunutta rasvaa?
Kuvassa näyttää aika paljon härömmältä mitä oikeesti oli, mut oli siinä tosiaan vielä palanutta munaa. Hinkkasin karhunkielellä tms. puhtaaksi ja uutta rasvapolttoa vaan. Oikeinpäin oli uunissa, mutta tuskin ongelma. Pieni nökäre silavaa, annoin hetken sulaa ja sitten hinkkaus talouspaperilla. Tämän jälkeen 250 astetta ja 20 min. Jätin uuniin sitten jäähtymään. Prosessi on kyllä kunnossa, olen aika varma siitä. Kaikin puolin vaan vittumainen materiaali koko hiiliteräs näin alkuun. Lopulta hyvä varmasti, mutten ihmettele yhtään miksi ihmisillä jää käyttämättä.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
877
Kuvassa näyttää aika paljon härömmältä mitä oikeesti oli, mut oli siinä tosiaan vielä palanutta munaa. Hinkkasin karhunkielellä tms. puhtaaksi ja uutta rasvapolttoa vaan. Oikeinpäin oli uunissa, mutta tuskin ongelma. Pieni nökäre silavaa, annoin hetken sulaa ja sitten hinkkaus talouspaperilla. Tämän jälkeen 250 astetta ja 20 min. Jätin uuniin sitten jäähtymään. Prosessi on kyllä kunnossa, olen aika varma siitä. Kaikin puolin vaan vittumainen materiaali koko hiiliteräs näin alkuun. Lopulta hyvä varmasti, mutten ihmettele yhtään miksi ihmisillä jää käyttämättä.
No onnistuuko sillä nyt kanamuna? Kuvasta päätellen on 20cm pannu joka on induktiolla se toimivin pannu. 24 on vielä ihan ok, mut 28 jo hankala.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 386
Viestejä
4 200 181
Jäsenet
70 894
Uusin jäsen
JapPro

Hinta.fi

Ylös Bottom